Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה משמעות ארץ יצור ברכב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6512 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא ברורה לי ההנחה שלך ביחס לספקי משנה שונים. אם כוונתך למי שמספק את ארוחות הצהריים לפועלים למשל, יש להניח שהם שונים בארצות שונות, בכל הקשור לחלקי רכב על סוגיהם השונים, מדובר באותם ספקי משנה. כך שלפחות מבחינה זו רכב המיוצר בתורכיה, יהא זהה לחלוטין לאחיו היפני, בהנחה שהמדובר באותו דגם כמובן.

נו טוב - כרגיל וויכוח לשם הוויכוח...

גש למחסן החלפים של פולקסווגן ותבדוק שם אם ישנם שם מיכלולים שיותר מיצרן משנה אחד מייצר אותם.

כדי להקל עליך - התשובה היא כן. אני יודע בוודאות על מיכלולים (מקוריים) שמגיעים ממקורות שונים.

אתה רוצה לטעון שכל המיכלולים האלה עברו את בקרת האיכות ה"בלתי מתפשרת" של הקונצרן ואיכותם זהה?

לדעתי ישנו הבדל בלתי מבוטל באיכותם של המכלולים האלה - מכלולים שמשפיעים בסופו של דבר על איכותו הכוללת של הרכב.

פורסם

אתה רוצה לטעון שכל המיכלולים האלה עברו את בקרת האיכות ה"בלתי מתפשרת" של הקונצרן ואיכותם זהה?

אלה אשר גורמים לתקלות מבדילים עם הזמן, פשוט מפסיקים לעבוד מול הספק הספציפי.

כמובן שישנו מיון ובדיקות ראשוניות, אך רק סטטיסטיקה של תקלות מראה האם הרכיב מספיק אמין.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
נו טוב - כרגיל וויכוח לשם הוויכוח...

גש למחסן החלפים של פולקסווגן ותבדוק שם אם ישנם שם מיכלולים שיותר מיצרן משנה אחד מייצר אותם.

כדי להקל עליך - התשובה היא כן. אני יודע בוודאות על מיכלולים (מקוריים) שמגיעים ממקורות שונים.

לדעתי ישנו הבדל בלתי מבוטל באיכותם של המכלולים האלה - מכלולים שמשפיעים בסופו של דבר על איכותו הכוללת של הרכב.

העובדה שמחסן חלפים, כולל זה של היבואן, מחזיק חלפים מקוריים כמו גם חליפיים, לא מלמדת כלום על ייצור הרכב במקומות שונים בעולם.

מדבריך משתמעת ההנחה שישנם חלקים המורכבים ברכב ולא משנה לענין זה היכן נמצא המפעל, שאינם עוברים בקרת ייצור ואיכות של היצרן. אם עד עכשיו לא ידעתי עד כמה אתה מצוי בכל הקשור בהליכי ייצור ובקרות של יצרני רכב, עכשיו אני כבר יודע.

פורסם

אבל בהרבה מיקרים ספקי המשנה (גם כשמדובר באותו הדגם) שונים. כך יוצא שחישן מיכל דלק יסופק ממקורות שונים, בולמי הזעזועים יגיעו ממפעל אחר - ועוד ועוד.

אם מישהו רוצה לטעון שזה לא משנה - שיטען. לטעמי ספקי המשנה יוצרים פער לא מבוטל באיכות המוצר הסופי.

כנראה שאף פעם לא עבדת עם מפעל או חברה גדולה ואין לך מושג מה התהליך להסמכת ספק משנה.

החברה המזמינה מציבה לך מפרט מדוייק של כל הבדיקות שאתה צריך לבצע (ותעשיות גדולות מציבות מפרטים בגודל של האנציקלופדיה העברית בשביל בורג), מבקרת אצלך כדי להסמיך את מערכת האיכות שלך ואחר כך גם בודקת בעצמה גם אצלך וגם במחסניה אם אתה באמת עומד בדרישות.

