רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,614 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
גסטי 1200 אכלה לי דלק כמו יונדאי קופה אחרי שיפוץ קרבורטור 350 ש"ח ודיזה ב100 ש"ח אני בנסיון לבדוק אם הוא אכלן השאלה שלי ?? כמה אוכל סוברו גסטי תקין
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי חבר'ה. ברצוני להוסיף ספויילר לסיויק ממודל 2006, הבעיה היא שמאוד קשה למצוא אחד מקורי וטוב, לכן אני מחפש קצת משנים עברו. מישהו יודע האם ספויילר של הונדה ממודל 93 ומעלה יכול להתאים לסיויק ממודל 2006? מישהו אולי מוכר ספויילר או מכיר מישהו? כי זה ממש יכול לעזור לי. תודה!
הודעה אחרונה מאת gozal, -
שלום לכולם, בהמשך לדיון על מקומות בהם מומלץ לקנות צמיגים חשוב לי לספר לכם על ההתנסות האישית שלי בכל הנוגע לצמיג ישיר. את המקרה שלי ניסחתי במכתב תלונה והרי קטעים נבחרים ממנו לפניכם (מחקתי את פרטי האישיים לשם שמירת הפרטיות) 20.07.2008 לכבוד מר יוסף נעים יו"ר ענף הצמיגים איגוד המוסכים הנדון:טיפול בבעיית צמיג ישן ברובר 200 סס-ססס-סס אדון נעים היקר,שמי אסף ואני פונה אליך בעקבות בעיה בטיחותית שהתגלתה ברכבי ביום שישי 18.07.2008 . ביום שישי ה 18.07.2008 העברתי את רכבי מבחן רישוי שנתי והרכב נכשל בבדיקה. להפתעתי הרבה הפנה הבוחן את תשומת ליבי כי בצמיג השמאלי הקדמי ישנה בעיה ועוד ציין הבוחן כי מדובר בצמיג ישן אשר יוצר בשבוע …
הודעה אחרונה מאת cartom, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 9.6 אלף צפיות
היום קיבלתי בדואר את הכרטיס "ספידומט", לפי ההסכם זה 17 אג' הנחה לליטר ואני אמור לקבל עוד הנחה במידה ואני אתדלק בתחנה מועדפת ואין עמלות עכשיו רק צריך להפעיל את הכרטיס דרך ישראכארט מישהו שמע , מכיר ,יודע ,עובד עם הכרטיס הזה? בברכה איציק.
הודעה אחרונה מאת eggi, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
האם אפשר להשיג פנסים קדמיים(העגולים) כאלו בארץ? כמו בתמונה שלמטה.
הודעה אחרונה מאת מושיקו., -
-
בקרוב אני מתכנן טיסה לארה"ב וחשבתי לחזור לארץ עם משהו קצת יותר מיוחד מאייפון חדש אז בגלל שאני כמו כולם כאן חולה רכבים אז חשבתי על להביא איתי איזה רכב מיוחד. למרות שהדולר נמוך והשוק האמריקאי במצב עגום להביא רכב נהיה עניין קצת יותר מסובך, בגלל כמה יבואני רכב בארץ שלא אהבו את העובדה שהפסקנו להיות פראיירים ולקנות רכבים במחירים מופקעים, שמעבר לים אפשר למצוא את אותו הרכב במחיר הרבה יותר נמוך. החיפוש שלי התמקד ברכבים ש: 1.מיוצרים בארה"ב 2.קבריולט 3.ספורטיבים עניין הפרקטיות נשאר בארץ דגם ספציפי משך אותי מאוד והוא מוכר בארה"ב בשמו Saturn SKY (באירופה הוא נקרא opel gt ) והדגם שאני רוצה הוא red line תוספת של עוד כוחות סוס (טורבו צרגר). הרכב מיוצר בארה"ב ויושב על הבס…
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
ביום שלישי הזה בשעה 3 בצהריים נגנב רכבו של חבר - סוזוקי ויטארה 92 - ממש גניבה לאור היום, זה התרחש באזור התעשייה של בני ברק. היו במקום מצלמות שהגנבים לא ידעו על קיומם, הגנבים תחילה ניסו לפתוח ג'יפ אחר שהיה בסביבה ולאחר שלא הצליחו עברו לויטארה, הם פרצו אליו רק בעזרת מפתח, פשוט שמו את המפתח פתחו והניעו את הרכב כאילו הוא שלהם ונסעו מהמקום בפחות מדקה. אגב, הרכב היה בבעלותו פחות מחודש וכבר נגנב. שאלה: איך הם הצליחו לפתוח ולהניע את הרכב ללא המפתח המקורי?
