Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה זה מגיע לי? ההמשך... והפעם: honda S2000

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6550 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השוואה שנעשתה ב FIFTH GEAR

בדיקה לכמה סוגי אוקטן הראתה,

שהשיפור הגדול מורגש במנועים שמוציעים מהם הרבה כח יחסית לנפח.

http://youtube.com/watch?v=0QGCYLwTCGI

לדעתי ב S3 יהיה הבדל משמעותי, כמה לא יודע.

אני מבצע בחודש הקרוב פרויקט כלשהוא והנושא יבדק על מנוע TFSI

פרטים בקרוב....

• תגובות 105
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מעבר לבדיקה ההיא כאמו מנועים עם יחס דחיסה גבוהה עובדים יותר טוב עם אוקטן גבוהה.

בכל מקרה כאשר משנים אוקטן יש להתאים את קידום/איחור של מערכת הצטה.

אצלי זה כיוון ידני.

ב-A3/S3 אולי כבר עבור לכיוון אוטומטי/אלקטרוני.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
השוואה שנעשתה ב FIFTH GEAR

בדיקה לכמה סוגי אוקטן הראתה,

שהשיפור הגדול מורגש במנועים שמוציעים מהם הרבה כח יחסית לנפח.

....

כמו S2000 ולכן חובה 98.......

פורסם

היתרון היחיד של בנזין באוקטן 98 על פני בנזין באוקטן 95 הוא בנקודת ההיתלקחות העצמית שלו.

הוא לא מזוקק יותר, לא נקי יותר ולא טעים יותר.

סה"כ הוא ניצת בטמפרטורה גבוהה יותר, מה שלרוב מונע את תופעת הצילצולים בעומס גבוה.

מניסיון ארוך עם אימפרזה WRX לא הירגשתי שום הבדל בביצועים בין הדלקים, וצילצולים היו שומעים רק בעומס קיצוני.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

בדיוק.

זו הסיבה שביחס דחיסה גבוהה יותר בד"כ צריך דלק עם אוקטן גבוהה יותר - יותר לחצים=חום גבוהה יותר=התלקחות מוקדמת יותר.

פורסם

חן, מנועי טורבו לרוב הם בעלי יחס דחיסה של 1:10 ומטה ולכן לא אמור להיות הבדל בין הדלקים במנועים אלו.

למרות זאת, כמובן שיש יוצאים מן הכלל.

דרך אגב, S2000 חייבת 98 בגלל יחס דחיסה של מעל 1:11 וכך גם הקליאו RS.

וסתם נקודה, בלוק המנוע של הקליאו RS 197 החדשה זהה עקרונית לזה של המגאן RS. המגאן היא בעלת מנוע טורבו ולכן היחס דחיסה במנוע הוא 1:9.1. בקליאו לעומת זאת בעלת מנוע אטמוספרי, יחס הדחיסה הוא 1:11.5.

Veni Vidi Vici

פורסם

רק אתה שוכח שבתא שריפה של מנוע מודגש יש טמפרטורה גבוהה יותר (בגלל הדחיסה של אוויר) ולכן סיכוי גדול יותר להצתה עצמית ובלתי נשלטת של התערובת.

וזה מביא אותנו לאוקטן 98 :)

האמת זה הרי מאוד דומה ליחס דחיסה גבוה - רק כאן זה לא בגלל גאומטריה של הצילינדר אלא בגגל שהמגדש מייצר לחץ גבוהה.

פורסם
לא טעים יותר.

בדקת ? :roll:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

הכל טוב ויפה. אז בואו נגיד שבמקום 265 כ"ס שיש לS3 יהיו לה עכשיו 250...

האם זה באמת שווה הוצאה של 70 ש"ח נוספים על מיכל?

(350 בחודש, 4200 בשנה..)

אני לא בטוח בזה באמת משנה בארץ יותר מידי.

זה לא שבאמת אפשר לנצל את מלוא הכוח של המכוניות האלה ביום יום.

פורסם
הכל טוב ויפה. אז בואו נגיד שבמקום 265 כ"ס שיש לS3 יהיו לה עכשיו 250...

האם זה באמת שווה הוצאה של 70 ש"ח נוספים על מיכל?

(350 בחודש, 4200 בשנה..)

אני לא בטוח בזה באמת משנה בארץ יותר מידי.

זה לא שבאמת אפשר לנצל את מלוא הכוח של המכוניות האלה ביום יום.

