Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6534 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

היום לראשונה מזה 14 שנים נהגתי בתיבה ידנית . הרכב הוא יונאדי גטס.

אפשר להגיד שזכרתי את העקרונות של "לתת לרכב לגלוש" וכל המשחקים עם המצמד .

 

יש לי בעיה רצינית כנראה בתזמון של העברת הילוכים, אני מוריד הילוך או מעלה הילוך לא בזמן , או לא בסל"ד הנכון ואז אני שומע את הגלגלי שיניים חורקים וזה גומר אותי טוטאלית, ממש מעצבן אותי לטעות בזה.

אני לומד אמנם מהנסיון שלא צריך כל שניה להחליף הילוך למשל במהירות שיוט.

 

המנוע שקט לי מידי לפעמים ואני לא מרגיש מתי יש להחליף הילוך.

 

אוף! אני רוצה לחזור להינות מגיר רגיל ולרכוש רכב ידני, אבל אני לא יודע מה לעשות! אני מפחד שזה יקח ממני כוחות סתם, ביחוד בעיר עם כל המשחקים עם המצמד הזה.

 

תוכלו לתת לי טיפים איך לשלוט ולהינות מנהיגה ברגיל ולא להיות כמו איזה נקבה לחוצה שיכבה לה האוטו בכל רמזור?

אני זוכר שיש משמעות גם לסל"ד ולפיו אפשר לדעת האם ניתן להוריד הילוך או לעלות .

 

פשוט היום נראה לי שהרכבס הזה עשה 1:4 או 1:3 מכמות הלחיצות על הגז.

 

המציל נפש אחת מגיר אוטומט כאילו הציל עולם ומלואו!

המון תודה.

פורסם
שלום חברים,

יש לי בעיה רצינית כנראה בתזמון של העברת הילוכים, אני מוריד הילוך או מעלה הילוך לא בזמן , או לא בסל"ד הנכון ואז אני שומע את הגלגלי שיניים חורקים וזה גומר אותי טוטאלית, ממש מעצבן אותי לטעות בזה.

אני לומד אמנם מהנסיון שלא צריך כל שניה להחליף הילוך למשל במהירות שיוט.

גלג"ש חורקים כי אתה משלב את הקלאצ עוד לפני שהכנסת את ההילוך עד הסוף ומה שקורה כנראה, שהגלג"ש לא מספיקים "להתייחד" ואתה מחרע אותם אחד בשני,

 

לגבי העברת הילוכים, לאט לאט תלמד להאזין למנוע[בדרך כלל זה וווווררררורווםםם{העברת הילוך}, בתקופתי על ידני[8 חודשים+-] הייתי זוכר בעלפה את השניות שהרכב צריך בין הילוך להילוך.

 

על אחת כמה וכמה שעם הזמן לומדים להעריך את מהירות הנסיעה וההילוך תו"כ הנסיעה עצמה, בלי להתסכל על ההילוך עצמו/טורים/קמ"ש.

 

תיאורתית[טיפה שונה בין רכב לרכב], בין ה-2500-3000 סל"ד, צריך להעלות הילוך,

כאשר יש עצירה/ירידה במהירות, כבר ב-2000 סל"ד להוריד בהילוך.

 

 

 

בכל מקרה, אם אתה עובר באופן קבוע לידני, קח שיעור נהיגה אצל מורה[90 שקל ל-40 דקות] ובקש ממנו לעבוד על הנהיגה ברכב ידני.

 

מה יהיה הדבר הבא?

 

הדבר הבא יהיה:

[התרשמות אישית] נסיעה מקרית אונו לאילת באופניים

 

 

יצא לפועל בתחילת ספטמבר,

היום התחלתי להשחיז את האופניים =]

----

פורסם

1) אם תקנה ידני ויש לך יכולת קואורדינציה בסיסית פלוס, תוך שבוע תהיה בסדר גמור. לא תהיה לך שום בעיה לנהוג על ידני ואתה תפסיק לחשוב על זה עוד כמה שבועות, פשוט תנהג.

 

2) שמעתי כמה דברים מוזרים על יונדאי גטס ידני, יש לי שני חברים שהתלוננו על יחסי העברה מוזרים. לי באופן אישי אין נגיעה לנושא יונדאים.

 

3) כנראה שיש לך את אותה בעיה שיש לי עם מכוניות מודרניות: כיום המכוניות הרבה פחות מקושרות לנהג (אני לא מדבר על רכבים ספורטיביים אלא על רכבים משפחתיים או קטנים) והרעש הוא שונה. צריך להתמודד עם זה ולהתרגל.

 

אני מעדיף ידני על אוטומט כמעט תמיד, ואפילו החלפתי את הלגאסי בטמפרה בגלל זה.

 

תעשה את השיקולים שלך.

פורסם

+ 1 עצתו של הבחור מלמעלה.

אני לא מוכן לתת לאחי את הרכב בלי שהוא יקח שיעור נהיגה על דני, כי הוא לא נהג על ידני כ 10 שנים.