מפעלי הרכב בסין זה סיפור אחר כי הם מייצרים שם במודע דגמים אחרים ממה שמייצרים לשאר העולם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מדבריך משתמעת ההנחה שישנם חלקים המורכבים ברכב ולא משנה לענין זה היכן נמצא המפעל, שאינם עוברים בקרת ייצור ואיכות של היצרן. אם עד עכשיו לא ידעתי עד כמה אתה מצוי בכל הקשור בהליכי ייצור ובקרות של יצרני רכב, עכשיו אני כבר יודע.

לא ביקשתי ממך לפרש אותי וכמובן שלא לחלק לי ציונים.

אני חוזר ואומר - כשישנם מספר ספקי משנה, ניתן להניח שכולם עומדים בדרישות המינימום שנקבעו.

זה שכולם צולחים את המינימום עדיין לא אומר שהאיכות זהה.

ע"ע אוליפיאדה - כל המשתתפים צלחו את המינימום, לא כולם זוכים במדליית הזהב.

פורסם

1. כפי שהסביר לך כבר אחד מקודמינו, ההשוואה שאתה מביא, מחטיאה מעט. היצרן אינו עובד בשיטת מינימום אולימפי, כלומר הצבת רף תחתון ומתן חופש לעוברים אותו להשיג איזה רמת איכות שירצו/יוכלו. מדובר במפרטים מאוד מדוקדקים וקפדניים שאינם מאפשרים הבדלי איכויות. כך בנויה התעשיה הזו, כמו גם תעשיות אחרות, בהן ההקפדה על איכות המוצר היא פשוט תנאי בלעדו אין.

2. כמובן שלא היתה לי כונה לפרש אותך או לפגוע בך. אבל בהחלט ניתן להבין מדבריך שמה שמדריך אותך הוא סוג של היקש מתחומים שאתה מכיר לכאלו שאינך מכיר. וזו הסיבה, לא רק אצלך אגב, למסקנה לפיה מקום הייצור הוא שקובע את איכות המוצר.

פורסם

מדובר במפרטים מאוד מדוקדקים וקפדניים שאינם מאפשרים הבדלי איכויות. כך בנויה התעשיה הזו, כמו גם תעשיות אחרות, בהן ההקפדה על איכות המוצר היא פשוט תנאי בלעדו אין.

כאן בדיוק מונח סלע המחלוקת.

נניח שיצרן רכב X קונה אלטרנטור ממספר ספקי משנה, ברור שמפרט היצרן יכלול את נקודות ההתממשקות של האלטרנטור לרכב (מידות חיצוניות, נקודות עיגון מיכני, מחברים חשמליים, אמפרג' ועוד חמוצים).

אם תטען, שהמבנה הפנימי של האלטרנטור זהה אצל שני הספקים - אז על זה אין לי איתך וויכוח נוסף.

למיטב ידיעתי, המבנה הפנימי יהיה שונה ומאחר וכך הוא גוזר אמינות שונה בין הספקים.

זו טענתי מתחילת השרשור.

פורסם

זהו שיצרן הרכב יגדיר גם את אורך חיי המיסבים, סוג ציפוי חוטי הנחושת, סוג הפחמים, בדיקות הרס, נצילות, טמפ' עבודה ועוד הרבה מאוד פרמטרים.

זה ששני יצרני רכב יקנו אלטרנטור 50 אמפר מבוש לדוגמא לא אומר ששניהם יקבלו את אותו האלטרנטור באותה האיכות ובאותו המחיר ולראיה ראה הבדלים באורך חיי האלטרנטורים הזהים לכאורה ברכבים שונים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שי אתה צודק, אבל לא על זה הדיון:

השאלה היא האם יתכן הדבר, שיצרן מסוים ירכוש עבור דגם שהוא מייצר מיכלולים משני ספקי משנה, מכלולים שנבנו לפי תכנון יצרן המשנה.

אם התכנון הוא אחיד של יצרן הרכב, אז לא אמורים להיות פערי איכות, על זה אין ויכוח.

אם מקור התכנון הוא בספק (לכן ישנם מספר דגמים שונים של אותו המכלול) ואין תאימות בין חלקי המכלולים, אז לא יתכן שאמינות המיכלולים תהיה זהה.

נדמה לי שהחברים מהפורום הטכני יוכלו לעזור כאן.

• תוכן חדש...