אתה רציני כאילו?

קנית רכב בעלות של בערך 320K, ומה שמעניין אותך זה עוד 4200 בשנה, אומנם זה לא רכב במיליון שקל וכו' אבל 320K זה סכום לא קטן בכלל ולמשפחה רגילה זה פי 3 מהרכב המשפחתי שלהם.

לפי דעתי אם אתה כבר מתחיל לחשוב על הוצאות הדלק ועל התוספת של ה-4200 בשנה בשביל דלק יותר איכותי שישמור על המנוע, אז הרכב הזה לא ממש בשבילך!

סורי אבל זה ה'אמת.

נדב - [email protected]

למכירה אוסף ענקי של דגמי מכוניות - *52 דגמים*

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1730383#post1730383

פורסם

לקבוע באופן גורף שבשל היותו "גרושניק" האוטו לא בשבילו, זו מסקנה פזיזה מעט. אנשים עושים חשבון לפי אופיים ולא לפי עומק כיסם.

פורסם

מה הקשר לאופי? שאתה בא לקנות אוטו ספורטיבי שעולה מעל 300 אלף שקל אתה אמור לדעת באיזה הוצאות כרוכה גם ההאחזקה של האוטו, דלק זה אחד מהם.

זה פשוט לא הגיוני שהוא יתלונן ש98 עולה עוד 4000 שקל לשנה כי בסופו של דבר גם הברקסים שלו עולים פי 3, צמיגים עולים פי 2 לפחות וכו'

להסתכל על הגרוש עם אוטו ספורט זה לא לעניין כי אנשים קונים את מכונית ספורטיבית בהתחשב שההוצאות על האוטו יהיו יותר גדולות מאוטו רגיל, זה לא אמור לבוא כהפתעה ודלק 98 זה הרע במיעוטו.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

אצלי ברכב אני מתדלק אך-ורק 98 וכשאני מתדלק 95 אני מרגיש את ההבדל. גם שהיתה לאחי הVTI היינו שמים לב לזה באופן מורגש לחלוטין.

למרות זאת אני חייב להסכים עם הבחור עם הS הלבנה ולהרים גבה על התגובה של הבחור עם ה106. השיקול הוא כפול כשמחזיקים רכב כזה-ואיש מחושב חושב שנתי,לא שבועי:idea:. מזכיר לי שהשבוע שמעתי על עלייה של 7% במחיר הדלק והתייקרות עתידית אז חבר'ה היא תתרגל ל95 אין מה לעשות.

לגבי מיאטה -אין סיכוי בעולם שאני ירכוש בכסף שעמלתי עליו רבות רכב שאין לו שום צורה וויזואלית נעימה לעין. לראות עיני זה פשוט רכב מכוער ברמות קשות.הוא הנחשק ביותר כי זה מה יש לשוק להציע-זול,אמין,נסחר,רודסטר,-חלש- וכו' ובכלל מתישהו תתנפץ בועת ה"איזה רכב ספורט"...

אני יעדיף פורד סיירה עם הנעה אחורית ולא מיאטה. אגב אפילו יצא לי "ללחוץ" עם החדשות 08'או 07 (שהיא אגב כבר נראת טוב יותר) והדבר הזה פשוט לא זז. והסיבה לכך היא ש-ואני חייב לגלות לך-זה רכב של מורות בבית ספר או של כאלה שלא היה להם מספיק ל S2000:wink:

"על טעם וריח אין מה להתווכח..." בכדי שלא יפתח פה שרשור מלחמת העולם ה-3

יום-טוב

אוהד.

CELICA כמה פוזה8)

VTI כמה כח:twisted:

GTI6 כמה אחיזה:lol:

S2K4LIFE:evil:

פורסם

אפשר לחשוב שה-306 מלכת יופי.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

א- מי אמר את זה?!

ב- ה306 באמת לא נראית משהו,על פני הרבה רכבים (וויזואלית) אעדיף את הסליקה שהיתה לי.

בסכום של הGTI6 אין שום מוצר בשוק שנותן את התמורה שלה,אין.

מיאטה זה רכב מכוער נקודה. אם היא היתה מגיעה עם קצת "ביצים" אולי הייתי מתפשר על אחת. בכל זאת הרכב הבא כנראה יהיה Z3

CELICA כמה פוזה8)

VTI כמה כח:twisted:

GTI6 כמה אחיזה:lol:

S2K4LIFE:evil:

• תוכן חדש...