Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6527 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב מצויין לכולם,

לא יודע למה, אבל התחלתי לאהוב סטיישנים עד כדי כך שאני חושב שהרכב הבא שלי יהיה סטיישן כלשהוא.

מרכב סטיישן נראה לי פתאום ממש פרקטי ויעיל, אבל אז עלתה במוחי הסוגייה הבאה:

האם גירסת סטיישן של רכב מסויים נחותה מגירסתו הרגילה מבחינת תכונות דינמיות ואחרות?

האם ההתנהגות נחותה?

האם צריכת הדלק גדולה יותר?

:-)

פורסם

כל מה ששאלת יכול להיות ממש בקטנה (שונה מרכב לרכב), אבל הכל מתגמד אם יש לך עגלת תינוק + קניות בסופר או אפילו אופניים לילד.

בקיצור, מהרגע שאתה הופך לאבא ורוצה שיהיה לך ולאישתך כמה שיותר נח, השיקול לעבור לרכב סטיישן הוא נכון .

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

האם גירסת סטיישן של רכב מסויים נחותה מגירסתו הרגילה מבחינת תכונות דינמיות ואחרות? כן, בגלל משקל עודף ואוירודינאמיקה.

האם ההתנהגות נחותה? אני מניח שיש השפעה גם, מכיוון שחלוקת עומס על צירים אמורה להיות שונה. גם בחלק מסטיישינים מתלים אחוריים קשיחים יותר.

האם צריכת הדלק גדולה יותר? כן, בגלל מה שעניתי לך בשאלה ראשונה.

הערות שלי באדום.

תוספת:

אני גם אוהב חלק מסטיישינים. למשל לא מזמן ראיתי בימר E34 סטיישין בצבע זהב. לפי דעתי החלק האחורי של E34 סדאן, מבחינת עיצוב לא משהו, אבל סטיישין דווקא מיוחד מאוד. אין לו מראה של רכב אימא. אותו בימר נמצא למכירה באחד ממגרשים. כל פעם כשאני חוזר מעבודה ונוסע בהסעה, אני רואה אותו. בימר מאוד יפה. אולי פעם מישהו יציל אותו מידיו של סוחר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ההבדלים במשקל בין סטיישן לרגיל הם גדולים?

בסה"כ אם אתה מסתכל על זה, זאת בסה"כ תוספת קטנה של פח וסידור שונה של שאר הצלעות של הבגז' (מקווה שהבנת מה שניסיתי להגיד) - כמו אוריגמי.

פורסם

כן, אני מבין אותך. אבל בפרוספקטים שברשותי, גירסאות סטיישין כבדות יותר, צורכות יותר דלק ומהירות מירבית קטנה יותר. אבל מדובר על עשיריות שנייה, קמ"שים בודדים ומשהו כמו חצי ליטר דלק ל-100ק"מ.

הבדל זניח בתנאי שאתה רוצה/צריך סטיישין.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אהה אם ככה אז זה באמת זניח, רציתי רק לוודא שאני לא אקנה בטעות איזו ZX סטיישן ואני אגלה שהיא איזו ספינה מתנדנדת שמכורה לדלק :D

פורסם
ערב מצויין לכולם,

לא יודע למה, אבל התחלתי לאהוב סטיישנים עד כדי כך שאני חושב שהרכב הבא שלי יהיה סטיישן כלשהוא.

מרכב סטיישן נראה לי פתאום ממש פרקטי ויעיל, אבל אז עלתה במוחי הסוגייה הבאה:

:-)

WELCOME TO THE CLUB!

סטיישן זה הרבה יותר נוח, יותר פרקטי, החסרונות הם שוליים ואם מלמדים את הבן אדם לצאת מהסטיגמות על סטיישנים, גם יותר קל לחניה.

פורסם
אהה אם ככה אז זה באמת זניח, רציתי רק לוודא שאני לא אקנה בטעות איזו ZX סטיישן ואני אגלה שהיא איזו ספינה מתנדנדת שמכורה לדלק :D

לחבר יש ZX 1.8 והוא מאוד מרוצה. לא צורכת דלק בצורה יחודית, פחות מה-1.4 שהיתה לנו, והיא יותר חזקה. וכמובן יותר פרקטית. הוא מצליח להכניס הרבה יותר דברים ממה שאנחנו הצלחנו בZX שלנו (מן הסתם).

אני גם אוהב סטיישן ולדעתי אין סיבה להעדיף סדאן על גבי סטיישן.

אם אתה מודאג מרכב מתנדנד אז תיקח M5 טורינג.:lol:

פורסם

חשבתי על מכונית מיוחדת. זה לא בדיוק סטיישין, אבל זה הצ'בק עם תא מטען גדול (קיים גם בגירסת סטיישין ענקית).

הרכב צרפתי כמובן, באורך של 4.7 מטר, אבל עם בסיס גלגלים ענק של 2.85 מטר. זה בסיס גלגלים אפילו קצת גדול יותר מבימר E32 בגירסא הקצרה, למרות שאורכו 4.9 מטר.

כמובן, מתלים כמו שסיטרואן יודעים לעשות - הידרופנאומטיים. דבר זה פרקטי למדי, מכיוון שאפשר לשנות גובה של רכב וכמובן שיוט חלק בצורה יוצאת דופן.

כל זה על משקל יחסית לא גדול יותר מידי, של החל מ-1310ק"ג.

אני כמובן מתכוון לסיטרואן XM, ניתן למצוא אותה יחסית בזול, מחיר משהו כמו 15-20K ש"ח. בין מכוניות שנמכרות, יש גירסאות 2 ליטר אוטומטים וגם עם גיר ידני, אפשר למצוא אפילו V6 (עכשיו ראיתי ביד 2).

אני פעם אחת ישבתי ב-XM עם מנוע 2 ליטר ואוטומט 16V, האוטו היה מאובזר מאוד והיה לו ריפוד עור, גג נפתח, בקרת אקלים ושאר דברים מיוחדים, כגון שליטה ברדיאו מגלגל הגה (אילו עוד מכוניות תחילת שנות ה-90 אתם מכירים עם פונקצייה כזאת? לא הרבה אני מניח).

מתוך התרשמות שלי, נוחות ישיבה וגימור סאלון מתקרבת לרמה של בימר 7 ומרין S מאותם שנים.

פורסם

XM במחיר של 15-20K זה ח*א של רכב. אני וחבר חיפשנו XM ועברנו על מודעות היד 2 כולם במצב זוועה!

אבי מצא אחד במצב טוב מאוד אבל הוא דרש 60K על הרכב. גם חבר מצא אחד במצב טוב והא דרש סביבות 50K (אני לא זוכר מספר מדויק).

ניתן למצוא (לא בטוח אם יש בארץ) XM סטיישן שהצורה שלה מאוד מוזרה ולדעתי יפה.

פורסם

ההבדלים זניחים, ק"ג פה, ק"ג שם.

היתרון בטיולים הוא פשוט עצום.

בפעם המיליון: באירופה נוסעים בסטיישנים,

מכל צורה וסוג, כולל בימרים, מרצדסים ומה לא.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כיום באירופה נוסעים במיניוואנים או בג'יפונים ופחות רכבי סטיישן עולים על הכביש.

אבל הרבה יותר ממה שמגיע ארצה.

פורסם

ויש, לא הרבה, סטיישנים יפים יותר מהאחיות עם הבאגז'. 159 סטיישן, דוגמא אחת שרצה יופי באירופה. ואם אפשר להסתפק בתמונות, ה C5 סטיישן החדשה, יפה בהרבה מזו הרגילה, שגם לה לא חסר יופי.

• תוכן חדש...