רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,615 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Opel Astra GSI, -
- 18 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
ערב טוב לפני כשבועיים הייתי לי תאונה בטיילת ת"א - אוטו עמד מחוץ לחניה ואני עברתי מימינו וזה שישב ליד הנהג פתח בפתאומיות את הדלת. כתוצאה מכך הדלת שלו די נדפקה ואצלי יש מכה מעל הגלגל הקדמי. החלפנו פרטים והכל והתקשרתי לביטוח שלחתי להם את כל הטפסים והם אמרו לי להכנס למוסך ושם צריך לבוא שמאי ולהעריך את הנזק ויסדרו לי את הכל. השאלה שלי היא האם להכנס למוסך כי אני לא יודע אם יחזירו לי תכסף כי כשה נכנסים למוסך אני נותן צק דחוי לכמה חודשים ואז תוך הזמן הזה מחזירים לי תכסף. לפני כמה חודשים הייתי לי תאונה יותר קשה שמישהו נכנס בי מאחורה אבל אותו אחד הודה ישר שהוא אשם והביטוח שלו התקשר אלי ואמר לי שהוא מודה ולא הייתה בעיה והכסף הוחזר אבל עכשיו המצב שונה - מה עלי לעשו…
הודעה אחרונה מאת arthur88, -
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום. עשיתי טעות וצולמתי ע"י מצלמה. הרכב רשום על חברה. קיבלתי את הדוח לידיי מהחברה. כעת, צריך לשלם את הקנס. האם אני צריך להעביר את הדוח על שמי לפני התשלום? האם ניתן להשאיר את הדוח כמו שהוא ורק לשלם את הקנס (וכך בעצם "לחסוך" את הנקודות)? תודה על עזרתכם.
הודעה אחרונה מאת lionsh, -
הפרק של אתמול היה, לטעמי, הנורא ביותר עד כה. וזה לא פשוט. אותה פתיחה מטופשת, אותן מריבות משעממות בין חיים לאלי, אותם טקסטים דביליים ופנייה למכנה המשותף הנמוך ביותר. הפעם הם גם העיזו לנסות ולחקות את טופגיר במפורש עם המשימות מההפקה (אצלם זה "מהערוץ"). קשה לי לתאר כמה גרוע זה היה למי שלא ראה. רק אגיד שאני משוכנע שגם אילדיס וחיים כבר לא יכולים לראות את עצמם בסיטואציה הזאת. פתטי. המבחן ל-S5 (בחו"ל, בהשקה) היה סתמי לחלוטין, אבל מה שעקב אחריו היה שפל היסטורי, כמעט. צוות ה"מומחים" היה הפעם מזוויע במיוחד. הבחור של אוטודיל מדבר כמו רוכל בשוק (מה שמקבל חיזוק מהעובדה שאילדיס קורא להם "ברסאנו" ו"אוחיון") וכל מה שהוא אומר זה זבל גמור. הבחור השני רק טיפה'לה יותר טוב אבל בכל מק…
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 23 אלף צפיות
אבדה תעודת הזהות יש דרך לעשות רישוי שנתי ללא תעודת זיהוי??
הודעה אחרונה מאת מת"ח, -
- 3 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
יש לי רשיון נהיגה אמריקאי ולא ישראלי, האם אני יכול לנהוג בארץ? אני צריך להוציא רשיון בינלאומי כלשהו? משרד הרישוי שובת כרגיל. תודה.
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
היי אני יודעת שאסור לרשום "דחוף", אבל הפעם זה באמת דחוף כי אני צריכה לנסוע ואני תקועה ככה עם האוטו תקראו לי בחורה, (אני לא אחלוק עליכם) אבל אבא שלי נעל את ההגה עם מנעול הגה שמתחבר לדוושה ולהגה, זה פעם ראשונה שיש לנו כזה מנעול ואף פעם לא ראיתי איך משתמשים בהם. יש לי את המפתח שלו (מרובע) והמפתח נכנס למקום ומסתובב, חצי סיבוב, אבל לא הבנתי מה עושים כדי לפתוח את זה. מושכים את שני הקצוות? מסובבים? ניסיתי בכוח לשחרר אותו ולא הולך. HELP ! חברים, אני צריכה את החוש הטכני הגברי שמסתובב פה.
