רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,613 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 913 צפיות
שלום לכולם אבקש עזרה לדגם מדויק של הפיאט טמפרה שלי שנת 1995 הבנתי שיש 2 דגמים .. דגם ראשון הזרקה חד נקודתית .... דגם 2 הזרקה רב נקודתית היייתי מעונין לדעת איזה הזרקה יש לי דגם מנוע 159b900 דגם 159aj54a אשמח לכל מידע אפשרי תודה רבה
הודעה אחרונה מאת theone123, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום חברים. לאחרונה, עקב בעייה מעצבנת (ויותר מכך, יקרה) בטויוטה שלי החלטתי שע"מ להוזיל עלויות אני אחפש ואזמין את החלפים מחו"ל. מאחר ולדעתי למחירי החלפים בארץ אין להם ולו טיפת אחיזה במציאות, שליפת המק"טים של החלפים הדרושים מתוכנת המק"טים של טויוטה והרצתם בגוגל פתחו בפני עולם וירטואלי ענק של מבחר, ובעיקר מחיר מגוחך ביחס לארץ. עד כמה מגוחך? הפרשים של מאות אחוזים . ברור לי שאנחנו חיים בישראל, ארץ מוכת מיסים. ברור לי שיש הרבה אנשים שמעורבים בתהליך - משלב היצור, דרך הפצה, הובלה ואחסנה וכלה במכירה. אבל כל זה לא מסתדר לי כשפילטר שמן מקורי עולה בארה"ב 4.33$ (16 ש"ח) ובארץ עד לפני חצי שנה הוא עלה 76 ש"ח, כולל מע"מ. כשפילטר יוצא מתאילנד לארה"ב זה לא כמו פילטר היוצ…
הודעה אחרונה מאת amitexc, -
-
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
http://www.zulanews.com/view_article.php?aid=43866 זה מדהים באיזה תנאים הם מייצרים את ה-SLR. או שזה מחלקה רק למכוניות יוקרה...
הודעה אחרונה מאת nirba, -
-
- 1 תגובות
- 774 צפיות
האתר סגור...האם יש כתובת אחרת למועדון פיג'ו?...תודה.
הודעה אחרונה מאת Vovka, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בוקר טוב, אני צריך את עזרתכם יש ברשותי חלקים למרצדס S430 כגון:הגה,פלסטיקים האפורים הללו(לא זוכר לאן זה הולך),ידית הילוכים וזוג בקליות אחרויות חדשות(עדין באריזתם המקורית)ובנוסף פנס קדמי למרצדס e320 רציתי לדעת מה המחירים שאוכל לדרוש עליהם כיד שניה? הכל כמובן מקורי של מרצדס שהיתה בבעלות אבי(לא גנוב או משהו) אשמח לעזרתכם,תודה.
הודעה אחרונה מאת Cc_Tripo, -
- 14 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום! לפני כשנה הייתי בנופש באילת וקיבלתי שם דו"ח חנייה על סכום של 100 ש"ח,הבעיה מתחילה בזה שהיה לי כרטיס חנייה מוצמד לחלון כחוק וכנראה הפקח לא שם לב ורשם לי את הדו"ח. כשראיתי את הדו"ח ישר ניגשתי באותו הרגע לעיריית אילת עם הדו"ח ועם הכרטיס חנייה ועם קבלה על כרטיס חנייה שמוכיחה את התאריך וזמן קנייה של כרטיס החנייה על מנת שיבטלו לי את הדו"ח,התשובה שקיבלתי מהפקידה הייתה: תמלא בבקשה תצהיר על כל מה שקרה ומה אתה בידיוק מבקש ואנחנו נעביר את הבקשה שלך ליועץ משפטי של העירייה וכמובן כך עשיתי ונסעתי לשלום. לאחר כחודש קיבלתי מכתב מעיריית אילת שמאשר שהם קיבלו את המכתב שלי ושהעניין שלי הועבר ליועץ משפטי ושאני צריך להמתין לתשובה,אני כמו ילד טוב חיכיתי לתושבה וכמובן שעברה כבר שנה ולא ק…
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 856 צפיות
אפשר לקבל קצת מידע על המאזדה 3 החדשה שצריכה לצאת? מתי היא אמורה לצאת? מה יהיו השינויים ואם אפשר גם תמונות. תודה!
