רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,618 נושאים בפורום הזה
-
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום. אני נהג חדש..שעבר את המלווה. בחודש מרס נתפסתי שהסעתי שני נוסעים יותר מהמותר..עשיית פרסה במקום אסור(מה שגרם נסיעה נגד כיוון התנועה עד שתקנתי את עצמי). באותו יום קיבלתי על ידי הקצין שלילה לחודש וזימון למשפט. לאחר שעבר החודש נהגתי רגיל לא היו שום בעיות. ואז במשפט הוחלט על שלילה לשלוש חודשים ואלף שקל קנס. האלף שקל קנס כבר שולמו. ועבר חודש שלילה כבר מתוך השלוש. רציתי לשאול האם ניתן לערער ולקצר את העונש. זה ממש קשה לי ליהיות בלי. אודה לעוזרים. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 13 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
למרות שאני מניח שהתשובה ידועה הרכב המסומל באדום יצא ימינה בצומת (צומת מרומזרת גדולה, כאשר הפנייה ימינה ללא רמזור. רכב אחר, המסומל בכחול מגיע מהכביש מצד שמאל, כאשר יש לו ירוק. הרכב הכחול נכנס ברכב האדום כאשר האדום ניסה להשתלב הכחול נכנס בקדמת הרכב האדום! (כנף נהג חלק קדמי) ו"גילח" חצי כנף ועוד שאר חמוצים. השאלה , האם הרכב האדום אשם, על השילוב הלא נכון בכביש? או שמכיוון שנכנסו בו בצד, הרכב הכחול לא שמר מרחק תודה.
הודעה אחרונה מאת cobraf, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 29 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
עוד פנינה מבית מדרשו של שר התחבורע: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3557274,00.html ועוד הוא מפליא: מופז גם מתח ביקורת מרומזת על חברי הכנסת, המרבים להעלות הצעות חוק פרטיות בנושאי תחבורה, וזאת למרות שאינם מבינים בתחום. ממתי הוא מבין בתחבורה? רק צרות הוא עושה מאז שהוא במשרד. כבר עדיף שיהיה שר ביטחון, שם אנחנו כבר רגילים שיש מטומטמים שלא מבינים בזה כלום.
הודעה אחרונה מאת dorki, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
שלום לכולם, אני לא כזה מבין גדול אז אם מישהו יכול לכתוב לי על כול חלק וחלק ברכב מה תפקידו יעזור...תודה
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
בתחילת נובמבר 2007 מכוניתי הוכנסה למוסך היבואן "קמור רכב" , לאחר שמיאנה להתניע. באותה העת, היא החלה לסבול משינויים אקראיים במהירות מאורר המזגן בתא הנוסעים, אך אז טרם לא קישרתי בין הדברים. בשלב הדיאגנוסטיקה, אשר התרחש בהמתנה בתור לכניסה למוסך באותו בוקר, אחד המכונאים הצעירים שעזרו ליועצי השירות האמונים על קבלת המכוניות ומילוי הטפסים, העלה סברה כי יתכן ו"נגד המהירויות" של המזגן תקול ויוצר זליגת זרם, אשר מרוקנת את המצבר. השערה זו לא שיכנעה את היועצים הוותיקים (וגם לא אותי, לצערי בדיעבד), והם פסקו שמדובר באלטרנטור. לאחר שהוסבר לי שמדובר באלטרנטור מקורר מים גדול ויקר, המתאים למנועי 8 צילינדרים, שמחירו כ-11000 שקלים, הובטח לי שיעשה מאמץ לעשות לי הנחה, "למרות שלא קיים אחד כזה…
הודעה אחרונה מאת Laurence, -
