רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,614 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 992 צפיות
היום בשעה 6:05 יצאתי מהבית לכיוון התחנה המרכזית באשדוד, נסיעה של 4-5 דקות מקסימום,הייתי צריך לתפוס את האוטובוס של 6:15 לת"א. באמצע הדרך הסובארו החליטה שהיא לא מוכנה להמשיך לזוז וכל מה שעשיתי לא עזר- היא המשיכה "לשייט" לה בהנאה על 12 קמ"ש בתוספת רעידות מפחידות מאוד. ב6:10 הגעתי להחלטה לנטוש את האוטו,על שדרות הרצל מי שמכיר,להחנות אותו בכוחותיו האחרונים,ולהמשיך ברגל מרחק של דקותיים הליכה מהתחנה. אממה,המקום שבו חניתי היה אסור לחניה על פי חוק. על הכביש לא נמצא זכר לכך ואני רגיל שבמקום הזה מספר רב של מוכרי רכבים שמים את רכבם ואף פעם לא ראיתי אדם שמקבל דו"ח על חניה במקום הנ"ל. צילמתי את מקום ה"עבירה", האם ניתן לבטל את הדו"ח?
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- 1 תגובות
- 827 צפיות
שלום לכולם, קניתי STI 2005 ללא הפסי קישוט מעל לגלגלים האחוריים (גנבו אותם מהמוכר). התקשרי היום למוסך וחשכו עיניי, הם דורשים 1180 ש"ח כולל מע"מ לכל צד, לא כולל צביעה. משהו יודע איך קוראים לחלק הזה באנגלית? (אני אנסה לחפש בEBAY). אולי אפשר לקנות את זה ביותר זול מפירוקיות? תודה לכל העוזרים!
הודעה אחרונה מאת rover turbo, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 9.8 אלף צפיות
האם ניתן להשאיר את הרכב (עם כיסוי) בחניה של תחנת הרכבת תל אביב מרכז למשך הלילה? במידה ושמעתם על אנשים עם ניסיון רע בדבר, מה האלטרנטיבות? אישית אני יודע שלהשאיר את האוטו בבית יהושוע למשך הלילה זו התאבדות, אני מבקר בתחנה באופן דיי סדיר ובכל פעם מחדש רואה אנשים חדשים שנופלים קורבן לחלונות שבורים ורדיו-דיסקים גנובים.
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום. רציתי לדעת יכולות נסיעה של סיויק 97 לאילת מהצפון. מה לבדוק והאם זה כדאי.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
1. אם עולה חדש ממש את הזכות לקנות אוטו כאוטו משומש שנת 87 Ferrari, כמה שנים עליו לחכות בכדי למכור אותו לאחר הגעתו לישראל. 2. כשאוטו מגיע לישראל איך מתמחרים אותו בכדי להעריך את שוויו בעיני המכס ? האם המראה הקוסמטי חיצוני מוריד מערכו?? אם תוכלו לענות באנגלית אני אשמח אבל אפשר גם בעברית תודה לעוזרים ובבקשה אל תנעלו אני לא מבין עברית כל כך טוב אז אני לא יודע מה אתם רוצים ממני עם החוקים וכל זה
