רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,614 נושאים בפורום הזה
-
- 5 תגובות
- 903 צפיות
יש לחבר שלי מאזדה 323 שנת 97 ששלוש שנים לא נגעו ברכב מסיבות כאלו ואחרות , בקיצור החלטתי לעשות לזה סוף ולהחזיר את הרכב לחיים. א. נראה לכם שווה ? זה רכב שלא הניעו אותו , ולא פתחו אותו בכלל 3 שנים.! ב. חבר שלי אמר לי גם שעולה להעביר את הרכבהזה טסט רק 27 שקל כיון שיש לו תו נכה , זה נכון? ג. איזה חלקים ודברים אתם משעירים שצריך לתקן בו? ד. אם שווה כמה נראה לכם זה יעלה?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכם היום בעיתון ידיעות אחרונות הופיעה כתבה בעיתון. מי שעבר עבירה תנועה כגון: (רמזור אדום,תמרור עצור,פרסה לא חוקית) ישלם יותר כסף והעונש היה יותר חמור כגון: (רמזור אדום הקנס יעלה ל 1500 שקל במקום 1000 וזה כולל 10 נקודות כרגיל) תמרור עצור, ותן זכות קדימה, העונש: (הזמנה לדין, במקום קנס של 250 שקל כיום) פניית פרסה בניגוד לחוק: (קנס של 750 שקל במקום 250 שקל כיום) עקיפת רכב בניגוד לחוק: (1000 שקל במקום 500 כיום) נסיעה בנתיב תחבורה ציבורית: (500 שקל במקום 250) חסימת צומת: (750 שקל במקום 500 כיום) ובתחום אחד צפויה הקלה לנהגים:הקנס על קריאת הודעה טקסט בעת נהיגה יופחת מ 1000 שקל ל 500 שקל והניקוד על עבירה יישאר 4 נקודות. מה אתם אומרים על החוק שיכנס עוד כמה חו…
הודעה אחרונה מאת ofir, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
האם זה נכון שאם שוטר ניגש אלייך למכונית בלי דו"ח. או אפילו ברחוב אם הוא בלי כובע אתה יכול לטעון שהוא לא יכול לתת לך דו"ח כי הוא בלי כובע?
הודעה אחרונה מאת cohen364, -
- 2 תגובות
- 987 צפיות
משהו שכדאי לקרוא
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום, יש לי שברולט קווליר שנת 97 התקנתי קסנון,אך הורידו לי אותו ,ונתנו לי הורדה מהכביש. לאחר זמן קצר הרכבתי שוב ואני רוצה לישאול,אם יש אפשרות שמישרד הרישוי יתן לי אישור על הקסנון? ומה אני צריך לעשות כדי שיהיה חוקי? ושכל פעם שוטרים לא יעצרו ויעשו בעיות,או שיצטרח להיכנס לסימטאות שרואה שוטרים. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת מת"ח, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
איך אפשר לדעת אם תוספות שיש ברכב הם תוספות אינטגרליות או לא ואיך זה משפיע על מחירון הרכב? תודה
הודעה אחרונה מאת daniel_18, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
http://www.nextautos.com/audi-r8-spider-spied-first-time?gid=9924&nid=25958
הודעה אחרונה מאת Dar, -
משרדי הממשלה, הכנסת ועיריית תל-אביב מסכימים: יש להטיל אגרה של 25-50 שקל ליום על נהגים הנכנסים לתל-אביב. משרד התחבורה הציג היום (ד') בוועדת הפנים בכנסת את תוכניתו להטלת מס יומי ("אגרת גודש") על נהגים הנכנסים לתל-אביב. מנכ"ל המשרד, גדעון סיטרמן, העריך כי עד סוף 2009 יחל יישום התוכנית. כל הפרטים בכתבה : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3575309,00.html מה דעתכם ? בעד/נגד ?