הודעה אחרונה מאת מנחם פ, -
- 5 תגובות
- 936 צפיות
Audi פיתחו מערכת חדשה, שמזהה את הרמזור שיש מלפנים (ע"י חיישנים מיוחדים), לוקחת בחשבון את המרחק מהרמזור ואת מהירות הנסיעה, ומחשבת באיזו מהירות צריך לנסוע כדי להגיע לכל רמזור כשהוא ירוק. השימוש האידיאלי: לנסוע נסיעה רצופה, במהירות אחידה ולכן גם חסכונית בדלק. השימוש בישראל (וכנראה שבאיטליה) : לשים גז כדי להספיק לרמזור הבא לפני שהוא מתחלף http://www.autoblog.com/2008/07/22/audi-system-detects-stop-lights-tells-drivers-to-floor-it אני חייב לציין שכשראיתי זאת לראשונה, נקרעתי מצחוק..
הודעה אחרונה מאת Niro Levy, -
- 1 תגובות
- 646 צפיות
שלום לכולם אני רוצה לקנות אופנוע הנמצא בארץ, אך יש לו רישוי מפולין - שייך לתייר. האם מישהו מכיר פרוצדורה לרישומו בארץ??? האופנוע היא שנת 97. תודה.....
הודעה אחרונה מאת Tamir h, -
-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
שאלה שעלתה במוחי הקודח זה זמן אך לא טרחתי לחפש לה תשובה. מנועי דיזל לא מודרניים (לא מוגדשים, ללא מסילה משותפת) ובעלי נפחים דומים פחות או יותר - בין אם מיוצרים באסיה ובין אם באירופה - נשמעים די דומה. יש להם גרגור אופייני מאד. מה גורם לכך שרוב מנועי הדיזל (להזכירכם - מיושנים יחסית ובעלי נפחים דומים, הנפוצים במכוניות מסחריות) נשמעים אותו דבר? מדוע רק בקרב מנועי דיזל כאלו אפשר לזהות "תבניתיות" בצליל ללא קשר ליצרן בעוד שמנועי בנזין מיצרנים שונים נשמעים שונה האחד מהשני? ובאותה נשימה - מה גורם למנועי פרארי להתבלט בצליל מיוחד המאפיין רק אותם? את ה"צווחה" הזו קל מאד לזהות, אפילו בקרב מכוניות על, והדרך היחידה שאפשר יהיה לשטות בי ולגרום לי לחשוב שמדובר במנוע פרארי היא ד…
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
נפל ליידי אאודי מיבוא אישי שנת 93. אני מצרף טופס טסט + חלק מטופס הקניה מגרמניה. האם מישהו יכול לשפוך אור על סוג דגם האאודי. תודה שחרון
הודעה אחרונה מאת gnesha, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 969 צפיות
היי, קוראים לי לואיס ואני נוהג בסקודה ניו פליסיה 98 מנוע 1.6, אחלה של אוטו, מחזיק בפניות, חוסך בדלק (יחסית) אחלה מחיר לקנות וגם די נוח..למה אני לא מוצא אנשים אחרים שדנים על האוטו הזה או בכלל כל שהיא מידע, אפילו באתר של סקודה הוא כבר לא מופיעה.. יש עוד מישהי איתי? מישהו שיכול לעזור לי עם מידע או סתם לדבר עליו?
