רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,615 נושאים בפורום הזה
-
המלצה+קישור
מאת ilan 206- 1 תגובות
- 515 צפיות
אני ממליץ לכולם לראות את הפרק הרביעי (מי שלא ראה-אז תראו מהפרק הראשון) של טופ גיר העונה החדשה (11)-מירוץ אדיר בטוקיו של הGTR החדשה שג'רמי נהג בה נגד רכבת של 200mph זה פשוט פרק אדיר ובכלל עד עכשיו כל העונה הייתה מדהימה. http://youtube.com/watch?v=nvL2ooeYwcw נ.ב מי שרוצה ולא ידע כל שבוע יום אחרי (בד"כ) השידור בטלוויזיה בבריטניה מועלה הפרק ליוטיוב.
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
- אחראי פורום
- 38 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
לילה טוב לכל חברי הפורום ברצוני לחלוק אתכם נושא די שכיח.. אני חוזר הביתה לרוב בין השעות 1-3 בלילה, מחנה ליד הביתה ועולה למקלחת חמה ולישון. אבל כמעט כל הזמן - ובלי הגזמה - יש גנבים בחנייה. החנייה די גדולה, יש שם כ 50 מכוניות מכל הסוגים והבחירה קלה.. פעם חנינו שם עם חבר ב -2 בלילה וחיכינו באוטו המכובה לידיד נוסף, כשפתאום בא גנב שכנראה זה רק התחביב שלו בנתיים - על אופניים והתחיל ממש מולנו לפרוץ למיצובישי, אחרי שיצאנו משם הוא לא שם עלינו והמשיך לחטט באוטו - כמובן שהזמנתי משטרה כי זה די אישי - לאבא שלי גנבו מאותה חנייה סיאט מסחרית עם ציוד להתקנות לעבודה של 20 אלף ש"ח. טוב, עברנו. אני כבר לא שם אליהם לב. היום לעומת זאת, כשנכנסתי ב - 2 לחנייה, מכונית אחד הב…
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
-
- 7 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
קיבלתי שנה שלילה בעבור עבירת האלכוהול.וב15 לחודש אני מקבל את הרישיון בחזרה. אני בן 21 עוד חודשיים. יש לנו רכב מסוג סוזוקי בלנו שנת2002,ששייך לאימי ואני רוצה להצטרף לביטוח.(על תקן נהג צעיר מין הסתם). מה לדעתכם הביטוח הכי משתלם ? ועוד משהו קטן, איפה אני אמור לקחת את הרישיון?ממשרד הרישוי.?כי הבנתי שהם בשביתה . תודה לעוזרים !
הודעה אחרונה מאת ork21, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, יש לי עוד יומיים טסט... (מיצובישי סופר לנסר 94 מהם הדברים הבסיסים החשובים שאני צריך לוודות לפני שאני מגיע לטסט? מישהו יכול לייעץ לי איזה משו שהוא חושב שחשוב לפני טסט?
