Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6561 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אוקיי, זאת סקודה פייבוריט 89', ואומרים עליה הרבה דברים טובים שבכלל לא הייתי מעלה על דעתי(אחיזה טובה, מתלים כוילו על ידי פורשה וכו' וכו'). המבחן לכאורה מציג אותו באור ממש טוב (והמבחן הזה הוא בנימה יותר רצינית מאשר אלה של מנחי טופגיר כיום).

א) תשווה אותה למתחרים שלה בשנת 1989, ותראה שהיא לא נופלת מהם הרבה בנוחות נסיעה ואיכות הרכבה (גולף MKII, סיאט איביזה/מלגה, סיטרואן AX, פז'ו 309, פורד אסקורט, אופל קדט וגם מתחרותיה ממזרח אירופה כמו לאדה סמארה ויוגו סאנה)

ב) כשבוחנים דגם חדש בתוכנית רכב, לא בוחנים את עמידותו לאורך שנים בשימוש יומיומי.

ג) זה שאמר שהאנגלים לא מבינים כלום ברכבים וחיים על סטיגמות, שיסתכל על עצמו במראה

בעל סיטרואן שעברה 220K ק"מ (וממשיך לספור) שאף פעם לא פתחו לה את המנוע

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ב) כשבוחנים דגם חדש בתוכנית רכב, לא בוחנים את עמידותו לאורך שנים בשימוש יומיומי.

יוצא לי לראות דווקא הרבה פייבוריטיות שמורות מאוד.

פורסם

יש כאלה, במיוחד אצל רוסים מבוגרים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני אישית ראיתי פיבורטים שמורים והיו גם המון שהתפרקו.

נקודת התורפה של הרכב (ולמעשה של כמעט כל האירופאיות) היא שצריך לטפל בו יפה ולעשות את כל הטיפולים בזמן ולא לחשוב "אהה הוא עוד נוסע ,הוא יחזיק מעמד" :?.

פורסם

הסקודה פיבוריט, פורמן וכל שאר הדגמים של אותן שנים הן מכוניות מצוינות.

הן נבנו לאנשים שאכפת להם מהאוטו, להבדיל מנהגים בארץ (לא כולם), שמחפשים אוטו בזול, ומעדיפים לשכוח איך פותחים מכסה מנוע.

במסגרת עיסוקיי אני רואה מדי יום עד כמה מכוערת התמונה בכל מה שקשור לתחזוקה תקינה של רכבים בארצנו.

אני רואה את תרבות הנהיגה, המוסכים, המוסכניקים, התיקונים שהם מבצעים והתיקונים שבעלי הרכבים מבקשים שהם לא יבצעו.

יחסכו להם כמה שקלים...אבל מה, כל שקל אח"כ משחק להם אותה יפה מאוד בחזרה. ואז יוצאת הסטיגמה שזה חרא של אוטו.

היו לי כמה סקודות כאלה ורכבים אחרים מכל הסוגים והמינים, ראיתי איזה תקלות פוקדות אותם ואילו נזקים נגרמים.

פשוט מאוד הסקודות לא תוכננו לנהג העירוני הזריז שלוחץ על הגז במאזדה המודרנית ועף...הסקודות עדינות יותר.

הם יצאו עם מנועי 1.3 והילוכים שנגמרים מהר, אסור למשוך אותם...אבל יש לאוטו הזה שיוט רגוע, כיפי והוא נוח יותר מהיפניות.

הרכבים האלה דורשים תרבות תחזוקה אירופאית, לא הזנחה. כל רכב בסופו של דבר נפגע מהזנחה, אחד במוקדם ואחד במאוחר.

פורסם

אם כבר הזכרת מוסכניקים, אז גם מי שנוהג לטפל באופן קבוע אצל מוסכניקים מסויימים לא מוגן ב-100%.

כבר ראיתי מוסכניקים שתולשים וקורעים והורסים דברים במנוע בכדי לטפל בתקלה כלשהיא, וכשאני שם את האוטו במוסך אני תמיד מפחד שעקב זה תצוץ לי תקלה חדשה תוך כמה ימים (אין כאן הכללה, נאמר אך ורק מנסיוני האישי).

