רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,620 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 937 צפיות
הרכב יוצע בארץ בדגם אחד שהוא יהיה 2X4 ולא כמו באירופה 4X4 אבל סמל"ת בוחנים את האפשרות להביא את הגירסה של ה4X4 כי תהיה יקרה אבל עדיין בוחנים את האפשרות המחיר ינוע בין 130.000 שקל לבין 135.000 שקל אני לא יודע למה יש הבדל של 5.000 שקל מעניין המתחרות שכך פיאט מציין הם הדייהטסו טריוס והיונדאי טוסון. הנא הקישור http://www.auto.co.il/Content/Articles/ArticlesView.asp?ArticleId=5012&SubjectId=81. יניב
הודעה אחרונה מאת יניב1, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני בטח לא הבן אדם הראשון שחשב על הרעיון וגם לא האחרון. לאחרונה יצא לי לראות במספר פורמים עד כמה קל לפרק את הבודי של החיפושית ולהשאיר שלדה נקייה. ברור לי שזה לא הדבר האולטימטיבי לשטח,אך עדיין רעיון נחמד בהתחשב במשקל שיהיה לכלי. ברור לי שהעניין לא קל,ציוד יש לי,ניסיון בריתוך גם יש,בכללי חוץ מלבנות לשלדה מן סוג של קשת התהפכות ומיגון למנוע מה עוד עלי לקחת בחשבון? מן הסתם הדבר לא יהיה חוקי לנסיעה אך במקרה ו"תופסים" אותי נוסע עם הכלי בשטח,מה יכולים להיות ההשלכות? שלילה,החרמה של הכלי? אשמח לקבל חוות דעת במיוחד מאנשים שכבר ביצעו את הדבר. בן.
הודעה אחרונה מאת asafk, -
-
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
בכתבה שקראתי באינטרנט (כרגע אני לא זוכר את האתר), ה''ניו יורק טיימס'' העלה מחקר שמעלה את החשד שרכב היברידי הוא מסרטן. למישהו יש משהו להוסיף ולהבהיר את העניין? תודה רבה [עריכה: http://www.nytimes.com/2008/04/27/automobiles/27EMF.html]
הודעה אחרונה מאת atoo, -
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום! לא מזמן קיבלתי רשיון(ואני בן 17) ואמרתי לחבר שלי שאסור לי להסיע יותר מ2 אנשים באוטו עד גיל21 והוא טוען שמגיל 19 אני יוכל כבר להסיע יותר מ2 נוסעים. מי מאיתנו צודק?
הודעה אחרונה מאת xbox12341, -
- 1 תגובות
- 809 צפיות
למיטב ידיעתי, בהרבה מקומות בעולם מדובר על צורת "הענשה" דומה (חוץ מ2 הסעיפים האחרונים ). אבל זאת תמונה שמצאתי באינטרנט שממש מפרטת את הקנס הכספי והעונש בכלא עבור כל עבירה. בין אם היא בוצעה לראשונה או באופן שחוזר על עצמו.
הודעה אחרונה מאת haimy, -
חברים שלי אתמול עשו תאונה, טוטאלוס במקום. נתקעו ברמזור ואז בקיר ישר לגמרי על בערך 110 (ברמזור) ואז אני מניח שאחריו זה ירד לאזור ה80-90. בכל מקרה, לא נפתחו כריות אוויר. האוטו בן בערך חצי שנה אם לא פחות. נס גדול שהם יצאו מזה בלי שריטה. זה נראה למישהו הגיוני שפגיעה ישרה בקיר במהירויות כאלה לא תפתח כריות אוויר?