פורסם

הציעו פה לקחת שיעור נהיגה,אני ממליץ פשוט לקחת את האוטו לחניה.

לעשות עצירה מוחלטת לשחק עם הקלאץ להבין מהי נקודת ההתחברות של המצמד ואז כבר יהיה לך יותר קל ולא יתכבה לך האוטו ברמזורים :)

זה סך הכל עיניין של זמן,תוך מספר ימי נהיגה על אותה מכונית אתה תתרגל ולא תהיה לך שום בעיה.

פורסם

תאמין לי זה לא כזה בעיה אם אתה זוכר תתקופות שנהגת על ידני זה יהיה ממש קל

 

אני לפני שקניתי תאוטומט נהגתי על ידני כמעט 4 חודשים העברתי הילוכים בלי קלאץ כי ידעתי באיזה נקודה להעביר ואני מוכן להתערב איתך שאתה תגיע גם לרמה הזו אם אתה תחרוש

 

ואם עדיין הזמן לא עוזר לך קח שיעור נהיגה כמו שרבים לפני אמרו פה וסע בזהירות

 

בהצלחה אחי.

"עדיף לאבד רגע מהחיים,מאשר את החיים ברגע" :scatter:

פורסם

תודה רבה על התגובות , אני אדווח :roll:

 

יוסי פרנקוס אתה ממש צודק, אמנם אני לא נהגתי כמעט 14 שנים על רגיל, אבל היה משהו מוזר מאוד ביחסי העברה.

מצאתי את עצמי בעיר לא פעם בהילוך חמישי ולו רק בגלל שהמנוע ביקש את זה. זה בהחלט מוזר מאוד.

יחסי העברה קצרים זה נקרא?

וגם לי אין נגיעה ליונ-די! בעיקר לא לגטס הזאת .

אם הכל יסתדר עם השליטה על הגיר הרגיל אז אני מתלבט בין פולו, קליאו, פונטו, פביה?. טוב זה שייך כבר לפורום אחר.

 

תודה

 

נ.ב

 

האמת שאם הייתם רואים אותי היום זה היה ממש מצחיק, הרגל ממש רעדה כשיצאתי מהחניה והרכב כבה לי עד שהתרגלתי למצמד הזה, כולם צופרים לי ועושים תנועות של "יא אידיוט" אבל אמרתי אני עם הפחד הזה מסיים ולא מעניין אותי כלום אני לומד עכשיו!

סך הכל יש לי קורדינציה טובה והמשחק של העברת הילוכים די חסר לי לאחרונה ואין לי מושג מאיפה בא לי הג'וק הזה לראש. אולי מהפורום הזה והסיפורים של החברים.

 

מבחינת נוחות ברור שהייתי רוכש רכב אוטומטי.

פורסם

מבחינת נוחות -> אם הנסיעות שלך הם תל-אביב -> גהה וחזור,

תקנה אוטומט וזהו,

 

אם אתה אוהב להתגרזן עם הרכב נסיעה בשבילך היא כמו קארטינג, קנה ידני.

 

 

בכל מקרה, עדיף להשתפשף על רכב של מורה נהיגה, כי ברכב ששייך לך או לחבר, אתה מתעלל בקלאצ' ושוחק אותו OVERTIME.

----

פורסם

קח את האוטו בסופ"ש לאיזה מגרש חניה גדול ומבודד ותתרגל עד שיצא עשן...ולא עשן של המצמד!

לא שומע את המנוע? יש מד סל"ד בדיוק בשביל זה.

בחלק מהמכוניות יש על מד המהירות סימונים קטנים הממליצים באיזו מהירות צריך להחליף הילוך.

ותעשה לעצמך טובה...עד שאתה לא שולט ברזי שלושת הדוושות+ יד ימין, אל תצא לכביש בשעות העומס.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

 

 

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אני אישית ממליץ לך ללכת למורה נהיגה. כי אם ישבר/יקרע/יישחק משהו אז לא נורא, לך לא אכפת. אבל במידה וזה יקרה ברכב שלך או של חבר אז יהיה חבל.

 

נ.ב לי יש חבר שהוא 14 שנים נהג על ידני וכשהוא עבר לאוטומט (החליף אוטו) הוא מידי פעם היה משלב לניטרל:lol: (ה-N נמצאת מתחת ל-D).

פורסם

בעצירות ארוכות זה טוב להעביר ל-N. למשל ברמזור שדולק הרבה זמן. כשגיר במצב D, השמן מתחמם, מנוע עובד תחת עומס ואוכל יותר דלק.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

למה שיעור נהיגה?

שיעור נהיגה יעלה לבחור באיזור ה80-100 ש"ח ל45 דקות.

בתוספת לא גדולה הוא יוכל להשכיר איזה רכב קטן וידני (מישהו אמר גטס?!) ליום שלם.. :roll:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6534 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
×
×
  • תוכן חדש...