Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6539 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,אני קצת מתבאס מהעובדה שרכב שקניתי לפניי שנה(גולף),אני רואה שהמחירון שלו ירד ב 8000 שח!!

ולמשל טויוטה קורולה 2003 שנה שעברה מחיר מחירון היה 78000,היום 68000.איך זה ייתכן 10 אלף שח רק ב11 חודשים?

למה זה קורה?וכמה למשל רכב חדש שקונים בחברה יורד אחריי שנה ראשונה?

פורסם
כמה למשל רכב חדש שקונים בחברה יורד אחריי שנה ראשונה?

מחירון יכול לענות לך על השאלה שלך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מה ז"א למה זה קורה? לכל רכב ישנה ירידת רכב שלו וגם זה אינו דבר קבוע. ישנם רכבים שמאבדים 5K ש"ח מדי שנה ויש כאלה שמאבדים אפילו 30K ש"ח ויותר. תראה במחירון את מרצדס בתור דוגמא. לא תאמין מה ירידת הערך שלהם.

פורסם

+1

רכב איננו השקעה. רבות כבר נטחן בנושא זה, ומי שמעסיק את עצמו יומם וליל בשמירת/אי-שמירת ערך מכוניתו - דינו להתבאסות אינסופית (למעט מקרים בודדים).

קנית רכב? טפל בו, תהנה ממנו ובבוא היום גם תמכור אותו במחיר שיתאים הן לך והן לקונה.

הביצה שלי התחילה להטיל תרנגולות זהב

פורסם

אל תסתכל על הירידה בשקלים. תסתכל על הירידה באחוזים. רכב צריך לרדת בין 8 ל-20 אחוזים בשנה (כתלות בהרבה גורמים) וכך אין מה לעשות ורכב של 80000 אלף שקל יהפוך ל-70000 אחרי שנה. תגיד תודה שזה לא 60000...

רכב חדש אמור לרדת הרבה בשנה הראשונה - במדינה מתוקנת זה צריך להיות אפילו ב-20%. אצלנו לרוב פחות, אבל למה אתה מצפה בדיוק?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

למה? למשל קנית רכב מהחברה , ברגע שהוא נמצא אצלך הוא כבר נקרא יד שנייה, והשווי שלו מייד יורד.

מה שגם קנית אוטו שנת 2008 ב X שקלים ויצא אוטו חדש של אותה חברה ואותו הדגם הוא מוריד גם מהערך של האוטו הישן. ככה זה כמעט כמו כל דבר שיש לו ירידת ערך כמו פלאפונים וכו'.

אין מה לעשות ככה זה. גם כשהשוק יותר חלש של מכונית מסויימת הערך שהיא מאבדת הוא גם גבוה יותר.

פאולאנר- זאת הבירה שלי! ואין לה מחליפה

פורסם

אל תנסו לחפש כל כך הרבה היגיון במחירון בארץ.

לדוגמא, סקסו VTS ו-106GTI.

שני רכבים מאוד דומים.

ה-VTS מודל 97' שווה 12,700 ש"ח במחירון.

ה-106GTI מודל 97' שווה 24,000 במחירון.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

לירן גרם לי לחשוב באמת.

אפילו אם ניקח שתי רכבים זהים אבל לא מאותו יצרן (ברלינגו/פרטנר, ג'מפי/סקודו) ונשווה את המחירון שלהם התוצאה תהיה שונה (כ-3K ש"ח בין הג'מפי לסקודו ממה שבדקתי). זה נובע מסחירות עדיפה? משהו אחר?

פורסם

זה נובע כתוצאה מביקוש רכב. עם הביקוש גבוהה (ראה דוגמא מאזדה 3) אזי המחירון ירד לאט ולעומת זאת כך סיטרואן C5 שהביקוש לו קטן יותר (ובלי שום קשר הוא צרפתי) אזי ירידת ערך גדולה יותר.

פורסם

נכון, וכך נאמר כדאי גם לקנות אוטו שיש לו שוק , ולא להתעקש לקנות רכב עם ביקוש קטן!!

אם כבר קונים משהו, אז לקנות משהו שכבר יתאים אישית , וגם יאבד כמה שפחות מהערך.

פורסם
אל תנסו לחפש כל כך הרבה היגיון במחירון בארץ.

לדוגמא, סקסו VTS ו-106GTI.

שני רכבים מאוד דומים.

ה-VTS מודל 97' שווה 12,700 ש"ח במחירון.

