Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ב-2009 תשלמו בכניסה לתל-אביב :

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי יותר חלש שאתה מתייחס לשורה אחת בלבד מתוך כלל ההודעה שלי.

ובכל מקרה, לא אמרתי שצריך לסגור את המדינה. מצפון לקיסריה ומדרום לאשדוד. ממש לא.

אמרתי שאני לא רואה את "מדינת ת"א" עוברת להיות "מדינת חיפה" - והסיבות הן, בין היתר הריחוק משדה התעופה והעובדה שבמלחמה האחרונה נפלו מספר לא מבוטל של טילים בחיפה.

כשתבוא חברה בינלאומית גדולה ותרצה להקים סניף בישראל, וסוכן הנדל"ן שהיא תיקח בארץ יגיד לה שחיפה נמצאת תחת איום טילים (או שפשוט מישהו שם יזכור את הנפילות בחיפה במלחמה האחרונה) - הם מהר מאוד יבקשו, בצורה מאוד מאוד מאוד מנומסת, מקום יותר מרוחק.

אינטל לא קיימת רק בקרית גת, היא קיימת גם בחיפה. למוטורולה יש מפעל בערד.

וגם לAMD יש מפעל למחשבים בייתים באיזור הדרום (אם אני זוכר נכון, נתיבות).

לא מעט חברות העתיקו את מפעליהן אל מחוץ לאיזור גוש דן - אבל זה יקרה במפעלים שלוקחים שטחי ענק ומעסיקים אלפי עובדים.

(לדוגמא - 2 מפעלים שצפויים לעבור בעתיד הקרוב מאיזור המרכז לדרום; מפעל קוקה קולה בבני-ברק, ומחלבת טרה בת"א (מאחורי סוכנות סיאט)).

זה לא יקרה בחברות שלוקחות 1000-2000 מ"ר ומעסיקות כמה עשרות עובדים. או כאלו שמספקות שירותים על בסיס כמעט יומיומי לחברות הללו.

אתה מודע לכמה כסף המדינה השקיעה בשביל שאינטל יפתחו את המפעל בקרית גת?

מיליארדים זרמו שם. הן במענקי סיוע ישירים והן בהטבות במיסים.

אי אפשר לתת דבר כזה לכל חברה שרוצה להקים מפעל, בטח שלא לחברות קטנות שלא יעסיקו אלפי עובדים כמו באינטל.

יש הבדל עצום בין מפעלים, כמו המקרה המדובר של אינטל, לבין מרכזי מו"פ.

לגבי שאלה של רצון והחלטה - בהחלט. אבל בכל החלטה, שתבוא בעקבות רצון, יצטרכו להשקיע מיליארדים על גבי מיליארדים.

בכל מדינה בעולם יש מקום שמרכז את הפעילות העסקית סביבו. בשום מדינה אין חלוקה שווה של כל הפעילות העסקית של המדינה לכל אורכה ורוחבה.

במדינות הגדולות בהחלט מקובל שקיימים מספר מוקדים שכאלה.

הבעיה במדינת ישראל, היא שכל המדינה יותר קטנה ממרכז אחד שכזה במדינה מערבית מתקדמת.

לגבי מרחק הנסיעה שאתה מדבר עליו-

אני יודע, מנסיון משפחתי, שבחו"ל שעה וחצי וגם שעתיים ויותר לנסיעה לעבודה זה לגיטימי לחלוטין.

אז מה הבעיה שלך, בתור תושב הקריות, לנסוע כל בוקר לעבוד בת"א?

הרי אם אתה תוך 90 דקות מגיע לשדה, להגיע לת"א לא צפוי לקחת הרבה יותר זמן.

אם הבנתי נכון, מה שאתה רוצה להגיד זה:

"אני גר בקריות. אין פה מה לעשות, הלוואי והיה לנו רבע ממה שיש בת"א.

