Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טויוטה קורולה - כתבה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6584 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר ציפיתי לכבתה ענקית נגד מפלצת הליסניג הזאתי.

אבל לא במקום זאת עושים מדידה של רוב מכוניות הליסינג השנואות ומעודדים לקנות עוד כאלה בהנחה שהן חסכוניות?

למה לא מחסלים את התופעה השטנית הזאת?

למה צריך מיליארד מכוניות ליסינג מזוהמות, לא בטיחותיות, עם נהגים ונהגות שלא יודעים לנהוג בכלל?

למה? למה? למה? למה?

פורסם

כי ישי הרבה אנשים שמרוויחים מזה .וחוץ מזה יש לא מעט צדדים חיוביים לתופעה .בקשר למכוניות מזהמות ולא בטיחותיות זה פשוט לא נכון. התופעה כן גרמה להצערת השוק והמכוניות החדשות הן עדיין יותר בטיחותיות ומזהמות פחות (גם בגרסת ליסינג). רוב האנשים שמקבלים ליסינג משתכרים לא רע והם לא היו הולכים ברגל אם לא היה להם רכב ליסינג ,מה שכן לא בטוח בכלל שהם היו קונים מכונית חדשה.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
למה צריך מיליארד מכוניות ליסינג מזוהמות, לא בטיחותיות, עם נהגים ונהגות שלא יודעים לנהוג בכלל?

למה? למה? למה? למה?

נכון, כל המכוניות בארץ צריכות להיות הונדה סיויק EX/DX מתחילת שנות ה-90. זה בטוח פחות מזהם ויותר בטיחותי ממגאן ליסינג (כריות אוויר ו-ESP זה לחלשים :-P).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
כבר ציפיתי לכבתה ענקית נגד מפלצת הליסניג הזאתי.

אבל לא במקום זאת עושים מדידה של רוב מכוניות הליסינג השנואות ומעודדים לקנות עוד כאלה בהנחה שהן חסכוניות?

למה לא מחסלים את התופעה השטנית הזאת?

למה? למה? למה? למה?

התגובה שלך מכלילה ציבור שלם ובנוסף גם שגויה בחלקה.

- האם לדעתך כל נהג הנוהג על רכב ליסינג הוא נהג גרוע?

האם לדעתך זה נכון להכליל אלפי אנשים אך ורק כי הם נוהגים ברכב שקיבלו מהעבודה?

לדעתי ההכללה שגויה, מוטעה וילדותית.

- רבים האנשים בעלי ברכבי הליסינג אשר אילו לא היו מקבלים את רכב הליסינג לא היה באפשרותם לקנות רכב חדש.

אז נכון, הליסינג מביא מכוניות אשר חלקן נופל ברמת הבטיחות ממכונית פרטית מקבילה.

עם זאת, אל תשכח כי מכונית אשר חלק גדול מבעלי מכוניות הליסינג היו קונים הן משנתונים 90-02 כך שמכונית

חדשה בהחלט ברוב המוחלט של המיקרים יותר בטיחותית ופחות מזהמת.

הטענות שלך חסרות שחר. אני מבין כי תופעת הליסינג לא לרוחך, אך עם זאת אל תעליל דברים לא נכונים.

פורסם

תופעת הליסינג מקוממת משתי סיבות:

1. העלות השולית של נסיעה היא אפס. ברגע שהרכב נמצא ברשותו של המשתמש, אין משמעות כספית לנסיעה שמתקיימת או שנחסכת. התוצאה היא הרבה מקרים של אנשים (אני מכיר כאלה אישית) שנוסעים מי-ם לזכרון יעקב כי "התחשק להם לאכול שם גלידה". זה לא סביר, זה מזהם וזה מעצים את הצפיפות על הכבישים.

2. למשתמש יש מוטיבציה ל"קרוע" כמה שיותר את הרכב כי "הוא כבר שילם עבורו, אז מגיע לו לנצל את הרכב עד הסוף".

תוצאה - כנ"ל.

אם נוסחת החיוב הייתה מביאה בחשבון את עלות הדלק שהמשתמש צורך, הרבה מהתופעות האלה היו נעלמות.

