Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה משמעות ארץ יצור ברכב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6503 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

משום מה מנקרת בי השאלה מה באמת חשיבות ארץ הייצור של הרכב, גם אם הוא תוכנן ע"י צוות מהנדסים בכיר בטוקיו?

הרי לכל חברה רצינית היום יש מחלקת בקרת איכות אנפה שכוללת מס' עובדים רב ותקציבי ענק רק בשביל שהרכב יצא תקין וכשיר ללקוחות. אז בבקשה תסבירו לבור כמוני למה היום יש חשיבות לארץ הייצור.

(מילא אם הרכב תוכנן ונבנה כולו במדינה מסויימת ותהליך התכנון הושפע מהתרבות ומהמנטליות של אותם תושבים, זה ברור. לדוגמא - צרפת - רכבים מפנקים ונוחים. מובנת גם הסיבה וכו' ויחד איתה האמינות - מראה בדיוק מה מניע את תהליך הייצור. הרי זה היה ונותר באמת שיקול ברכישת רכב, (רכב צרפתי, גרמני, יפני , קוראני וכו') .

אני אבל שואל על רכב שתוכנן כולו במדינה מסויימת ויוצר (משיקולי תקציב) במדינה פחות מתקדמת ע"מ באמת לסוך בעליות.

ואז אני מוצא שיש התייחסות . "רגע הרכב בעצם יוצר בטורקיה, צ'כיה, קזאחסטאן". זה נראה כאילו היצרן נתן לאותה מדינה לעשות ככל העולה על רוחה.

מבקש שתאירו את עיני ,איך זה עובד בתחום הרכב ויותר מכל למה זה כל כך משמעותי במקרים הנ"ל.

תודה ויום נפלא

פורסם

יש רכבים שדגמים שלהם מיוצרים בכמה מדינות.

כמובן מדינת יצרן ראשית מקבלת את החלקים סוג א' ומדינות אחרות את החלקים הפחות טובים. גם תרבות ייצור והרכבה במדינות עולם השלישי נמוכה יותר. ברוסיה מפעל AZLK למשל בזמנו הרכיב רנו מגאן והתלונן שאיכות חלקים לא אחידה ונמוכה יותר מלרכבים צרפתיים, זה כולל גיר עם שילוב הילוכים קשה יותר, מנועים פחות מוצליחים וכד'.

יצרן מרוויח מעצם העובדה שעלות ייצור במדינות עולם השלישי זולה יותר, יבואנים מרוויחים שזול להם יותר לקנות וצרכן מפסיד כי יבואן בארץ לוקח ממנו את אותו כסף כמו מארץ ייצור מקורית.

אני מבין שיקפצו עכשיו אנשים שיגידו שארץ יצור זה לא משנה, הכל אותו דבר, ברגים סוגרת מכונה וכד'.

אבל זה ברור, שכל יצרן, גם הכי טוב, חלקים שלו יוצאים באיכות שונה וברור שמכונית שנמכרת יקר יותר ליבואן, תקבל את החלקים היותר טובים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לאדון אלפה:

התיאוריה שלך די חלשה. מסיבה פשוטה,שאתה לא מודע לעובדות וההיגיון שלך די חלש בשביל להרכיב את התמונה הכוללת.

קח כמה עובדות.

יש הבדלים בין יצרן ליצרן. לכן, לא תהיה כאן תשובה יחידה וברורה.

יצרנים שונים משמדים משלוחים שלמים (כמו שקרה למאזדה לאחרונה) ומפסידים מיליונים, רק כדי שהחלקים לא יגיעו לשוק משומשות , כי אין ביקורת על טיבם.

אז אותו יצרן ישלח חלקים סוג ב להרכבה למדינה אחרת?

לרוב גדול של היצרנים ,ההרכבה היא 90 רובוטית. הגירים ומנועים לרובם מגיעים שלמים למפעל (בטורקייה לדוגמה) לכן,דוגמה של מגאן לא אומרת כלום. אם היא נכונה בכלל.

