רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,614 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 39 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום לכולם, היום נסעתי באיזור התעשייה של ראש העין, כביש ישר אשר ממשיך בעקומה שמאלה. קצת לפני העקומה היתה שלולית דיי רצינית של ביוב שהתפרץ. נכנסתי לסיבוב במהירות של 30 קמ"ש, כתוצאה מזה נכנסתי להיגוי יתר, עליתי על המדרכה השמאלית ונעצרתי בתמרור שנעקר ממקומו. הרכב ניזוק בצורה דיי רצינית, ורציתי לדעת האם יש אפשרות להפיל את האשמה על העיריה ולקבל ממנה פיצוי כספי על נזקי הרכב.
הודעה אחרונה מאת BMW, -
-
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
השאלה בכותרת. תודה.
הודעה אחרונה מאת Liran xsi, -
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
http://newcar.yad2.co.il/ נחמד ביותר!
הודעה אחרונה מאת bodovg, -
שמעתי שיש צמח שניקרא קיסוס או משהו כזה. שאחרי ששתיתם אלכוהול , אם אתם לועסים כמות קטנה מימנו, זה מראה במכשיר של הבדיקה שאין כלל אלכוהול. שמעתם על זה?
הודעה אחרונה מאת Meishar84, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
1.הייתי רוצה להבין האם מותר לי בגיר רגיל להפעיל את המנוע( להפעיל את האוטו) בכל מצב כלומר גם כשהוא על הילוך ראשון שני וכו' ואם אני צריך ללחוץ על המצמד או שזה לא בגדר חובה או על הבלם. 2.כשאני רוצה להתחיל לזוז עם האוטו האם אני צריך ללחוץ על המצמד והגז ביחד כלומר כשאני רוצה להזיז את האוטו אני לוחץ על המצמד ואז אני משחרר לאט לאט באותו זמן אני חייב ללחוץ על הגז או שמא עד שאני מרגיש שיש חיכוך במצמד ואז אני יכול ללחוץ על הגז כמובן שהוא בהילוך ראשון (אגב זה לא יכול להיות בהילוך שני או אחר חוץ מראשון) והאם אתם ברובכם באתר נהגים מנוסים מכירים שיטה טובה להבנת המצמד בכל פעולה אחרת באוטו. תודה רבה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מטיול קצר שעשיתי עם המשפחה באנטליה ראיתי שתי מכוניות ממש חמודות הראשונה הונדה סיטי והשניה פיאט שאין לי מושג איזה דגם היא. מצורפות תמונות של הרכבים, אשמח לקבל עליהם קצת מידע מאנשים שמכירים את המכונית. תודה ולילה טוב
הודעה אחרונה מאת tamirh, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מפרץ אוטובוס זה יוצר מסר סותר לגבי היתר חניה לרכב פרטי. ולעיריית מודיעין עילית הפיתרונים קרדיט לאתר בחרדי חרדים.
הודעה אחרונה מאת שטוטית, -
-
- 0 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
איפה אפשר להשיג ספר רכב של פורד פוקוס 2006? ניסיתי בדלק מוטורס (היבואן), אבל לא ידעו להגיד לי. אפשר אולי להוריד את זה באינטרנט?
הודעה אחרונה מאת uribs, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
השאלה בכותרת... אגב, מהיכן ניתן לקנות טסות מקוריות למאזדה 3? תודה.
הודעה אחרונה מאת ferez, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום לכולם! רציתי לדעת כמה דברים על אלמרה פרפקט שנת 2002. כידוע יש שני דגמים: 1.5 ויש 1.8 הגיר כרגע לא משנה. לפי מה שבדקתי ל1.5 יש מנוע מסוג QG15 ול 1.8 יש QG18, האם הגיוני שלמנוע 1.8 יש 116 כוח סוס וגם ל1.5 יש116 כוח סוס? לחבר שלי יש 1.5 וברישיון רשום 116 כוח סוס. אפשר בכלל לסמוך על מה שרשום ברישיון(הכוונה לכ"ס)?