- 6 תגובות
- 10.5 אלף צפיות
אני רואה בכל מיני אתרים בהם יש רקעים לשולחן העבודה של מכוניות שיש גם דגמי קונספט מיוחדים, למה את הרוב הגדול של מכוניות הקונספט לא מוציאים לאור אף פעם? כמו לדוגמא, הרכב הזה מעולם לא יצא לפס ייצור כמו כל רכב:
הודעה אחרונה מאת YAIROS, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 968 צפיות
שלום לכולם ! אשמח לקבל עצה מהמומחים פה מהיכן/כיצד אוכל להשיג מחירון מכוניות שנכון לחודש אוגוסט 2005? ברצוני לבדור מה היה מחיר המחירון של טויוטה ראב 4 מודל 97 בתאריך הנקוב. אשמח לתשובות תודה מראש יניב
הודעה אחרונה מאת yigal_van, -
-
- 7 תגובות
- 978 צפיות
כלכלנים מעריכים שבקיץ הקרוב יועלה מחיר הדלק בעשרות אחוזים (ייתכן עד 8 שקלים לליטר ואפילו יותר!!!!) אם אנחנו רוצים להוריד את מחיר הדלק עלינו לנקוט בפעולה אגרסיבית חכמה ומאוחדת, חברות הדלק הענקיות פז ודלק שולטות באופן כמעט מוחלט בשוק הדלק הישראלי והן מודעות לתלות החזקה שיש לנו בדלק. הגיע הזמן ללמד אותם שלא רק למוכרים יש השפעה על השוק אלא גם לקונים. אז מה עושים? עד סוף השנה מפסיקים לתדלק בפז ודלק אלא רק בחברות הפרטיות קטנות (שהן פחות מ- 10% משוק הדלק) וכך נוכל ליצור הטייה בשוק בכל יום מתדלקים בפז ואגד 300 אלף כלי רכב. אם נפגע משמעותית בהכנסות שלהן הן יאלצו להוריד מחירים ובעקבותיהן יצטרכו ללכת גם השאר זה קצת ניג'וס אבל לא מאמץ כל כך גדול (שיכול לחסוך לנו בסופו של ד…
הודעה אחרונה מאת itamareiny, -
- 4 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
שלום לכולם. ב-21/2 קיבלתי דו"ח חניה מפקח עיריה ונכתב שיש לי 90 יום לשלם. כמו כל דבר שאני נוטה לדחות, דחיתי גם את תשלום הדו"ח ואיחרתי את תאריך התשלום. לפני כמה שבועות (אחרי תקופת התשלום) הלכתי לדואר לשלם חשבון מסויים, ורציתי לנסות לשלם את הדו"ח באותה הזדמנות. הפקידה אמרה לי שבגלל שעבר התאריך, אני צריך לחכות להודעה שניה (וכנראה גם לקנס גבוה יותר על איחור). והנה עכשיו עוד מעט עובר חודש מאז תאריך התשלום האחרון, וההודעה עדיין לא הגיעה. מה אני אמור לעשות במצב כזה ? אני רוצה לשלם כבר את הדו"ח אבל אני גם לא רוצה לחכות להודעה השניה שאלוהים יודע מתי היא תגיע וכמה קנס יהיה לי כבר. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
לאחרונה קראתי בעיתון "ממון" של ידיעות אחרונות על מאזדה 3 דור שני, לפי מה שהבנתי ה3 יהיה (בדומה לדור ראשון) "הבן" של ה6, נשמע מעניין. בנוסף הזכיר הכותב נפחים של בין 1.5 - 2.5 (!). מה אתם יודעים על הרכב ? לפי מה שהבנתי היצרן לא שופך פרטים. אשמח אם תשפכו קצת אור, משה.
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
ראו תמונה: כביש 2 מסלולים לאותו כיוון , על הכביש בסמוך לצומת מסומנים חצים המורים נסיעה ישר. אין תמרור או משהו האוסר על פניית פרסה. אין מפרץ לפונים שמאלה (כי אין לאן לפנות ). האם מותרת פניית פרסה , בהתאם לחץ האדום? (מונחת על הכף - מנת שווארמה ).