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
- 3 תגובות
- 719 צפיות
מעניין אותי לדעת מה לדעתכם הטיפולים והתיקונים הנפוצים ביותר בעולם הרכב הפרטי. גילוי נאות , המידע ישמש לי כמידע עיסקי(ולכן אשמח לתשובות מבעלי מקצוע וחובבים ותיקים) אם תרצו לחלוק עימי את דעתכם אני אשמח . תודה אומי
הודעה אחרונה מאת yosi2u2, -
טוב כמו שחלק מכם כבר יודעים רכשתי את הפיאט קופה הישנה שלי בחזרה,עכשיו אחרי מקצה ישור-הקו המכאני הטוטאלי שהקופה עברה הנושא הבא לטיפול הוא פחחות וצבע כללי ברמה של רכב חדש. מכיוון שהרכב במקור כסוף{משעמם וסתמי}החלטתי בהזדמנות להחליף צבע. ההתלבטות שלי היא בין- שחור פחם מטאלי {מרצדס-cls} שחור חציל-{מאזדה-6} לבן פנינה {מאזדה-6} לבן שנהב פלורסנטי מקורי של פיאט-{מקורי לקופה ,נדיר ביותר} אשמח לקבל תגובות בשביל הכיף
הודעה אחרונה מאת raanan_t, -
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
כשאתם עוצרים לזמן קצר לדוגמא ברמזור ואתם מכירים את האוטו שלכם האם אתם עוזבים כלומר מעלים את הקלאץ עד איפה שהוא נתפס ואז נותנים גז ולא כבר בהתחלה שמעלים את הקלאץ.....
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
http://www.keshet-tv.com/VideoPage.aspx?MediaID=42918&CatID=5152&CurrentCatID=5154 ברור שרוב המשתתפים כאן לא היו חולמים אפילו לבצע שטות שכזו. ובכל זאת, כדי להיזכר: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=186814&highlight=%D7%9B%D7%91%D7%99%D7%A9+%D7%A6%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%99 עם הפנינה: "הוא מתנגש בך כי אתה אידיוט שלא יודע להעריך מרחק(בלילה) ויוצא לעקיפה בזמן שבשמאלי יש רכב מהיר ממך. ובכלל כי פשוט האוטו שלך לא חזק מספיק!!!!!!!!"
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אחרי שקיבלתי הורדה מהכביש נתבקשתי לעשות טסט חוזר. אתמול עשיתי טסט וקיבלתי דף לבן שעברתי טסט ויש שם אישור לרשיון תנועה זמני, אבל לא קיבלתי את הרשיון רכב בצבע תכלת. הבנתי שאני צריך להוציא אותו במשרד הרישוי אבל אמרו לי שלוקח לזה זמן להתעדכן במחשב. כמה זמן לוקח לזה להתעדכן? וכמה צריכים לשלם במשרד הרישוי? תודה.
הודעה אחרונה מאת מושיקו., -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
מישהו יודע כמה כוח-סוס יש לסיאט לאון מנוע 1.8 הדגם בלי הטורבו?