-
- 0 תגובות
- 588 צפיות
*** תוכן ההודעה נמחק *** כל השאלות חשובות, לפחות כך נדמה לפעמים לזה ששואל אותן. קרא את כללי הפורום ונסח כותרת עניינית.
הודעה אחרונה מאת Ralfabco, -
- 24 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
אהלן אני בן 20 (עוד יומיים יהיה 20 וחודשיים), ב31 באוגוסט יהיה לי רשיון בדיוק 3 שנים. יש לי 0 הרשאות ו0 נקודות והכל תקין. נכון לרגע זה יש לי רכב על שמי שבדצמבר 2008 הוא יהיה שנתיים אצלי (הקולט האגדית!!). שילמתי שנה שעברה על ביטוח חובה + צד ג', עם ביטול השתתפות עצמית + שמשות וגרירה = 3700 שקל. יש לי חבר בדיוק היה בן 20 שבוע שעבר, עם פיג'ו 206 (2 דלתות) שנת 2000 שהרכב אמנם על שם אמא שלו, בביטוח שלו אמא שלו (מעל גיל 50) היא נהגת ראשית והוא נהג משני, רק הוא נוהג ברכב, אמא שלו לא נוהגת ברכב בכלל והוא משלם על ביטוח מקיף + חובה + כל השטויות שמסביב 3600 שקל לשנה. יוצא שהוא משלם קצת פחות ממני וגם מקבל מקיף, שנגמר הביטוח שנה שעברה, עשיתי לעוד חצי שנה במחיר ש…
הודעה אחרונה מאת סטלן על הזמן, -
- 5 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום, לפני מספר חודשים קיבלתי דו"ח חנייה מהעירייה בסך 100 ש"ח,לא שלמתי אותו בזמן וכעת עבר כמעט חודש מתאריך התשלום האחרון. יש לי 2 שאלות : 1.האם אי תשלום הקנס ימנע ממני לבצע העברת בעלות של אותו הרכב? 2.מה אני יכול לעשות בכדי להיפטר מהקנס כעת? תודה ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת _johny_, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום חברים, היום לראשונה מזה 14 שנים נהגתי בתיבה ידנית . הרכב הוא יונאדי גטס. אפשר להגיד שזכרתי את העקרונות של "לתת לרכב לגלוש" וכל המשחקים עם המצמד . יש לי בעיה רצינית כנראה בתזמון של העברת הילוכים, אני מוריד הילוך או מעלה הילוך לא בזמן , או לא בסל"ד הנכון ואז אני שומע את הגלגלי שיניים חורקים וזה גומר אותי טוטאלית, ממש מעצבן אותי לטעות בזה. אני לומד אמנם מהנסיון שלא צריך כל שניה להחליף הילוך למשל במהירות שיוט. המנוע שקט לי מידי לפעמים ואני לא מרגיש מתי יש להחליף הילוך. אוף! אני רוצה לחזור להינות מגיר רגיל ולרכוש רכב ידני, אבל אני לא יודע מה לעשות! אני מפחד שזה יקח ממני כוחות סתם, ביחוד בעיר עם כל המשחקים עם המצמד הזה. תוכלו לתת לי טיפים א…
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
ערב מצויין לכולם, לא יודע למה, אבל התחלתי לאהוב סטיישנים עד כדי כך שאני חושב שהרכב הבא שלי יהיה סטיישן כלשהוא. מרכב סטיישן נראה לי פתאום ממש פרקטי ויעיל, אבל אז עלתה במוחי הסוגייה הבאה: האם גירסת סטיישן של רכב מסויים נחותה מגירסתו הרגילה מבחינת תכונות דינמיות ואחרות? האם ההתנהגות נחותה? האם צריכת הדלק גדולה יותר?
הודעה אחרונה מאת asafk, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, אני מבקש לדעת מי אשם במקרה של פגיעה ברכב? האם תמיד מי שפגע הוא האשם, יש יוצאים מן הכלל ו/או נסיבות מקילות, אנסה להסביר באופן מפורט: נניח שלכאורה רכב פגע בי כאשר עמדתי באמצע נתיב נסיעה. על מנת להרגיע את כל המלעיזים...אקדים ואומר שלא החלטתי לעצור ככה סתם פתאום כי התחשק לי... היות והרכב הפוגע עמד/עצר (כשהוא בנתיב הנגדי אליי, קרי פניו מופנות אליי, דמיינו צומת T) וחסם לי נתיב כניסה כשרציתי לפנות ימינה המשכתי בנסיעה עוד 5 מטר ועצרתי כדי לבדוק מה האלטרנטיבות שבידיי. או אז הוא החליט לנסוע/לפרוץ לכביש ופגע במכוניתי מאחור, נזק רכוש בלבד ע"ס 12 אלף ש"ח לפי הערכת שמאי. הנהג הפוגע הודה אבל מסתבר ששינה גרסתו וכעת לא מוכן לשלם בטענה שהרכב עמד בנתיב נסיעה, ושהוא …
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 34 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
תאפסו את השעונים. הגולף החדשה יוצאת ב 6 בחודש. ניראה איזה אתר ידליף תמונות לפני הזמן. New VW Golf VI to be Revealed on Wednesday, August 6!
-
- 20 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
נסעתי ברבע לארבע בלילה בשדרות רוקח בת"א, היו מספר מכוניות מסביב והגעתי לרמזור הראשון שם (מכיוון הים אל איילון). פתאום עוברת אותי פורשה 911 שחורה בפול-גז, בולמת חזק ברמזור שהיה אדום, נותנת גז ועוברת באדום. מגיעה לרמזור הבא שיש בו שלושה טורים שעומדים ישר ולכולם אדום, חוצה שלושה נתיבים, עוברת לנתיב פנייה שמאלה כדי לא להיתקע מאחורי טורי המכוניות ושוב חוצה באדום. ממשיכה ישר בפול-גז וחוצה עוד רמזור באדום. משם היא נעלמה אבל אני בספק אם לא חצתה עוד רמזורים אדומים. לא מעניין אותי מי זה היה אבל אני מאחל לו מוות בודד בייסורים. מה אם היה עובר שם קטנוע או הולך רגל? היום הוא כבר היה ז"ל.