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שבוע טוב, אז אתמול היה לה את הכמעט(או תאונה) אחרי שנה על הכביש בלי שיפשוף. נסעתי באזור התעשייה של רעננה, לקחתי שם פנייה על 70 (לא 90 מעלות, 140 מעלות בערך) בלי לשים לב שהיו מים על הכביש, נתתי קצת גז בסיבוב, שנה אני על סיטרואן ZX מכיר את האוטו הכי טוב בעולם, לקחתי איתו פניות יותר חדות ואף פעם לא איבדתי איתו שליטה, האוטו באחיזה מדהימה על הכביש, אבל אתמול בגלל המים על הכביש איבדתי שליטה. החלקתי לכיוון ימין, נעלתי הגה שמאל, 2 סיבובים ימינה והייתי בנתיב. באמצע ההחלקה שהייתה בשניה, הרגשתי בום. חבר אחד אמר שנתקעתי עם הגלגל במדרכה, חבר שני אמר שאין מצב שהגענו עד המדרכה כי היינו מאוד רחוקים ממנה. עכשיו אני מרגיש שזווית הגלגול שלו שונה, אני מרגיש שצריך לסובב יותר את ההגה …
הודעה אחרונה מאת fish, -
-
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
זה רק אני או שהיא מהממת???? http://www.auto.co.il/Content/Articles/ArticlesView.asp?ArticleId=5133&SubjectId=80 אם UMI ישכילו למתג אותה מול המונדיאו וה6 מבחינת המחירים נראה לי שהיא תתן פייט מכובד. שוק המשפחתיות הגדולות מעולם לא היה חם יותר......
הודעה אחרונה מאת ferez, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
לפני איזה שבועיים ככה נסעתי לקריית גת לבלות עם בן דוד שלי בקיצור נסעתי אחריו מכיוון שאני לא מכיר את העיר ונסענו לכיוון האזור תעשייה ב120 בכביש שמותר 50. שבאנו להחנות את האוטו הופיעה ניידית והשוטר ביקש שנסע אחריו לתחנה ושהוא שולל לנו תרשיון כי נסענו מהר והוא "רדף" אחרינו ב160 ולא הצליח להשיג אותנו. אחרי כמה דק' הופיעו כמה אנשים שמכירים את בן דוד שלי ואת השוטר והתנהל דיון בחניה של הפאב. לאחר מכן הגיע עוד שוטר (נראה לי הבוחן התנועה) שהוא במקרה גם דוד של אחד האנשים שמכירים את בן דוד שלי...השוטר שוב אמר הפעם לבוחן תנועה שהוא רדף אחרינו ב180(פתאום 180) לבסוף וויתר לנו והוא אמר שהוא נותן לנו אזהרה הוא מילא בתוך דף עם עמודות את הפרטים שלנו לקח מספר טלפון חתימה הזהיר אותנו ש…
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 37 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
זה קרה לנו בשבת האחרונה. אחרי הצהרים שעה 1600 הסוויץ של הטיוטה קורולה 95 נתקע-אין אפשרות להניע. לאחר כמה נסיונות עם מפתחות נוספים וחומר WD לתוך הסוויץ עם מנעול הגה כמובן החלטתי להזמין פורץ מקצועי אשר פירסם את עצמו באותיות ענק בדפי זהב. הברנש מגיע לאחר כחצי שעה-מנסה עם על מיני מברגים קטנים ואומר: "תן לי את המפתחות של הרכב אני אסע לבית המלאכה שלי ואכין לך מפתחות אחרים-תוך שעה הכול בסדר." נתתי לו את שלושת המפתחות-שגיאה חמורה מאוד.. חלפה כשעה וחצי-הברנש לא מגיע -אני מרים לו טלפון מה הוא אומר "אני נמצא ביפו ברחוב סלמה-יש חנות חלקים אני חייב להחליף אצלך את כל המנעול הגה.." שמעתם את החוצפה? אף אחד לא ביקש ממנו לנסוע ליפו לא נתתי לו אישור לעשות זאת-תפס לו יזמה ה…
הודעה אחרונה מאת שטוטית, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