מה זה מנוע TDI? 1 2
מאת mazda4life-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 16.5 אלף צפיות
יצא לי לראות הרבה מכוניות בעלות מנוע TDI הבנתי מחיפוש קצר בגוגל שזה:turbocharged direct injection הבנתי שיש למנוע הזרקה ישירה אבל האם נוסף בו מגדש טורבו (turbocharged)?
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
- 0 תגובות
- 750 צפיות
פורד מאכזבת עם הפסד של 8.7 מיליארד דולר. ישראל הס, "כלכליסט" (Ynet כלכלה)פורסם: 24.07.08, 16:25 חברת פורד, יצרנית הרכבים הגדולה בעולם, דיווחה על תוצאותיה לרבעון השני של 2008 עם הפסד ענק של 8.7 מיליארד דולר. החברה הודיעה כי תבצע המרה של 3 מפעלי משאיות לשם ייצור מכוניות בעלות נפח מנוע קטן, על רקע עליית מחירי הדלק. ההפסד הנקי למניה עומד על 3.88 דולר, בהשוואה לרווח של 750 מיליון דולר או 0.31 דולר ברבעון המקביל אשתקד. ההפסד כולל מחיקות בסך 8 מיליארד דולר על רקע ירידת ערך מפעליה בצפון אמריקה וכתוצאה ממחיקות שנבעו מנכסים אותם מחזיקה חברת Ford Motor Credit. התוצאות המאכזבות מובילות את החברה לדווח על רבעון שישי של הפסדים מתוך 8 הרבעונים האחרונים בהם החברה…
הודעה אחרונה מאת nirba, -
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי, מישהו יכול להגיד לי אם יש שם מסוים להחשכת החלונות ברכב, עד כמה אחוז מותר לפי החוק להחשיך וכמה זה עולה בערך?
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
לפי דעתי הבריטית הטובה ביותר צריכה להיות המיני המקורית או הרינג'-רובר (עדיין לא החלטתי). מהי לדעתכם?
הודעה אחרונה מאת HFturbo, -
-
- 17 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=skira20080723_1004622&origin=ibo&strToSearch=%EC%E9%F1%E9%F0%E2 כתבה טובה מאוד של איילה צורף אשר מסקרת את המציאות של יבואני הרכב בשוק של מחירי דלק בעליה מתמדת. אחד המרואינים בכתבה הינו דני שמעוני מנכ"ל הרץ , אשר לחלופין מעמיד פנים עם משפטים כמו אנחנו מספקים ללקוח מה שהוא מבקש, לא מנסים להכתיב לו.. שואלת אותח הכתבת לגבי תמריצים לרכבים היברדים , עונה לה זה " תמריצים - מחיר אטרקטיבי יותר- אני עושה רק על מכוניות שיותר קל לי למכור בסוף תקופת הליסינג" , והוא אמר לפני דקה הוא אמר שהוא לא מנסה להכתיב רכבים ללקוחות. ואת שיא הבורות והדעות הקדומות מפגין מנכ"ל הרץ כאשר הוא נשאל על רכבי סולר : "כיום הכד…
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
http://www.motocar.co.il/news/new.aspx?0r9VQ=MLEI&pn6Vq=E יכול להיות שזה יהיה העתיד. אולי לא בטווח הקצר אבל בעוד כעשרים שנה אולי ניסע על אויר. נחיה ונראה.
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אהלן, ניסיתי צמיג איכותי מאוד במידה 205/55/16 על הקאוואליר,המידות המאושרות לקאוואליר הן: 195/70/14 195/65/15 הצמיג שניסיתי היה של חבר GOOD YEAR F1 . והייתה תחושה שבמצב של איבוד אחיזה כאילו הצמיג נגרר על הכביש ועומד להתקפל. בעוד שברכב שלו מרגישים את האחיזה על הכביש ואין תחושה של "גרירה" של הצמיג תחת איבוד אחיזה. האם יכול להיות שהצמיג אוחז מדי בשביל הרכב? אתה ממש מרגיש תחת היגוי-יתר שהרכב עומד להתהפך ושהצמיג ממש "נתקע" בכביש. תופעה מוזרה? אשמח לשמוע חוות דעתכם.
