Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6569 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית כל, ברוכים הנמצאים.

אחרי חופשה של 12 ימים שכללה נסיעה של כ-2500 ק"מ בפורד פוקוס C-Max בכבישי גרמניה ושוויץ, אני שמח לחזור לארץ ולנפץ אשליות, שלפחות לי היו על כבישי אירופה.

באמת אבל באמת, כל מה שאמרו על האוטובאנים של גרמניה - אי אפשר להסביר את זה. תענוג תענוג תענוג. 180 (שזה 150 לפי GPS) עם 4 אנשים ובאגז' עד 0 מקום במזוודות זה תענוג. אבל, וזה אבל גדול - עד שמגיעים לאוטובאן ו/או יורדים ממנו, זה סיוט.

נתחיל בכבישים הבינעירוניים. מי לעזעזל חשב עליהם? רוחב הנתיב פשוט צר עד צר מאוד, מרווח הטעות לא קיים. שוליים? אם בישראל אפשר להכניס חצי רכב לשוליים (במקרה הגרוע), פה כל הרכב פשוט עף לעץ/דשא/תהום.

גדר בצד הכביש? מילה גסה. בכבישים שלא צריך יש, בכבישים שהכי צריך - אין. מה לעזעזל?

בשוויץ, עקב טעות בניווט נאלצנו לסוע כ-150 ק"מ בהרים בין Aletschgletscher (אל תנסו להגיד את זה, איזה קרחון מגניב בהרים) לאינטרלאקן. הנסיעה הכי מפחידה שהייתה לי אי פעם בחיים. הכביש עוד בסדר, אפשר להבין את זה שהוא צר ורק נתיב אחד... אבל למה לעזעזל אין גדר שתעצור אותי מלפול קילומטרים למטה? ומה זה הבטונדות הקטנות האלה ששמו במרחק של 5 ס"מ מהכביש (חסר השוליים כמובן). כל טעות הכי קלה, מפגש עם אחד הדברים האלה ובום, במקרה הטוב אין אוטו. במקרה הרע אין אוטו+תיירים.

סלחנות בכבישים האלה לא קיימת. והגבלת המהירות המצחיקה הזאת - 100 קמ"ש וזהו. כאילו זה אפשרי בכבישים הסיבוביים והלא סלחניים האלה.

כאשר לפני שנתיים היינו בארה"ב, בכבישים הררים דומים, כל סיבוב ועיקול היה לו הגבלת מהירות משלו, שאפשר יהיה לדעת כמה לסוע ולהיות בטוח. למה כאן לא?

הכבישים העירוניים.... איפה להתחיל?

בואו נתחיל ברמזורים - למה הם קטנים ובמקומות שלא רואים אותם? למה הם בצד ולא ממול? 90% מהזמן לא ראיתי את הרמזור שלי. או שחיכיתי לצפירות או שביקשתי ממי שישב מצידי שיודיע לי מתי הוא מתחלף, זה בלתי אפשרי היה לראות אותו מכיסא הנהג.

והשילוט? אני חשבתי שבארץ גרוע... למי שיצא להיות ביפו, בקטע שבונים שם עכשיו את רכבת השקר, השילוט לעיקוף שם הרבה יותר מובן לי מאשר השילוטים לעיקופים בגרמניה.

בדרך ל-Fussen היו לי 2 כבישים שנסגרו לגמרי לשיפוצים, ושילוט להיכן לסוע לא היה קיים, בכלל.

במינכן, לקח לי חצי שעה למצוא עליה לאוטובאן. העליה שה-GPS תכנן עליה הייתה סגורה למען שיפוצים. והשלטים הקטנטנים ששמו איפה שהוא מאחורי עצים לא הכי עזר.

בקשר לתרבות נהיגה - אין מה להשוות. האירופאים יודעים לנהוג בסבלנות וברוגע. אף אחד לא חותך אף אחד לא נדחף. לא צופרים ולא עוקפים מהימין, תענוג אמיתי. אבל הכבישים... לא מה שחשבתי. אחרי 2500 ק"מ באירופה התגעגעתי מאוד לאיילון, לכבישים הכאילו משופצים שלי ליד הבית, לפסי האטה ששוברים לי את הגב כל בוקר מחדש, לשוליים שאני יכול לרדת אליהם, לסלחנות של הכבישים בהרים, לנתיבים רחבים, לשילוט גדול, לרמזור שאפשר לראות ולא לנחש....