הודעה אחרונה מאת aphrodita, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 854 צפיות
שלום! יש לי מאזדה לאנטיס 323 שנת 99 אוטומטית אחי הגדול אמר לי שיש לה 4 הילוכים זה נכון? ומה זה הכפתור הקטן בידנית ההילוכים? להורדת הילוך או לבלימת המנוע? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת mazda 6, -
-
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היום נסעתי עם דוד שלי לאיזה מסעדה בעיר לנגב חומוס. בקיצור יצאנו מאיזה רחוב דו סיטרי ופנינו ימינה. בצומת לפנינו היה נער על טוסטוס שחיכה בצומת כדי לצאת ולהשתלב בתנועה. בקיצור הקטנוע התחיל לנסוע ופנה ימינה, אבל כנראה לא התחיל לנסוע כמו שצריך ואיבד שליטה על הקטנוע. בהתחלה החלק האחורי של הקטנוע שלו זז מצד לצד ואז אחרי זה , תהרגו אותי אני לתא יודע , הוא עלה על האי תנועה ( זה כביש חד סיטרי לכל כיוון ) בקיצור עלה על האי תנועה , ומהצד השני הגיע אוטבוס שכמעט פירק לו את הצורה. למזלו הוא נתקע איכשהו על האי תנועה באיזה עדנית גדולה , עזב את הטוסטוס עד שהוא נעצר. שניהםמ נבהלו עד מוות, חבר שלו הלך הצידה וישר קפץ מהקטנוע, כנראה לבעל הרשיון אין 18 עדיין. …
הודעה אחרונה מאת mazda 6, -
-
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, היום עשיתי תאונה עם הקטנוע 125 סמ"ק שלי , שנכנסתי לכיכר בא מימיני מאזדה3 שלא עצר בקו עצירה (הרכב במלואו עבר את קו העצירה) וגרם לי לבלום ומהבהלה ליפול מהקטנוע. לא היתה אומנם נגיעה פיזית ביני לבין הרכב אך הקטנוע שלי נפל ולי נגרמו חבטות ,שריטות ופצעים בידיים וברגליים. הנהג יצא מהרכב ביקש סליחה ומחילה וכשהתבקש ממני להחליף פרטים סירב ונכנס לרכב ,אני במהרה הוצאתי את הפלאפון וצילמתי את האירוע כולל את המקום בו הרכב עמד. שוב הנהג יצא והתחיל להרים את הקול ושהוא יזמין לי משטרה, כמובן שהסכמתי ואמרתי אם הוא לא יזמין אני אלך אליהם, אח"כ הוא הלך לחפש עדי ראיה , כמו רכב שעמד אחריו - שהגיע מס' שניות לאחר האירוע , הם דיברו בינהם ברוסית , אחר כך הנהג נכנס לרכב ונסע . א…
הודעה אחרונה מאת ZC-Turbo, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מסקרן אותי לדעת מה ההבדל בין גלגלי מגנזיום לגלגלים רגילים? חפשתי כבר לגבי זה ומצאתי רק מה זה מגנזיום בכללי... תודה.
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
היי מישהו יודע לפי מה קובעים חברות הביטוח איזה רכב זקוק לאיתוראן ואיזה לא? האם לפי מחיר או לפי גודל רכב או לפי מידת הגניבות? תודה
הודעה אחרונה מאת אריק, -
- 6 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
מחפש עו"ד המתמחה בעניני עברות תנועה לצורך התיעצות, באיזור חיפה והקריות.
הודעה אחרונה מאת yariv26, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 14.3 אלף צפיות
ישהו יודע איך ההתקן הזה עובד? לפי מה שהבנתי ישנה טבעת אלקטרונית מסביב לפתח המילוי שמעבירה את הנתונים דרך המשאבה למחשב. האם העברת הנתונים מתבצעת רק בתהליך הראשוני של הכנסת המשאבה או לאורך כל התדלוק? ז"א - האם אפשר תיאורתית לאחר שמילאתי טנק מלא להוציא את המשאבה, לקחת בקבוק 1.5 ליטר ולהתחיל למלא אותו גם או שברגע שמוציאים את המשאבה מחוץ לדלקן לא ניתן להשתמש בה יותר?
הודעה אחרונה מאת asaf999, -
-
- 2 תגובות
- 824 צפיות
נסעתי היום והיה תמרור עצור ולא בדיוק עצרתי בעצור אלה הידרדרתי כזה תפס אותי שוטר נתן לי 250 שקל קנס ועוד 4 נקודות השאלה שלי כמה נקודות יש לי סך הכל והאם זה מסוכון עם אפשר לקבל שלילה או משהו
הודעה אחרונה מאת mishmesh, -
- 1 תגובות
- 932 צפיות
טוב , בדיוק כרגע סיימתי לראות בפעם ה364 את הסרט - אולי הכי טוב בכל הזמנים - "הסנדק". אם מישהו כאן זוכר - כשמייקל היה בסיציליה , היתה לו אלפה שחורה מהממת (לפחות לפי הגריל זיהיתי שזו אלפה). איזו אלפה זו? והאם יש כאלה כאן בארץ ? מועדון החמש אולי? הירוקים? אגב - מצאתי דמיון מאד חזק בעיצוב של הבררה , בעיקר החלק האחורי המעוגל . תודה ולילה טוב.