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
לילה טוב לכולם. בדרכי מאשדוד לאשקלון עם חברה שלי צילמה אותי מצלמת מהירות על 140 - 150 קמ"ש, לא יודע למה הגעתי למהירות הזו, זו פעם ראשונה שמצלמה מצלמת אותי. הרכב רשום על שם קרוב משפחה שלי, כמובן שהדו"ח יגיע אליו. שאלותיי הן; על איזה סכום קניסה מדובר? לאימא שלי יש רשיון כ30 שנה ומתוכם היא נהגה חצי שנה, כדאי לשקול להעביר את התיק עליה? תודה ושבוע שקט.
הודעה אחרונה מאת yairba, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ידיעה מתוך וואלה! - מכה קשה לאיטלקיות... http://news.walla.co.il/?w=//1326268
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום חברים האם אתם מכירים פירוקיות באזור השרון (כפר סבא, הוד השרון, הרצליה)? ניסיתי לחפש בפורום אבל לא מצאתי מקום ממש איכותי (מצאתי את ש.ל.ו בכפר סבא ואת שוני קאר בהרצליה) תודה מראש נושא זה פירוקיות באיזור השרון
הודעה אחרונה מאת ~shay~, -
-
- אחראי פורום
- 34 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
יש לי סובארו ואני רוצה גג נפתח. יותר נכון חלקים לגג נפתח, אני יכול להרכיב את זה לבד. מאיפה אני משיג חלקים כאלה? ככה בגדול מה המחירים? ואני גר ביבנה אז כמה שיותר קרוב. תודה.
הודעה אחרונה מאת ferez, -
-
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
עשיתי תאוריה בעלפה לרכב לפני כמה שנים ועכשיו אני מעוניין לעשות שוב תאוריה כי אין לי ברירה ואי אפשר להוציא יותר פטור . האם אני חייב לעשות תאוריה בעלפה או אפשר רגיל ? ..
הודעה אחרונה מאת boaz9090, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי,אני קצת מתבאס מהעובדה שרכב שקניתי לפניי שנה(גולף),אני רואה שהמחירון שלו ירד ב 8000 שח!! ולמשל טויוטה קורולה 2003 שנה שעברה מחיר מחירון היה 78000,היום 68000.איך זה ייתכן 10 אלף שח רק ב11 חודשים? למה זה קורה?וכמה למשל רכב חדש שקונים בחברה יורד אחריי שנה ראשונה?
הודעה אחרונה מאת mishmesh, -
-
- 12 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
יש לי רכב, שבמקור יש בו 6 מקומות- 3 מקדימה, 3 מאחורה, ולכל אחד יש חגורה. אבל ברשיון רכב לא מופיע מספר נוסעים ליד הנהג, ולא מספר נוסעים ברכב, מישהו יודע מה אומר החוק במקרה כזה? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת מת"ח, -
-
- אחראי פורום
- 46 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
הלכתי לי להנאתי ברחוב בעיר בת ים, והבחנתי בדייהטסו שרייד כאשר המנוע פועל ואין אף אחד ברכב או איש קרוב לו. הרגשתי משהו מוזר, וכאשר אני ממשיך ללכת אני מבחין במכונית שאחריה, פיג'ו 206 גם היא פועלת. התחלתי לחשוד, כאשר התקדמתי עוד קצת ראיתי גם את המיצובישי כריזמה פועלת וכך גם את המאזדה לאנטיס 2 מכוניות סוזוקי באלנו מיצובישי לנסר וטויוטה קורולה. הסיפור התחיל להלחיץ אותי מאוד. 2 אנשים אשר עמדו ממש באמצע השיירה של המכוניות הפועלות אחד מבוגר ואחד צעיר הבחינו שאני שם עין על המכוניות. פתאום אני רואה שהשניים מתחלקים בתפקידים ומתחילים ללחוץ על דוושת הגז בכל המכוניות כאשר בכולם הטורים היו גבוהים (לחצו בעוצמה על כל המכוניות, לא ממש הבנתי לאיזו מטרה) ולאחר שסיימו במלאכה הם נעלו…
הודעה אחרונה מאת shlomi6280, -
-
- 0 תגובות
- 535 צפיות