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אתמול בערב ישבנו כל החברה בתחנת דלק והחנינו את המכוניות ליד (די בזווית העין שלנו), כשחזרנו לרכבים חבר שלי גילה שיפשוף מכוער בפגוש בקדמי (שפשוף צבע). כשהגענו למקום אף רכב לא חנה ליד הרכב של החבר שלי ואחרי כמה זמן הגיעו 2 בנות ברכב אחר והחנו את הרכב שלהם ליד הרכב של החבר, אני ראיתי בזוויות העין שהיא באה להיכנס לחנייה היא לקחה את הפניה צמוד מדי ולשם כך עשתה רברס לצמצם מרחק בין דלת לדלת,עד כאן לא ראיתי משהו חריג. אבל כשחזרנו למכוניות הבחנו בשפשוף קדמי (כנראה כתוצאה מהרברס שהבחורה לקחה) לקחה את ההגה ימינה מה אפשר לעשות במצב כזה שאלנו אותה אם היא נגעה באוטו הזה ( של החבר ) היא ענתה בשלילה מוחלטת "אני מה פתאום". וזה די ברור שזאת היא , עכשיו …
הודעה אחרונה מאת mazda 6, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 931 צפיות
לינק לפרק הראשון בעונה ה-14 תבלו
הודעה אחרונה מאת _johny_, -
- 0 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
כמה עולים פנסי ערפל בערך לטויטה קורולה החדשה?
הודעה אחרונה מאת בייבי, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אהלן לכולם . שבוע שעבר השכרתי רכב ביום שני, ב220 ש"ח ליום אחד, יונדאי גטס, משום שעד שאני יקבל את הפולקסוואגן החדשה שלי, הייתי צריך רכב. וגם היום שכרתי רכב, הפעם ניסאן מייקרה, במחיר דומה. אם למישהו זה מעניין, הנה דעתי על הרכבים : גטס - איכות חומרים על הפנים, הנדסת אנוש בינונית, איכות הרכבה טובה אך בכמה פרמטרים מתגלת כלא טובה. רעשי רוח במהירות גבוהה מ80 קמ"ש (חזקים). ידיות הרמה אחוריות של החלון קשות מאוד, עד כדי כאב ידיים בניסיון הרמה. הגה קליל, אנמי ביותר (כמו לסוע על ענן), מגיב טוב ומדויק. רדיוס סיבוב גרוע משל ג'יפ באורך לימוזינה. מנוע אנמי, ולמרות ההצהרות על כוח זמין יותר וחסכון בדלק, על הכביש השיפור אומנם ניכר, אבל עדיין חלש לעומת המתחרות. מנוע מ…
הודעה אחרונה מאת AlexDaniel, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
בוקר טוב, אתמול עצרו אותי לבדיקת אלכוהול. ביקשו ממני לנפח שקית ורשמו פרטים שלי ושל מי שהייתה איתי באוטו. השאלה שלי היא מה זאת השקית הזאת? עד כמה שאני יודע לא ככה בודקים אלכוהול. תודה,
הודעה אחרונה מאת mordy, -
-
- 0 תגובות
- 820 צפיות
למנהלים - לא ידעתי אם לשם את זה בפורום כללי, טכני או שיפורים. אז אם יש צורך להעביר את ההודעה - סבבה. לפני זמן מה קיבלת מחבר הלוואה נחמדה, הכוללת שני גאנטים ברוחב 8 עם צמיגי סמי סליקס 235-45-17! הצמיגים הורכבו מקדימה ובהתחלה נורא נהנתי מאחיזה ללא גבולות, שום תת היגוי לא הופיע אחרי שהצמיגים התחממו וכל סיבוב שנלקח הרגיש קטן על הרכב. עברו יום יומיים, נסעתי כמה נסיעות טובות ושמתי לב לעובדה העצובה שכל הרגש שהיה בהגה נעלם. אומנם תמיד יש אחיזה, אבל אין כמעט שידור להגה, ולי מאוד חסר השידור להגה שיגיד לי מה מצב האחיזה, כמה אני רחוק מהמגבלות וכו. השאלה שלי היא מה הסיבה, האם זה בגלל הצמיגים הרחבים יותר - שנאמר שהם גורמים לעירפול התחושה, או האם הסיבה נעוצה בעובדה ש…
הודעה אחרונה מאת senda, -
- 4 תגובות
- 939 צפיות
היי חברים, מזדמן לי לשהות במנהטן במהלך סוף אוגוסט, למשך 8 ימים. אני רוצה להקדיש יום שלם לביקור ונהיגה במסלול בקרבת מקום (קרבת מקום = נסיעה של עד שעתיים בכל כיוון). משהו בסגנון ה-"חוויות המוטוריות" שמציעים המסלולים הבריטיים (נהיגה של 10 הקפות על לוטוס אליז בבעלות המסלול, לדוגמה). מישהו יכול להמליץ על מסלול מהנה שמאפשר זאת?