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם הבוקר שמעתי ברדיו האיזורי בעמקים שיש תערוכת רכב במקום הנ"ל. לפי הפרסומת ברדיו כל יבואן מציג את המכוניות ונותן מבצעים וכ' ללקוחות. מניסיון אישי פעם הצליחו להכניס מכוניות ממש לתוך הקניון, זה היה תצוגה של סובארו ושברולט. האם מישהו שמע על הדבר הזה או היה ויכול לספר מה הולך שם והאם כדאי להגיע? לפי הפרסומת זה עד יום שבת כולל. תודה מראש, גיא.
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יש לי כמה שאלות ואשמח לקבל תשובות מאלו שמבינים עניין. אני חוזר לארץ בספטמבר ומעוניין להביא איתי רכב. קודם כל הבנתי שכתושב חוזר אני יכול להביא רכב בן עד 4 שנים. יש לי כמה שאלות. 1. אם אני מביא רכב שנת 2006 לדוגמה, האם שיעור המס עדיין יעמוד על 105.5% או שיש חישוב מס שונה לרכבים משומשים. 2. אני מתלבט בין גרנד צ'ירוקי ורנגלר קצר. האם ישנה בעייה ביבוא של רכבים מסוג זה. ואם לא מה הייתם ממליצים. 3. מה עלי לעשות בארץ על מנת לשחרר את הרכב, ומהן העלויות הכרוכות בכך. 4. שורה תחתונה אני מעוניין לעשות זאת אך ורק אם הדבר משתלם. האם זה אכן משתלם?? 5. אשמח לקבל רעיונות אחרים לרכבים אחרים שניתנים ליבוא (למיטב הבנתי עדיף רכבים אמריקאים) אשמח לקבל כל מידע נוסף שיעזור לי…
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
שלום לכם , היום לפני כמה שעות עשיתי טעות , נכנסתי עם הרכב באין כניסה ברוורס , לחנייה שהייתה צמודה לשלט ולא שמתי לב לשלט . חשוב לציין שחניתי מאחורי השלט , לא עברתי רחוב שלם ולא סיכנתי אף אחד (אבל אני מניח שמדובר בעבירה גם אם עברתי אותו רק בסנטימטר) . בכל אופן , ממכונית כלשהיא יצא אדם הטוען שהוא ממחלקת התנועה , התחיל לצעוק עליי שהוא ביקש ממני לעצור ולמה לא עצרתי (כמובן שלא שמעתי אותו כי הייתי עם חלונות סגורים) . אני מודע לעובדה שעשיתי טעות , אך כשניגשתי אליו שוב וביקשתי פרטים מזהים שלו , הוא לא רצה למסור , הבטיח לי שלילה וברח מהמקום , הוא צילם את הרכב שלי כשהוא חונה כבר בחניה , אין לי מושג אם הוא צילם סרטון או לא , בכל מקרה הוא לא הראה לי אותו . לאותו אד…
הודעה אחרונה מאת TalMetro, -
- 2 תגובות
- 985 צפיות
http://www.tbdelek.myffi.biz/Default.aspx זה האתר של המוצר. קיבלתי את המסר הזה ממישהו בפייסבוק שזאת טבלייה שאתה שם במיכל דלק וזה פשוט מייעל את פעולת המנוע וגם חוסך בדלק בין 10%-25%. מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן, יש למישהו ניסיון עם סוכנות מיקא לביטוח? הם נתנו לי הצעה מעולה לביטוח מקיף לגולף 2002. אשמח לפרטים. תודה
הודעה אחרונה מאת RustyJoe, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בעודי נוסע לי להנאתי מת"א לכיוון חיפה, בואכה הכפר השלו והידוע בחיבתו לנוסעי כביש החוף, הבחנתי באופנוע ובסובארו B4 (ואולי לגאסי, בשנים של החלפת הדגם) בצבע ירוק בקבוק (דהיינו לא צבאית) חונות להן בצד הדך במסלול ממול (כלומר שנוסע לכיוון דרום). כ- 50 מ' אחריהם פתאום אני קולט שני גברים שוכבים על תלולית עפר, מכוונים ממל"ז או מכשיר אחר כלשהו לכיוון התנועה הבאה מצפון, כאשר רק ראשיהם והממל"ז (נניח) בולטים מעל התלולית. לא הצלחתי להבין האם מדובר בחיילים או שוטרים, משום שלבשו גופיות לבנות (כדי לא ללכלך את המדים, אני מניח). ראשית, סחטיין על ההסתוות. שנית, מפחיד. אם אני הייתי מגיע מכיוון צפון ורואה אותם, ישר הייתי חושב שהחברים הטובים מהכפר מנסים לצלוף בי.