הודעה אחרונה מאת PorSche-911, -
אני יודעה שיכול להיות זה נשמע טיפשי כי אני שאול אל שתי דברים מנוגדים אחד לשני, אבל בכל מקרה אני רגע לפני קניית רכב יש לי תקציב יש הכול אבל המבחר הוא די גדול אז אני כל הזמן מטלבת בין כמה סוגי מכוניות ש הם כולם ספורט אבל אנני יודעה אם ה אוטו חיסכוני לפכות במקצת. המכוניות שאני מטלבת ביניהם הם: פגי'ו 106GTI או 106RALLY, סיטראוין סקסו 1.6VTS או ZX 2.0, פיאט פונטו HGT, רנו קליאו 1.8RSI. טוב בעיקרון זה הכול! המוח שלי כבר נשרף מהבחירות בינהם אז אני מבקש את אזרתכם ואת העצות שלכם!!! תודה!
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- 4 תגובות
- 796 צפיות
שלום, אני לא יודע אם כולם מכירים אבל זה איזה טרנד כזה שהפך להיות בפאבים ומועדונים ממש בכניסה יש מכונת נשיפה כזו שמשלמים משהו כמו 5 שקל וזה כאילו בודק את רמת האלכוהול בדם, השאלה שלי אם זה אמין. והדבר השני זה מה הכמות המדויקת שמותרת בחוק לשתיה, כל פעם יש לנו ויכוח לגבי זה... מה ההרגל שלכם בנושא הזה?
הודעה אחרונה מאת adamd1, -
- 29 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום, היום קיבלתי מכתב של המשטרה בדואר-הזמנה לבית משפט... במכתב כתוב שנתפסתי במהירות מופרזת של 108 קמש בדרך עירונית שבה מותר ליסוע על 60 קמש. אני נהג חדש עם קצת יותר משנה עם רשיון ובלי עבר של עבירות, מה העונש הצפוי לי במשפט?(הערכתכם?) תודה ויום טוב.
הודעה אחרונה מאת _johny_, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
השאלה הנ"ל מופנית לג'יפאים המנוסים של הפורום. מדובר ברכב מסוג קאיה סורנטו שהתחפר ונתקע בחול עמוק. לאחר נסיונות חילוץ עצמיים שנגמרו בהתחפרות קשה יותר, הרכב חולץ באמצעות רכב אחר. אחד מבני המשפחה ששמע על הסיפור קבע כי גחון הרכב, בתי הגלגלים והמיסבים השונים חייבים לעבור שטיפה מיידית עם מים ממכונת לחץ גבוה, אחרת חלקיקי חול, שחדרו למיסבים השונים דרך הגומיות, יובילו בעתיד לנזילות שמן ופגיה במייסבים. האם אתם הג'יפאים המנוסים מבצעים שטיפה כזו לאחר להתחפרות בחול? האם התחפרות בחול אכן גורמת לנזילות שמן ופגיעה במיסבים? האם שטיפה בלחץ תודה מראש
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 878 צפיות
אבא שלי, שרכש מונדיאו כזו לפני כמה חודשים (למרות שאמרתי לו שהגיע השלב בחיים שהוא צריך לפנות לתוצרת גרמניה), מתלונן על ביצועי המזגן הפושרים (תרתי משמע). הוא גם מספר שאחרים בהם נתקל במוסכי היבואן מתלוננים על כך גם הם. מישהו שמע על הסיפור הזה?