הודעה אחרונה מאת viper05, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום חברים. היום לצערי הרב קרתה התאונה הראשונה שלי. אני בעל רישיון של שנתיים נהג זעיר בכביש שלא מרבה לעשות טעויות. הציור של התאונה: http://img180.imageshack.us/my.php?image=38969366rz8.jpg קצת הסבר-הבחורה ברכב השחור רצתה לעשות פניית פרסה במקום די מסוכן,שאני הולך לפנות לעייריה במטרה להשים שלט של איסור פרסה. הבחורה רצתה לעשות פרסה מהנתיב הימני כפי שניתן לראות בתמונה באותו הזמן שאני התחלתי עקיפה,יש לציין שהבחורה אפילו לא סימנה שהיא הולכת לפנות שמאלה. התוצאה-בלמתי חזק אך הרכב שלי ישן(יונדאי לנטרה) נכנסתי ברכב שלה מאחורה,יש לציין שחוץ משריטה קטנה אין לרכב שלה כלום.הרכב שלי לעומת זאת נפגע קשה בקידמת הרכב. רציתי לשאול מה הולך לקרות הלאה?א…
הודעה אחרונה מאת GoodWIll, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
שלום חברים. אתמול ראיתי לראשונה טויוטה קבריולט בגודל משפחתי. היא היתה חדשה לגמרי. סיקרן אותי לדעת איזה אוטו זה, אם זה קורולה או דגם חדש שהם הוציאו? האם מישהו יצא לו לראות אותה במקרה? ואני לא מדבר על טויוטה- לקסוס.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- 9 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
במסגרת עבודתי אני מבלה שעות רבות עם נהג משאית שעם הזמן גם נהיה סוג של "חבר". בשבוע שעבר במסגרת העבודה יצאנו לת"א,בפנייה ימינה בכביש חד סיטי (באזור הטיילת לייד מלון מטרופוליטן). הנהג נעצר לרמזור אדום והבחנו בניידת שעומדת בצד הכביש,הרמזור התחלף לירוק והוא התחיל לנוע,כשחצי מגוף המשאית כבר עבר את המעבר חצייה הולך רגל ירד למעבר חצייה וכביכול נבהל מהמשאית וחזר למדרכה. השוטרת כמובן עצרה אותנו בטענה על אי מתן זכות קדימה,ביקשה רישיונות ואמרה "טיעונים בבית המשפט". ירדנו לכיוון הניידת והשוטרת התחילה לרשום דו"ח,לפתע ניגשת השוטרת השנייה ואומרת "למה את רושמת לו דו"ח?". וויכוחים לא עזרו והוא קיבל דו"ח של 500 ש"ח + 4 נקודות והזמנה לבית משפט. האם הוא יכול לתפוס את דברי ה…
הודעה אחרונה מאת Yoni84, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
רכב שמישהו הביא אותו לארץ בעצמו. שנת יצור 89. הרכב קיבל את סיומת 89 המרגיזה. האם אפשר ללכת למשרד רישוי עם מסמכי היבוא ולקבל סיומת 00? מדובר על דגם מאובזר של 316 שהביאו מגרמניה
הודעה אחרונה מאת moelia, -
-
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הערב נסעתי לתומי הבייתה, מזרחה על 443. בקטע שבין בית חורון לקטע המשופץ (בקושי מואר, כמובן), עמדו על השוליים ניידת משולטת וג'טה בצבע שמפניה. כמובן שהאטתי וחלפתי על פני שתי הניידות במהירות שאמנם גבוהה במקצת מהמותר (כ-95-97) קמ"ש, אך עדיין לא הייתה צריכה לגרור את עקיצת הפלאש. יש לציין שהייתי בנתיב השמאלה, וקצת מאחוריי, בנתיב הימני, במרחק של כ-6-8 מטרים, נסעה לה סקודה פביה דנדשה. התרחקנו מרחק של לפחות 40-60 מטרים מהג'טה כשהפלאשים - 3 במספר - הבזיקו. ראשית, האם באמת יש סיכוי שהייתי ה"טריגר" במהירות שכזו? שנית, אם לא אני הטריגר והפביה כן -- האם אקבל דו"ח? שלישית, מהו סכום הדו"ח על חריגה שכזו?
הודעה אחרונה מאת Dittohead, -
מה זה תו מכר?
מאת pashosh- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
רציתי לדעת מה זה אומר אם בן אדם אומר לך שהרכב נמצא ב - "תו מכר" או משהו כזה על שמו. האם זה אומר שזה בסדר לקנות ממנו והרכב באמת על שמו?
הודעה אחרונה מאת מת"ח, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לפני חצי שנה קיבלתי דו"ח על חנייה במקום אסור, את החנייה מצאתי לאחר חיפוש רב לאחר שבדקתי שאין תמרור שאוסר על חנייה ואין סימון על המדרכה, בפועל היה תמרור בקצה השני של הרחוב ואני קיבלתי דו"ח של 250 ש"ח. ניגשתי למשפט ושם אמרה לי השופטת שהייתי צריך ללכת לסוף הרחוב כדי לראות את סוג התמרור שמופיע שם. בהתייעצות עם עו"ד שלא מתמחה בתעבורה נאמר לי שניתן להגיש ערעור על המשפט אני מצרף תמונות של הרחוב, אני חונה בדיוק כמו האמבולנס והכביש הוא דו סיטרי חשוב לציין שבצד שני החנייה מותרת.