Fiat Fiorino חדשה 2010 Audi A7 4door-Coupe Scooped Chevrolet Camaro Convertible: Official Pre-Production Images Chromed Ferrari 599 GTB Fiorano בצבע ראי Nissan's diesel Maxima may be manual only מקסימה לאמריקאים רק הילוכים Is this heaven? No, it's a storage lot in Florida חניון מלא Nissan GT-R
הודעה אחרונה מאת Croc, -
-
- 1 תגובות
- 777 צפיות
שלום. אני מחכה לביטוח חובה שיגיע ואז אני ההייה נהג חדש + צעיר.ויש לי ארבע שאלות לידע כללי בקשר לדוחות/שלילה: 1.לדוגמא אם אני נוסע ברכב שלא רשום על שמי אבל אני רשום בביטוח (חובה ומקיף) ונתפס על מהירות או רמזור ע"י מצלמה (לא שוטר), הדוח מגיע על שם בעל הרכב? ואם כן איך ניתן להעביר את הדוח על מי שבאמת נהג? 2.מה העונש של נהג חדש + צעיר על תפיסה באמצעות מצלמה או שוטר במעבר באור אדום (לא בהרבה זמן בין שנייה ל 3 שניות).האם עונש זה הוא כמו של נהג בוגר (1000 ש"ח + 10נק') או שלילה? 3.מהן כל העברות לנהג חדש + צעיר אשר העונש עליהן הוא שלילה? 4.אחד החברים שלי כבר הוציא רישיון ונגמר לו המלווה.נסענו לכיוון קניון הזהב והוא נסע באור צהוב (1-2 שניות באור צהוב),וכל המכוניו…
הודעה אחרונה מאת מת"ח, -
- 2 תגובות
- 742 צפיות
שלום אני רוצה בבקשה שתגידו לי איפה אני יכול ללמוד מכונאות רכב באזור רמת גן, גבעתים או תל אביב? ואני מתכון מקום שאני יוכל ללמוד בו על המנועים איך לפרק ולהרכיב ולתקן בעיות ועם זה משנה שאני בן 18? (אני דוחה את הצבא) תודה מראש
הודעה אחרונה מאת guyy17, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום הוזמן לי לפני שבועיים מהחברה בה אני עובד סיטרואן פיקאסו SX גיר רובוטי שחור. חברת אוויס אמרו שזמן אספקה רק באוגוסט שאלתי בסיטרואן והם אמרו לי שבתחילת יולי מגיע רכבים ויש להם כרגע פנוים במשלוח הזה. האם יש מצב שאוויס יארגנו לי את הרכב לפני אוגוסט לפי דעתכם? או שהמשלוחים שמגיעים לסיטרואן הם לא המשלוחים ששייכים לאוויס. תודה
הודעה אחרונה מאת cobraf, -
היא הייתה הקיאה הראשונה שנכנסה לשוק הרכבים הפרטיים, ומן הסתם שכרכב ראשון הם העתיקו אותה מאיזה רכב אחר. בדיוק כמו שהדייהו הראשונה, הרייסר, הייתה אופל קאדט עם שינויי קטן בצורה ומערכת הזרקה, שספק אם היתה יותר מוצלחת מהקאדט, אבל אין ספק שהייתה יותר נפוצה. היום תוך כדי השתעממות מול הטלוויזיה העברתי לאיזה סרט אמריקאי דל תקציב שבו הראו את אחד הגיבורים נוסע ברכב שנראה כמו קיאה פרייד, רק 3 דלתות, ונושא סמל של, שימו לב- פורד. השאלה שלא נותנת לי לישון בשקט היא, מאיזה רכב העתיקו את הנבלה? תעזרו לי !! דימה.
הודעה אחרונה מאת מני דקל, -
- 1 תגובות
- 918 צפיות
http://www.baileyspeed.com/ וכמובן, וידאו באוטובלוג: http://www.autoblog.com/2008/06/16/video-update-bailey-blade-progressing/
הודעה אחרונה מאת Slava_RC, -
- 1 תגובות
- 830 צפיות
אשמח לדעת מאיזה גיל ניתן להשכיר רכב בארץ. ואם אפשר גם קצת מחירים. תודה רבה רבה מראש. עריכה: שוטטתי בפורום וראיתי אשכול עם מעט יותר פרטים. "אביב" השכרת רכב בבני ברק משכירים רכבים לכל נהג חדש עם וותק של חצי שנה? תודה..