הייתי עובר לת"א, אבל כיוון שאני לא רוצה/יכול - שהממשלה הזאת תשלם מיליארדים לחברות פרטיות מחו"ל - ותביא את ת"א אלי!"

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יא וואראדי אני עובד בתל אביב !

מה יהיה עכשיו, 1000 שקל דלק בחודש להגיע לעבודה וחזרה,

500 שקל מנוי לחניון שם ועוד 1000 שקל אגרה להכנס לעיר.

הולך 2500 שקל רק על לעבוד בת"א ולהגיע בנוחות לעבודה.

פשוט ביזיון, זה יהרוס עסקים קטנים כמו שאני עובד בהם, לקוחות שבאים

מחוץ לעיר במיוחד בשבילנו יחשבו פעמיים אם זה כדאי בכלל...

אולי שיעבירו את הכנסת לת"א. אבל שישאירו את השרים שם.

פורסם

אם הבנתי נכון, מה שאתה רוצה להגיד זה:

"אני גר בקריות. אין פה מה לעשות, הלוואי והיה לנו רבע ממה שיש בת"א.

הייתי עובר לת"א, אבל כיוון שאני לא רוצה/יכול - שהממשלה הזאת תשלם מיליארדים לחברות פרטיות מחו"ל - ותביא את ת"א אלי!"

רחוק כל כך מהאמת , אבל לא נורא זה אופיני לאנשי המרכז אשר חושבים שהם בטבורו של העולם, ת"א כמכתיבת האופנה שעיני כל תושבי הארץ נושואות אליה...

אני אלרגי לעיר הזאת שאינה אלא נאד נפוח של אנשים אשר חיים במי האפסים של עצמם וחושבים שהם מכתיבים את המציאות

עוצמתם של אילו נראתה במלחמת המפרץ שראש העיר שלכם קרא לכם עריקים , 4-5 טילים גרמו לכם לקחת רגלים ולהעלם, לעומת תושבי הצפון והדרום אשר ספגו אלפי טילים אך ממשיכים לשבת בביתם.

ולגבי המיליארדים , אכן הגיע הזמן להפסיק להשליך את כספי המדינה על איזור אחד בארץ, ולהתחיל לבזר את הכסף לכול האוכלוסיה.

הקמת רשת רכבות לפריפריה , עד כרמיאל לדוגמא על מנת להחיות את הגליל אשר הולך ונשמט מתחת לרגלינו.

כבישים אשר יאפשרו תחבורה מהירה מצפון הארץ למרכז , ולא במצב של היום כאשר כביש 65 , נתיב תחבורה עיקרי למרכז שהינו כביש עם נתיב אחד לכל כיוון אשר קוטל עשרות בני אדם בשנה.

כן , זה יגיע על חשבון כספים הנזרקים במרכז, עוד נתיב באילון אשר ממילא יתמלא ברכבים אשר יעמדו בפקק..

תצא מהבועה, ישראל היא יותר מהרצליה -ראשון.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אתה מוזמן להמשיך לטעון מה שאתה רוצה.

העובדה היא שיותר משליש מאזרחי מדינת ישראל גרים בין ראשון לנתניה.

יותר מזה, לפי נתונים שפורסמו לאחרונה, רבע מכלל המכוניות במדינת ישראל נכנסות לת"א מידי יום.

במלחמת המפרץ הייתי עדיין תושב ת"א. לא זכור לי שיותר מידי אנשים ברחו מהעיר (לפחות לא אף אחד שאני הכרתי בזמנו).

ויודע מה, גם עם ברחו - זה בגלל שהם יכלו לברוח.

לרבים מתושבים הצפון לא הייתה האפשרות לברוח במלחמת לבנון השניה. ועובדה שמתי שהממשלה/גאידמק הציעו להם "להתרענן" מחוץ לאזור הטילים - הם כמעט הלכו מכות על מי יעלה לאוטובוסים.

