Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6589 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

Bagira כתב:

זאת הנחה כ"כ תלושה מהמציאות שאפילו קשה להסביר למה.

כמו שכבר הסברתי, תמחור המוצר הוא מכפלה של עלות המוצר ואם בכדי ששיצרן יהיה ריווחי נמצא שהמוצר שלו צריך להמכר פי 3 אז עכשיו מחיר המוצר הוא 45 ש"ח ולא 35.

כדאי שתכבד גם את המשתתפים האחרים. כנראה שלדעתך הקפצות המחירים של "שנפ" סבירות. אם כך איך תסביר שמצברי ורטה שהיו פעם יקרים יותר משנפ, הם עכשיו זולים משמעותית משנפ? (לפי ToMeR בשרשור זה ).

כנראה ש"ורטה" לא שמעה על חוקי הכלכלה שלך ומשום מה הם עדיין שורדים.

מחיר הדלק הסילוני עלה בשנה האחרונה בערך פי 2 אבל מחיר כרטיסי הטיסה עלה הרבה פחות. אם הבנתי נכון את התיאוריה שלך , מחירי הכרטיסים היו צריכים לעלות בהרבה?

Dorkey כתב:

כל הכבוד על תודעה צרכנית מפותחת, אבל אתה טועה:

ישנה עלייה בהכנסות החברה ממכירות (מכרו אותו מספר נתון של מצברים במחיר ליחידה גבוה יותר), אבל ישנה גם עלייה בשורת ההוצאות, קרי ההוצאות בעבור רכישת חמרי גלם עלו בשיעור דומה. שולי הרווח של החברה סבירים ביותר והם פחות מ- 10% מהמחזור

.

אתה מזכיר לי סיפור איך בוחרים רואה חשבון.

המועמד הראשון בא לראיון. המנהל שואל אותו כמה זה 2+2 . המועמד עונה 4. המנהל אומר הלאה.

המועמד הבא נשאל , מביט ימינה ושמאלה, סוגר את הוילונות ואומר למנהל בלחש: כמה אתה רוצה שיהיה? המנהל עונה: התקבלת.

בלי לפגוע באף אחד, יש לא מעט מקצועות שבהם מעגלים פינות. במאזן קל יחסית לשחק ברווח וקשה יותר לשחק במכירות. הכנסות החברה צמחו ב 58% ואני מנחש שכמות המצברים שנמכרה לא השתנתה הרבה כלומר הרווחים עלו חזק.

נשאלת השאלה למה "שנפ" מציגים רווחים צנועים בלבד. תסתכל באתר הבורסה:

http://maya.tase.co.il/bursa/CompanyDetails.asp?CompanyCd=1427&company_group=3000

ותראה שההון העצמי של "שנפ" גדל משמעותית. כלומר משחקים במספרים ומסתירים את העליה החדה של הרווח. אולי הם חוששים מהרשות להגבלים עסקים.

dannielכתב:

אתה לא בעניינים, גם וולטה העלתה מחירים בצורה דרסטית, אז בוא נחרים גם אותה
.

אם נחרים את "שנפ" מוביל השוק ונצליח , אז החברות הקטנות יותר כמו "וולטה" יגררו ויורידו גם הם מחירים.

dannielכתב:

חביבי, זה שוק חופשי, ולמרות עליות המחירים נראה כי יש להם לקוחות נאמנים
.

זה עצוב אבל כנראה שהשוק לא כל כך חופשי. אתה כבעל מוסך יודע שאם תעלה מחירים בצורה דרסטית חלק מהלקוחות יעזבו וכתוצאה כנראה שהמחירים ירדו שנית לרמה סבירה. הסיבה – במוסכים יש באמת שוק חפשי , וחבל שאין תחרות כזו במצברים.

dannielכתב:

זה התמצית של הישראליות, אם חברה מרוויחה כסף אז היא בטח גונבת את כולם!

להיפך, אם חברה מרויחה כסף בתחרות הוגנת אז כל הכבוד, למשל – טבע, אלביט, התעשיה האוירית ורוב בעלי המוסכים להבדיל . אבל אם חברה מנצלת מצב שאין תחרות רצינית ומעלה מחירים בצורה מופרזת , הם פשוט שודדים.

יהודה

פורסם

אתה מזכיר לי סיפור איך בוחרים רואה חשבון.

המועמד הראשון בא לראיון. המנהל שואל אותו כמה זה 2+2 . המועמד עונה 4. המנהל אומר הלאה.

המועמד הבא נשאל , מביט ימינה ושמאלה, סוגר את הוילונות ואומר למנהל בלחש: כמה אתה רוצה שיהיה? המנהל עונה: התקבלת.

יהודה - האמן לי שאני יודע מה זה "חשבונאות יצירתית".