הודעה אחרונה מאת מנחם פ, -
לא מזמן עברתי לדירה חדשה ברמת-גן. היום בבוקר, חברה שלי יורדת למטה בשביל לנסוע להפגש עם ידיד ומתקשרת אלי אחרי דקה. "כדאי שתשב". כבר חשבתי שזהו, גנבו את האוטו. אבל לא - "האוטו שלך על בלוקים, גנבו את הג'נטים עם הצמיגים". המנוולים אפילו עשו עבודה יפה - באו עם כפפות (וזרקו אותן בצד, ככל הנראה - בכל מקרה אספתי ואקח למשטרה, לא שאני חושב שזה יעזור). האוטו יושב יפה על בלוקים ולא נראה שנפגע מעבר לכך. קשה לי להבין מה יש לגנבים עם רביעיית חישוקים בני 7 של קליאו ספורט, שבוודאי ראו ימים יפים יותר, שלאחד מהם חסרה הקאפה של הסמל ושמולבשים עליהם צמיגים במצב בינוני עד רע... אבל בכל זאת - אם תראו רביעיה כזו למכירה (במיוחד אם לא יורידו מהם את הצמיגים - עם צמיגי יוקוהמה SDRIVE), או ע…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- עוקב אחד
- 33 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
לפני שמתנפלים, אני מודה, עשיתי טעות ולא חשבתי פעמיים, אבל חלק גדול לא היה ממש באשמתי. אני ועוד חבר היינו אמורים להגיע למקום מסויים, בגלל שהוא מכיר את האיזור ואני לא - פעם ראשונה שאני נמצא שם, הוא הוביל אותי, הוא היה מקדימה ואני נסעתי מאחוריו, אני הייתי על הטמפרה שלנו והוא היה על פג'ו 309, בכל מקרה נסענו ואני עוקב אחריו, מקדימה הייתה כיכר שמשום מה לא ראיתי שזו כיכר, על פי דרך הנסיעה שלו זה היה נראה כאילו זה כביש ישר, הרכב שלו הסתיר לי את הכיכר אז נסעתי אחריו, בכל מקרה החמור הזה החליט לקצר את הדרך וחתך את הכיכר מצד ימין כי שם הכביש היה ישר יותר, ומצד שמאל היה צריך לעצור ולעשות עיקוף ואני גם כמו עוד חמור נסעתי בעיקבותיו, רק אחרי שנכנסתי לכיכר עצמה ראיתי מצד שמאל שזאת בע…
הודעה אחרונה מאת Nemesis, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
לא הבנתי מצד אחד אני פטור ממבחן שנתי מצד שני אני צריך לשלם 2861 שקל אז אם אין עבודה של בוחנים למה לכל הרוחות האגרה כל כך יקרה?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכם ברצוני לשאול, אני קונה רכב שמכל מיני סיבות יהיה אפשרי להעביר אליי בעלות רק בעוד חודש. ואני צריך את הרכב עכשיו, בעל הרכב סומך עליי ומוכן לתת לי את הרכב לפני העברת בעלות ושנחתום על זכרון דברים שהחל מתאריך כזה וכזה כל האחריות על הרכב עליי וכ'ו. וכמובן, שכאשר יתאפשר נעביר בעלות בצורה מסודרת. שאלתי היא האם אני יכול לעשות ביטוח לרכב שאני עושה בו שימוש יום-יומי אולם הוא עדיין לא על שמי ? תודה מראש על הסיוע, חברים.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום חברים! יש הרבה אנשים שפנו אלי בפרטי בשבוע באחרון, לגבי פקודת התעבורה. מצאתי את הנוסח המלא והחדש של הפקודה, ריכזתי בדף HTML אחד, והעליתי לרשת. הכתובת היא: www.taavora.cjb.co.il תיהנו, ותנהגו בזהירות. הכי חשוב! אלמנט.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מישהו יודע אם יש? שתיים? אם הן עובדות או דחלילים? אם יש ועובדות, היכן ממוקמות?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
טוב, אז לכולם פה יש מכוניות פאר וספורט חונות ליד הבית (להורים שלי יש E500, החלפנו את ה-XJ12 אחרי שהדלת נפלה באמצע הנסיעה - יגואר קקי אוטו). האמת שהיו לנו כמה מכוניות מצחיקות ומעפנות ביותר. חלקן יותר מגניבות מה-E500 שכאמור אני נוסע בה עכשיו (הייתה לי בוקסטר, אבל מכרתי כי היא לא פתחה מספיק טוב ואני מחליף לניסאן Z). רנו 4.... ידית הילוכים במיקום דבילי, חלונות שנפתחות הצידה, ריפוד מגעיל במיוחד. המכונית נתקעה תמיד בחול בחוף הבונים. פלוצווגן חיפושית 65 (אני חושב) שאבא שלי טיפל בה בעצמו וכל פעם גנבו לו את הפנסים מחדש. בצבע כחול דהוי כמובן. עוד חיפושית לוהטת שהתחילה לבעור באופן ספונטני באמצע פקק תנועה בפ"ת. לאבא שלי הייתה פעם רום-כרמל, אבל אני ממש לא זוכר את ז…
הודעה אחרונה מאת Tvr_speed_12, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חבר שלי קיבל קנס מהעירייה על על חנייה באדום לבן לפני חודשיים בערך. מועד התשלום הוא ביוני. היום הסתכלתי רגע על הקנס וראיתי שמספר הרכב לא תואם בשתי הספרות הראשונות (בכל השאר כן). ממה שאני יודע מצלמים את הרכב, אבל מספר הרכב בתלונה לא תואם את מספר הרכב בתמונה (כמובן שהשאר תואם: סוג הרכב, צבע). האם תמיד מצלמים? כשכותבים מכתב לבעל הקנס, בטח מסתכלים בנתוני משרד הרישוי, לכן מאוד יכול להיות שלא ימצא רכב שמתאים לקנס, האם הם מתאימים תלונה לתמונה המצולמת? רציתי לדעת אם איכשהו אפשר לצאת מזה בגלל הנסיבות .. תודה רבה לכל העונים.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
יש לי רישיון שנתיים, עברתי טסט על ידני ונהגתי במשך כל התקופה על אוטומט. ביום ראשון אני עומד לנהוג על ידני אחרי שנתיים לאיזשהו טיול ארוך נסיעה. האם לדעתכם אני אנהג כרגיל כאילו אתמול נהגתי על ידני או שיהיה לי קשה? יש לציין שדי נהנתי לפני שנתיים לנהוג על ידני, לא סחבתי את עצמי.