הודעה אחרונה מאת Taliko, -
- 1 תגובות
- 809 צפיות
כולם מכירים את מוט הייצוב העליון שמחבר את שני בתי הבולם ובכך מחדד את הפניית המרכב. אך במקרה של תאונה האם זה לא יפריע לשלדה להתעוות כשורה? האם הרכב השני לא יסבול מנזקים גדולים יותר בגלל הקשיחות המוגברת? זה תמיד עניין אותי. שמעתי דעות לכאן ולכאן. אף אחד לא הצליח לחרוץ דעתו. נשמע את דעתכם. ומי יודע - אולי גם פתרון סופי לחידה.
הודעה אחרונה מאת ibiza89, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
כתבה שמפורסמת היום בידיעות אחרונות,מוסף ממון. מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
טוב, אז גם אני אחד מאלה עכשיו. היום, בסביבות 02:00, נסעתי עם ידידה על כביש 2 לכיוון צפון, נסיעה מהירה אבל רגועה- כביש ריק וכ'ו. הייתי על בערך 140, כשפתאום, אחרי צומת יקום *פלאש*. חזק. מאוד. לא היה מקום לספקות. ישר צעקתי oh f*ck והבנתי בדיוק מה קרה. במוח אני כבר מתחיל לחשב את העונש. רק דבר אחד לא הסתדר לי- בכל הפעמים שנסעתי על כביש החוף, מעולם לא נתקלתי במצלמה קבועה. ירדתי במחלף נתניה, עשיתי פרסה, וחיפשתי מהנתיב הנגדי את המצלמה הקבועה בצד הכביש. לא מצאתי, ירדתי שוב בצומת יקום, פרססתי ושבתי על עקבותיי. אחרי כ50 מטר, אני קולט אותה, מרחוק, בלי אורות- פאסאט בצבע שמפניה. קראתי מספיק פעמים בפורום ע"מ לדעת מה זה אומר. האטתי ל15-20 קמ"ש, וחלפתי לאט לאט על פני הרכב. ב…
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
רציתי לדעת אם עושים את זה על אופנוע הילכוים ידני אם יש דבר כזה בכלל ואם אפשר רק אוטומט ?? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת marley, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 982 צפיות
היי אתמול היתה לי תאונה קטנה, בעת פנייה איך שהו הצלחתי לשפשף את הגלגל הקדמי ימני במדרכה, כתוצאה מכך נסקדה קצת הטסה, וחלק ממנה נשבר. (לא נסעתי מעל למהירות המותרת, ולא השתוללתי ) בדקתי שאין רעשים מוזרים מכיוון הגלגלים, ושההגה לא מושך ימינה, (בעקבות התאונה הזאת ) יש עוד משהו שעליי לבדוק? ועכשיו אני מבואס ומחפש פירוקייה שאפשר למצוא בה טסות חדשות. חשבתי על לחדש את המראה של הברלינגו 2002 שלי, עם טסות של בלינגו מהצורה החדשה, טסות כאלו: מישהו יכול להמליץ על פירוקייה באיזור אשקלון שאפשר למצוא בה טסות כאלו? כמה בערך הם אמורות לעלות? והאם המידות שלהם זהות לאלה של כל הברלינגו? (14") תודה.
הודעה אחרונה מאת Ivgeni, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 5 אלף צפיות
קיבלתי טופס לחידוש רישיון רכב וכשהתכוונתי לשלם את האגרה גיליתי שאני לא מוצא תא הטופס. איך ניתן לשחזר אותו ?
הודעה אחרונה מאת מרטין מקפליי, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 914 צפיות
חבר שלי מעוניין לקנות קאמרי 2008 חדשה מהחברה ואנחנו לא יודעים אם לקאמרי יש תיבת הילוכים רובוטית כמו של הקורולה והאוריס או שבקמארי זאת תיבה רגילה?