לגבי המיליארדים, רוב הכספים שמושקעים בת"א עצמה, ובערים הגדולות שסביבה, הם כספים שהעירייה מכניסה ע"י ארנונה, דו"חות חנייה ושאר מיסים המוטלים על תושבי, עובדי ומבקרי העיר.

כביש 65, למיטב זכרוני, זהו הכביש שמחבר בין עפולה לכביש 6.

זה ממש לא כביש חד נתיבי, ובעוד כשנה צפוי להפתח ההמשך של כביש 6, דבר שיגרום לירידה דרסטית בנפח התנועה בכביש. ולמרות כל זאת - רק לאחרונה הכביש הזה עבר שיקום של סלילה מחדש, הקמת גדר הפרדה חדשה וכו'.

המדינה משקיעה הרבה יותר כסף באיזורי הצפון והדרום מאשר בת"א ושכנותיה.

לדוגמא, רשימת הפרוייקטים האחרונים שמע"צ סיימה לפתח -

כביש 1 – מישור אדומים – שומרוני הטוב

כביש 31 - רהט – צומת אשל הנשיא

כביש 77 - צומת גולני - פוריה

כביש 90 - צומת יסוד המעלה

כביש 91 - גשר בנות יעקב

כביש 437 – טבעת מזרחית - עוטף ירושלים

כביש 444 - שוהם - ברקת

כביש 561 – כביש גישה להדסים

כביש 6403 - צומת גן שומרון

ורשימת הפרוייקטים שמע"צ מבצעת כיום -

כביש 2 - מחלף אור עקיבא

כביש 2 - סוללת פולג ומחלף פולג

כביש 3 - גשר רכבת והרחבת הכביש

כביש 4 - בנימינה - מעגן מיכאל

כביש 4 - מחלף עד הלום

כביש 35 - הרחבה בקטע בין א.ת. קריית גת למבואות כביש 6

כביש 60 - איכסאל – נצרת

כביש 70 צומת תמרה – צומת יבור

כביש 90 - גשר ערוגות

כביש 90 - יסוד המעלה – עין אווזים וצומת עמיעד

כביש 444 - סלילת כביש לתחנת רכבת ראש העין

כביש 652 - חוצה בנימינה

כביש 4313 - עוקף באר יעקב

דרך 358 – שקף שומריה

כמה מהם באמת נמצאים באיזור המרכז?

(אני ספרתי 5 מתוך 22. ורובם (פרט ל2) נועדו לאפשר הגעה נוחה של תושבים הגרים מחוץ לגוש דן, לתוכה)

תחבורה מהירה מהצפון למרכז קיימת. יש רכבת, יש 2 כבישים ראשיים ומהירים (כביש 6 וכביש 2) ויש אפילו שדה תעופה שהממשלה מסבסדת את הטיסות ממנו למרכז.

מצד שני, אם זה כמו שאתה טוען, ות"א אינה עיר מרכזית, בשביל מה בכלל צריך לחבר את הפריפריה אליה?

כדי שזה יצור עוד עומס על מערכות הכבישים שאתה טוען שגם ככה אין צורך לפתח?

כדי שהאוויר יהיה עוד יותר מזוהם?

למה שאנשים ירצו להגיד לעיר שהיא "נאד נפוח של אנשים אשר חיים במי האפסים של עצמם" ?

אם מישהו מבינינו חי בבועה, סביר להניח שזה אתה, ששנאתך לת"א הפכה אותך להיות עיוור לעובדות שבשטח.

(שבה כספי המדינה מושקעים בפריפריה הרבה יותר מאשר באיזור שבין קו ראשל"צ/רחובות לנתניה).

פורסם

לא ציפיתי לתגובה שונה ממך, תושבי הדרום והצפון ממש מודים לאנשי המרכז שאתם בטובכם מאפשרים לנו לחיות במדינת ישראל.

אתה צודק, שליש מתושבי הארץ חיים במרכז, כיוון שזהו האיזור היחיד שמדינת ישראל משקיעה בו משאבים עצומים וטורחת לפתח רק אותו.