הודעה אחרונה מאת ROEY B, -
-
- 13 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, הגיע הזמן לחדש את הפוליסה של הביטוח, ואני מעוניין לחפש חברת ביטוח קצת יותר זולה מזאת שאני נמצא בה. ביטוח נוכחי ע"י ביטוח ישיר, מאוד יקר! רכב: סיאט איביזה שנת 2000. ביטוח חובה - 2800. ביטוח מקיף - 5640. סה"כ - 8440. הביטוח יקר מכיוןן שאני נחשב נהג צעיר, ואחי עדיין נהג חדש. אני אשמח מאוד אם תוכלו להמליץ לי על חברות אחרות, ובכלל.. מה אתם חושבים על הצעת המחיר הזאת, לא יקרה מדי? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת mcherkass, -
אני לא מבין כל כך ברכבים אבל שהתסכלתי על רכבי השטח החדשים ראיתי שלרובם אין אמברקס לדוגמא אודי Q7 מזו המצאה חדשה עכשיו? הוציאו משהו במקום?? מישהו יכול להסביר לי ?חחח תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת ultras_monkeys, -
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
שלום, יום שישי נכשלתי במבחן מעשי. אני נהגתי שני ועוד תלמיד אחד נהג לפני. אני לא אכנס עכשיו לכל הפרטים אבל גם התלמיד שהיה לפני נכשל(די בצדק). הגענו לרחוב דו סיטרי די רחב הטסטר אומר לתלמיד הראשון לפנות ימינה לרחוב ללא מוצא. הבעיה היא שאני לא שמתי לב לפרט הזה כי אני ישבתי מאחורי הנהג וגם אני לא נהגתי לשם. הטסטר אומר לתלמיד לעצור בצד ואומר לנו תתחלפו הוא עצר בצד והתחלפנו. אני הייתי לחוץ קצת כי זה טסט ראשון שלי. הוא אומר לי להתחיל ואני מתחיל מגיע לסוף הרחוב(צומת T) ושואל אותו לאין לנסוע והוא אומר לי לאין שאתה חושב. עכשיו אני רואה מולי בדיוק שלט אין כניסה שלא מובן היעוד שלו בגלל שהוא לא מוצב נכון בצומת והתמרור שהיה בצד השני של המדרכה הוסתר ע"י העץ שהיה שם.התמר…
הודעה אחרונה מאת boaz9090, -
-
http://www.hnn.co.il/index.php?module=albums;task=view;id=5328 פשוט מזעזע,מפחיד,אין לי מילים. 3 אנשים איבדו את חייהם תוך שנייה.
הודעה אחרונה מאת boaz9090, -
תידלוק באילת 1 2
מאת usafun- 3 עוקבים
- 25 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
תדלקתי אתמול באילת 95 אוקטן. המחיר - 5.97 (דור אלון). לא מבין מאיפה גזרו את המחיר הזה.
הודעה אחרונה מאת מושיקו., -
מצלמות בכביש 4
מאת ArikC- 2 תגובות
- 812 צפיות
היום נסעתי מצריפין לכ"ס בדרך לכ"ס בכביש 4 יש פתאום ירידה (אם אני לא טועה אחרי קוקה קולה) האמת שלא כ"כ שמתי לב וכבר היתי על 130 +- אני משער שנסעתי במהירות זו מתחילת הירידה ועד סופה ואז הבחנתי במצלמת מהירות בין השיחים,האטתי והיתי על 100. האם יש עוד מצלמות בין קוקה קולה ועד סוף הירידה המדוברת והלאה? האם מישהו יודע כמה מצלמות יש בקטע הזה ? האם יש סיכוי שצולמתי ע"י מצלמה כל שהיא ולא שמתי לב?
הודעה אחרונה מאת עומר ג R, -
- 10 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
יש פה כמה שנבחנו בתאוריה בעל פה? ?
הודעה אחרונה מאת matan0041, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש ברשותי מיציבושי סופר לנסר שנת 93 - ואני נורא פוחד מגניבה של הרכב ( אני יודע שזה רכב מבוקש מאוד ) יש לציין שהרכב די מאובזר מאוד ... אין לי ביטוח מקיף - רק המחשבה שאם יגנב הרכב ואני ישאר רק עם המפתחות ביד מפחידה עד מאוד ... מה אפשר לעשות בנידון ? יש ברשותי אזעקה לרכב ( די רגישה ) קודנית וזהו - (המנעול הגה) מה אפשר לעשות בכדי למנוע גניבה , או לעקב גניבה /פריצה) תודה- דרך אגב עשיתי חיפוש לא מצאתי תשובות לשאלות אלה .
הודעה אחרונה מאת DORONC, -
-
- 0 תגובות
- 682 צפיות
איפו ניתן לקנות פנסים של Morette ל-106 GTI
הודעה אחרונה מאת david106, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
צהריים טובים! אתמול קיבלתי הזמנה לדין , עקב תפיסה על ידי מצלמת תנועה. נהגתי 131 קמ"ש במקום שמותר 90 קמ"ש. אציין שאני נהג חדש, יש ברשותי רשיון שנה. אני חייב לקבל את עזרתכם, מה אני אמור לעשות כדי להפחית את עונשי כמה שיותר, אני ממש בלחץ!!! בבקשה תנו לי את עזרתכם. נ.ב. הרכב רשום על אימי, שיש לה רשיון 30 שנה ללא שום עבירת תנועה, אז אנא תאמרו לי איך אפשר לשכנע אותה שתישא בעונש. התייחסו בבקשה לשני האפשרויות.
