Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחשב דרך או בקרת שייוט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6512 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתכוון להזמין פולקסוודן ג'טה TDI.

התלבטות שלי האם יש צורך במחשב דרך ובקרת שיוט.מה יכולות של מחב דרך,למה זה טוב?

האם יש שימוש בבקרת שיוט בארצנו הקטנתונת?

בברכה netmag.

פורסם

מחשב דרך מציג לך נתונים לגבי כמה ק"מ תוכל לעשות עם הכמות דלק במיכל, מהירות ממוצעת ברכב,

כמה ק"מ עד הטיפול הבא וכו'. לי זה עזר בכמה מקרים שיכולתי לדעת בערך כמה ק"מ נשאר לי לנסוע על הכמות דלק שהיתה לי.

זה נחמד ומועיל אבל לא הכרחי.

לגבי בקרת שיוט חכה למבינים בזה.

פורסם
מחשב דרך מציג לך נתונים לגבי כמה ק"מ תוכל לעשות עם הכמות דלק במיכל, מהירות ממוצעת ברכב,

כמה ק"מ עד הטיפול הבא וכו'. לי זה עזר בכמה מקרים שיכולתי לדעת בערך כמה ק"מ נשאר לי לנסוע על הכמות דלק שהיתה לי.

זה נחמד ומועיל אבל לא הכרחי.

לגבי בקרת שיוט חכה למבינים בזה.

תשמע זה דברים שכיף שיש לך אותם באוטו אבל לא הכי הכי שימושיים.

העניין של הבקרת שיוט זה תלוי כמה אתה נוסע בכבישים בינעירוניים.

לדוגמא אצלינו יש רכב אחד שנוסע 4 פעמים בשבוע באר שבע - תל אביב וחזור.

אז כן, הכרחי מאוד שיהיה בו בקרת שיוט אנחנו כל פעם עולים על כביש 6, מסמנים 130 מהירות קבועה ווואלה כן זה כיף זה נוח וזה עוזר.

אם אתה לא הולך ליסוע הרבה מחוץ לעיר תהיה בטוח שאתה לא תשתמש בזה בכלל, וכשאתה תיסע מחוץ לעיר אתה תשתמש בזה רק בחלקים מהנסיעה כי עדיין יש רמזורים ומחלפים ודברים כאלו.

אז תעשה את החישוב עם עצמך אם באמת שווה לך לשלם הרבה כסף על אופציה כזו

פורסם

בקרת שיוט הוא מתקן שמפעיל את המנוע כך שהרכב ייסע במהירות שקבעת בלי ללחוץ על דוושת הבנזין. הבקרה מתנתקת כשאתה לוחץ על דוושת הבלמים או הגז.

הבקרה הזו מתאימה לכבישים ארוכים וריקים. הפעמים היחידות שבדקתי אם אצלי ברכב המערכת הזו מתפקדת היו כשנסעתי בכביש הערבה.

לטעמי אין למתקן הזה שום שימוש בכבישי מרכז הארץ.

נ.ב. ישנו סוג נוסף - מתקדם יותר - של בקרות שיוט שהוא מונחה רדאר, הסוג הזה מביא בחשבון גם את הרכב שנוסע לפניך.

פורסם

ויש מקרים, לפחות אצלי, שאפשר להעלות/להוריד מהירות מבלי לגעת בדוושה - פשוט ללחוץ על כפתור שנמצא בצד ההגה.

נוח מאוד בכבישים בין עירוניים:-)

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

נשמע נחמד מאד.

זה עובד גם עם גיר ידני?

מעניין איך זה מתפקד במצב שאתה בפקק וזה צריך לנוע מעט קדימה, כשהרכב שלפניך מתקדם- יכול לחסוך את הגלישות המעצבנות האלה.

פורסם
ויש מקרים, לפחות אצלי, שאפשר להעלות/להוריד מהירות מבלי לגעת בדוושה - פשוט ללחוץ על כפתור שנמצא בצד ההגה.

נוח מאוד בכבישים בין עירוניים:-)

ברוב המוחלט של המכוניות שיש להן בקרת שיוט יש את האופציה הזו...

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

טרנספורטר, אתה מסיט את השרשור רחוק רחוק.

אם תעשה חיפוש בפורום אתה תראה שאתה לא הראשון שחשב על זה ותמצא את כל התשובות, אין צורך לטחון מים.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

למיטב ידיעתי אם הרכב חדש ומגיע עם מחשב דרך אין אפשרות להזמין רכב ללא המחשב.

בקרת שיוט יכולה להיות נחמדה ונוחה כאשר עושים הרבה נסיעות בינעירוניות. אם רוב הזמן אתה נוסע בעיר, תחסוך מעצמך את העלות של זה כי זה ממש בזבוז כסף.

פורסם
ברוב המוחלט של המכוניות שיש להן בקרת שיוט יש את האופציה הזו...

בטוראן שלי, יש את זה בלחיצת כפתור (העלאת מהירות \ הורדה בכפתור, אפילו במשאית שלי יש את האופציה הזאת, רק שבמשאית היא לא שימושית בעליל (בטח לא בארצנו). [רנו מידלום]

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

אני מצאתי את הבקרת שיוט שימושית למדי.

אבל אתה דיי מוגבל לנסיעות בינעירוניות. בעיר זה בלתי אפשרי.

בנוסף, צריך ממש להיזהר איתה, כי היא גורמת לשאננות וריחוף של הנהג. כאילו שהוא לא שולט באוטו ולא שם לב למה שהולך.

קשה להישאר ערים עם דבר כזה באמצע הלילה...

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם
כמה יכולה לעלות הוספה של הרכיב הזה לרכב שזה לא קיים אצלו?

2090 ש"ח כולל מע"מ

חלק מקורי.

פשוט מפרקים לך את ידית האיתות ושמים אחת ששולטת על הבקרת שיוט כאשר הקונקטור כבר קיים ברכב והוא תומך בידית איתות + הבקרת שיוט.

נחמד אבל אני מוצא את זה כלא ממש שימושי בארץ.. תלוי מאוד מה הנסיעות שלך..

אם יש לך שאלות יותר מעמיקות אשמח לעזור בה"פ.

עומר.

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

בקליאו החדשה (גרסת ליסינג) שתי האופציות באות כסטנדרט.

מחשב הדרך (כמו שכבר נאמר כאן) נותן אינפורמציה לגבי צ. דלק / צ. דלק ממוצעת, שליטה בבקרת השיוט, מרחק נסיעה עד 'קצה' המיכל, זמני טיפולים ועוד ועוד.

בקרת השיוט ניתנת לשליטה מגלגל ההגה כאשר אפשר להאיץ ולהאט בלחיצת כפתור, לשמור מהירויות בזכרון ועוד.

לנסיעות בינעירוניות אלו גימיקים נחמדים מאוד (חזרתי מחופשה בצפון ואני מכור :)) אבל ממש לא Must.

לנסיעה עירונית או פקוקה - מיותר לחלוטין.

• תוכן חדש...