אם תקח את סיוויק לדוגמה, אז הדגם בהרכבה טורקית, עדיף אל דגם יפני מבחינת אבזור. בגלל ההפרשים בעלות היצור.

חוץ מזה, שום הבדל.

נ.ב.

רוסייה זה אולם שלישי?

רק תחשוב לאיזה אולם זה הופך ישראל ,אם רוסייה זה אולם שלישי.

Omnia mea mecum porto

פורסם

רוסייה זה לא עולם שלישי, אבל תרבות ייצור רכב - כן. תסתכל על התוצרת המקומית שלהם.

מבחינת ישראל, אנחנו צריכים לעבור עוד כמה שלבי אבולוצייה כדי להתקרב ולהיות עולם השלישי.

אני את השיקולים שלי רשמתי, מי שחושב שאין הבדל שיקנה מכוניות לא מארץ ייצור המקור וייחשוב שקיבל בדיוק אותו דבר או אולי אפילו מוצר טוב יותר. אבל, אני ימשיך לקנות מכוניות מקוריות בלבד.

מראש ציפיתי שמישהו ייקפוץ ויגן על גישה של קנייה לא מארץ ייצור.

>>"דוגמה של מגאן לא אומרת כלום. אם היא נכונה בכלל."

מצד אחד אתה מטיל ספק בכך שדוגמא שלי נכונה, מצד שני אתה נותן דוגמא שלך:

>>"אם תקח את סיוויק לדוגמה, אז הדגם בהרכבה טורקית, עדיף אל דגם יפני מבחינת אבזור. בגלל ההפרשים בעלות היצור.

חוץ מזה, שום הבדל."

לקחת רכב יפני ורכב זהה טורקי, בדקת, פירקת עד בורג אחרון ולא מצאת הבדל? מדדת מרווחים בין פאנלים עם מכשיר מדידה?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לדעתי ישנו הבדל באיכות:

יתכן שהמכללים העיקריים של הרכב (מנוע, ת"ה וכיוצ"ב) הם באיכות דומה כי מספק אותם אותו המפעל.

נגיד גם שההרכבה היא של רובוטים ובאיכות אחידה.

אבל בהרבה מיקרים ספקי המשנה (גם כשמדובר באותו הדגם) שונים. כך יוצא שחישן מיכל דלק יסופק ממקורות שונים, בולמי הזעזועים יגיעו ממפעל אחר - ועוד ועוד.

אם מישהו רוצה לטעון שזה לא משנה - שיטען. לטעמי ספקי המשנה יוצרים פער לא מבוטל באיכות המוצר הסופי.

פורסם

אם באמת שיקולי התקציב כוללים גם התפשרות על איכות מכלולים אז אני מבין.

חבל.

אני בזמנו רכשתי טלוויזה סוני שיוצרה בספרד וכל הפס יצור הזה היה דפוק והטלויזיות התקלקלו, לא חשבתי שזה עובד בצורה די דומה לגבי מכלולים של רכבים.

אבל התמונה מתחילה להתבהר.

פורסם
לדעתי ישנו הבדל באיכות:

יתכן שהמכללים העיקריים של הרכב (מנוע, ת"ה וכיוצ"ב) הם באיכות דומה כי מספק אותם אותו המפעל.

נגיד גם שההרכבה היא של רובוטים ובאיכות אחידה.

אבל בהרבה מיקרים ספקי המשנה (גם כשמדובר באותו הדגם) שונים. כך יוצא שחישן מיכל דלק יסופק ממקורות שונים, בולמי הזעזועים יגיעו ממפעל אחר - ועוד ועוד.

אם מישהו רוצה לטעון שזה לא משנה - שיטען. לטעמי ספקי המשנה יוצרים פער לא מבוטל באיכות המוצר הסופי.