היה בטוח שאם היו מקומות תעסוקה בפריפריה , עובדים רבים היו שמחים לחסוך לעצמם את השעות הרבות של עמידה בפקקים, אך מה לעשות הפריפריה מוזנחת ואינה מציעה מקומות עבודה אטרקטיבים.

הוכחה ניצחת לבעיה ניכרת בתרבות הליסינג אשר איפשרה לאנשים לעבוד במרכז, אך לגור בפריפריה כי מי באמת חושב שלגדל ילדים בת"א זה מציאה גדולה ?

לברוח מטילים, לידיעתך מדינת ישראל לא טרחה להכריז על משק מל"ח בשעת המלחמה האחרונה, ולחלק מתושבי הצפון המופגזים גם אוכל לא היה, ומה אתה היית עושה במצב זה אם לא להתנפל על אוטובס אשר יוציא אותך לחופש ?

במקום להתבייש בעובדה שהמדינה הפקירה אזרחים לחרפת רעב בעת מלחמה , אתה מביא זאת כדי לנגח את אנשי הצפון..

לגבי כביש 65, מציע לך לפתוח מפה ולהתעדכן , אתה לא בדיוק מתמצא, כביש 65 מתחיל בצומת קדרים ומגיע עד עפולה, כולו חד מסלולי לכול אורכו , היי אבל זה לא מעניין שעשרות אנשים מקפחים את חייהם בעורק מרכזי כזה , במרכז הארץ מזמן מע"צ הייתה מוצאת תקציב לבצע הרחבה מיידית ואו לפחות לבנות גדר הפרדה.

ועל אותו הגיון, למה לשפוך מליארדים על נתיבי אילון שהרי כל נתיב רק יכיל עוד כמה מכוניות, חולץ פקקים זה בוודאי לא יהיה.

תחבורה מהירה קיימת לצפון.., תגיד אתה באמת מאמין למה שאתה כותב ?

מה קיים בדיוק ?

רכבת שכול שני וחמישי מודיעה על השבתת הקו לשיפוצים שלא נגמרים שנים ?

לקו מסילה אחד לכל כיוון אשר כל תאונה משביתה את תנועת הרכבות לצפון ??

אתה כנראה חי בבועה רצינית, תוציא את הראש החוצה, הפריפריות מוזנחות שנים על גבי שנים , הזנחה פושעת שמבקר המדינה נתן עליה את הדעת מספר פעמים לא מבוטל, אבל אתה בשלך.

העובדות בשטח שונות לחלוטין מהתסריט הורוד שאותו אתה מנסה לצייר.

העובדות ברורות, הצפון והדרום מתרוקנים מתושבים, אשר בלית ברירה נוהרים למרכז, הגליל נכבש מחדש על ידי ערבי הגליל, ואילו הנגב נופל לידי הבדוים כפרי בשל.

הגיע הזמן להתעורר, חם ונוח בביצה שלך, אבל המציאות סוגרת במהירות גם עליך.

פורסם

הוספת את רשימת הכבישים אשר המדינה מפתחת כרגע בצפון לאור לקחי מלחמת לבנון השנייה.

מזל טוב, לאחר 60 שנה המדינה הבינה שנדרש כביש דו מסלולי עד קריית שמונה, תודה רבה לכם רק שלקח 60 שנה לעשות זאת..

הייתי עובר איתך כביש כביש בצפון ומוכיח אותך , אבל אין טעם, אתה פשוט מרגיש שמדינת ישראל עושה טובה לתושבי הפריפריות אשר מפצה במעט על הזנחת תשתיות פושעת של 60 שנה.

מפה אני ממש מודה לך ולתושבי המרכז, תודה שאתם מאפשרים לנו במאה ה 21 לנסוע בכביש דו מסלולי עם גדר הפרדה..

אנחנו לא זכאים למותרות האלה, באמת..