הודעה אחרונה מאת method, -
-
לכל מי שהוריד את הקובץ שלי לגילוי מכמונות ולכל מי שטרם... הקובץ עבר שידרוג משמעותי. בין היתר קטן גודלו לרבע מהקובץ הקודם ולמרות שנוספו מיקומים מעודכנים! מומלץ למי שהורידו לעדכן... מי שטרם הוריד, מומלץ בחום! (חינם חינם) הוראות: בדף הבית שלי ב-YouTyube http://www.youtube.com/atoo2412 להכנס לסרטון ששמו: גילוי מכמונות בעזרת GPS ותוכנת iGO מימין לסרטון ללחוץ על More info שם יש הסבר מפורט יותר, לינק אל הקובץ והוראות התקנה. ב ה צ ל ח ה כל העושה שימוש בקובץ עושה זאת על אחריותו בלבד.
הודעה אחרונה מאת atoo, -
הונדה סיוויק אמריקאית 1 2
מאת ChenN-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
לילה טוב וחג עצמאות שמח יצאתי היום לאסוף חבילה עם האוטו, ובדרך ברחוב שלי אני רואה הונדה סיוויק עם לוחית רישוי אמריקאית, של מדינת טקסס. חשוב לציין שהלוחית רישוי ממש יפה, וזה משהו שלא יקרה בארץ. עצרתי לצלם וההבדל היחידי שראיתי בינה לבין מה שיש בארץ זה רק צורת הפנסים. יש עוד הבדלים בינהן? מצ'"ב תמונות של הרכב.
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 723 צפיות
שלום לכולם קניתי סאאב 5-9 שנת 2002 ואני רוצה לדעת אם יש לסאאב מועדון פעיל בארץ ואיך מצטרפים אליו תודה.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי שלשום עברתי תאונה, הגעתי לרמזור ליד ככר המצבה בבת-ים, המתנתי עד להתחלפות הרמזור לירוק והתחלתי לנסוע כשפתאום הבחנתי ברכב שנע במהירות מצד שמאל בלמתי בכל הכח ועצרתי כשאני בערך 30-40 סנטימטר בתוך הצומת, הרכב שבא משמאל בלם, אבל זה לא הספיק והוא נכנס בי, במקום לסובב מספר סנטימטרים את ההגה שלו לכיוון שמאל והתאונה הייתה יכולה להמנע. הוא פגע בי ממש בקצה הקדמי שמאלי. הפנסים אצלי התנפצו הגריל נשבר, כנ"ל לגבי הטמבון הכנף ומכסה המנוע. אצלו היה ריסוק הרבה יותר רציני. הוא הודה באשמה בע"פ ובכתב, ואמר שהוא נורא מצטער ושזה בדיוק התחלף לו, הלכתי לבדוק את זה וראיתי שיש ירוק מהבהב ושזה לא רמזור שישר מתחלף לכתום ובנוסף מרגע שיש לו אדום ברמזור ועד הרגע שהיה לי ירוק עוברות 6 שניו…
הודעה אחרונה מאת רועי.א, -
- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מצטרף לשאר הסרטונים http://www.youtube.com/atoo2412
הודעה אחרונה מאת atoo, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
קיבלתי רפורט אתמול על כך שנכנסתי באין כניסה 500 שקל - עכשיו קיבלתי את הרפורט ביד מהשוטר, האם אני אקבל גם העתק בדואר? אם אני אשלם את הרפורט בבנק הדואר במזומן האם אני אקבל חשבונית\קבלה בדואר אליי הביתה? אני פשוט רוצה להסתיר את זה מההורים וקודם ברצוני לבדוק אם זה אפשרי בכלל. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת idan707, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום נתפסתי אתמול בלילה על מהירות 135 קמ"ש במקום 90 קמ"ש בכביש בינעירוני (מחיפה צ'קפוסט לכיוון צומת יגור ), לא הודיתי בעבירה המיוחסת וטענתי שחלה טעות והתבלבלו ושזה לא אני, השוטר נתן לי רישיון זמני של 3 ימים עד לפגישה עם הקצין בנוסף לבית משפט באוקטובר , הסיפור עצמו לא יודע אם זה עוזר אבל בכל מקרה אני אספר ! אני נעצרתי ע"י השוטרים לא כשתפסו אותי, אלא למי שמכיר את האיזור נעצרתי אחרי הרמזור שפונים בו שמאלה בצומת והתנהגתי שאין לי מושג לגבי המהירות ושזה לא אני ! אז מה שאני רוצה לשאול מה כדאי לעשות ! להכחיש ביום ראשון עם הקצין או להודות ולנסות לסגור את זה איתו בלי משפט ת'אמת אני גם אין לי כסף לעורך דין וגם אין לי כסף לקנס האם אפשר לסגור על חודש שלילה ולסיים את זה…
הודעה אחרונה מאת daniel13275, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אתמול חזרתי מבי"ס בטרמפ במקרה עליתי על רנו מאגן 2001 עכשיו שמתי לב לכך שאין שום דרך לפתוח את החלונות במושב האחורי, אין לחצן חשמלי או ידית שאפשר לפתוח או לסגור איתה את החלונות, כמובן שאפשר לפתוח אך רק הנהג יכול לשלוט בפתיחה וסגירה של החלונות. עכשיו אני שואל למה לעזאזל המומחים ברנו לא שמו ידית או לחצן חשמלי? נמרוד.
הודעה אחרונה מאת OSH205, -
-
- 3 תגובות
- 777 צפיות
אשמח לקבל פרטים איפה אפשר להשגי ספרים לגבי מנוע הרכב או בכללי טיפול בבעיות וכו' ?
הודעה אחרונה מאת perna longa, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בעקבות הסרטון הקודם שהבאתי לכם עם הבחור שהסתדר עם השמן על הכביש קבלו את זה: http://www.shoutfile.com/v/xx5XhEcg/Dead_Mans_Curve
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מבחן ריסוק לטנדר סיני http://www.shoutfile.com/v/dnz2G56z/Chinese_Truck_Fails_Crash_Test__
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
-
- 33 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אהלן קארספורום, אני עושה עבודה על הקשר בין גיל לבין לקיחת סיכונים בנהיגה(עבודה בסוציולוגיה) התשובות לשאלון צריכות להיות במספרים בין 1 ל- 4, (1- לא נכון, 2- לא כל כך נכון, 3- די נכון, 4- נכון מאוד) אלו השאלות: גיל הנבדק:____ 1. כשאני מתקרב לרמזור ירוק מהבהב אני מאט. 2. בזמן נסיעה ב"נתיבי איילון" איני נוהג מעל 90 קמ"ש. 3. אף פעם לא הייתי מעורב בתאונת דרכים. 4. איני מדבר בפלאפון בזמן נסיעה ללא דיבורית. 5. אני תמיד מאט כאשר אני מתקרב למעבר חצייה. 6. אף פעם אני לא עוקף כאשר יש קו לבן רציף. 7. אני מקפיד לנהוג בנתיב הימני. 8. כשיש תמרור עצור, תמיד אני עוצר עצירה מלאה. 9. איני נכנס לצומת לא פנויה אפילו שהרמזור ירוק. 10. אם שתיתי כוס אחת של מש…
הודעה אחרונה מאת Alexa, -
- 0 תגובות
- 668 צפיות
http://www.mivzakon.co.il/fun/b.aspx?b=1644
הודעה אחרונה מאת atoo, -
- 9 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
אני רוצה לדעת איך בדיוק אני מבקש להמיר לאזהרה האם מכתב בדואר רשום או שמה אפשר ללכת לתחנת משטרה? הדוח שלי ניתן מ"מרחב יפתח" כמו כן אם מישהו יוכל לצרף ניסוח יפה או לשלוח לפרטי אודה לו מאוד
הודעה אחרונה מאת SEAT FR, -
יכול להיות שהנהג היה נוסע מהר גם ככה, אבל נראה שלשוטר שדלק אחריו יש 'תרומה' לתאונה הקשה הזאת. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3539736,00.html
הודעה אחרונה מאת manger20,