I Ride Because I Really Like Dessert

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לגבי הרמזורים - הסיבה לכך היא כדי שאנשים לא יעצרו אחרי קו העצירה, אלה לפניו.

באחת הנסיעות האחרונות שלי לגרמניה נסעתי על אוטובאן שנסגר לשיפוצים. המעקף היה דרך יער וכל מיני עיירות קטנות.

לא היה שילוט כמעט בשום מקום - ובכל זאת הגענו חזרה לאוטובאן ישר אחרי קטע השיפוצים ובלי להתבלבל בדרך.

מהסיבה הפשוטה - לא היה איך ללכת לאיבוד. ממשיכים על הכביש הראשי - ומגיעים.

השילוט בגרמניה, מבחינת מחלפים, יציאות, כבישים וכו'- הוא אחד הטובים והנוחים בעולם. אין לי מושג על מה אתה מתלונן :roll:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

עצרתי בקו העצירה. לא ראו משם את הרמזור בגרוש.

זו לא חוכמה להמשיך לסוע לאן שהוא, אבל זה יוצר חוסר וודאות אצל אנשים שלא מכירים את האזור, וזה מוביל לבעיות בנהיגה.

השילוט באוטובאן הוא מעולה, אין מה להתלונן. לגבי השאר.... :roll:

פורסם

הרמזור הקטן בצד שמחליף את הרמזור שנמצא בצד הרחוק של הצומת הוא רעיון גאוני. באמת שלא ברור לי מדוע לא מיישמים אותו בארץ.

משום מה, לנהגים פה יש מנהג מגונה לעצור לאחר קו העצירה, או לחילופין להתחיל להתגלגל כשהאור עדיין אדום. ברור לכם שעם רמזור כזה, אף אחד לא היה מעז לעשות זאת.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

והגבלת המהירות המצחיקה הזאת - 100 קמ"ש וזהו. כאילו זה אפשרי בכבישים הסיבוביים והלא סלחניים האלה.

מה רע סיבובים ב-100 ? :-)

זה מה שקורה שהנהג הישראלי מגיע לחו"ל פתאום הוא מבין כמה תרבות נהיגה חסרה לו, ומה באמת רמת הנהיגה שלו...

ובקשר לכבישים העירוניים, צריך להתרגל למיקום הרמזורים, לנתיב תחבורה ציבורית ולכל הציורים והצבעים על הכביש (שבשוויץ יש בשפע בערים...).

Drive carefully! most people are caused by accident.

פורסם

אני רואה שרבים מהמגיבים פה לא באמת נהגו בחול (ולצורך העניין בגרמניה ושוויץ).

נתחיל ממספר עובדות:

רוב הכבישים הבין עירוניים שם - ללא שטח הפרדה, מסלולים צרים מאוד (אבל לפחות הגבלת מהירות הגיונית של 100).

כשאתה מגיע לעיר (או ישוב אחר) - יש הגבלה של 50 ולפעמים אפילו 30. בצדק!

אין אוטובהנים עם 6 נתיבים.

לפעמים כאשר אוטובהן אחד משטחב בשני נוצר מצב שלאורך קילומטר או שניים יש 6 נתיבים. נדיר יחסית.

האוטובהן הוא כמעט תמיד כביש של שני מסלולים (לפעמים 3) לכל כיוון. לא תמיד יש שוליים מצד שמאל.

לאומת זאת, כל כמה קילומטרים יש שטח לעצור ולנוח.

רמזורים, תעצור מטר לפני קו עצירה (ולא עם הגלגלים עליו) - ותראה את הרזור נפלא.

והכבישים בארץ (במיוחד החדשים) - לא נופלים מהכבישים שם. תפסיקו לשהוות את הכבישים הבסיססים שם עם כביש 6 אצלנו - זה פשוט לא נכון!