לא ברורה לי ההנחה שלך ביחס לספקי משנה שונים. אם כוונתך למי שמספק את ארוחות הצהריים לפועלים למשל, יש להניח שהם שונים בארצות שונות, בכל הקשור לחלקי רכב על סוגיהם השונים, מדובר באותם ספקי משנה. כך שלפחות מבחינה זו רכב המיוצר בתורכיה, יהא זהה לחלוטין לאחיו היפני, בהנחה שהמדובר באותו דגם כמובן. הטענה כי איכות כוח האדם שונה במדינות שונות, כבר ראויה יותר להשמע, אבל גם לה אין לדעתי בסיס בשל בקרת איכות גבוהה מאוד בתחום ייצור הרכב ואוטומציה כמעט מוחלטת בתהליכי הייצור השונים.

כמובן שזכותו של כל אחד להחליט שעבורו ארץ הייצור היא תנאי בל יעבור וזה בסדר גמור.

פורסם

אתה חושב שעובדי אינטל בארץ פחות טובים משל אמריקאים?

או שתנאי קבלה קלים יותר?

"לקחת רכב יפני ורכב זהה טורקי, בדקת, פירקת עד בורג אחרון ולא מצאת הבדל? מדדת מרווחים בין פאנלים עם מכשיר מדידה?"

פחות או יותר כן.

סתם דוגמה

Omnia mea mecum porto

פורסם

אכן הרכבים הרוסים לא שווים הרבה,מתפרקים מהר ולא נוסעים משהו בכלל.

לאומת זאת המחיר בהתאם.

יש מס' רכבים טובים שרוסיה יצרה,הולגה לדוגמא שמכרה מחוץ לשוק שלה.

אני חושב שהרוסים אמרו,מה הטעם לנו לייצר רכבים אם גם ככה 95% נוסעים על גרמניות ומס' יפניות.

בקשר לשאלה,ההבדל כמו שאמרת,מושפע מהתושבים באיזור ובאיכות החלקים.

כמו שידוע לך שמוצר סיני נחות ממוצר אירופאי,כי פשוט היצור וחומר היצור פחות טובים.

פורסם
"לקחת רכב יפני ורכב זהה טורקי, בדקת, פירקת עד בורג אחרון ולא מצאת הבדל? מדדת מרווחים בין פאנלים עם מכשיר מדידה?"

פחות או יותר כן.

סתם דוגמה

בסתם דוגמא שלך אני רואה כמה איקונים עם X אדום באמצע. אותי זה לא משכנע.

אתה חושב שעובדי אינטל בארץ פחות טובים משל אמריקאים?

או שתנאי קבלה קלים יותר?

מבחינת הי טק, ארצנו לא דוגמא לעולם שלישי. היתרון שלנו בתחום הי-טק הוא מוחות, פיתוח ומוסר עבודה שכולל הרבה שעות נוספות. יש מידה מסויימת של ייצור, אבל רוב ייצור של מוליכים למחצה נמצא באסיה, כי פשוט זול יותר לייצר שם. עד לא מזמן, בזכות שער הדולר היינו LOW COST REGION - שער הדולר שינה את זה.

פיתוח שנעשה בארץ הוא איכותי ומאוד מתקדם וגם יחסית זול היה עד לא מזמן.

אי אפשר להשוות תהליך ייצור של מכונית עם ליטוגרפייה.

מרכבים אכן מרתכים רובוטים, מנועים במידה רבה גם מורכבים ע"י רובוטים.

אבל כמו שנכון מאוד הזכירו לפניי, חלקים שמגעים מספקי משנה, לא תמיד מגעים מאותם מקומות.

חלק מחיסכון של חברה הוא לא רק בגלל העתקת מפעל, אבל גם בכך שלא יהיה צריך להביא את כל הברגים מעבר לים. ככל שיש יותר חלקים מספקי משנה באיזור, ככה הייצור הופך ליותר משתלם. רמת ייצור הכי פשוטה והתחלתית שיצרן שולח קיטים, אחרי זה עוברים שלב וכבר במפעל מקומי מרתחים מרכבים וכד'.