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 105 תגובות
- 12.2 אלף צפיות
טוב, אז לפני שאני מתחיל את הכתיבה אני רק ימתח טיפה... כי הגב שלי באמת שבור מאתמול. אוקיי-כבר המון זמן שאני משנן לעצמי בראש את הקטע ממהיר ועצבני 1 (הסרט הטוב) honda two thousanen במוד עצבני שכזה. זה שם לרכב,כמו להגיד R-one להגיד S אלפיים (בכוונה במילים,להמחשה) זה ניתפס,זה נחשק,זה פשוט נשמע טוב. וכל הזמן אני חושב איך היא? איך הגברת הזאת בתאכלס? עזבו את היופי,הנעה,קישקושים. איך הרכב הזה באמת? אני יגיד לכם... לפני כחודשיים הכרתי חבר שהצטרף אלינו לק' רכיבה (אופניים) מיסתבר שיש לו אחת. אחת היפות בארץ למען האמת,חדשה. דאש מעור אדום-כל הפינוקים. משיחה או יותר נכון הזלת ריר,אז שודר לי באופן ישיר שעל הפרינססה הזאת אף אחד לא עולה,אף אחד. (אישתו,חברים וכו'...) ת'אמת שזה לקח …
הודעה אחרונה מאת Mk3, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם אני אשמח לעזרה הבעיה שלי היא כזו יש לי סיאט קורדובה שנת 94 והיא נכבית לי באמצע נסיעה גם במהירויות ממש גבוהות(זה לא קורה הרבה) וגם מדי פעם כשאני מכניס את המצמד ועוד משהו הטורים לעיתים משתוללים אבל יותר מזה מד המהירות כמעט באופן קבוע לא יציב בגדול אני יודע שזה לא פילטר כזה או אחר כי החלפתי וגם מזרקי דלק החלפתי לאחרונה ביקרתי במוסך מורשה של פוולקסווגן והם טוענים שאני צריך להחליף יחידת מונו(אם אני לא טועה זה נקרא גם יחידת הזרקה) בכל אופן לא הייתה להם יחידת מונו ואני תוהה לעצמי אם זה מה שבאמת יפתור את הבעיה אני אשמח לשמוע הצעות וגם הפניות למקום שיידע ויוכל לטפל בבעיה תודה מראש אריק
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 24 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
זה נשמע הזוי שזה במחיר ועוד וזלא שלא שולמו מיסים ומע"מ! וזה קצת נשמע כמו שוחד למרות שלא השרים משלמים אישית...
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 15.1 אלף צפיות
רכשתי לא מזמן סיאט איביזה 1998 . לאחר שרכשתי פוליסת ביטוח מקיף , קיבלתי הוראה מחברת הביטוח להגיע לאחת החנויות \ מוסכים מטעם איתוראן ( ועוד כמה חברות מאותה הנישה) , כדי שאלה יאשרו שאכן מותקנת ברכב רמת המיגון הדרושה להפעלת הפוליסה . הגעתי למוסך מיגון שכזה מטעם איתוראן , בא.ת החדש בראשל"צ ( רחוב ההגנה ) , והראיתי לבחור שם את הטופס שקיבלתי מחברת הביטוח . בטופס היה כתוב בפירוש שהדרישה היא ל - רמת מיגון 50 ( קרי אחד מן השניים -אימובלייזר מקורי או אימובלייזר מפוצל ). ברכב שלי מותקן אימובילייזר מקורי מובנה במפתח . הבחור לא הסתכל על המפתח אפילו וטען בתוקף כי אני חייב אימובילייזר מפוצל שעלותו 750 ש"ח . ומיד ניסה להוכיח לי את טענתו ע"י רישום תמוהה במחשבו האישי …
הודעה אחרונה מאת Or_s, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת איך ניתן לשנות נתונים שרשומים ברשיון רכב ולהוסיף תוספות מקוריות שמגיעם עם הרכב ושלא רשומים ברשיון. יש לי פאסאט דגם מסוים,אבל זה לא הדגם שמצוין ברשיון רכב. האם מישהו יודע איך לעשות את זה? תודה ושבוע טוב.
הודעה אחרונה מאת da970, -
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום רב . לא יודע עד כמה זה קשור לפורום זה אבל אשמח לדעת אם למישהו ישנה תשובה . בעוד כשבועיים אני נוסע לטיול בירדן . רכבי הוא יונדאי לנטרה 97 , אני מתדלק עם 95 אוקטן , רציתי לדעת איזה סוג דלק אני צריך לתדלק שם , והאם בכלל יש שם דלק 95 אוקטן , או נטול עופרת אחר . בנוסף , האם אני יכול להעביר בגבול דלק בג'ריקן .
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום. אני נימצא בימים האחרונים ממש בבעיה. כרגע יש בבעלותי שני מכוניות. הפונטו 2001 שקניתי ועוד פיאט אונו שהיתה לי לפניה. למעשה קניתי את הרכב בציפיה למכור את האונו אחרי כמה ימים. הבעיה שלא מכרתי את האונו כי לא נתנו לי את מחיר שדרשתי עלי. כרגע משרד הרישוי בשביתה מי יודע עד מתי. הבעיה היא שאני בעל תו נכה ויכול לבצע העברת בעלות במשרד הרישוי בלבד. הרכב פשוט עומד בחניה ומעלה אבק. ממש חכמים במשרד רישוי.