ה-106GTI מודל 97' שווה 24,000 במחירון.

כמה אתה צודק גם בפגישות סגורות עם איצחק לוי ממה שאני שומע מאנשים הוא בעצמו לא יודע מה הולך לו בבית(במחירון רכב)

פורסם
זה נובע כתוצאה מביקוש רכב. עם הביקוש גבוהה (ראה דוגמא מאזדה 3) אזי המחירון ירד לאט ולעומת זאת כך סיטרואן C5 שהביקוש לו קטן יותר (ובלי שום קשר הוא צרפתי) אזי ירידת ערך גדולה יותר.

לא, זה נובע מכך שלוי יצחק החליט שלסיטרואן יש פחות שוק מלפיג'ו והוא מוריד לה שני אחוזים על כל אחוז שהוא מוריד לפיג'ו. השוק כמובן עוקב אחרי לוי יצחק ואם לוי יצחק (והשכן, והדוד, והמוסכניק) אמר שצרפתיות/איטלקיות/קזחסטניות מבלות כל היום במוסך ואי אפשר למכור אותן - אז כנראה שהן באמת מבלות כל היום במוסך ואי אפשר למכור אותן.

נכון, וכך נאמר כדאי גם לקנות אוטו שיש לו שוק , ולא להתעקש לקנות רכב עם ביקוש קטן!!

אם כבר קונים משהו, אז לקנות משהו שכבר יתאים אישית , וגם יאבד כמה שפחות מהערך.

ביצה, תכירי בבקשה - תרנגולת. או שאולי זה הפוך? אם כולם יחשבו שלמזדה וטויוטה יש ביקוש, אז כנראה שהן ממש ממש טובות ואז כדאי לקנות אותן, ולא חס וחלילה איזו סיטרואן שגם לעולם לא נצליח למכור וגם תבלה חצי מהזמן במוסך. הגיון פשוט, לא?

תסלחו לי, אני צריך לישון, מחר בבוקר אני צריך להכניס את הרנו שלי לטיפול השבועי. אחרי זה אני צריך להחליף את השלט "למכירה, מתחת למחירון" בשלט "למכירה, מחיר זנות, אני מוכן לשלם לכם שתקחו את האוטו".

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוצה דוגמא הפוכה קיצונית?

בסוף שנות ה 90 הייתי לי גולף GTI MK2 16V.

בחצי שנה האחרונה לפני שמכרתי אותה היא עלתה במחירון במשך 6 חודשים (בהדרגה כמובן) ב 5000 ש"ח !

את ה 205 GTI לעומת זאת מכרתי ב 19K ש"ח כשבמחירון היא הופיעה ב 10Kש"ח.:silly:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
לא, זה נובע מכך שלוי יצחק החליט שלסיטרואן יש פחות שוק מלפיג'ו והוא מוריד לה שני אחוזים על כל אחוז שהוא מוריד לפיג'ו. השוק כמובן עוקב אחרי לוי יצחק ואם לוי יצחק (והשכן, והדוד, והמוסכניק) אמר שצרפתיות/איטלקיות/קזחסטניות מבלות כל היום במוסך ואי אפשר למכור אותן - אז כנראה שהן באמת מבלות כל היום במוסך ואי אפשר למכור אותן.

ביצה, תכירי בבקשה - תרנגולת. או שאולי זה הפוך? אם כולם יחשבו שלמזדה וטויוטה יש ביקוש, אז כנראה שהן ממש ממש טובות ואז כדאי לקנות אותן, ולא חס וחלילה איזו סיטרואן שגם לעולם לא נצליח למכור וגם תבלה חצי מהזמן במוסך. הגיון פשוט, לא?

תסלחו לי, אני צריך לישון, מחר בבוקר אני צריך להכניס את הרנו שלי לטיפול השבועי. אחרי זה אני צריך להחליף את השלט "למכירה, מתחת למחירון" בשלט "למכירה, מחיר זנות, אני מוכן לשלם לכם שתקחו את האוטו".

רוני

אכן זה המצב.

אפילו אם תיתן לי צרפתייה חינם אני לא אקח. טוב נו אולי אני אקח ואמכור אותה. טוב נו אולי היא תאבד הרבה מערכה? מה לעשות?

כל אחד ומה שטוב לו. אתה אוהב את הצרפתייה? קנית אותה רק בגלל שאתה חושב שמאזדה זה עדר? תהיה בריא! בהצלחה במכירה שלך!

• תוכן חדש...