Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6571 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עם יותר נסיון (גר בשוויץ ונוסע, יותר נכון נסעתי לגרמניה הרבה).

צר לי לנפץ חלק מהמיתוסים, הרבה כבישים פה פשוט ברמה נמוכה, אני רוצה לראות מישהו נוסע מWINTERTHUR לרטשן,

בלי לקלל את מי שהמציא את הכביש המעפן הזה, רק עכשיו אחרי כמה שנים נזכרו שצריכים לסדר את הכביש, ולא חסרים כאלו.

אני לא אומר שבארץ הרבה יותר טוב, אבל לשווצרים לא חסר, עד שהם מתעוררים לסדר משהו :S.

ונהגים פה גם כמו בארץ לוקחים את הצהוב ואת האדום כאילו לא היה.

אבל מה כמעט אין בכלל צפירות, חוץ מלגבי הצעירים, אם האימפרזות טורבו ושלל רכבי ספורט, אשר מתקשים בלהמתין.

והשילוט באוסטרליה הוא בין הגרועים שראיתי.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בהרבה מדינות בארה"ב ישנו חוק האוסר על משאיות ואוטובוסים לנסוע בנתיב השמאלי. חוק כזה בארץ היה משפר בהרבה את המצב בכבישים המהירים.

אין ספק. אני העלתי את הרעיון הזה בהרבה הזדמנויות. כמו גם איסור הכנסת משאיות כבדות לערים בשעות העומוס ושלל מטעמים שהיו עושים את פקקינו (מן המילה פקק) קלים יותר.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

אוקיי הבנתי.

אבל סתם ככה שתדע, זה נחשב יחסית פרט שולי מתי שאתה בחופשה , למרות שזה יכול להעיק עלייך איכשהו מבחינת התמצאות בכבישים וקריאת שלטים אבל עדיין זה דבר שאנשים לא ממש מייחסים אליו חשיבות בחופשה.

בסופו של דבר העיקר שנהנת זה הכי חשוב, למרות הקושי בכבישים והבלבול שהיה לך בדרך , ההנאה הכי חשובה. :-)

יאללה מתי תורי לטוס??:-D

פאולאנר- זאת הבירה שלי! ואין לה מחליפה

פורסם

בקשר למעקפים - כאשר הכביש סגור(תקף לארצות הגרמאניות, בלגיה ולצרפת בהן יש לי נסיון עצום).

תמיד יש לך שלט גדול (תמיד תמיד כתום) שכתוב עליו DETOUR(מעקף).

בין אם זה באוטובאן או בעיר מעתה והלאה ועד שתחזור לנתיבך המקורי כל שילווה אותך בדרך הינם חיצים קטנים כתומים אשר יראו לך את כיוון הנסיעה במעקף.

אם אתה לא יודע או לא מקשר בין השלט הכתום ובין החצים הקטנים הכתומים אתה באמת בצרות בניווט הדרך.

בקשר לרמזורים- הרמזור הקטן הנמוך הוא לא פחות מגאוני ואם לא ראית אותו האשם היחיד הוא בך כי זה אומר שעברת את קו העצירה.

בקשר לשילוט בגרמניה - יש אכן בעיה אחת ידועה ומוכרת לתיירים בנהיגה. אתה נוסע במשך קילומטרים לעיר מסוימת, בא נגיד מינכן וכל הדרך כתוב לך מינכן (MUNCHEN) בשלטים. כשאתה מתקרב לעיר ופתאום יש הרבה יציאות למינכן, פתאום הם מתקמצנים על הדפוס ומינכן נהפכת ל M וכך כל היציאות מציינות

M-SUD

M-CENTER

M-NORD.

אם אתה לא מכיר את הנוהל הזה ואת הכיתוב המקוצר של היעד אליו אתה נוסע (במקרה של מינכן זה קל, פשוט M ), אתה אכן יכול פתאום להגיע לשפת הים הצפוני ולחפש את מינכן. :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אחרי 2200 ק"מ ביער השחור,מינכן ושוויץ - אני לא מסכים בכלל.

הסיבוב שלי כלל את תףארת פיתולי היער השחור וגם סיבוב נחמד מאוד במעברי האלפים שמזרחית לאינטרלאקן, את איזור אינטרלאקן אני כבר מכיר כמו את כף היד שלי :).