הודעה אחרונה מאת מת"ח, -
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
שלום, משום מה מנקרת בי השאלה מה באמת חשיבות ארץ הייצור של הרכב, גם אם הוא תוכנן ע"י צוות מהנדסים בכיר בטוקיו? הרי לכל חברה רצינית היום יש מחלקת בקרת איכות אנפה שכוללת מס' עובדים רב ותקציבי ענק רק בשביל שהרכב יצא תקין וכשיר ללקוחות. אז בבקשה תסבירו לבור כמוני למה היום יש חשיבות לארץ הייצור. (מילא אם הרכב תוכנן ונבנה כולו במדינה מסויימת ותהליך התכנון הושפע מהתרבות ומהמנטליות של אותם תושבים, זה ברור. לדוגמא - צרפת - רכבים מפנקים ונוחים. מובנת גם הסיבה וכו' ויחד איתה האמינות - מראה בדיוק מה מניע את תהליך הייצור. הרי זה היה ונותר באמת שיקול ברכישת רכב, (רכב צרפתי, גרמני, יפני , קוראני וכו') . אני אבל שואל על רכב שתוכנן כולו במדינה מסויימת ויוצר (משיקולי תקציב…
הודעה אחרונה מאת dorki, -
בעבר הרחוק היו מתקיימים מפגשים במרכז (אצטדיון רמת גן) ובצפון (מתחם ביג) לאחרונה עברתי באצטדיון רמת גן אחה"צ (דווקא על אופניים) וראיתי כי כבר לא מתקיימים שם מפגשים סדירים. זכורים לי מפגשים בהם השתתפו מאות אנשים בעיקר בקיץ. האם כיום מתקיימים מפגשים אלה במקומות אחרים? האם קצו המפגשים בשל ההטרדות החוזרות ונשנות של המשטרה? אשמח לקבל אינפורמציה, אם על גבי הפורום או בהודעה פרטית?? בתודה מראש, ה RS.
הודעה אחרונה מאת Kernel, -
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, ברצוני לדעת אם מישהו מחברי הפורום נתקל,ראה,שמע על בעיות מנוע בדגם הנ"ל? האם הבעיות במנוע הן דבר נפוץ שקורה בדגם הספציפי הזה ומטופל ע"י החברה(כמו במקרה של המאזדות) או שכנראה זה מקרה אינדיבידואלי. אשמח לתשובות, תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Jenek, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שלום כולם , רציתי לדעת אם יש לכם המלצות לגבי גרר פרטי או שעדיף להזמין גרר דרך חברת הביטוח בכלל איזה גרר עדיף מבחינתכם ואם יש לכם איזה גרר פרטי שאתם ממליצים עליו זה יעזור לי מאוד כשאני יתקע עם האוטו ואני יחפש גרר העניין זה שיש המון גררים מי נותן שירות הכי טוב שאתם ממליצים עליו?
הודעה אחרונה מאת Kernel, -
במסגרת מדיניות חיפוש המטבע מתחת לפנס של מתנ"א קיבלתי היום הודעת תשלום קנס בה נכתב שנסעתי 122 קמ"ש בנתיבי איילון צפון, סמוך להרצליה (היכן שהכניסה מכביש 5 לאיילון צפון משתלבת). אציין כי כשהשוטר נפנף בידיו (לא סימן עצירה או משהו, מבחינתי הוא נפנף למטוס), הייתי בנתיב השמאלי ביותר, מימיני היה רכב נוסף, ומיד אחר כך השתלב נתיב פנימה, כך שבכל מקרה, לא היה לי שום מקום לעצור. המשכתי ליציאה להרצליה בידיעה שאם זה באמת חשוב לשוטר הוא יטרח ויצא אחרי, ואז אעצור במקום בטוח יותר. אכן היה חשוב לו, והוא עצר אותי ליד קניון שבעת הכוכבים, והראה לי שנתפסתי במהירות של 122 קמ"ש ממרחק של כ 187 מטרים. בדו"ח, שקריא בצורה גבולית והבנתי רק חלקים ממנו, נכתבה המהירות, ובנסיבות המקרה נכתב כי נתפסתי…
הודעה אחרונה מאת רועי.א, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני מתכוון להזמין פולקסוודן ג'טה TDI. התלבטות שלי האם יש צורך במחשב דרך ובקרת שיוט.מה יכולות של מחב דרך,למה זה טוב? האם יש שימוש בבקרת שיוט בארצנו הקטנתונת?
