Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6571 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה כמו התוכנית "הילוך חמישי" באגו, חרא של תוכנית הם לא יודעים לסקר מכוניות כמו שצריך ונותנים לך פרטים אובייקטביים בלבד שלא עוזרים לך בכלום.

בהילוך חמישי כמו במופע המוטורי המנחים לא יודעים לעשות כלום והתוכנית משודרת בזמן קצר מדי ולא אומרת לך כלום.

"טופ גיר" היא תוכנית מושלמת מכיוון שהמנחים מספרים לך את כ-ל אבל כ-ל הדברים מאחורי המכונית, גם את הדברים הקטנים ביותר שמצחיקים אותך ובנוסף חופש הדיבור של המנחים הוא מה שעושה את התוכנית יפה.

באמת?

הילוך חמישי היא תוכנית המיועדת לחובבי רכב ונהיגה ספורטיבית. הפרטים המובאים בה פונים בדיוק לקהל זה והקרדיט של מנחיה כנהגים בחסד עליון (טיף החזיק בסופר-לייסנס, ג'ייסון פלאטו וויקי נהגי מירוצים פעילים) רק מוסיף לכך.

טופ גיר אינה תוכנית רכב במלוא מובן המילה. היא תוכנית בידור הפונה לקהל הרחב, רק סביב עניין המכוניות. אותם "כ-ל הפרטים" הנם לרוב בדיחות קרש אנגליות על דעות קדומות אלה ואחרות או רכילות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אשתי מסוגלת בכיף להעביר איתי שעה מול טופגיר אבל מול המופע המוטורי היא מתעצבת ואומרת לי להעיף כבר את הזבל הזה..

והכי מעצבן אותי- שהיא צודקת.

עידן

אפילו בת דודה שלי בת ה-3 העבירה איתי פרק שלם (טוב, לא שלם, אבל רובו) של טופגיר.

שכנעתי אותה שסטיג זה דודידו (אבל יש לו קסדה :lol:) ואת דפנה הוא השאיר בבית :).

פורסם

אני יכול להבין את התלונות לגבי איכות העברת החומר של השמן והרזה אבל מכאן ועד ל"חיקוי עלוב של טופ גיר" וכד' זה לא ,ולמה?

טופ/פיפט גיר הם תוכניות שעובדות כבר הרבה שנים (מערכות משומנות היטב) שיודעים את העבודה (שלא כמו בתחילת טופ גיר שזה לא היה גם כן משהו עד שהחליפו את המנחה ) ,זה גם ניתן לבצע בארץ וחיקוי או לא אז רוב הדברים בארץ (גם אופנה,רכב ,אוכל ...) זה חיקוי של מדינות אחרות כך שניתן ללמוד מהתוכניות הללו משהו אבל גם ליישם .

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם

אני חייב לראות על מה המהומה,

ניראה לי אתם סתם מגזימים.

מתי ובאיזה ערוץ בYES משודרת התוכנית?

אגב, גם הילוך חמישי מחקה את טופ גיר, ולא רואים מישהו מתלונן.

I :inlove: MY Mitsubishi

פורסם
באמת?

הילוך חמישי היא תוכנית המיועדת לחובבי רכב ונהיגה ספורטיבית. הפרטים המובאים בה פונים בדיוק לקהל זה והקרדיט של מנחיה כנהגים בחסד עליון (טיף החזיק בסופר-לייסנס, ג'ייסון פלאטו וויקי נהגי מירוצים פעילים) רק מוסיף לכך.

טופ גיר אינה תוכנית רכב במלוא מובן המילה. היא תוכנית בידור הפונה לקהל הרחב, רק סביב עניין המכוניות. אותם "כ-ל הפרטים" הנם לרוב בדיחות קרש אנגליות על דעות קדומות אלה ואחרות או רכילות.

נכון, הילוך חמישי היא תוכנית יותר ממוקדת לחולי ההגה אבל בטופ גירהם לפעמים מראים לך דברים בקשר למכוניות שאף אחד אחר לא יגיד לך.

למשל המבחן של הקאפרו T1, במבחן של הילוך חמישי ג'ייסון פלאטו בוחן אותה על מסלול ורק משבח כמה היא טובה ודומה למכונית מירוץ.

תראה את המבחן של טופ גיר וג'רמי יראה לך שבגלל האווירודינמיקה במהירויות נמוכות האוטו ממש בלתי נשלט.