פורסם

דבר ראשון, בבקשה. אין על מה. אני שמח שאתה עושה חיים מכספי המיסים שאנחנו משלמים.

ממתי בדיוק הממשלה קובעת איפה חברת X תקים את המשרדים שלה?

כמו שכבר רשמתי לפני זה, המיקום של מקומות עבודה נובע מהצורך בשירותים של מקומות עבודה אחרים וכך זה ממשיך להתגלגל.

מה הקשר לתרבות הליסינג? תרבות הליסינג התפתחה מ2 סיבות;

הראשונה, הטבה שהתחילו לתת לעובדים כיוון שהייתה פטורה ממס ומהפרשה לפנסיה/קופת גמל.

המיסוי על ליסינג החל הרבה אחרי שהליסינג כבר השתרש - כיוון שברגע שחברה X מציעה ליסינג לעובד, גם חברה Y שרוצה שיבואו אליה עובדים איכותיים צריכה להציע תנאים דומים.

השניה, העובדה שרמות המחירים של רכב פרטי בארץ הזויות, ועלות קנייה של רכבים בארץ שערורייתית.

רבים האנשים שגרים בפריפריה שגרים שם בגלל שאין להם ברירה.

עלויות המחייה בת"א גבוהות יותר ואיכות החיים נמוכה יותר - לכן בנאדם שעושה שיקול כלכלי יעדיף לגור מחוץ לעיר ולנסוע אליה פנימה.

זה תהליך שנקרא "יוממות" ומתקיים בכל מדינה מתקדמת.

(רוצה לדעת כמה אנשים שגרים מחוץ למנהטן נוסעים כל יום למנהטן כדי לעבוד? (רמז: מספר בן 7 ספרות).

נכון, לפני 10, 20, 30 ו40 שנה הממשלה השקיעה יותר כסף במרכז.

אבל בשנים האחרונות הרוב הגדול של ההשקעה הוא באיזור הצפון.

אתה טוען שהממשלה משקיעה היום הרבה יותר כסף באיזור המרכז. אז בבקשה, תגיד לי איפה?

נתתי לך למעלה מ20 דוגמאות להשקעות של המדינה לטובת הצפון/דרום והאנשים שגרים שם.

אני לא אומר שום דבר רע על תושבי הצפון.

אם אתה חושב שלרצות לצאת מאיזור מלחמה זה דבר רע, כנראה שאתה שונה משאר בני האדם, שבראש ובראשונה חושבים על השרדות.

אם הכביש עליו אתה מדבר הוא הכביש המחבר בין עפולה לצומת גולני (כי בין גולני לקדרים יש כביש יחסית חדש, עם גדר הפרדה ו2 נתיבים לכל כיוון) - אז כן.

נכון, הכביש צריך לעבור פיתוח.

אבל אתה רוצה לדעת למה הכביש לא עובר פיתוח? בגלל שהאדמות שמסביב לכביש הן אדמות חקלאיות שיש להפקיע,

וכבר למעלה מ6 שנים פרוייקט של הרחבת הכביש תקוע בין בתי משפט בעתירות שמגישים המושבים והכפרים להם שייכות האדמות.

לגבי התחבורה המהירה לצפון - כביש 6 נמצא בבנייה. כביש 2 עובר הרחבה באופן די קבוע (כל פעם מתחילים לעבוד בקטע אחר).

רכבת יש, ונכון שמידי פעם סוגרים קטע לעבודות תשתית, אבל זה נדרש על מנת לשדרג את הקווים ולשפר את רמת התחבורה.

הממשלה משקיעה מיליארדים בפיתוח תשתיות הרכבת, ואתה בא בטענות על זה שהם עובדים על שיפור הקווים? זה לא נראה לך קצת אבסורד?

ברור לי שהעובדות בשטח הן לא ורודות. אבל מה לעשות שתקציב המדינה מוגבל.