פורסם

שבת שלום ,וזו דעתי כבעל ניסיון עים סקודה פיבורית של מעל לחמש שנים. אולי ביגלל שהיו לי ליפני רכבים צרפתיים הסקודה הרגישה לי כבדה ,מרעישה, ולא מפנקת בנסיעה.למרות שנסעתי איתה לסיני כמה פעמים ונהנתי ממנה.מכני היא אמינה כי היא פשוטה .אבל ההגה (צריך הרבה כוח והרבה רוורסים לפרסה).דבר שמאוד חשוב לי זה הגובה מהכביש והסקודה מאכזבת, צריך מאוד להיזהר בבמפרים .החלק הכי נמוך שם זה המוט שיוצא מהגיר ומעביר הילוכים והמחזיר שמן גיר שנישלף אחרי הבמבר הראשון ,אצלי הרכבתי מגן גחון .בכבישי עפר ההרגשה שתכף מיתפרק משהו,וקצת חול היא מיתחפרת ויושבת על הגחון.זה בערך ההבדל בין ליסוע עים BSA לדרום לבין איזה יפני .לסיכום אוטו בסיסי פשוט ואמין כמובן כשהוא מטופל כראוי.

PCDV0098.JPG

פורסם

הייתה לי ניו פליסיה 1300 שהייתה אמינה למעט משאבת הגה ופולי והלכה (1200 שקל הצ'מפיון)

מכונית נעימה לנסיעה ...גם לאילת וטובה לגבוהים , אבל בעיר היא אהבה לשתות דלק 1 ל 9 בעיר לאחר טיפול 10000 ו בדיקה 4 גזים בערך בלי מזגן גרוע , תוצאה יותר טובה הייתה במחוץ לעיר 1 ל 15 בערך .

חשבתיח לקנות דיזל , אבל שמעתי שגם בדיזל התוצאות לא משהו 1 ל 13 בעיר זה לא מי יודע טוב , מישהו יכול להסביר איך מנוע דיזל עושה כזאת תוצאה עלובה ?

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם

אני נוהג על סקודה פייבוריט שנת 94 מנוע 1300 ובאמת כמו שאמרו פה האוטו בסדר גמור אבל עם כל הכוח שצריך להשקיע בסיבוב ההגה אין צורך ללכת לחדר כושר. באמת קיימות כמה נקודות שיש בהם חלודה, אבל אני חייב לציין שעם טיפול נכון וטיפול במיידי ללא דחייה של הטיפול האוטו טפו טפו טפו נוסע טוב יחסית לגיל שלו, הוא גם יחסית חסכוני לא שותה הרבה דלק... מה גם החלקים לא כל כך יקרים עבורו.

הכל לרכב

חנות אודיו ואביזרים לרכב

תחפשו אותנו בעמוד הפייסבוק - הכל לרכב

פורסם

מכונית פשוטה ובסיסית, עם אמינות טובה (מניסיון).

תכל'ס, אם אלה הפרמטרים שאתה מחפש, אחלה אוטו.

אחת הבעיות הנפוצות היא נטייה לצורך בשיפוץ ראש מנוע,

עקב שימוש במי ברז. זאת לא ממש בעיה של האוטו,

אלא של הבעלים אשר חושבים שהאוטו ייסע טוב

גם בלי שיטפלו בו.

כמו שכתבו כבר קודם - צריך להשוות לשאר המכוניות מ-89'.

איכות הפלסטיקה לא טובה, אבל המנוע והמתלים בסדר גמור.

הגה כוח? לאף אחת מהמתחרות לא היה, כך שזה ממש לא רלוונטי

(ובאמת צריך שרירים טובים...)

יתרון לא רע למוסכניקים חובבים ברמות כאלו או אחרות,

היא נגישות מעולה לכל דבר שהוא בתא המנוע.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לאחרונה אני רואה מספר לא מבוטל של פייבוריט משופרות בטאסות מסתובבות,מדבקות נו-פיר ומגיני בוץ בקרב בני דודינו (באזור חיפה והגליל).

פורסם

נקודות תורפה בשקודה טנדר 93 ארגז פתוח-

1] חלודה באזור חלון קדמי, ליד המסגרת מתחת. תעלת מים מאחורה, בעצם בכל מקום.

2] ידיות פתיחה פנמיות אי אפשר למצוא בארץ.

3] ספר לתחזוקה לאוטו הנ"ל אין בארץ- צריך לקנות מחו"ל תחת ספר-שקודה פיבוריט 90-95 שרשום על הספר עם הוראות נוספות לשקודה pick-up.

נקודות חיזוק אצל השקודה טנדר 93 ארגז פתוח-

1] נהיגה חלקה ואי אפשר להרגיש כלום פחות או יותר- מאיץ טוב הרכב יש התקשרות קטנה עם הגה. אך יש חופשיות.

2] נגישות לכל חלק בתא המנוע. פשוט לפתוח ולראות הכל מול העיניים.

3] טיפול 10 אלף ממש זול יצא לי בערך 250-300 שקל. [לא השתמשתי במוצרים של סקודה אלא של וולוו].

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תוכן חדש...