בלי לפגוע באף אחד, יש לא מעט מקצועות שבהם מעגלים פינות. במאזן קל יחסית לשחק ברווח וקשה יותר לשחק במכירות. הכנסות החברה צמחו ב 58% ואני מנחש שכמות המצברים שנמכרה לא השתנתה הרבה כלומר הרווחים עלו חזק.

נשאלת השאלה למה "שנפ" מציגים רווחים צנועים בלבד. תסתכל באתר הבורסה:

http://maya.tase.co.il/bursa/CompanyDetails.asp?CompanyCd=1427&company_group=3000

ותראה שההון העצמי של "שנפ" גדל משמעותית. כלומר משחקים במספרים ומסתירים את העליה החדה של הרווח. אולי הם חוששים מהרשות להגבלים עסקים.

לא מסכים איתך:

קבל שעה קלה על כלכלה:

ההון העצמי מוגדר במאזן לפי הנוסחה: הון עצמי + התחייבויות = נכסים.

הקשר בין ההון העצמי לדו"ח רווח והפסד הוא שבסוף התקופה תוצאת הדו"ח (רווח או הפסד) מתווספת או נגרעת מההון העצמי.

עכשיו - בוא תסביר לי איך ההון העצמי יכול לעלות בלי עלייה מקבילה ברווח? ההסבר יכול להיות הלוואת בעלים, הנפקת מניות וכו - אבל הסבר חייב להיות.

נ.ב. נכון שזה פורום של חובבי רכב, אבל תביא בחשבון שגם אדם עם תארים במנע"ס יכול להיות חובב רכב... :wink:

12345

פורסם

dorki כתב

נכון שזה פורום של חובבי רכב, אבל תביא בחשבון שגם אדם עם תארים במנע"ס יכול להיות חובב רכב

כפי שכתבתי "שנפ" העלו את המכירות הרבה מעל עלית מחירי העופרת ולהערכתי גל מעל כמות המצברים שמכרו, כלומר - שודדים אותנו. עם זאת אני מודה בטעותי בנוגע להון העצמי . תודה לך על ההערה

יהודה

פורסם
חלקכם מפגינים בורות מוחלטת בכלכלה בסיסית.

תמחור מוצר מתבצע כמכפלה של עלות המוצר.

בא נגיד שלייצר אותו עולה 10 שח והמכפלה היא פי 3.

עלות המוצר היא 30 ש"ח לצרכן.

בא נגיד עכשיו שהמחיר של העלות עלה ל 15.

מה שחלקחם אומרים זה:"המוצר התייקר ב 5 ש"ח אז בעצם המחיר שלו זה 30 כמו שהיה ועוד 5 ש"ח של ההתיקרות".

זאת הנחה כ"כ תלושה מהמציאות שאפילו קשה להסביר למה.

כמו שכבר הסברתי, תמחור המוצר הוא מכפלה של עלות המוצר ואם בכדי ששיצרן יהיה ריווחי נמצא שהמוצר שלו צריך להמכר פי 3 אז עכשיו מחיר המוצר הוא 45 ש"ח ולא 35.

מי שלא מבין את זה, יש לו בעיה רצינית בכלכלה ואני מקווה עבורו שהוא לא עצמאי.

רון,

מחזור מכירות של 43 מיליון ש"ח זה כ 43 אלף מצברים בשנה ,זאת בהנחה שמצבר ממוצע עולה לחנות (לא לצרכן) כ 1000 ש"ח. זה מעט?

Bagira,

אתה קצת שוכח שיש דבר כזה גמישות ביקוש,

ואם מדובר בביקוש קשיח[כמו בסיגריות, לדוגמה], גם את Dobek יקפיצו את המחירים ל-200 שקל לחפיסה, אנשים עדיין יקנו באותה הכמות, כי הם לא יכולים בלי זה.

ואם מדובר בביקוש גמיש[ירקות לדוגמה], עלייה קטנה של 10% במחיר והוא מפסיד הרבה יותר מה"רווח" בהעלאת המחיר.

במקרה הזה מצבר נוטה יותר לכיוון הקשיח, כי בלי מצבר אין אוטו, ככה שכל שינוי הכי קטן בעלויות ייצור, היצרן דוחף לך את כל העלייה במחיר, כי אין מוצר תחליפי למצבר.

----

פורסם

טוב כמו שהבטחתי אני מקיים .

הלך המצבר, ונחשו מה לא קניתי?!

נכון! לא קניתי מצבר ביוקר, לא שלמתי על שם, למרות שדעת חלקכם זו עלולה להיות טעות.

קניתי מצבר לא מוכר 62A ב-550 ש"ח עם אחריות לשנה, וגם אם הוא ימות אחרי שנה לא אכפת לי.

אני את חלקי תרמתי.

שי

פורסם

אני עוד לא הצלחתי להבין את תכלית השרשור.