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
אז ככה הלילה חזרנו מחתונה של אחי וכל 4 החברים שלי שתו והיו שפוכים מתים נהגתי ברכב של חבר ועצרו אותנו שוטר ומתנדב לבדיקת אלכוהול וסירבתי להבדק. יש לציין שאני משרת כלוחם/נהג במשמר הגבול בעל תעודת שוטר לכל דבר..זה השפיל אותי ששוטר לא מאמין לי שאני אומר לו שלא שתיתי גם אחרי הצגת תעודת שוטר. נילחצתיי ולא הייתי מוכן להבדק.. והשוטר ראה שאני בסדר גמור..זה לא שיצאתי לו מתנדנד מהאוטו בזמן שהם לקחו אותי לעשות בדיקה בתחנה סירבתי עד להגעת ההורים שלי. ושההורים שלי הגיעו וטיפה הייתי רגוע..רציתי לעשות את הבדיקה..אבל הם כבר לא היו מוכנים. הרי אם הייתי שיכור באמת..זה לא משנה עניין של 15-30 דקות.. לקחו לי את הרישיון,ואת רישיון הרכב..מחר בבוקר אני צריך להגיע לקצין/חוקר והוא י…
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
את תקופת חגי הגויים האחרונה העברתי באנגליה. בגלל מחירי המוניות המופקעים בתקופת החגים ובגלל הצורך בניידות עירונית עד בינעירונית קלה אך תכופה החלטנו לשכור מכונית. בתור מי שמתבאס קשות ממכוניות להשכרה (אתה תמיד מגלה שיש איזו גירסה בסיסית שלא שמעת עליה עם מנוע 0.6 ושלוש כ"ס) שלחתי דווקא את אשתי להביא איזה רכב שבא לה, אבל הכי בזול שיכול להתאים. היא חזרה עם שתי הצעות, אחת לפוקוס 1.6 והשנייה, אפילו יותר זולה: "פאביה." "המממ..." "דיזל" (מעקם פרצוף ומתכנן לאמר פוקוס) "1.9TDI או משהו כזה..." אההה... אוטו קטן, מנוע שמשרת גם את המונית הלאומית הגדולה יותר... שכרנו. שיהיה. מקסימום שהיא תנהג כל החופשה. השורה התחתונה (למי שאין כוח לקרוא) היא שמשפחה + ילד/שניים לא צ…
הודעה אחרונה מאת צביקי, -
ראיתי שעדיין לא פתחו נושא סיכום של האירוע- אז הנה. לא היה הרבה מה לצלם, אבל בכל זאת:
הודעה אחרונה מאת ExoduS, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בסיפא של פס"ד מציין השופט: "עם זאת עולה כי בדיקת התובעת החסירה פרט מהותי בבדיקה אשר בבדיקה נוספת צוין כי אכן קיימת פגיעה בדופן תא המנוע קדמית ימנית מעבר לקו האופנים, וכן פגיעה בשלוחת מרכב קדמית ימנית. נראה כי גם במצב דברים בו היה פועל התובע בהתאם להוראות משרד התחבורה ופונה למוסך מורשה לא הייתה בידיו האפשרות להעריך את הנזקים האמורים ולתמחרם. הנתבעת 1 כנותנת שירותים מחויבת לפעול בנאמנות במקצועיות ובמסירות כלפי לקוחותיה ובעת הצורך לחרוג מההגדרות היבשות המוגדרות על ידי משרד התחבורה וזאת על מנת להבהיר את הליקויים הקיימים ברכב." יש לציין כי השופט גם לא חסך את שבט לשונו גם מהתובע(קונה הרכב): "לדידי נראה כי התובע אשר היה מודע לדו"ח המכון לא פעל כאדם סביר שכן שבעה מתוך ת…
הודעה אחרונה מאת Godflash,