Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אני עבריין - כיצד אחמוק מעונש?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6514 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
300 מטר. אלא אם כן השוטר משתמש בחצובה ועדשה מגדילה ואז זה 600 מטר.

היה כבר דיון בפורום בנושא- נאמר שם שאסור לשוטר לקבע את הלייזר בשום צורה, אפילו לא ע"י הישענות על דופן חלון הניידת

אז מה פשר השימוש בחצובה??? :?

:loco:...Judge Not, Lest Ye Be Judged

פורסם

החצובה והעדשה הן תוצאה של פסיקה תקדימית של בית המשפט. לעומת זאת, איסור הקיבוע נובע למיטב ידיעתי מטעמים של בטיחות, על מנת לא למקד את הלייזר המזיק לעיניים יותר מדי.

בקיצור, עוד מקרה של יד שמאל ויד ימין שמחליטות שהן פרומצ'נקו ואהרונוביץ' ומתנהגות בהתאם.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

פסה"ד המלומד (בע"מ , אבל שיהיה) של השופט אביטל חן מתיר , ואף ממליץ לשוטר , להשתמש במסגרת חלון המכונית או בעצם קשיח אחר לצורך קיבוע המכשיר וקבלת קריאה מדוייקת.

פורסם

לאור הצלחתי המרשימה לשכוח את כל החומר מאז המבחן באינפי ב', אני זקוק לעזרת המתמטיקאים שבין חברי הפורום.

סקודה אוקטביה TDI עושה על פי הצהרות יצרן 13 שניות ב0-100 קמ"ש בדגם הידני ו15 באוטומט. ברור לי שהחישוב יצא מצוץ מהאצבע בלי גרף תאוצות מדויק שלה, אבל אני רוצה מושג כללי לגבי הזמן שיקח לה לגמוע 2.2 ק"מ, כאשר היציאה היא מעמידה, והיא נותנת בגז כל הדרך.

עריכה:

מצאתי את הנתונים שהייתי צריך כאן: http://www.autocar.co.uk/RoadTest_FullData.asp?RT=209185

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

לא נראה לי שצריך לעשות פה חישובים מסובכים מדי. זה לא שהוא המשיך להאיץ עד 300 קמ"ש או משהו כזה.

על כמה הוא נסע במקסימום ? 130 נניח ? במהירות הזאת יקח דקה לעשות 2.2 ק"מ.

כשאנחנו מדברים על דקה בערך זה באמת משנה לך אם הרכב שלו מגיע למהירות הזאת ב-13 או ב-15 שניות ? (אני יודע שהמספרים הם ל-100)

זה ייצא בערך דקה ועשרים.

אם אתה רוצה את זה יותר רציני אז בוא נניח שהוא באמת המשיך בפול גז (מצידי עד הסגירה של האוטו) הוא עדיין לא יירד מדקה בכל מקרה. תיאורטית מהנתונים של הרכב שנתת הוא אולי מסוגל לגרד את הדקה עבור 2.2 קילומטר (ראה הערה למטה) אבל בתכל'ס אין מצב - נתוני יצרן אידיאליים, הרכב לא במצב הזה, לא בטוח שזה הרכב ולא אחד חלש יותר ובכלל לא דיברנו על התגובה של השוטר והזמן שלוקח לו להכנס לרכב אחרי שכבר התעלמת ממנו ועברת אותו ויציאה למרדף אחרייך.

אגב, אם אתה הולך בכיוון הזה אז במשפט אתה יכול גם לגלות את המהירות של השוטר כי הוא צריך לדווח על חריגה מהמהירות המותרת לשם מרדף. אם הוא לא עשה את זה אז הוא כביכול לא יכל לעבור את ה-90 (והוא הגיע אלייך בסוף אז כנראה שנסעת קצת פחות מ-90...:wink:).