אתמול קיבלתי מכתב רשום לגבי דוח חניה שנרשם לי ביולי 2004 בגבעתיים,כמובן שהמכתב מציין אזהרה מפורשת לגבי אי תשלום. איום נוסף הוא עיקול מיטלטילין ואו חשבון בנק ואו עיכוב רישיון נהיגה ,עד כאן כל האזהרות . הדוח ניתן ע"י משטרת ישראל על עבירה שמוגדרת כאי ציות לתמרור ד-15 , פירוש חניה בצמוד למדרכה אדום לבן . לא ידוע לי לגבי דוח זה שום דבר , לא קבלתי שום מכתב רגיל ואו רשום בנוגע לזה . ראיתי פעם בפורום כיצד להתנהג עם רשויות מקומיות לגבי מתן דוחות ,לגבי היתיישנות וכו'. חפשתי ולא מצאתי משהו שיכול להסביר את החוק לגבי היתיישנות . אם מישהו יודע ולהפנות את תשומת ליבי לכך אשמח . תודה
הודעה אחרונה מאת אבולושיין, -
אחח איך שאני מקנא עכשיו באסי כהן! http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1324602
הודעה אחרונה מאת B-TON, -
- 5 תגובות
- 759 צפיות
שלום! כמה עולה לעשות ביטוח נהג חדש לקליאו RSI? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מה אתם אומרים על הדור החדש של גולף? -נלקח מ desktopmachine.com
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
- 0 תגובות
- 570 צפיות
העונה החדשה של פיפט גיר מתחילה ביום שני הזה. פחות אושר, אבל גם טוב... תקציר: A revamped Fifth Gear returns for a new series with a brand-new presenter. Tim Shaw joins Vicki Butler-Henderson, Tom Ford, Tiff Needell, Jonny Smith and Jason Plato as they explore the most exciting cars on the road. This week, Tim’s first feature is a timely look at how to spend less money on fuel; Vicki takes snooker ace Ronnie O’Sullivan on the drive of his life; and Tiff gets behind the wheel of the world’s first underwater car. For its new series, Five’s legendary motoring show moves to one of the biggest car playgrounds in the world – a vast test-track facility that pr…
הודעה אחרונה מאת Life_SyStem, -
- 1 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
רציתי לדעת עם אני אוכל לעשות באותו יום תאוריה למשאית,לאופנוע ולטרקטור? התאוריה לאופנוע ומשאית קשה יותר מרכב?יש להם ספרים משלהם?עם לא ויש לכם קישור לקנייה של הספרים או משהו תוסיפו. והאם ההכשרה למלגזה רשמוה ברישיון פלסטיק או מקבלים משהו אחר? ולא יודע עם זה קשור אבל מעניין אותי לדעת איך נראה רישיון לאופנוע ים? הרבה שאלות יצא.. תודה חבר'ה
הודעה אחרונה מאת אומי5, -
- 3 תגובות
- 944 צפיות
http://www.autoblog.com/2008/08/07/early-look-1million-aston-martin-one-77/ יש שם קישור ל autoexpress אבל הם הורידו את זה מהאתר.
הודעה אחרונה מאת Dar, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
מישהו יודע אולי?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם, בכביש S(כביש בית הקברות) שדרות משה סנה ממוקומות ניידות אשר אוכפות מהירות בעבר הם עמדו ליד בית הקברות וגם בצומת עם שד' ירושליים אך היום נתגלתה לעיניי מאזדה 3 אזרחית ששוטר מת"א מתחבה מאחורייה ו"יורה לייזר" לעבר הבאים מכיוון דרום, הממוקמת לאחר צומת עם שד' רבי שמעון בן שטח. הכביש מזמין מהירות גבוהה מן המותרת כיוון שיש 2 נתיבים לכל כיוון, אין מעברי חצייה לאורכו וזהו בהחלט לא שטח בנויי, למרות זאת המשטרה מתעקשת "לאכוף" שם את החוק כי הכביש ישר והראות טובה אז אפשר להכניס כספים לקופת המדינה. אז הזהרו ותנהגו בזהירות
הודעה אחרונה מאת TalMetro, -
-
מי מחובר 56 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 505 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- ע.
- SlowRide
- llaavvii
- amlh
- Paprika-Metuka
- teyal
- laviil
- Itzik-b
- שחר 1
- benny62
- fatboy1340
- yohai71