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
לתשומת ליבכם: http://www.oradom.co.il/picture.asp?id=1140 http://www.oradom.co.il/report.asp?id=1141
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 1 תגובות
- 626 צפיות
שלום לכולם אשמח לשמוע מה אתם אומרים באשר לטסט שנערך לי היום. היה טסט באמת קרוב לשלמות, הוא לא העיר לי אפילו פעם אחת לכל אורכו. לבסוף לאחר 20 ומשהו דקות של נסיעה(טסט די ארוך) הגענו להחלפת המכוניות, שהטסטר יוצא למכונית השנייה שיש לו טסט איתה. הטסטר אמר לי לעצור בצד ימין אך ראיתי כי אין כלל מקוםלכל אורך מסלול החנייה ולבסוף אמר לי להחנות בין 2 מכוניות(ממתי יש את זה בטסטים?!) כנראה מחוסר ברירה כי אין מקום אחר לעצור. החנייה יצאה לא טוב, הייתי רחוק מהמדרכה וביקשתי ממנו אפשרות לתקן והוא אמר "אין צורך" ויצא מהרכב. מה דעתכם? האם החנייה הייתה חלק מהטסט כביכול או רק לשם עצירה והאם נהוג שלא לתת לפחות לתקן, בטח שזה בין 2 מכוניות. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
ברכב חדש לחלוטין נפגע פגוש נהג הרכב הפוגע מודה באשמה, כך שלרכב הנפגע אין הוצאה פרט לבלאגאן, זמן = כסף ... הפגיעה אמנם לא נראית ממש קשה אבל בכל זאת מצד אחד צבעי אמר: אם תחליף פגוש, יצבעו לך את כולו ועם הזמן הוא יתקלף. תקן וזהו. מצד שני פחח אמר: הכי טוב להחליף. אם יעשה תיקון/מילוי חומר, כל נגיעה בהמשך והפגוש "יתפוצץ". ואני מוסיף עוד משהו: מכירת הרכב... אני יודע שאין ירידת ערך אם החליפו פגוש, אבל אתם יודעים איך זה בשטח... מה היתם עושים עם הפגוש? האם למישהו יש ניסיון של תביעת אובדן ירידת ערך כלשהו במקרה כזה? והאם יש אפשרות לתבוע אבדן זמן? - הצעת מחיר, שמאי, יום במוסך וכו'?
הודעה אחרונה מאת atoo, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לפני שבועים התקנתי קודן או איך שאמרו לי כוכב,לוח מקשים עם מספרים. הדרישה באה מחברת הביטוח על מנת לבטח את הרכב שלי במקיף. אתמול הלכתי לאותו מקום שהתקנתי את הקודן ועשיתי גם אזעקה לרכב מכיון שהאזעקה הקודמת לא היתה תקינה. היום נכנסתי לרכב וסתם אמרתי לעצמי לבדוק פיוזים. כשהסתכלתי על ה"מוח" של הקודן שנימצא מתחת להגה בתוך הדשבורד. ראיתי מדבקה מודבקת ורשום עליה את הפרטים של הקודן ובנוסף קוד מסטר ונקוד שלי. פשוט מדבקה של היצרן. המתקין בשיא טיפשוטו לא הוציא אותה. לחשוב שאם היה גנב נכנס לרכב ופותח את המכסה מתחת בא לגעת ה"מוח"ורואה את הקוד,מקיש אותו והופהה...ניטרל את הקודן. פשוט מצחיק.
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
- 2 תגובות
- 744 צפיות
סתם, תוך כדי שיטוט מצאתי את התמונות הללו והתחלתי לחקור: אני מצרף קישור באנגלית עם מידע על היצירה המוזרה והמעניינת. בתמונה האחרונה ניתן לראות איך הרכב נראה במקור. http://www.sterlingcentral.com/history.htm
הודעה אחרונה מאת Tvr_speed_12,
-
מי מחובר 56 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 505 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- ע.
- SlowRide
- llaavvii
- amlh
- Paprika-Metuka
- teyal
- laviil
- Itzik-b
- שחר 1
- benny62
- fatboy1340
- yohai71