הודעה אחרונה מאת matanvip, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
שבת שלום לכולם! מתנצל מראש אם השאלה לא תואמת לפורום הכללי. כידוע יושבים בפורום זה הרבה אנשים בעלי זיכה לאולם הרכב בארץ ובעלי תפקידים שונים בסוכנויות,עיתונות רכב וכדומה. לכן פניתי הינה לקבל מידע לגבי עבודה כסוכן מכירות רכב ותנאי קבלה. כחובב רכב ברמות מאוד גבוהות,החלום תמיד היה לעבוד ולהתפרנס מתחום זה. כרגע אני נמצא בשירות קבע במערך הטכני של חיל האוויר,בגמר החוזה מתכנן להשתחרר ולהגשים את החלום שרודף אותי כבר שנים מספר,החלום הוא להתחיל לעבוד כסוכן מכירות באחת הסוכנויות. אני מבקש מאוד אזרה בקבלת מידע לגבי התחום.ידוע לי שיש פה אנשים שעובדים במקצוע ואני אשמח לשמוע מכם עצות. מודה מראש לכל המגיבים,בתודה אלכס.
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
-
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
יצא לי לראות חוברת תאוריה מעודכנת משנת 2008 והפלא ופלא שם עדיין יש דינמו וקרבורטור אין זכר למערכת הזרקה או אלטרנטור ,שלא לדבר על מהי מערכת ABS איך עובדת ואיך להשתמש בה בחירום, כנל לגבי כריות אויר אני גם חושב היה צריך להיות מוזכר בכמה מילים הממיר הקטליטי ותפקידו אם יש כאן מישהו ממשרד התחבורה אז שיעיר זאת למי שאחראי על חוברת התיאוריה כי מבחינתי זה ביזיון ברמה שלא תתואר!!!! תחשבו דורות של נהגים לעתיד שלא חברים בקארספורום ולא מכירים המנוע לחלקיו לומדים חוברת התיאוריה ויחשבו אחכ שיש להם קרבורטור ברכב!!! או דינמו ...
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
מיום ראשון יש שביתה במשרד הרישוי http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3563638,00.html האם זה אומר שגם המחשב שובת ואי אפשר לעשות העברת בעלות בדואר?
הודעה אחרונה מאת GTRacer7, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
זו לא ידיעה מרעישה כמו 308 חדשה שעשתה עליה או 635 מבציר מיוחד שעולה על האוניה לכיון מזרח. אבל בכל זאת משהו שונה אולי אפילו ביזארי. נצפתה מכונית שהיא לעניות דעתי היחידה בארץ (ויש שאמרו בצחוק היחידה בעולם) עד כאן לא מעניין במיוחד, אבל שימו לב עד כמה היא דומה....למרצדס משנות השמונים (משהו אמר W124???). הצ'רמן מעולם לא יובאה לארץ באופן סדיר, לפי המספר, מדובר כפי הנראה ברכב שהגיע ביבוא אישי. הייתי שמח לדעת מה עבר בראש למי שהביא אותה זה לא סוד שבמשך שנים עושה סאנגיונג שימוש במכלולי מרצדס, אבל פה העתיקו את הרכב קומפלט. הצ'רמן עושה שימוש במנועי בנזין מ 2.3 ליטר חלוש עם 150 כ"ס עד 3.6 ליטר ו 275 כ"ס כולם כמובן תוצרת מרצדס. מ ע נ י ן אז זהו לגבי פינת הביזאר היומית.
הודעה אחרונה מאת Lexus12, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
אני רוצה לדעת מה הדרך הכי טובה ומהירה להאיץ מהמקום עם רכב אוטומט? להדביק את הדוושה לרצפה ולתת לאוטו לסוע ושהטורים יעלו עד הקווים האדומים? או שללחוץ בהדרגה על הגז? והאם הכפתור POWER באמת יעזור ויתן יותר כוח לאוטו ויאיץ יותר מהר?