(אגב, בשוויץ הכבישים צרים וקשים אפילו יותר)

ואני אומר את כל זה מתוך נסיון של כ 15 אלף ק"מ ברחבי גרמניה, שוויץ ואוסטריה....

טל.

אל תעבור על החוק! עברת - אל תתפס! נתפסת - אל תודה! הודית - אל תחתום! חתמת - אל תתפלא!

זהו! אין יותר מאזדה :cry: (או אוטו בכלל :shock: )

פורסם

טלר, יש לי נסיון, מבחינת קילומטראז', מאוד דומה לשלך (5,500 מתוכם בשבוע אחד).

מסכים עם רוב מה שרשמת.

לגבי הכבישים - זה לא נכון. הכבישים בארץ, גם אם איכות האספלט טובה, איכות העבודה לא.

זה מתבטא בכמה דרכים, בין היתר בשיפועים באספלט (עליות וירידות), צורת תכנון לא נכונה של הכביש לתנאי גשם (במקום כביש שמנקז את המים החוצה, המים נאגרים על הכביש) וכן הלאה..

התכנון כבישים בגרמניה ה-ר-ב-ה יותר חכם מאשר בארץ.

הם פשוט מכינים את התשתיות בצורה נכונה ועם חשיבה לעתיד.

לדוגמא, הגשר בצומת הקאנטרי שמחבר בין כבר 2 (החוף) אל כביש 20 (איילון), 2 נתיבים? באמת?! לא פלא שיש שם עומסים.

הגשר החדש בבנייה במחלף גלילות, הזווית סיבוב שם פשוט קטסטרופלית ותאלץ תנועה שעולה עליו במהירות של 90-100 קמ"ש (לפי החוק, והרבה יותר שלא לפי החוק) להאט בצורה די פתאומית ל~50 קמ"ש כדי לא לעוף מהגשר.

ולמה? בגלל מגלומניה של בנאדם אחד, וחוסר תכנון וראייה עתידית של 2.

וד"א, אם אתה מתלונן שהכבישים בשוויץ צרים, נראה אותך נוסע בברצלונה ;)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

מבחינת ניסיון, ושעות כביש באירופה אני המנצח הברור - בינתיים:-)

רמת הכבישים בכלליות עולה על זה שבארץ, אם כי ניתן לציין, שבשנים האחרונות יש שיפור מסויים אצלינו.

ההבדל העיקרי, הוא ברמת הנהיגה, באדיבות, בסובלנות.

בחיים לא תראה שם תופעה, שבכביש מהיר בנתיב השמאלי נוסעים ב80 ק"מ תוך כדי שתית קפה\גילוח\מסרק ביד או כל פעולה אחרת, אשר בארץ מוגדרות כנורמאליות לחלוטין.

שם מיד לאחר עקיפה חוזרים לימין, כי תמיד יש משהו מהיר ממך, וזה גם החוק. (מתי ראיתם בארץ שמשהו קיבל דוח על דבר כזה?)

אין צורך להבהב עם האורות, איך שרואים אותך מתקרב - מפנים את הנתיב, בלי צפירות, צעקות וכו.

הרבה יותר כיף לנהוג שם, זאת עובדה.

מה גם שאתה רואה שם פרארי, פורשה וכדומה.

פורסם

גבי - מסכים עם כל מה שכתבת על תרבות הנהיגה שם. גם ציינתי את זה בהודעה המקורית, אין מה להשוות.

mishmesh - אתה באמת חושב שנסעתי לשם כדאי לחפש תלונות? :roll: תאמין לי שנהנתי מאוד שם ונפשתי מצויין. פשוט זה דברים שנשארים, ומכיוון שזהו פורום מוטוריקה, החלטתי שמתאים לפתוח על זה דיון ולתת את נקודת המבט שלי.

ילדון ה-5 טורבו - מה רמת הנהיגה שלך? כמה פעמים וכמה ק"מ נהגת אתה בכבישי העולם? (שאלה רצינית)

פורסם

בהרבה מדינות בארה"ב ישנו חוק האוסר על משאיות ואוטובוסים לנסוע בנתיב השמאלי. חוק כזה בארץ היה משפר בהרבה את המצב בכבישים המהירים.

• תוכן חדש...