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
מכתבה שפורסמה היום בYNET. ואני שואל מה לעזעזל? איפה ההגיון? מחר אני יכול לשרוט פגוש ולקבוע שזה טוטאל לוס? מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת אריק, -
-
- 1 תגובות
- 745 צפיות
:-)
הודעה אחרונה מאת KoF-sHeLeG, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 10.1 אלף צפיות
ראיתי בכל מיני אשכולות שקראתי , את המושג "מנוע דופק" , משהו שאסור לעבור סל"ד מסויים. מה המושג אומר? תודה.
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 3 אלף צפיות
kTYiEkQYhWY דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. מאמר בdailymail
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום רב, אני עצבני. ובצדק! נסעתי אתמול נסיעה עצבנית (אחרי צפת - לבניין ממן בנתב"ג), כל זה כדי להביא את הגג שלי לאוטו MGVVC קודם כל לא יודע איך למה וכמה שילמתי להם יותר מ1000 שקל רק עם המכס היבוא ורישומים שונים, לא כולל הכסף על האחסנה של הגג במכס(בערך עוד 1000 שקל, מה לעשות אני חייל קרבי שלא יוצא כל יום הבית), בקיצור, המון- אבל המון! ביוקרטיה יש במכס, כל פקיד/ה חושב שהוא ראש ממשלה, כאילו כל המדינה חייבת לו! ומוכירה לו. אחרי קרוב ל 5-6 שעות שאני שם רק משלם כסף, ורק שולחים אותי מאחד לשני בזמן שהשני בכלל בהפסקת אוכל. למרות הכל סיימתי הכל, הגעתי לפקידת "ראש הממשלה" בשם סילבי, והיא שלחה אותי לבדוק את המטען שלי, הלכתי לבדוק את המטען שלי, סוף סוף נראה את הגג ש…
הודעה אחרונה מאת Croc, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 11.5 אלף צפיות
שלום! אוקי,אז נמאס לי מזה שאני חונה בחניה של הבית,וכשאני רוצה לצאת-אני מגלה רכב שחונה במקביל למדרכה ומול החניה שלי!פשוט הוא חוסם לי את היציאה בלי שום בושה! מה אפשר לעשות כנגד אנשים כאלו תגידו?! החניה ללא שער כך שאי אפשר לשים שלט (וגם אם אשים,זה לא יעזור.תשאלו את השכן שלי.חונים על אפו ועל חמתו) לפנצ'ר/להוריד אוויר-לא נראה לי כ"כ.כי לך תדע,אולי יתנכלו לרכב שלי כשלא אהיה בבית ויתנקמו?(חוץ מהוצאת אוויר,אולי ישרטו לי את האוטו?....) למישהו יש רעיון טוב,אבל ממש טוב ויעיל? תודה לכל מי שיכול לעזור!
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם (שוב...) אני מחפש בדחיפות רכב לצילומים של סרט סטודנטים. הרכב צריך להיות משפחתי ושחור מדגם פופולרי. הסרט מצטלם בהרצליה במהלך השבוע הבא (22/6) והרכב דרוש לכשלושה ימי צילומים במהלכו. חשוב לציין, כי הרכב לא ייסע במהלך הצילומים, אלא יחנה בחנייה שכונתית. כמו כן, יש אפשרות לתשלום. אם מישהו יכול לעזור, אשמח להעביר לו את מספר הטלפון שלי להתקשרות נוספת. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת מאוד מהיר ועצבני, -
- 7 תגובות
- 13.4 אלף צפיות
שלום לכולם אני חדש בפורום הזה.. וגם בכללי בכל הקטע של מכוניות .. אני הולך לרכוש מכונית בקרוב.. ורציתי לדעת איך אני יכול לדעת כמה כוחות סוס יש לאותו רכב .. יש איזה שהוא אתר שאומר לי? ואם אין.. אז רציתי לשאול כמה כוחות סוס יש לפיג'ו 206 , שנת 2001 .. מנוע 1400 אוטומט. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick,
-
מי מחובר 49 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 544 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- laviil
- natco
- desertdriver
- flytomars
- SlowRide
- stx
- BassDriver
- yoav911gt2
- thebaron
- ESTK
- osheri
- sperial