הכבישים שם בסדר גמר, לא הסתבכתי לרגע, ולא השתמשתי בג'י פי אס, אלא במפה שנפתחה כל כמה זמן+אבא על הניווט (למרות שמצאתי את עצמי עוצר בצד כל פעם להסתכל על המפה :).

בכל מקרה, השילוט בגרמניה לא פחות ממעולה - סך הכל צריך לדעת שבכבישים הבינעירוניים במקום מספר כביש אתה יכול לראות בשלט את הישוב הקרוב שנמצא על הכביש, צריך להכיר את הטריקים האלה.

בכשר לכבישים הצרים עם הלבנים - אתם סתם נהג ישראלי פחדן (בידידות :)), זה גם במטרה שלא תסע שם מהר, בקשר לשוליים, הגרמנים מודעים לטבע ולא רוצים להרוס אותו, לכן כביש שעובר בתוך יער לא משאיר טביעת רגל שרואים מהשמיים, להבדיל מהארץ שבה את כביש ,90 מטבריה לקריית שמונה, הרחיבו לרמה של אוטובאן בשביל ה20 מכוניות ביום שעוברות שם.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

bagira - נסעתי בהרבה מעקפים שם, לרוב הצלחתי להסתדר, אבל היו פשוט מקומות שזה לא היה. הכביש סגור וזהו. תסתובב ותחפש דרך אחרת.

הרמזורים - חוזר ומדגיש, עצרתי בקו העצירה כמו שמלמדים בארץ. מצטער, לא ראיתי את הרמזור כמו שצריך. המראה הסתירה לי ולסובב את הראש 90 מעלות זה לא נעים.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם
אני עם יותר נסיון (גר בשוויץ ונוסע, יותר נכון נסעתי לגרמניה הרבה).

צר לי לנפץ חלק מהמיתוסים, הרבה כבישים פה פשוט ברמה נמוכה, אני רוצה לראות מישהו נוסע מWINTERTHUR לרטשן,

בלי לקלל את מי שהמציא את הכביש המעפן הזה, רק עכשיו אחרי כמה שנים נזכרו שצריכים לסדר את הכביש, ולא חסרים כאלו.

אני לא אומר שבארץ הרבה יותר טוב, אבל לשווצרים לא חסר, עד שהם מתעוררים לסדר משהו :S.

ונהגים פה גם כמו בארץ לוקחים את הצהוב ואת האדום כאילו לא היה.

אבל מה כמעט אין בכלל צפירות, חוץ מלגבי הצעירים, אם האימפרזות טורבו ושלל רכבי ספורט, אשר מתקשים בלהמתין.

והשילוט באוסטרליה הוא בין הגרועים שראיתי.

מכיר את האיזור, אם כי לא אתמול הייתי שם לאחרונה.

אגב ההיסטוריה - למי שמתעניין - קושרת את מדינת ישראל לעיר הקטנה הזו (WINTERTHUR):

משם נלקחו\נגנבו התכניות של מטוס המיראז' במבצע חשאי של המוסד.

פורסם

אני גר בווינטרטור, אז יצא לי להכיר את הדרכים, ויש פה פשוט כבישים שאחרי נסיעה, אתה צריך מסאז'.

אכן כן הניווט בשוויץ ובגרמניה הוא קל, ותמיד אפשר לשאול מישהו (רק לא מבוגרים, כי רובם אינם דוברי אנגלית).

ולגבי המיראז', את זה לא ידעתי, ונשמע מעניין, יש לך אולי במקרה קישור לזה? (נתרגם בגמרנית ולהראות לאישה D:)

פורסם
אני גר בווינטרטור, אז יצא לי להכיר את הדרכים, ויש פה פשוט כבישים שאחרי נסיעה, אתה צריך מסאז'.

אכן כן הניווט בשוויץ ובגרמניה הוא קל, ותמיד אפשר לשאול מישהו (רק לא מבוגרים, כי רובם אינם דוברי אנגלית).

ולגבי המיראז', את זה לא ידעתי, ונשמע מעניין, יש לך אולי במקרה קישור לזה? (נתרגם בגמרנית ולהראות לאישה D:)

כבקשתך

http://www.journalistenbuero.ch/kostproben/firewall.html

הגרמנית שלי די חלשה...

תאשר לי שזה זה.

פורסם

ניתן לחוקק חוקים כמה שרוצים. אבל צריך גם לאכוף אותם. משטרת ישראל אינה אוכפת את כללי ההתנהגות בכביש, כל זמן שהאכיפה אינה באמצעות מכשיר ( מצלמה, ראדאר וכיו"ב).