אם מעניין אותך כמה הספקת להתרחק ממנו אז באופן תיאורטי הוא יכל לסגור עלייך כך שלא תגיע למרחק שעולה על שלושת מאות מטרים ממנו (נניח שאתה המשכת ב-122 והוא האיץ עד למהירות הזאת הוא עושה את זה ב-18 שניות ו-400 מטר ואתה עברת רק 610 מטר) ושוב אנחנו מתעלמים מזה שלקח לו זמן להיכנס חזרה לרכב אחרי שהוא נופף לך וכבר עברת אותו.

* יש לך נתון של 1000 מטר ב-32.9 שניות ומהירות של 96 מייל לשעה. יש לך גם נתון של 100 מייל בשעה ב-35.3. אין סיכוי שהוא ממשיך להאיץ בקצב הזה אבל גם אם תניח שכן ותמשיך לחשב לפי זה תגלה שהוא בקושי יגרד את הדקה בשניה אולי (ושוב, זה בהנחה המופרכת לגמרי שהוא ממשיך להאיץ יפה במהירויות שגבוהות מ-160 קמ"ש !!!).

ניר

פורסם

אגב, אם אתה הולך בכיוון הזה אז במשפט אתה יכול גם לגלות את המהירות של השוטר כי הוא צריך לדווח על חריגה מהמהירות המותרת לשם מרדף. אם הוא לא עשה את זה אז הוא כביכול לא יכל לעבור את ה-90 (והוא הגיע אלייך בסוף אז כנראה שנסעת קצת פחות מ-90...:wink:).

אז השוטר יגיד שהוא ראה אותו ובלם והוריד את מהירותו ל 80 וכך מספיק לו לנסוע 90 כדי להגיע אליו.

אם מעניין אותך כמה הספקת להתרחק ממנו אז באופן תיאורטי הוא יכל לסגור עלייך כך שלא תגיע למרחק שעולה על שלושת מאות מטרים ממנו (נניח שאתה המשכת ב-122 והוא האיץ עד למהירות הזאת הוא עושה את זה ב-18 שניות ו-400 מטר ואתה עברת רק 610 מטר) ושוב אנחנו מתעלמים מזה שלקח לו זמן להיכנס חזרה לרכב אחרי שהוא נופף לך וכבר עברת אותו.

אל תשכח שמדובר בסיבוב בריא ביותר... בפול גז שום שוטר לא היה לוקח אותו

ניר

אה, 5 תווים
פורסם

ברור.

הוא ביקש חישוב נקי ותיאורטי אז צריך לעשות קצת הנחות אבל ברור שבפועל הדברים יכלו להיות אחרת ואפשר להגיד הכל.

ניר

פורסם
אז השוטר יגיד שהוא ראה אותו ובלם והוריד את מהירותו ל 80 וכך מספיק לו לנסוע 90 כדי להגיע אליו.
אני לא מתכוון לטעון שהמשכתי לנסוע במהירות הזו והשוטר איבד איתי קשר, אלא שמדובר במכונית אחרת כלשהי, ויהיה יותר מסביר להניח שמכונית שלא עצרה לשוטר דווקא האיצה. וגם אם היא לא, הוא לא יכול לתפוס את הרכב תוך שמירה על קשר עין מתמיד.

בכל מקרה, הפניה נגמרת 650 מטר לפני המקום שבו עמדתי ברמזור אדום שמאלה (הישר היה ירוק), ואם הוא באמת הדביק את הרכב שהוא טוען שרדף אחריו, למה לא עצר אותו הרבה קודם? גם בדו"ח רשום שעמדתי כשהוא הגיע אלי.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

לא טיעון משהו.

זה שהוא עצר אותך כשאתה עמדת לא אומר כלום על הקשר עין שלו איתך. למה הוא לא עצר אותך קודם גם לא רלוונטי, אולי זה היה בעייתי בפניה ואולי הוא עדיין לא הגיע אלייך באמת אבל שוב זה לא אומר שהוא לא שמר על קשר עין.