פורסם

אני משתמש בחלקים מקוריים בלבד, ועל כל פיפס קטן של הרכב ישר רץ לטיפול, בעלי ליסינג או חברות שומרים ככה על הרכבים?

לא!

אני נזהר שלא לפגוע במהירות 0.0000001 קמ"ש בפגוש של אוטו אחר כשאני מחנה, האם בעלי רכבי ליסינג שומרים ככה על הרכב?

לא!

אני לא לוקח את האוטו לנסיעה של 2 מטר כי אני מתעצל לסחוב את השק עם הבמה לילדים מהסופר, בעלי רכבי ליסינג חושבים פעמיים לפני כל נסיעה?

לא!

ויש עוד אלף ואחת דוגמאות.

למה אני שונא ליסינג? כי גם בגללו לכל תת סגן מזכירה נותנים רכב ובגללה אני תקוע כל יום בפקק לעבודה שלפני מה שאני רואה כ 85 אחוז ממנו רכבי ליסינג.

למה אני שונא ליסינג?

כי בעוד 5 שנים בערך שוק יד שנייה יהיה מוצף במכוניות הקרועות\אחרי תאונה\מצב תחזוקה לקוי, ואז באמת יהיה שמח.

פורסם

א. בוא נתחיל מזה שבביתי יש רכב ליסינג ולכן אני מסתמך על עצמי.

אני משתמש בחלקים מקוריים בלבד, ועל כל פיפס קטן של הרכב ישר רץ לטיפול, בעלי ליסינג או חברות שומרים ככה על הרכבים?

גם אני על כל פיפס דורש מוסך כמה שיותר מהר, מה גם שאני מפנה לעצמי זמן שאני אוכל לגשת למוסך ולראות

שהטיפול מתבצע כראוי ובנוסף אם אתה מבקש להגיע עצמאית תמיד ישלחו אותך למוסך טוב ומקצועי יותר מאשר

אם הרכב נלקח על ידי נציג החברה.

אני נזהר שלא לפגוע במהירות 0.0000001 קמ"ש בפגוש של אוטו אחר כשאני מחנה, האם בעלי רכבי ליסינג שומרים ככה על הרכב?

גם אני נזהר שלא לפגוע או לגעת ברכב אחר ולא רק בגלל שאיכפת לי מרכבים אחרים אלא גם אכפת לי מהרכב בו אני נוסע.

אני לא לוקח את האוטו לנסיעה של 2 מטר כי אני מתעצל לסחוב את השק עם הבמה לילדים מהסופר, בעלי רכבי ליסינג חושבים פעמיים לפני כל נסיעה?

פה אתה מדבר על דלקן/פזומט חופשי, לא לכל רכבי הליסינג יש כזה.

לי במקרה יש כזה, ואני מסכים איתך שפחות מתחשבנים בעיניין הדלק, אך לומר שבשביל כל הליכה של שתי דקות לוקחים את

האוטו זאת הגזמה.

למה אני שונא ליסינג? כי גם בגללו לכל תת סגן מזכירה נותנים רכב ובגללה אני תקוע כל יום בפקק לעבודה שלפני מה שאני רואה כ 85 אחוז ממנו רכבי ליסינג.

אם אותה מזכירה לא הייתה מקבלת את רכב הליסינג, סביר להניח כי היא הייתה נוסעת ברכב ישן, מזהם ופחות בטיחותי.

----

תזכור כי רכב הליסינג בדרך כלל אמור לשרת את האדם למשך 3 שנים, אז נכון שלא צריך לחפש לו קונה אחר כך וכו',

אבל בכל זאת זהו בטח שלא אוטו השכרה שלוקחים לכמה ימים ולא אכפת לך ממנו.

גם נכון שיש כאלו שהרכב שלהם מוזנח ומלא דפיקות אך אל תשכח שלא חסר כאלו גם במכוניות הפרטיות.

פורסם

ויש עוד אלף ואחת דוגמאות.

הליסינג אינו הבעיה, וכרגיל הרבה מאוד דמגוגיה עם מעט מאוד אמת.

הפקקים הם בעיקר עקב פיגור של עשרות שנים בפיתוח של תחבורה להסעת המונים + עליה ניכרת באיכות החיים אשר מגבירה את תופעת ריבוי הרכבים.