כך לדוגמה נסו לזכור מתי ראיתם צומת מרומזר בו הרכב הראשון הממתין לאור ירוק, אינו עומד מעבר לקו העצירה ועל מעבר החציה כמובן, תוך זחילה חסרת סבלנות קדימה. נסו גם להזכר מתי ראיתם שוטר, אפילו כזה הנמצא במקום, מתייחס לעבירה הזו. כמובן שאת התופעה הזו בדיוק מחסל הרמזור האירופאי ומבחינה זו יש להתקנא בהם.

למי מכם המתגורר במרכז ודאי מוכרת ההיסטריה הנובעת מעמידה באיזור חניה מוסדר ( כחול לבן ) ללא כרטיס חניה או תשלום באופן אחר. ברור גם למה, הפיקוח העירוני שהוא מכשיר תקציבי ולא תחבורתי, יעיל עד אימה. מאידך הסיכוי של רכב החונה ב"אין עצירה", או בחניה כפולה, לקבל דו"ח משטרתי, אפסי סטטיסטית.

כל כללי התנהגות על הכביש תוך תנועה, כמו שמירה על נתיב, איסור עקיפה מימין, שמירת מרחק וכיו"ב, מזמן כבר לא ראו שוטר שהתייחס אליהם.

באירופה אכן הכבישים הבינעירוניים שאינם דרך מהירה, נחותים יחסית לכבישים בארץ, אלא שתרבות הנהיגה שם פשוט אחרת וזו גם הסיבה למיעטן היחסי של התאונות שהן תוצאת נהיגה רשלנית או חסרת אחריות.

דוגמה מאוד טריה, אצלי לפחות, היא אגם קומו באיטליה, לגדותיו עשרות רבות של יישובים קטנים שהכביש סובב האגם (ומדובר על עשרות רבות של קילומטרים ) עובר בתוכם. הוא צר מאוד, נטול מדרכות או שוליים לחלוטין והתושבים, באין אפשרות אחרת כמובן, הם חלק אינטגרלי מהתנועה בכביש, כולל בתים וחנויות שהכניסה והיציאה מהם היא על הכביש, פשוט כמשמעו. הכביש האמור עמוס בתנועה מהירה, כל אימת שמתאפשר, למרות הגבלות המהירות הפורמליות. למרות כל אלו, במשך התקופה הלא קצרה ששהיתי שם ( מספר שבועות ), לא ראיתי תאונת נזק רכוש אפילו. יותר מכך העובדה שהמכוניות הינן נטולות "מכות" באופן כמעט אבסולוטי, מלמדת שאין המדובר במקריות סטטיסטית.

ההסבר היחידי האפשרי הוא תרבות נהיגה אחרת לחלוטין ( שלדעתי ולנסיוני כל נהג ישראלי מסתגל אליה מהר מאוד, ירצה או לא ירצה והופך פתאום לנהג אירופאי מיומן ומוכשר ), שעיקרה הבנת האחר, צרכיו והתנהגותו תוך כיבוד הדדי ומוחלט של איש את רעהו.

פורסם
טלר, יש לי נסיון, מבחינת קילומטראז', מאוד דומה לשלך (5,500 מתוכם בשבוע אחד).

הזווית סיבוב שם פשוט קטסטרופלית ותאלץ תנועה שעולה עליו במהירות של 90-100 קמ"ש (לפי החוק, והרבה יותר שלא לפי החוק) להאט בצורה די פתאומית ל~50 קמ"ש כדי לא לעוף מהגשר. וכמה כן יעופו ? או שאי אפשר לעוף ?:lol:

ולמה? בגלל מגלומניה של בנאדם אחד, וחוסר תכנון וראייה עתידית של 2.

אני חושש שזמן קצר אחרי פתיחת הגשר זה יהפך לכביש אדום

בברכה יהודה

פורסם
ניתן לחוקק חוקים כמה שרוצים. אבל צריך גם לאכוף אותם. משטרת ישראל אינה אוכפת את כללי ההתנהגות בכביש, כל זמן שהאכיפה אינה באמצעות מכשיר ( מצלמה, ראדאר וכיו"ב).