מצד שני, אני לא הזכרתי יצרן ספציפי. יש יצרנים ויש יצרנים. אבל יצרן רכב זה עדיין אירגון שפועל למטרת רווח.

לארץ מיבאים את אותם מוצרים מכמה מקומות - תלוי מיבואן. לדוגמא ניקח מצלמות NIKON. יש חנויות שמוכרות זול יותר וזה מושך את הלקוח הישראלי, אבל מסתבר שמחיר בגלל שNIKON הזאת מיוצרת ב-THAILAND ולא JAPAN. סבבה, "זה אותו דבר, ברגים סוגרת מכונה, מה זה משנה ארץ ייצור". חנות אחרת מוכרת את אותה מצלמה, יקר יותר אבל מיוצרת ב-JAPAN.

לאחת מהן משום מה מתקלקל תריס אחרי 6K קליקים והשנייה צילמה כבר 10K קליקים וממשיכה לצלם. מעניין למה...

Godflash, ברור שכדי להיות שלם עם ההחלטה שלך לקנות רכב טורקי במקום יפני למשל, אתה צריך לשכנע את כולם שזה אותו דבר בדיוק באיכות. מכאן אפשר להבין, מדוע אתה קופץ כ"כ בתוקפנות על נושא הזה.

כמובן, יש יצרנים ויש יצרנים, אבל אני מאמין שלא משנה מי הוא היצרן, עדיין יהיו הבדלים באיכות. כי לא את כל הברגים סוגרת מכונה, יש עדיין ברגים שסוגרים בני אדם.

פורסם

מסכים לגמרי עם אלפא. ידוע בוודאות על רנו, מאזדה ואחרים שמספקים חומרים פחות טובים למפעלים משניים ואף משתמשים בחומרים פחות איכותיים להרכבת מכוניות לארצות מסוימות.

כמו כן לכל מפעל ספקי משנה משלו ואין חומרים או מכלולים גלובליים שמטיילים בכל העולם. אפילו הפח שונה, שלא לדבר על איכות ההרכבה.

הדוגמה של godflash

הגירים ומנועים לרובם מגיעים שלמים למפעל (בטורקייה לדוגמה) לכן,דוגמה של מגאן לא אומרת כלום

היא לא ממש מוצלחת, כי הוא מדבר על מפעלי הרכבה בלבד ולא מפעלי יצור מלא. במקרה כזה ההוזלה של הרכב היא רק בסביבות ה-15% .לרוב רכבים כאלה נמכרים רק במדינה בה הם מורכבים, אחרת אין ממש טעם לייבא מכלולים לארץ X מארץ Y ולאחר שמרכיבים את כל המוצר לייבא אותו לארץ Z. במקרה כזה לא חוסכים הרבה.

המקרה של רוסיה הוא דוגמה מצוינת (כנ''ל לגבי סין). כמעט כל היצרנים מרכיבים שם מכוניות (כולל CADILLAC ו-BMW), אבל הרכבים נמכרים רק בארץ היצור שלהם ולא מיוצאים לארצות אחרות, בגלל שלא משתלם. היצרנים מספקים את המכלולים העיקריים אבל מתווספים עוד הרבה ספקי משנה מקומיים ולא רק. כמו כן לפעמים מבוצעים ברכב שינויים הנדסאים כאלה או אחרים כדי להוזיל עלויות יצור. מדובר אפילו על דברים שטותיים באמת כמו ביטול ברגים והחלפתם בקליפס פלסטיק.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

המקרה של רוסיה הוא דוגמה מצוינת (כנ''ל לגבי סין). כמעט כל היצרנים מרכיבים שם מכוניות (כולל CADILLAC ו-BMW), אבל הרכבים נמכרים רק בארץ היצור שלהם ולא מיוצאים לארצות אחרות, בגלל שלא משתלם. היצרנים מספקים את המכלולים העיקריים אבל מתווספים עוד הרבה ספקי משנה מקומיים ולא רק. כמו כן לפעמים מבוצעים ברכב שינויים הנדסאים כאלה או אחרים כדי להוזיל עלויות יצור. מדובר אפילו על דברים שטותיים באמת כמו ביטול ברגים והחלפתם בקליפס פלסטיק.[/quote]