הודעה אחרונה מאת THE-ONE, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
דרך איזה גוף ממשלתי / פרטי מסירים שעבוד ? כמה זמן בדרך כלל התהליך לוקח ? אני ממש חייב לברר את הקטע הזה כי אנחנו כבר מחכים להסרת שעבוד שבועים (הייתה שביתה אבל בכל זאת). בתודה טל.
- 0 תגובות
- 709 צפיות
Lotus Evora: http://www.worldcarfans.com/9080722.010/lotus-evora-revealed-at-bims Ford Fiesta ECOnetic: http://www.worldcarfans.com/9080722.013/ford-launches-fiesta-econetic-at-bims
הודעה אחרונה מאת RS, -
[חדשות רכב] 2009 Chevrolet Camaro: Official Images & Details of Production Version 1 2 3
מאת LotusElise- 30 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
http://carscoop.blogspot.com/2008/07/2009-chevrolet-camaro-official-images.html זאת האמיתית,לא התצוגה שראינו בארץ
הודעה אחרונה מאת Tamir h, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האם קיימות תערוכות רכב, או מקום שניתן לקחת בו קורס נהיגה מתקדמת, בעיר סנט פטרסבורג שברוסיה? אם אפשר גם אשמח לקבל קישור. האם קיימים מקומות, שניתן לרכוש ווקסים, וחומרי דיטיילינג בסנט פטרסבורג? חיפשתי בגוגל ולא מצאתי,אולי מישהו יתן קישור לחנויות כאלו? כמו כן,האם קיימות חנויות בסנט פטרסבורג, שבהם ניתן לרכוש מחזיקי מפתחות, דגלים,סמלים,חולצות וכל מיני אביזרי רכב, של פרארי, למבורגיני, ועוד כל מיני מכוניות על?
-
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם לצערי הרב לפני מספר ימים נהג פגע ברכבי, אשר חנה ע"פ חוק במפרץ חניה ליד הבית. מעוצמת הפגיעה רכבי הוגדר טוטאלוס. כיוון שהאחריות המלאה היא על הנהג הפוגע, והוא הודה והפעיל את הביטוח שלו, אני לא מפעילה את הביטוח שלי. האם אתם יודעים מה ניתן לתבוע מחברת הביטוח של הנהג הפוגע, מלבד שווי הרכב שלי? למשל העלויות על הנסיעות שעלי להוציא עכשיו או רכב חלופי, עלויות גרירת הרכב והשמאי, אפילו עוגמת נפש על הזמן הרב שעלי להשקיע כעת בטיפול ובחיפוש רכב חדש? תודה מראש על העזרה אפרת
הודעה אחרונה מאת wil,
-
מי מחובר 57 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 922 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- דודיאן
- locus
- itaysamurai
- GTאי
- flytomars
- zvit
- lka
- לב טוב
- `Infinity
- Camaro 92
- orsh99
- gadik6