לא רק מצב התשתיות בארץ לא מזהיר, גם מצב החינוך, והרווחה, והבריאות.

מה שאתה לא מבין, או לא רוצה להבין, זה שהפיתוח של חלק נכבד מהדברים הללו באיזור המרכז לא נעשה ע"י הממשלה, אלה ע"י העיריות וגופים/אנשים פרטיים שתורמים כספים לפרוייקטים (לדוגמא - תרומת שרי האריסון לבית החולים איכילוב, תרומת גאיידמק לבית החולים שיבא תל-השומר וכו'.)

פורסם

מעניין מה אומר על זה מיסטר מןפז שרוצה להיות ראש הממשלה - אלו הפתרונות שהוא הולך לתת ולתמוך בהם לבעיות שונות ומגוונות שקיימות בארץ?

אני מסקים עם יוסי שריד - מי ששוקל לתמוך במופז צריך לבחון את פועלו והישגיו בשנים אחרונות במשרד התחבורה - שזה, בינינו, לא משרד הכי מסובך בארץ.

בינתיים לא ראינו שיוניים משמעותיים לטובה בתחומים של תחבורה, אגרות, בטיחות בדרכים ותעופה אזרחית.

עכשיו הוא בטח מצדד גם באגרת גודש.........

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

וויי, גנאדי, רק המחשבה שהליצן הזה יגיע רחוק יותר מעוררת צמרמורת איומה...:shock:

במחשבה שנייה, זה עוד עלול לקרות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בעד, רק שיתנו שבילים לאופניים, תחבורה ציבורית טובה כך שאנשים ישרדו.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

למה יש לי הרגשה שכל הפורום הנפלא הזה מנוהל על ידי אנשים שגרים בצפון הארץ (שגם הם אנשים נפלאים)?

בכל מקרה כתושב תל אביב מלידה , חשוב להדגיש אני מקווה שהחוק הזה יכנס כמה שיותר מהר .

שכל הדרומים הצפוניים והירושלמים יבואו ברכבת באוטובוס או בסוס ועגלה .

גם ככה העיר הזאת עמוסה במשכירי דירות שמגיעים לפה מכל הארץ

נהיה פה צפוף ומחניק .

תחשבו על האוויר הטוב שיהיה.

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם

במילה אחת, פשוט גועל העיר הזאת,

מעצם היות תל אביב גועל אחד שלם,

אין שם כלום, שום דבר ייחודי, האדמה בתל אביב היא בדיוק כמו האדמה בקרית אונו/בני ברק/שדרות או קרית שמונה,

גם האוויר לא משהו, גועלי כזה, שמתי לב לזה אחרי שהגעתי מחיפה עם רכבת.

ואני גם מאמין שכל הסטודנטים/שאר הילדים בשנות ה-20 לא ממש "חיים" בבועה התל אביבית, בילוי בערבים וקפה בבקרים.

כי הבועה הזאת עולה כסף,

וכל עוד כל אדם ממוצע בן 25 לא בתפקיד בעל 6 ספרות+,

אי אפשר לחיות בזבל הזה.

שכל היום רועש, פקוק ופשוט גועל וזבל.

ואני מדבר בתור אחד שגר בקרית אונו, שהופכת היום גם לזבלה, עם מחירי דירות שעוד טיפה ועוברים את השמיים.

ולנושא אחר,

מי שתמשמש ברכבות בארצנו/אוטובוסים, לא משתמש כי בא לו[חוץ מכמה אנשים שהירוק נכנס להם עמוק במוח ונוסעים באוטובוס למטרות הומניות], הוא משתמש כי זה האופציה היחידה שלו.

קחו לדוגמא אוטובוס תל אביבי טיפוסי,

הוא בעל 30 ומשהו מקומות ישיבה, מסוג המוקומות שתוך 2 וחצי דקות מתמלאות לגמריי, לאחר כמה דקות כל האוטובוס מלא באנשים, המזגן לא עומד בעומס החום, הדלתות שנפתחות כל רגע לא עוזרות לו. הצפיפות חונקת ונסיעה פקוקה בתל אביב הופכת לסיוט לא נורמלי.