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
- 1 תגובות
- 665 צפיות
שמעתי שיש כמה סוגים כרגע עם כל הבלאגן של המחשוב
הודעה אחרונה מאת Ran_16, -
- 1 תגובות
- 567 צפיות
שלום במידה וצולמתי ע"י מצלמה כמה זמן לוקח להגיע הדו"ח הביתה? בברכה בר
הודעה אחרונה מאת zipp0, -
שתיתה בירה , אחרי כמה זמן מותר לנהוג על פי החוק?
מאת Guest S2DON- 14 תגובות
- 33.9 אלף צפיות
בקשה , אל תתחילו להטיף פה , אני יודע שאפשר להיהרג, אני לא מתכוון למצב שבוא אתה משתכר כמו חזיר. אני מתכוון שיצאת למסעדה ואתה שותה בקבוק ,גג שניים של בירה אחרי כמה זמן לפי החוק מותר לנהוג , זה חשוב לי מאוד אז אם אתם יכולים תביאו עובדות.
הודעה אחרונה מאת zipp0, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בעקבות זה http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=208153 למי שזוכר התעונה שקרתה לי. בכל מקרה התאונה התרחשה ב 19.5.08, התביעה הוגשה ב 21.5.08 ועד היום אני מחכה לכסף (לא מדובר בסכום גבוהה אבל בכל זאת המקרה מעצבן) חברת הביטוח כביכול משחקת עם הסוכן, המשחק האחרון היה זה שכביכול כאשר הם טיפלו בתיק שלי הם התבלבלו בין התיקים (מספרים סידוריים אצל חברת הביטוח שתובעים ממנה) ולכן התיק שלי לא התקדם, כל פעם סיפור אחר שהם מספרים לסוכן ביטוח. הסכום הנתבע הוא כ12K. דיברתי עם הסוכן היום ושאלתי אותו אם אפשר לתבוע אותם על משיכת הזמן, עוגמת נפש או מה שלא יהיה (עוד מעט 3 חודשים... לא הגזמנו?) והוא אמר שאין לו בעיה ובכיף ישתף איתי פעולה ויעזור לי לבנות תביעה כי גם לו נמאס מהדבר…
הודעה אחרונה מאת system_x, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
היי, ברצוני לקנות טויוטה קאמרי היברידית חדשה מדילר בארהב. בהתכתבות איתו הוא כתב לי שלא ניתן לקנות רכב חדש לפני שהוא נרשם בארהב ולפני ששולם עליו מס בארהב, ולכן הוא לא יכול למכור לי. זה מה שהוא רשם לי: "We can't export new vehicles out of the country until they are registered and tax is paid in the US" אני יודע שיש אנשים שקנו רכב חדש ויבאו אותו ביבוא אישי. האם משהו מכיר את הפרוצדורה? מה עלי לעשות?
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
- 9 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום ! שמעתי שעכשיו המחירונים הולכים לרדת ממש עקב המכוניות המשופרות שניכנסו לשוק (כמו החשמליות)! באיזה חודש יורדים המחירונים? והאם זה נכון שהם ירדו יותר? תודה.
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חבר אמר לי, שהוא נסע על סיוויק האצבק מהדגמים הישנים (שנת 93-94), ואמר לי שהנסיעה כאילו היא על הכביש, כלומר כל בור או משהו בכביש הוא מרגיש. (כמובן שיכולות להיות הרבה סיבות, צמיגים, אויר וכולי וכולי), אבל נניח שהכל תקין, באמת איכות הנסיעה ירודה כלכך?
הודעה אחרונה מאת BMW_525_89, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
דבר שמרגיז אותי מאוד. איך עדיין לא עידכנו את החוק(ולמה הוא היה קיים מההתחלה?)שלא חייבים חגורת בטיחות ברכבים מתחת לשנת היצור המוזכרת בכותרת? אם זה היה תלוי בי מזמן הדבר היה דרוש בכדי לעבור טסט. איך עוד לא הוציא כזה חוק?
הודעה אחרונה מאת אומי5, -
-
מי מחובר 56 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 505 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- ע.
- SlowRide
- llaavvii
- amlh
- Paprika-Metuka
- teyal
- laviil
- Itzik-b
- שחר 1
- benny62
- fatboy1340
- yohai71