הודעה אחרונה מאת Pavtul, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
http://carscoop.blogspot.com/2008/07/exclusive-fiat-500-abarth-opening.html מנוע 1.4 עם 160 כס,במהדורה של 100 מכוניות. איזה מושבים יפים מרצדס SLC בצילומי ריגול 1 2 3 4 דלוריין חזרו לייצור. עם חלקים מקוריים שנשארו משנות ה 80 http://jalopnik.com/397981/the-future-is-back-jalopnik-tours-new-delorean-hq
הודעה אחרונה מאת Smi1ey, -
-
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ברשותי אלפא ספיידר 88 ,השבוע ניגשתי למבחן רישוי ונאמר לי שצריך להיות רשום גג נפתח בניירות הרכב,כרגע מופיע רק הכיתוב ספיידר,בבדיקה עם משרד הרישוי שכרגע בשביתה נאמר לי שאני צריך להגיע לעמדה מספר 1. האם מישהו נתקל בתקנה החדשה הזאת? האם צריך באמת להגיע פיסית עם הרכב לעמדה או מספיק עם הניירת? האם יש עוד דרך לסבך את הנהג הישראלי? נ.ב את הגג של האלפא ספיידר רודסטר חתכתי עם ברנר,אם הייתי חותך עם דיסק היו מעבירים אותי? תודה מראש יופרט משרד הרישוי לאלתר.
הודעה אחרונה מאת xbox12341, -
- 11 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
חייב לשתף אותכם. סובארו טנדר שנקנה ב 1500 ש' שנת 91 אין לו טסט שנה. צריך פחחות וצבע. מצב מכני ופנימי מצויין. רעיון שעלה לי בראש הוא צורת BRAT 4WD -הדגם האמריקאי ממש כמו בתמונה. מה דעתכם? שימו לב לחזית 4 הפנסים והאיתות על הפגוש ועל שני הפתחים בגג. סמלונים שצורפו __________________
הודעה אחרונה מאת 206 gti, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
http://www.topspeed.com/cars/peugeot/2008-peugeot-608-ar25574.html יש סיכוי שיהיה לה מנוע V8 מבית פורד. יש גם סיכוי שיהיה לה גרסת סטיישן.
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
- 2 תגובות
- 77.9 אלף צפיות
שלום לכולם. מאיפה ניתן להוריד בבקשה טופס ייפוי כח להעברת בעלות בקניית רכב כמו כן טופס העברת בעלות(בלי ייפוי כח). תודה.
הודעה אחרונה מאת בוזי, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
לפני שאתם הורגים אותי עשיתי חיפוש ולא מצאתי את התשובה שאני מחפש. מדובר ברובר 620 אז ככה, קניתי מחבר מנוע של הרכב שלו שהושבת. הכנסתי את שני המכוניות למוסך וההרכבה בוצעה לא היה לי שטר מכר כי האוטו רק אח"כ ירד מהכביש חבר שלי הלך למשרד הרישוי הוריד את האוטו מהכביש וקיבל ספח אדום של הורדה מהכביש. עכשיו נתקעתי פה הוא נתן לי תספח האדום של הרכב שירד מהכביש השאלה שלי מי מנפיק לי תשטר מכר ממש את הספח עצמו (הוספתי תמונה) המוסך? או משרד הרישוי למי לפנות? כל הפרוצדורה אח"כ אני יודע להחתים תמוסך שהוא ביצע תעבודה ולגשת למשרד הרישוי. תודה רבה רבה לכם
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
אני מעוניין לייבא את הדגם טורבו לארץ (265 כ"ס) המחיר של הדגם הזה מתחיל בכמעט 29 אלף דולר , מכס היום ומע"מ יכפילו את המחיר ועוד משלוח הוא כ4 אלף דולר אני הבנתי. הכסף הוא פחות בעיה , הבעיה היא אחריות וחלפים עם דגם הרכב הזה. מי מטפל ברכב כזה בארץ ? ממי אני מקבל רישיון ליביא את הרכב? מישהו יודע כמה הדגם הזה עולה בסוכניות של יבוא אישי ? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת CH@OS, -
-
- 26 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