ולדעתי, טופ גיר מדברת ליותר אנשים כי מי שבוחן בהילוך חמישי (את המכוניות הרציניות) הם נהגי מירוצים ואף אחד מאיתנו לא נהג מירוצים וגם לא יגיע לרמה שלהם אי פעם. אז האנשי בטופ גיר שהם בידיוק כמוני וכמוך חובבי נהיגה אבל לא נהגי מירוצים יכולים לתת לך את הדעה הטובה ביותר.

פורסם

הם בקושי מדברים על מכוניות וגם אם הם מדברים אז זה על המראה החיצוני ועוד בדיחות לא מצליחות.

בכל מקרה , גם אם אתם רוצים מישהו שמבין במכוניות אבל מבין טוב , אין דבר כזה תוצרת ישראל ממה שאני יודע :)

Tuning:lol:

פורסם
נכון, הילוך חמישי היא תוכנית יותר ממוקדת לחולי ההגה אבל בטופ גירהם לפעמים מראים לך דברים בקשר למכוניות שאף אחד אחר לא יגיד לך.

למשל המבחן של הקאפרו T1, במבחן של הילוך חמישי ג'ייסון פלאטו בוחן אותה על מסלול ורק משבח כמה היא טובה ודומה למכונית מירוץ.

תראה את המבחן של טופ גיר וג'רמי יראה לך שבגלל האווירודינמיקה במהירויות נמוכות האוטו ממש בלתי נשלט.

ולדעתי, טופ גיר מדברת ליותר אנשים כי מי שבוחן בהילוך חמישי (את המכוניות הרציניות) הם נהגי מירוצים ואף אחד מאיתנו לא נהג מירוצים וגם לא יגיע לרמה שלהם אי פעם. אז האנשי בטופ גיר שהם בידיוק כמוני וכמוך חובבי נהיגה אבל לא נהגי מירוצים יכולים לתת לך את הדעה הטובה ביותר.

אני בטוח שמי שקונה קאפרו T1 יביא אותה למסלול על טריילר ויחווה את אותן המהירויות הנמוכות בפיטס בלבד. הילוך חמישי מול טופ גיר זה, לדוגמא, כמו מגזין EVO מול CAR. המגזין CAR (וטופ גיר, לצורך העניין) מביאים לנו, כפי שאמרת, את מה שאנחנו צריכים. EVO ופיפט גיר מביאים לנו את מה שאנחנו רוצים. עם מה שאני צריך אני כבר אדע להסתדר, ללא מגזין או תוכנית טלוויזיה. בהם אני מחפש את המשהו הנוסף והמשהו הנוסף של טופ גיר פשוט לא פונה אלי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

דווקא fifth מאוד השתפרו העונה, במיוחד עם "It's new but is it any good", שמשווה בין שני רכבים שהם ברי השגה, ומחליט מי יותר טוב.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

קהל הצופים של fifth gear שונה מאלה הרואים top gear. בגדול, היא מגזין רכב בדומה ל-auto motor und sport הגרמני שלא מתיימר להיות תוכנית בידור אלא מגזין רכב שמשווה ובודק רכבים בדומה למגזין מודפס.

מבחינה מקצועית נטו, fifth gear יותר טובים מ-top gear אבל הניסיון שלהם להיות גם תוכנית בידור בדומה ל-top gear לוקה בחסר. עדיין, אני מעדיף לראות 24 שעות אחת מאלו מאשר חצי שעה של "המופע המוטורי".:?

Veni Vidi Vici

פורסם
קהל הצופים של fifth gear שונה מאלה הרואים top gear.

בגדול אני מסכים עם רב דבריך למרות שישנם אנשים כמוני ולא מעטים לדעתי, שרואים את שתי התוכניות ונהנים מכל היתרונות שיש לכל תוכנית להציע...

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

גם פיפט גיר וגם טופ גיר מאוד מעניינות , והמופע המוטורי לא...

וכמו שנאמר פיפט גיר היא ליותר אנשים שרוצים לדעת על נהיגה ספורטיבית ונהיגת מסלולים , וטופ גיר יותר על סקירת הרכב בכביש ואיך זה לחיות איתו ביומיום.

אין לי תלונות על פיפט גיר אבל יש טיפה יותר מידי מנחים ובוחני רכב שם.

טופ גיר היא תוכנית מעולה! קלארקסון הציני והבוטה מביא לקהל בידיוק את מה שהוא רוצה , ואני לא זוכר מי אמר את זה אבל מישהו רשם פה שהאמונד ומיי הם סתם עיתונאים שנפלו על התוכנית , אצל מיי אני לא ממש יודע מה הקשר שלו לרכבים אבל לפי מיטב ידיעתי האמונד הוא בעל רישיון מירוצים .