מה לא ברור? אתה יכול להסכים או לא להסכים עם החרם על "שנפ"

שי, יפה מאוד. צעד ראשון נגד שנפ. אמנם צעד קטן אבל כך זה מתחיל.

יהודה

פורסם

אמרת את דעתך בנושא שנפ- כל הכבוד. חלק הסכימו, חלק לא. מה הטעם להמשיך ולדון בזה שוב ושוב?

כל אחד יפעל בהתאם לשיקול דעתו ובזה תם העניין. דעתך הובהרה.

מה גם שהנושא איננו טכני ולפיכך לא מתאים לפורום הטכני.

פורסם

מציע להחרים:

את הלחם האחיד, כי מעבירים את עלית מחיר הקמח עלינו.

את תחנות הדלק כי את המחיר חבית נפט הנוסק אנו משלמים.

את הסלולאר, חשבון הפלאפון שלי מדרדר מחודש לחודש.

את המוסכים, כי מחירי השמן והפלאגים פשוט חרפה.

תמתין רגע ואני אזכר בעוד חולארות שמתפרנסים על גבי...:shock:

פורסם

^^^

זה נשמע שאתה נהנה שכולם עושים מליונים עליך!

צרכנות בסיסית שמונעת אינפלציה היא להשקיע עוד דקה בחיפוש מוצר חלופי זול יותר או חנות חליפית זולה יותר. מי שאומר לא איכפת לי כי יש לי כסף או שאין לי זמן להתעסק עם כמה שקלים, גורם ישירות לעליות מחירים

פורסם
^^^

זה נשמע שאתה נהנה שכולם עושים מליונים עליך!

צרכנות בסיסית שמונעת אינפלציה היא להשקיע עוד דקה בחיפוש מוצר חלופי זול יותר או חנות חליפית זולה יותר. מי שאומר לא איכפת לי כי יש לי כסף או שאין לי זמן להתעסק עם כמה שקלים, גורם ישירות לעליות מחירים

אני באמת בשוק. מה אתה מנסה להגיד כאן? מי שרוצה עושה סקר שוק, מי שלא רוצה לא עושה. מי שמאוהב שנפ ימשיך לקנות שנפ וכו'.

פורסם

לאחר שאביב ביקש, התכוונתי להפסיק להגיב בשרשור זה אבל דניאל מערבב נושאים שונים וחייבים לדייק.

מציע להחרים:

את הלחם האחיד, כי מעבירים את עלית מחיר הקמח עלינו.

דניאל

חבל שאתה מערבב נושאים שונים. יש הבדל עצום בין מאפיה, תחנת דלק , מוסכים שמעלים מחיר כדי לא להפסיד (מכיון שיש תחרות רבה) ובין "שנפ" שמפקיעה מחיר בלי כל קשר לגידול בעלויות שלה.

"שנפ" מרשה לעצמה להפקיע מחיר מכיון שאין מספיק תחרות. משום מה אנשים לא עוברים לקנות למשל "ורטה" שהוא בעל מוניטין טובים לפחות כמו של "שנפ" והרבה יותר זול (לפי הודעת תומר בשרשור פה למעלה) וחבל.

יהודה

פורסם

אם כבר לשים דברים על דיוקם:

לאחר שאביב ביקש, התכוונתי להפסיק להגיב בשרשור זה אבל דניאל מערבב נושאים שונים וחייבים לדייק. יהודה

לא ביקשתי שתפסיק להגיב. ביקשתי לא לרשום דברים חסרי תכלית, בוודאי חסרי תכלית טכנית.

...מוסכים שמעלים מחיר כדי לא להפסיד (מכיון שיש תחרות רבה)

כשיש תחרות עסקים נאלצים להוריד מחירים לא להעלות. זוהי המציאות שאני ראיתי בשטח ולא ההיפך. אולי במקום אחר זה עובד אחרת, אוליי בספרים מסויימים זה עובד אחרת.

"שנפ" מרשה לעצמה להפקיע מחיר מכיון שאין מספיק תחרות. משום מה אנשים לא עוברים לקנות למשל "ורטה" שהוא בעל מוניטין טובים לפחות כמו של "שנפ" והרבה יותר זול (לפי הודעת תומר בשרשור פה למעלה) וחבל.

יהודה

יש מספיק תחרות, ולמען האמת אוליי יותר מידיי עם כל המצברים עלומי השמם שאין לייצור ישראלי סיכוי להתחרות איתם במחיר. כמו בן בוודאי שקיימים עוד מותגים איכותיים כמו ורטה, בוש, וולטה ועוד.

לא צריך להיות גאון גדול בכדי להבין בין השורות שאתה מנסה לנגח את שנפ מסיבה שאינה ברורה עדיין וכלל הטיעונים שלך לצערי טרם היוו סיבה הגיונית.

• תוכן חדש...