הודעה אחרונה מאת kavkazi07, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
להלן: http://www.youtube.com/watch?v=wKR6ODsdqmU אוקיי, זאת סקודה פייבוריט 89', ואומרים עליה הרבה דברים טובים שבכלל לא הייתי מעלה על דעתי(אחיזה טובה, מתלים כוילו על ידי פורשה וכו' וכו'). המבחן לכאורה מציג אותו באור ממש טוב (והמבחן הזה הוא בנימה יותר רצינית מאשר אלה של מנחי טופגיר כיום). למה הרכב הזה נחשב כ"כ גרוע היום? לא שמעתי כמעט דעה נורמלית עליו, אולי אחת-שתיים וגם זה יחסית למחיר (עולה כמו לחם וחלב).
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
-
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בוקר טוב, לא מכבר קניתי אנטנת GPS מדגם M-1200 של חברת HOLUX (מקלט מעולה אגב, חיבור מהיר ללווינים. דיוק של 4 מטר מול שמיים פתוחים) הנה לינק אליו http://www.getit.co.il/Group/44417/ בספר ההדרכה יש קצת סטירה בין הדברים : מצד אחד הם מבקשים שהמקלט יהיה בזוית ישירה מול השמים, מצד שני הם רוצים שהוא יהיה מוגן משמש. יש איזה רעיון? חשבתי לקחת חתיכה של פילם כהה לחלונות ולהדביק על השמשה הקדמית בצורה שתסתיר את המקלט וכך יהיה מוגן מהשמש. אבל אני מחפש פתרון פחות חאפרי, מה גם שאין לי מושג איך לקבע אותו שלא יזוז באמצע נסיעה ועם זאת יהיה שליף בכדי לעבור לרכב אחר. אשמח לתגובות\עצות\ מה שלא יהיה. בברכת יום טוב ושבת שלום טל דוד.
הודעה אחרונה מאת Muzic4Ever, -
- 11 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום, ב15\7 נגמר לי התוקף של הרישיון אבל היום שילמתי על הרישיון החדש אבל יקח חודש עד שאני אקבל את הכרטיס (בנתיים אני עם הספח נייר שמקבלים). ביום שלישי ה15\7 (התאריך שנגמר תוקף הרישיון) אני טס לאיטליה ואנחנו מתכוונים לשכור שם רכב והשאלה שלי האם הספח ששילמתי עליו בצירוף הרישיון הישן ו\או דרכון יתפסו שם? תודה ושבת שלום!
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הוא מגיע מגרמניה בחודש 1/2009 ושוקל אם להביא את הרכב שלו (מרצדס 1992 ) לתקופה של לפחות 3 חודשים , האם רק הוא יכול לנהוג ברכב ? מדובר באדם בן 63
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 37 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
ראשית כל, ברוכים הנמצאים. אחרי חופשה של 12 ימים שכללה נסיעה של כ-2500 ק"מ בפורד פוקוס C-Max בכבישי גרמניה ושוויץ, אני שמח לחזור לארץ ולנפץ אשליות, שלפחות לי היו על כבישי אירופה. באמת אבל באמת, כל מה שאמרו על האוטובאנים של גרמניה - אי אפשר להסביר את זה. תענוג תענוג תענוג. 180 (שזה 150 לפי GPS) עם 4 אנשים ובאגז' עד 0 מקום במזוודות זה תענוג. אבל, וזה אבל גדול - עד שמגיעים לאוטובאן ו/או יורדים ממנו, זה סיוט. נתחיל בכבישים הבינעירוניים. מי לעזעזל חשב עליהם? רוחב הנתיב פשוט צר עד צר מאוד, מרווח הטעות לא קיים. שוליים? אם בישראל אפשר להכניס חצי רכב לשוליים (במקרה הגרוע), פה כל הרכב פשוט עף לעץ/דשא/תהום. גדר בצד הכביש? מילה גסה. בכבישים שלא צריך יש, בכבישים שהכי צריך - …
הודעה אחרונה מאת רוטנברג, -
-
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אתמול בבוקר חבר מתקשר אליי, אומר שהוא נסע כמו כל יום רגיל[באופן אגרסיבי למדי], וטוען שהוא עשה כמה עבירות תנועה ופקח[מאלה שמחלקים דוחות ואף אחד לא סובל אותם] עקב אחריו וצילם אותו בפלאפון תו"כ שהוא על הקטנוע. האם הראיה הזו, הווידאו, קבילה, בהנחה שכדי לצלם אותה הוא עבר על 2 חוקים - חובה להחזיק בכידון בשני היידים בכל העת - חובה בדיבורית בנהיגה.