קודם כל מתנצל על שגיות הכתיב כי יש לי הרגשה שיש לי הרבה כאלה פעם, לפני שנה בערך פגעתי, לא חזק, בסבתא שחצתה איפה שאסור. באו משתרה, אמבולנס, בלגנים... אחרי זה באתי כמה פעמים לתחנה לענות על שאלות של החוקר, שזה שווה סיפור בפני עצמו. בקיצור תוך חודשיים-שלוש קיבלתי מיכתב שנסגר התיק, לא מאשימים אותי בכלום, סע בזהירות. אז בזמנו אנשים אמרו לי שאם כבר פגעת בהולך רגל היצאת נקי שב בשקט ותשמך. בביטוח אמרו לי שכעירון אזור לתבוע את הולך הרגל גם אם הוא אשם כי ככה... אז השאלה שלי, האם באמת אסור או שאפשר ואפילו צריך? יש לי קמט די גדול במכסה מנוע(סוזוקי מה רציתם) ובמוסך העריכו את הנזק ב 2500. עכשיו ני כבר לא חושב שאני אלך לבקש כסף מהסבתא בכל מקרה, אבל מעניין לדעת מה באמת א…
הודעה אחרונה מאת Igor_STI, -
- 1 תגובות
- 675 צפיות
שלום לכולם ברצוני לשתף אותכם בנתונים החדשים של הקאררה החדשה {911 } 1 אוקי נתחיל הקאררה החדשה מקבלת מנוע חדש אומנם אותו נפח 3.6 בקאררה הרגילה ו3.8 בקאררה S 2 השינוי הוא במערכת ההזרקה החדשה שנקראת DIRECT FUEL INJECTION} DFI 3 השינוי במערכת ההזרקה משנה את ההספקים של הקאררה בצורה משמעותית יחסית . 4 הקאררה הישנה הייתה 325 כ"ס לאחר השנוי של מערכת ההזרקה 345 כ"ס.. והקאררה S מ355 כ"ס ל385 כ"ס 5 מה שכן ה 911 מקבלת גם גיר חדש שניקרא {PDK{ PORSCHE DOPPELKUPPLUNG .. בתירגום לעיברית גיר עם דאבל קלצץ שכולם מכירם מהגולף GTI החדשה {לאאאא אותו גיר} הגיר החדש מקבל 7 הילוכים קדימה לאא כולל רוורס . 6 מי שניחש נכון גם זמני ההאצות בניים משתנות הקאררה עושה מ0 ל100 4.7 שנ…
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
2009 Citroen C3 Picasso Mini MPV
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
רציתי לשתף אתכם במקרה שקרה לי ביום שבת בלילה כשהחזרתי את חברה שלי הביתה. לילה בין שבת לראשון , השעה סביבות 1:30. נוסע לכיוון לוד,(מי שמכיר) עובד את כיכר נתב"ג וברמזור פונה ימינה,אחרי הפניה ממשיך את הנסיעה בנתיב ימני מגיע לסביבות ה80 קמ"ש ורואה משאית מהבהבת בשולי הכביש (שוליים צרים), ממשיך את הנסיעה ומגיע אל המשאית,כ20 מטר לפני שאני מגיע למשאית עצמה מופיע מולי נהג המשאית שהולך בנתיב שלי לאורך המשאית הולך ממש באמצע הנתיב שבו אני נוסע. במזל כפול שראיתי אותו ולא היה אף אחד בנתיב מימיני וחתכתי את לנתיב השני במהירות. נהג המשאית בגלל שיא הטיפשות שלו או הקמצנות שלו לקנות אפוד זוהר,בשניה אחת כמעט גמר את החיים שלו. אחרי כמה רגעים שעיכלתי את מה שקרה וקיללתו אותו,הבנתי עד …
הודעה אחרונה מאת xbox12341, -
שאלה בכותרת.
הודעה אחרונה מאת cobraf, -
האם רכבי הדיזל באמת יותר חסכוניים לעומת רכבי הבנזין? כי גם שמעתי מאנשים שיש להם גם רכבי דיזל יחסית חדשים והצריכה שלהם נושקת לרכבי הבנזין. אשמח לשמוע גם מאנשים שיש להם רכבי דיזל והאם באמת יש חסכון בדלק. מה אתם אומרים?
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם! ברצוני להעלות כאן תהיה, שאני מתחבט בה כבר כמה ימים: האם כשמגיעים לירידה ארוכה, ומנתקים את ההילוך [ניוטרל], הרכב יצרוך פחות דלק מאשר עם הילוך משולב, כי הסל"ד נמוך? מחיפושים בפורום נוכחתי לדעת שמחשב הרכב מתאם בין המהירות לבין צריכת הדלק, ולכן ההבדל הוא לא משמעותי. אבל שאלתי הנ"ל מתייחסת לרכב ישן מוזן קרבורטור.
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 877 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- locus
- itzik123
- NAPOLEON
- Matanb1998
- meny5
- discoTD5
- o.r
- yor2
- גולדן191
- meir_gi
- מה רע בשביט?
- SlowRide