Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה זה מנוע TDI?

mazda4life
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ובהתחלה הוא אף מצא דרכו אל הגולף דור 5 (2 ליטר, 75 כ"ס) ואפילו שווק בארץ בשנה הראשונה אם אני לא טועה.

אלה הדגמים שאין להם כיתוב מאחורה, או שכתוב רק TDI ולא 2.0 TDI?

פורסם

על SDI יהיה כיתוב SDI. עד היום יצא לי לראות אולי גולף דור 5 אחת שהיא SDI, פשוט לא קנו אותן.

על אלה שרשום TDI הן 1.9 ליטר 105 כ"ס, ועל אלה שרשום TDI 2.0 הן 2 ליטר 140 כ"ס.

פורסם

צר לי, אבל כולכם טועים...

T=Turbo Diesel D=Direct I=Injection

משמע, מנוע דיזל עם מגדש טורבו בעל הזרקה ישירה.

ציטוט מאתר VW העולמית:

"

TDI - Turbo Diesel Direct Injection Engine

Diesel engine with especially efficient operation; combines good performance with low consumption; first employed in compact class cars by Volkswagen.

"

אחלה מנוע :)

GOLF TDI

תמונות של הרכב

אם היה לי אוגר רוסי הייתי קורא לו איגור.

פורסם

יש מנועי דיזל ללא טורבו ויש כאלה עם טורבו ואלה עם הטורבו יותר חזקים מכל הבחינות.

למשל יש את הפרטנר או הברלינגו או הקנגו שיש להם מנועי דיזל רגילים שגרועים ויש את המנועי טורבו דיזל שלהם שהרבה יותר מוצלחים.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

זה נכון חלקית כי לברלינגו היה מנוע 1.9 'רגיל' בתחילת הדרך אבל הם החליפו אותו למנוע ה-HDI 2.0 שהוא דווקא טוב וחזק (הם טענו שזה כדי לעמוד בהתקנים מחמירים באירופה של פליטת מזהמים).

לברלינגו גם הגיעה גרסה מוגבלת (לארץ-לא יודע בעולם) בעלת מנוע 1.6 שפיתח יותר כוח מאשר מנוע 2.0 HDI.

פורסם
כל מנוע דיזל, הוא עם הזרקה ישירה

אז בשביל מה צריך לציין את זה ?

כל מנוע דיזל עובד על סולר ויכול להיות בעל הזרקה עקיפה או ישירה עם או בלי מגדש טורבו ובכל מיני קומבינציות.

לא כל מנוע דיזל הוא בעל הזרקה ישירה. מה עם מסילה משותפת למשל?

כל מנוע דיזל בעל מערכת הזרקה מסוג מסילה משותפת יהיה בעל טורבו והזרקה ישירה.

אצל יצרנים אחרים מנוע TDI מציין טורבו דיזל אינטרקולר.

• תוכן חדש...