חזרתי מלונדון מנסיעת עבודה, ושם אין ליסינג והפקקים אדירים , ככל שרמת החיים עולה , יחד איתה עולה רמת הנסועה וכמות הרכבים..

חוץ מזה, זה מה שקורה שכולם רוצים לגור במרכז. התופעה כמעט ואינה קיימת בפריפריה בצפון ובדרום.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

וחוץ מזה, היום כל אחד שיש לו כמה לירות נורא חשוב לו שגם אנחנו נדע. אז במקום לקנות אוטו הגיוני, קטן חסכוני מתקדם ובטוח, הוא קונה משאית קטנה ( לשון נקבה כמובן גם חלה, אולי יותר אפילו ), הידועה גם בשם המיתולוגי ג'יפ, תופס מקום שאין על הכביש, מזהם את האויר, מסתיר את שדה הראיה של ה"נמוכים", חונה כמו גדול בחניה כפולה או על המדרכה ועוד כהנה וכהנה סוכריות.

פורסם
כי בעוד 5 שנים בערך שוק יד שנייה יהיה מוצף במכוניות הקרועות\אחרי תאונה\מצב תחזוקה לקוי, ואז באמת יהיה שמח.

כן, הרי עכשיו כל המכוניות המשומשת במצב תצוגה :roll:. במיוחד הונדות סיויק

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

תגיד לי לא נמאס לך מלעקוץ אותי עם הנושא של הונדה סיוויק?

ולפחות כאשר האוטו שלך, וקנית אותו במיטב כספך, אתה שומר עליו הרבה יותר טוב מאשר רכב שאתה מקבל ל 3 שנים, ובקושי משלם עליו.

ואני בטוח ב 100 אחוז שכשלא הייה ליסינג כל המכוניות יד שנייה אחרי 3 שנים היו במצב טוב יותר מאשר רכבי הליסינג אחרי 3 שנים.

אני רוצה לראות אותך בעוד 10 שנים מנסה לקנות מכונית משומשת ולנסות למצו רכבים שלא ליסינג וכשתקנה אחת כאת אם תמצא תצא לרחוב ותתקע בפקק כשמלפניך 100 טויוטות קורולות.

בהצלחה.

או שאתה מאותם אנשי ההיי טק המנותקים שכן יש להם אוטו ליסינג ואז בכלל לא שווה להתווכח איתך.

פורסם

לא, אני לא מאותם אנשי היי טק מנותקים.

אני פשוט אומר את מה שאמרו כבר מעליי - כל אותם אנשים שיש להם אוטו ליסינג סביר להניח שהיו קונים רכב ממודל 90-00, גם סביר להניח טויוטה קורולה, או, רחמנא ליצלן, דייהו לנוס/נובירה, ואני ממש לא בטוח שזה היה בטיחותי יותר ומזהם פחות ממכונית ליסינג משנת 2005.

ועוד דבר שאני מנסה להגיד - לא כולם חושבים כמוך ושומרים על האוטו כמו לא יודע מה - הרוב מתייחסים לאוטו כאל כלי שמשרת אותם, ולא הם אותו, (ואפשר להבין אותם, כאן לא קובה). ולכן תמיד היה ויהיה מאוד קשה למצוא מכונית יד שניה במצב טוב, ליסינג או פרטי.

פורסם

אני פשוט אומר את מה שאמרו כבר מעליי - כל אותם אנשים שיש להם אוטו ליסינג סביר להניח שהיו קונים רכב ממודל 90-00, גם סביר להניח טויוטה קורולה, או, רחמנא ליצלן, דייהו לנוס/נובירה, ואני ממש לא בטוח שזה היה בטיחותי יותר ומזהם פחות ממכונית ליסינג משנת 2005.

אתה צודק.

רכב כזה מזהם יותר מרכב ליסינג חדש, א-ב-ל ברכב כזה גם נוסעים הרבה פחות, לנסיעות חיוניות בלבד.

התוצאה הכללית תהייה ירידה בזיהום, כיוון שלמרות שהזיהום לק"מ נסיעה יגדל - סך הק"מ שהרכב יעשה ייפחת בהרבה.

• תוכן חדש...