אספן קטן עם נשמה גדולה

פורסם
אני בטוח שמי שקונה קאפרו T1 יביא אותה למסלול על טריילר ויחווה את אותן המהירויות הנמוכות בפיטס בלבד. הילוך חמישי מול טופ גיר זה, לדוגמא, כמו מגזין EVO מול CAR. המגזין CAR (וטופ גיר, לצורך העניין) מביאים לנו, כפי שאמרת, את מה שאנחנו צריכים. EVO ופיפט גיר מביאים לנו את מה שאנחנו רוצים. עם מה שאני צריך אני כבר אדע להסתדר, ללא מגזין או תוכנית טלוויזיה. בהם אני מחפש את המשהו הנוסף והמשהו הנוסף של טופ גיר פשוט לא פונה אלי.

בקשר לקאפרו, אתה צודק, אבל זו הייתה הדוגמא הראשונה שחשבתי עליה.

את האמת, אני נהנה מהיתרונות של שתי התוכניות.

אבל אותי אישית מעניין יותר לדעת מה ג'רמי חושב על אוטו מאשר טיף (לדוגמא). למרות שברור מי הנהג היותר (הרבה יותר) טוב.

אני חושב שהמופע המוטורי צריך ללכת יותר בכיוון של טופ גיר (אבל לא לנסות להעתיק). צריכים להביא מנחים, שהם לאוו דווקא כתבי רכב. השילוב הטוב ביותר יהיה כתב רכב מקצועי (סטייל ג'רמי) , ועוד קומיקאי שגם אוהב מכוניות.

ההומור צריך להיות ישראלי ולא לנסות לחקות הומור בריטי לדוגומא הניסיון להעתיק את הפתקים מההפקה.

וכמובן שהתוכנית צריכה לעסוק במכוניות ולא בטיולים.

אני למשל לא הבנתי, למה בטיול לקיסריה כשהם הגיעו להיפודרום הם לא עשו איזה תחרות אוטו נגד סוס. או למה בכל טיול הם משתמשים באאוטלנדר ולא מנצילים את ההזדמנות לדבר בעיקר על הרכב, וקצת על המקום.

פורסם
נכון, הילוך חמישי היא תוכנית יותר ממוקדת לחולי ההגה אבל בטופ גיר הם לפעמים מראים לך דברים בקשר למכוניות שאף אחד אחר לא יגיד לך.

קודם כל, ג'ייסון פלאטו הוא אחד מנהגי המירוץ הטובים בבריטניה ואלוף ה-BTCC לשעבר. כבוחן רכב, בודאי רכב קיצוני כמו הקאפארו, קלארקסון אפילו לא מתקרב אליו. שנית, הדבר האחרון שמנסים לעשות בטופ גיר זה לתת לך חוות דעת מסודרת על מכונית כזו או אחרת. הם מנסים לספר לך משהו על המכונית, או בעזרתה, בצורה שתהיה מבדרת. זה הכל, ופחות או יותר כל האמצעים כשרים. התוצאה הרבה פעמים רחוקה מלהיות בעלת ערך של ממש מבחינת חוות דעת אמיתית על הרכב - אבל היא תמיד חגיגה טלביזיונית, וזו הגדולה של התכנית.

"המומחים" אכן הגרועים מכולם- למה מכוניות הקופה עולות יותר- בגלל הפוזה משיב "המומחה" תוך שהוא מתעלם מהעובדה כי בדר"כ רק במכוניות הללו יש את פסגת ההיצע מבחינת הספק באותו הדגם ו/או איבזור נוסף- ראה ערך קופרה, S5 ועוד.

אני מבין שהתכנית ממש לא מוצאת חן בעיניך, אבל לא צריך לסלף את המציאות בשביל זה. במקרה הספציפי שכאן התשובה של ה'מומחה' נכונה ומדוייקת. תשווה בין דגמים מקבילים, למשל ב.מ.וו 325. הסדאן עולה 330,000 שקל, הקופה 415,000 שקל, למרות שאין בה שום טכנולוגיה או אבזור שאין בסדאן, ולעומת זאת יש לה שתי דלתות פחות, שני מנגנונים לפתיחת החלונות פחות, שני מנגנונים לנעילת דלתות פחות וכן הלאה. מה למשל יש בב.מ.וו 650 שאין ב-550 ושמצדיק פער מחירים של 140,000 שקל, יותר מ-20%? לקופה יש תדמית יותר יוקרתית ולכן גובים עליה יותר כסף.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6571 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...