Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דוח חניה מ"פקחים" של מועצה אזורית, ממתי?

Acejin
שימו לב! השרשור הזה בן 5976 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

היי,

קיבלתי היום דוח חניה על סך 250 שקלים, חניתי כביכול במקום אסור (בתוך ישוב), ממתי אסור לחנות בתוך ישוב?

כמוני היו עוד המון, פשוט כל מכונית שחנתה בצידי המדרכה הוצמד לה דוח לשמשה.

כמה שאלות:

מדובר בדוח של מועצה אזורית, ולא בדוח של פקח תנועה. כנראה שהחליטו להגדיל את הקופה של המועצה על חשבון נהגים תמימים :wink:.

אפשר איכשהו להתחמק מזה מכיוון שלא מדובר בדוח של משטרת תנועה?

עוד דבר שנורא הרגיז אותי, חלק מהמכוניות היו עם תו מסויים (תושבים של אותו ישוב), והליצנים שנתנו את הדוחות פשוט פסחו על כל מכונית עם התו המיוחד הזה, שככל הנראה הם קיבלו כמה ימים לפני כדי לא להידפק.

אני חונה בישוב הזה כבר כמה שנים, ואף-פעם לא קיבלתי דוח.

מה אתם חושבים, אפשר לצאת מזה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מועצה אזורית מבחינתך היא כמו כל רשות מקומית אחרת. אין הבדל בין דו"ח של מועצה אזורית לדו"ח של עיריה.

פקח של רשות מקומית נותן דוחו"ת בהתאם לסמכויות להן הוכשר על-ידי הרשות המקומית. אין דבר כזה פקח תנועה - יש פקח.

לרשות מקומית יש סמכויות לתת דוחו"ת בהתאם לחוקי העזר שקיימים באותה רשות

לדוגמה - אאל"ט פקח בחולון יכול לתת דו"ח לרכב שחונה בניגוד לכיוון התנועה, בבת-ים לא, וכמדומני שגם לא בת"א.

בענין הסדרי חניה קובעת כל רשות מקומית את התנאים והזכאויות לפטור.

למשל בת"א בעלי תו אזורי פטורים מתשלום חניה באזור מגוריהם ויכולים לחנות בחניון עירוני בהנחה של 50 אחוז מהמחירון.

בבת-ים בעלי תו אזורי פטורים מתשלום באזור מגוריהם, אבל יכולים לרכוש (כמה עשרות שקלים) תו עירוני ולחנות בכל העיר חינם.

אני מניח שהמכוניות שהפקח דילג עליהן, הן בעלות תו מקומי.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חניתי פעם נגד הכיוון באיזה ישוב ויצא לי פתאום מישהו ממרפסת ממול והתחיל לנבוח עלי שהוא פקח או משהו כזה של היישוב, ושהוא יכול לתת לי דו"ח, ושהוא עקב אחרי מאז שנכנסתי ליישוב וראה שנסעתי את כל הרחוב נגד הכיוון (לא נכון ד"א), ואז אשתו יצאה וגם התחילה לצעוק, הם נרגעו רק כשהפכתי את האוטו חזרה. כנראה שלחיים במקום שקט מדי יש תופעות שונות על אנשים שונים.

אז כנראה שיש להם סמכות לתת קנסות, השאלה איך עובד התהליך של העירעור וכו'. אם יוצא לך לחזור לשם תבדוק אם יש בהתחלה של הרחוב או בכניסה ליישוב שלט כלשהו שאוסר על חניה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בהצלחה!

דרך אגב, אין לי מושג איך נראים הדוחות האלה ואם הם מודפסים או בכתב יד או מדבקה, אבל מן ההגיון שיהיה בדו"ח פירוט של ה"עבירה" בסגנון "חנית בניגוד לתמרור/חוק כזה וכזה". באמת מוזר כל הסיפור הזה, נראה שלאותו "פקח" היה יום ממש רע אם אחרי כמה שנים שחונים שם פתאום הוא נותן לכולם דו"חות על חניה באפור.

אולי כדאי בכל זאת שתבדוק שוב, גם אם לא הוצב תמרור באותו מקום ספציפי שחנית יכול להיות תמרור בכניסה שאומר שהחניה בשטח היישוב מותרת בתחום מסויים לרכב מסויים בשעה מסויימת וכדו'. למשל בכניסה לאריאל רשום שאסורה חניה לרכב מעל 4 טון בכל העיר אלא במקומות המיועדים לכך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא היה שום שלט שאוסר על החניה.

אני בעצמי גר במושב ליד, וגם אצלנו חונים בכל חור, אנשים חונים איפה שמתחשק להם.. ככה זה במושב,

ואין אצלנו שלט אחד שאוסר על חניה. אני לא חסמתי אף-אחד, חניתי במקום נוח שלא מפריע לזרימה של התנועה.. וכמוני היו עוד הרבה שקיבלו דוחות.

ד"א, הדוח נראה כמו כל דוח רגיל (אני חושב) רק שהוא היה בצבע ורוד, ולמעלה רשום מועצה אזורית וכ'ו..

אני אעדכן מחר, ותודה על התגובות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אין איסור לחנות שם אז אין הצדקה לדו'ח, פעל בתהליך המקובל לבטלו

אם כן, אז זה לא דו'ח לנהגים תמימים אלא לנהגים שחנו במקום אסור.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

באיזה יישוב מדובר?

מושב קטן זה בטוח לא, כי במושבים חונים באמצע הכביש וזה לא מפריע לאף אחד.

אשמח לשמוע על איזה מקום מדובר בדיוק.

Xbox12341

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צלם את הרחוב בוא קיבלת את הדו"ח כדי להוכיח שאין שלט המורה על חניה אסורה/בתשלום וכו'.

במידה ותוכיח זאת, תוכל לבטל את הדו"ח.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5976 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...