פורסם

עדכון:

פגשתי אתמול את עו"ד אסף שמיר לייעוץ. עלה 150 ש"ח לפגישה, לא נורא יחסית לתשומת הלב המרובה שהוא הקדיש ולידע ששאבתי ממנו.

מסקנותיו: בהחלט יש לי קייס.

הוא המליץ לעדן את המכתב שלי, שהיה די תוקפני, ולספר על עברי הנקי, על הקפדתי על חוקי התנועה, על חשיבותו של הרכב ליום יום שלי ועל הק"מ הרבים שאני נוסע מדי יום. לאחר מכן, לומר כי חלה טעות, טעויות קורות, זה אנושי, ולא יתכן שאני זה שנמדד, טענה שמחוזקת על ידי העובדה שלא ייתכן שהשוטר שמר על קשר עין.

לאור אותה טעות מצערת, אני מבקש את אחת משתי החלופות:

1. לבטל את הדו"ח

2. להמיר אותו לאזהרה.

בשלב הזה התחלתי לנוע בחוסר נחת בכסאי, היות ואני לא מוכן לרישום כלשהו בעבר התעבורתי שלי. אסף הסביר לי שלאזהרות אין שום משמעות, הן נרשמות במערכת נפרדת, ולא נזקפות לחובתי כלל. הסיבה היחידה שהן קיימות היא מתן אפשרות למשטרה לסגת מדו"חות, בלי שהדבר יכנס לסטטיסטיקת הביטולים.

אם המשטרה עדיין לא תהיה מוכנה לבטל, עלי לבקש להישפט. הוא המליץ גם שבמידה והמשטרה לא עונה, לשלוח את הבקשה להישפט בכל זאת, ולא לחכות להתיישנות, כי לפעמים צריך לרדוף אחריהם שנים עד שהכל מתבטל.

בתאריך ההקראה שאקבל ממזכירות בתי המשפט, עלי להתייצב ולבקש מהתובע המרה של העבירה לברירת קנס נמוכה, שהיא 250 ש"ח, ללא נקודות. במידה והוא איננו מסכים, לבקש הקראה נוספת, ולהתייצב אליה עם עו"ד.

שלא נזדקק,

ליעד

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

עשיתי עליו חיפושים, עושה רושם שהוא מעדיף לסגור עניינים בפשרות, ובגלל זה קצת חששתי ללכת אליו.

מקסימום, אם זה יגיע למשפט, אני אשקול את צעדי.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

אהלן, אולי כבר טיפלת בזה כמו שצריך, אבל יש איזה מייל שמסתובב ברשת (משהו כמו מכתב שרשרת, אבל לא יקרה לך כלום אם לא תעביר אותו הלאה) על "מה לעשות אם כבר תפסו אותך על מהירות?"

אולי זה כבר היה פה, אבל מה שבטוח - בטוח:

* שאל את השוטר שעצר אותך אם יש לו רשיון לירות בלייזר הזה (לא לכולם יש) - אם "נפלת" על אחד שאין לו - הדוח מבוטל.

* שאל את השוטר אם המכשיר כויל, אל תסתפק ב"כן, עכשיו תביא רשיונות..." - בקש לראות, בניין שנמדד בלייזר שלא כויל יכול לזוז במהירות של 40 קמ"ש.

* שאל את השוטר אם היד שלו הייתה מקובעת בזמן הירי (האקדח מסוג Class 2 התמקדות שלו לאורך זמן פוגעת בעיניים) - אם היד שלו נשענה על החלון או על הגג - הדוח מבוטל.

* האם היה רכב לידך כאשר השוטר עצר אותך? (או "ניפנף אלייך") - ניתן לערער על הדוח בטענה שאין לדעת לאן השוטר כיוון.

בכולופן, שיהיה בהצלחה.

- מוכר?

- לא

- כמה? כמה אתה רוצה עליו?

:?

• תוכן חדש...