בעיני החלפת בורג בקליפס פלסטיק זה לא שטויות ובהחלט אני מצדד בדבריו של אלפא - גם אני לא הייתי קונה רכב שהורכב ברוסיה ושינו לו את מכלולים ע"מ להוזיל עלויות (הכוונה לא הייתי רוצה לקנות, הייתי בטוח קונה ואומר עוד תודה רבה8))

לפי מה שידוע לי הונדה סיוויק בשנות ה 90 יוצרה בארה"ב ולא ביפן, מישהו יכול להרחיב על זה? או שאני טועה?

מי שבקיא בנושא ויכול לתת דוגמאות על יצרנים וארץ ייצור- זה יהיה נחמד.

פורסם
מסכים לגמרי עם אלפא. ידוע בוודאות על רנו, מאזדה ואחרים שמספקים חומרים פחות טובים למפעלים משניים ואף משתמשים בחומרים פחות איכותיים להרכבת מכוניות לארצות מסוימות.

כמו כן לכל מפעל ספקי משנה משלו ואין חומרים או מכלולים גלובליים שמטיילים בכל העולם. אפילו הפח שונה, שלא לדבר על איכות ההרכבה.

הדוגמה של godflash

היא לא ממש מוצלחת, כי הוא מדבר על מפעלי הרכבה בלבד ולא מפעלי יצור מלא. במקרה כזה ההוזלה של הרכב היא רק בסביבות ה-15% .לרוב רכבים כאלה נמכרים רק במדינה בה הם מורכבים, אחרת אין ממש טעם לייבא מכלולים לארץ X מארץ Y ולאחר שמרכיבים את כל המוצר לייבא אותו לארץ Z. במקרה כזה לא חוסכים הרבה.

המקרה של רוסיה הוא דוגמה מצוינת (כנ''ל לגבי סין). כמעט כל היצרנים מרכיבים שם מכוניות (כולל CADILLAC ו-BMW), אבל הרכבים נמכרים רק בארץ היצור שלהם ולא מיוצאים לארצות אחרות, בגלל שלא משתלם. היצרנים מספקים את המכלולים העיקריים אבל מתווספים עוד הרבה ספקי משנה מקומיים ולא רק. כמו כן לפעמים מבוצעים ברכב שינויים הנדסאים כאלה או אחרים כדי להוזיל עלויות יצור. מדובר אפילו על דברים שטותיים באמת כמו ביטול ברגים והחלפתם בקליפס פלסטיק.

אתה נשמע כל כך הגיוני ומבוסס שאני מרגיש מעט טיפשי שאני מנסה להציג עמדה אחרת.

רק בקשה צנועה שתוכיח לי אחת ולתמיד את טעותי. אתה משתמש בלשון : "ידוע בודאות" וזה יופי, רק תפנה אותי בבקשה למקור ה"ודאות" שלך. תודה.

פורסם
"ידוע בודאות" וזה יופי, רק תפנה אותי בבקשה למקור ה"ודאות" שלך. תודה.

מה, אני צריך לחפש בעיתונות רכב העולמית כתבות ורעיונות ולצלם אותן?

בפורומי רכב שונים ניתן לראות כיצד שונים מרכיבי הרכב ממפעל ולמפעל וארץ היצור. כמו כן ניתן לראות אילו תקלות נפוצות יש, אשר בארצות אחרות לא שמעו עליהם בכלל.

מי שבקיא בנושא ויכול לתת דוגמאות על יצרנים וארץ ייצור- זה יהיה נחמד.

נתתי כבר דוגמה של CADILLAC תוצרת סין, זה לא מצחיק מספיק?

עוד מאט הסינים ירכשו את שם המותג ROVER ויתחילו לשווק לכל העולם את רובר האנגלי לשעבר כמוצר שלהם לגמרי.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

• תוכן חדש...