כך לדוגמה נסו לזכור מתי ראיתם צומת מרומזר בו הרכב הראשון הממתין לאור ירוק, אינו עומד מעבר לקו העצירה ועל מעבר החציה כמובן, תוך זחילה חסרת סבלנות קדימה. נסו גם להזכר מתי ראיתם שוטר, אפילו כזה הנמצא במקום, מתייחס לעבירה הזו. כמובן שאת התופעה הזו בדיוק מחסל הרמזור האירופאי ומבחינה זו יש להתקנא בהם.

למי מכם המתגורר במרכז ודאי מוכרת ההיסטריה הנובעת מעמידה באיזור חניה מוסדר ( כחול לבן ) ללא כרטיס חניה או תשלום באופן אחר. ברור גם למה, הפיקוח העירוני שהוא מכשיר תקציבי ולא תחבורתי, יעיל עד אימה. מאידך הסיכוי של רכב החונה ב"אין עצירה", או בחניה כפולה, לקבל דו"ח משטרתי, אפסי סטטיסטית.

כל כללי התנהגות על הכביש תוך תנועה, כמו שמירה על נתיב, איסור עקיפה מימין, שמירת מרחק וכיו"ב, מזמן כבר לא ראו שוטר שהתייחס אליהם.

באירופה אכן הכבישים הבינעירוניים שאינם דרך מהירה, נחותים יחסית לכבישים בארץ, אלא שתרבות הנהיגה שם פשוט אחרת וזו גם הסיבה למיעטן היחסי של התאונות שהן תוצאת נהיגה רשלנית או חסרת אחריות.

דוגמה מאוד טריה, אצלי לפחות, היא אגם קומו באיטליה, לגדותיו עשרות רבות של יישובים קטנים שהכביש סובב האגם (ומדובר על עשרות רבות של קילומטרים ) עובר בתוכם. הוא צר מאוד, נטול מדרכות או שוליים לחלוטין והתושבים, באין אפשרות אחרת כמובן, הם חלק אינטגרלי מהתנועה בכביש, כולל בתים וחנויות שהכניסה והיציאה מהם היא על הכביש, פשוט כמשמעו. הכביש האמור עמוס בתנועה מהירה, כל אימת שמתאפשר, למרות הגבלות המהירות הפורמליות. למרות כל אלו, במשך התקופה הלא קצרה ששהיתי שם ( מספר שבועות ), לא ראיתי תאונת נזק רכוש אפילו. יותר מכך העובדה שהמכוניות הינן נטולות "מכות" באופן כמעט אבסולוטי, מלמדת שאין המדובר במקריות סטטיסטית.

ההסבר היחידי האפשרי הוא תרבות נהיגה אחרת לחלוטין ( שלדעתי ולנסיוני כל נהג ישראלי מסתגל אליה מהר מאוד, ירצה או לא ירצה והופך פתאום לנהג אירופאי מיומן ומוכשר ), שעיקרה הבנת האחר, צרכיו והתנהגותו תוך כיבוד הדדי ומוחלט של איש את רעהו.

כל מילה זהב!!! הבעיה היא שכל נהג ישראלי , כאשר הוא צריך משהו כמו לעצור ולחסום את כל הנתיב ,הוא חושב שכולם צריכים להבין אותו למרות שהוא גם צריך להבין את האחרים... מאיזו שהיא סיבה הנהג הישראלי חושב שכל העולם צריך להבין רק אותו...:x

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

פורסם
יותר מכך העובדה שהמכוניות הינן נטולות "מכות" באופן כמעט אבסולוטי, מלמדת שאין המדובר במקריות סטטיסטית.

אה, לא אימצו שמה את שיטת החניה המקומית "שפשף וסע"?

פורסם

בהרבה מדינות בארה"ב ישנו חוק האוסר על משאיות ואוטובוסים לנסוע בנתיב השמאלי. חוק כזה בארץ היה משפר בהרבה את המצב בכבישים המהירים.

דווקא יש חוק כזה בארץ. לרכב מעל 4 טון אסור לעקוף רכב עוקף (כלומר אם יש יותר מ-2 מתיבים מותר לנסוע רק בשניים הראשונים). רוב נהגי המשאיות אפילו מכבדים את החוק הזה, ואם הם כן נוסעים בשמאלי זה בד"כ בגלל אידיוט שמאלץ אותם לעבור על החוק ואז הם עוקפים אותו וחוזרים לימין. זו לא עובדה אבל כל מי שאני רואה ומכיר נוהג ככה, למעט מקרים נדירים.

לאסור כניסה לערים בזמן עומס?! אולי לאסור בכלל לנסוע וזהו.

• תוכן חדש...