הודעה אחרונה מאת OSH205, -
- 1 תגובות
- 908 צפיות
http://www.lawguide.co.il/shownews.asp?t1=4&ID=3929 א.מ.ל .
הודעה אחרונה מאת מת"ח, -
- 9 תגובות
- 11.9 אלף צפיות
לפי מה קובעים כמה כסף מקבלים על מכירת רכב לפירוק ?
הודעה אחרונה מאת davidmzr, -
- 19 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
http://www.autoblog.com/2008/07/10/shnell-mercedes-benz-sl65-amg-black-series-previewed/ hit 60 mph in 3.9 seconds on its way to a gearing-limited top speed of 199 mph. 661 hp
הודעה אחרונה מאת BeN_VW, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
נצפתה אחת בכפר סבא גירסאת הסגורה גי טי בי מדהימה עם הספולייר הקידמי הארגסיבי יותר .. פשוט כואב הלב שהבייביי הזאת לא הולכת לישון איתי....
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
זה מזכיר את הסמל של מאזדה רק הפוך. תודה
הודעה אחרונה מאת itamareiny, -
-
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יעני... אם אני טסה נגיד לארה"ב.. אני יכולה לנהוג שם איתו (ולא צריכה להוציא רישיון אחר?)? תודה רבה לילה טוב
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אז זהו, שלא. ביקרתי בעולם התצוגה היום ש מיצובישי, כשהשארתי את הקונקט שלי בטסט שנמצא בדיוק 5 מטר מהאולם. נכנסתי, ואלה היו רישומיי - במחינת עיצוב, בתמונות, הוא נראה מדהים, יפה, מאיים, זורם וספורטיבי, וקווים מעניינים וספורטיבים. לגבי המציאות, לדעתי לפחות, זה לא ככה. הפנים נראים ספורטיבים, זה נכון, אבל הגריל הקטן מקדימה, נראה ממש לא קשור, והפנסים במציאות נראים פשוט לא זורמים מדי. מאחורה, אין אפילו מה לדבר, הפנסים נראים מגושמים, ומעותקים מרכבים אחרים (לא באמת קרה, אבל ככה זה נראה), והרכב בעל פרופורציות מגושמות למדי (הוא יפה, אבל זה הפרופיל - תחת גבוה מאוד, תא נוסעים רגיל ואף נמוך עד כדי פני כלב מגושם). הרכב יפה, שלא תטעו, אבל באתי עם ציפיות גבוהות לאולם התצוגה, ו…
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 33 תגובות
- 10.4 אלף צפיות
קיבלתי דוח על חגורת בטיחות בגלל שחבר שהיה מאחורי לא היה חגור. עכשיו יש לי כמה שאלות: 1. למה אני מקבל את הדוח ולא מי שישב בלי חגורה ? כי אני ישבתי עם חגורה, אני חושב שיצא חוק לפני כמה זמן שכל אחד אחראי על עצמו לחגור חגורה ומי שלא חוגר מקבל קנס. 2. אני חושב שיש חוק שאומר שבתוך העיר לא צריך להשים חגורה מאחורה האם זה נכון? 3. כמה צריך להיות קנס על חגורת בטיחות ( שאני יראה שלא עבדו עלי ), והאם זה עם נקודות ואם כן עם כמה?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 877 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- locus
- itzik123
- NAPOLEON
- Matanb1998
- meny5
- discoTD5
- o.r
- yor2
- גולדן191
- meir_gi
- מה רע בשביט?
- SlowRide