מצד שני, קח לדוגמא רכבת טיפוסית ביפן, מהירות שיוט לא גבוהה בכלל, 300 קמ"ש בממוצע, אנשי עסקים נוסעים מעיר לעיר כדי לחסוך בזמן, כל הקרונות מלאים בכיסאות ישיבה.

כבממשלה אומרים שקו תל אביב-אילת הוא לא כלכלי הם צודקים, כי ההכנסות שלהם מדלק לא גורמים להצדקה כלכלית לבניית קו כזה כרגע, אך בעוד 10 שנים, שחבורת נוער בני 18, ייקחו ביום שישי בערב[כן, גם בשבת אנשים חיים, ויסלחו לי הדתיים, אבל אנחנו במדינה דמוקרטית ואת הסטטוס קוו שלהם הם יכולים לדחוף לאן כשבא להם כל עוד אין להם 51% מהתושבים בארץ] קו רכבת לאילת, בסגנון יפני, כך שתוך שעה וחצי הם שם, והם יוכלו לחזור עד הבוקר לביתם באזור המרכז.

כנ"ל כל קו לדרום/לצפון שקיים, אחרי שהוא יהיה קיים, תהיה סיבה להתבסס שם, בידיעה שאפשר להגיע לעבודה בחצי שעה בלי לשבור 3493 שיאי עולם.

בארץ חושבים בדרך הכי עקומה שיש, מעניין אם במשרד האוצר היו חושבים, "אם נשקיע בזה כרגע, מה יהיו הרווחים העקיפים בעוד 10/20 שנה קדימה",

כולם חושבים על המצב כרגע ועל איך זה יקדם אותם ברגע זה, במדינה, שקיימת גם אחרי שהאדם מת, צריך לתכנן ל-50 שנה קדימה, לא לקדנציה הבאה.

זה תחבורה ציבורית אמיתית.

----

פורסם

בשום משרד ממשלתי לא חושבים לעוד 10-20 שנה קדימה.

למה? כיוון שהשר במשרד הזה, סביר להניח, לא יהיה שם עוד 10-20 שנה קדימה.

משמע, כאשר הפרוייקט יחנך, שר אחר יקבל את הקדיט עליו.

מצד שני, הוא יכול לקחת את המיליארדים הללו, לשפץ איזה כביש בכפר X או ביישוב Y, לשים דשא ועצים בעיר Z ו/או לתת לציבור P הטבות S - וכך לזכות בעוד כמה קולות לבחירות הקרובות.

פורסם
בכל מקרה כתושב תל אביב מלידה , חשוב להדגיש אני מקווה שהחוק הזה יכנס כמה שיותר מהר .

שכל הדרומים הצפוניים והירושלמים יבואו ברכבת באוטובוס או בסוס ועגלה .

נהיה פה צפוף ומחניק .

תחשבו על האוויר הטוב שיהיה.

בתור אחד שנאלץ להיכנס לת"א בערך פעם בחודש - אני מבין לגמרי את תסכולך.

בשבילי בכל פעם זו תראוומה נפשית.

אתה צריך להבין שהיום פתרונות של תחבורה ציבורית אינם מספקים.

בכל מקרה - לגבי צפיפות וזיהום צריך לבוא בטענות לקברניתים ולא לאזרחים שהוכלים אותה יום יום ביחד איתה.

מה לדעתך ההשפעה על צפיפות התנוע של החלפת ביניינים ישנים בני 10 דירות במגדלים של 100 דירות (שרובם שם מחזיקים 2 מכוניות)?................

אתה רוצה להפחית זיהום?

למה שלא יעבירו במיידי את כל האוטובוסים ורכבי העיריה לגז וביו דיזל?..........

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

• תוכן חדש...