רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,620 נושאים בפורום הזה
-
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היום נכנס בי רכב בחוזקה מאחורה שכתוצאה מכך העיף לי את הרכב קדימה על עמוד קטן מאחורה פנס אחד נשבר ויש מכה בטמבון מקדימה גם נוצרו כמה שפשופים ובצדדים של הטמבון הוא נסדק החלפנו פרטים יידענו את הביטוח כאשר נסעתי ברכב התחלתי לשמוע רעשים.... במיוחד בזמן העברת הילוכים ובצד של היושב ליד הנהג, המכסה שעל ההגה במקום שנמצאת הצפצפה וכרית האויר רופפת (השתחררה ממקומה) לפני שאני נוסעת למוסך ופוגשת את השמאי.... יש למישהו השערה מה נפגע לי ברכב מלמטה בצד הקדמי... שיכול לגרום לרעשים האלו? איך עובד בכלל כל העניין של ההסדר עם הפוגע והביטוח שלו? אני הולכת לתקן ומשלמת מכספי או מכספי הפוגע??? צריכה עזרה.. תודה
הודעה אחרונה מאת אלמנט, -
-
- אחראי פורום
- 31 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום לכלום. בארץ שלנו רוב מכירת המכוניות הולכת לליסינג (כ-70%). עובדה. הליסינג מנסה לקנות את הרכב הזול ביותר שקיים, גם אם זה מגיע על חשבון אבזור (פחות חשוב) או על ציוד בטיחות (ממש חשוב). עובדה. אז השאלה שלי היא למה הליסינג לא קונה מכוניות ידניות שבדרך כלל אמורות להיות יותר זולות מהאחיות האוטומטיות? שמעתי שזה בגלל שהם גם צריכים למכור את הרכב והדגם האוטומטי עלוה יותר כסף אבל למעשה מהתחלה הוא יכול להעלות יותר. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי! אתמול בלילה נכנסתי לכיכר גדולה (האמת ככה כיכרות צריכות להיות, פשוט בישראל 90% מהכיכרות קטנות לפחות בחצי), שעקב תקלה בממטרות שעל הכיכר עצמה, חצי מהכיכר הייתה רטובה. ביצעתי בכיכר פרסה במהירות של 20-מקסימום 30 קמ"ש, ובסוף הפרסה נכנסתי לתת היגוי. כל החורף כשהיו הרבה יותר מים עברתי כיכרות במהירויות דומות ולא קרו לי דברים כאלה, אז למה דווקא עכשיו במהירות כזאת ?? חשוב לציין - צמיגים ולחץ אוויר תקינים. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
-
- 0 תגובות
- 552 צפיות
הכותרת אומרת הכול. מבקש לברר את היבואן של הג'אנטים KORMETAL.
הודעה אחרונה מאת EXTREM, -
- 1 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
צהריים טובים, היכן אני יכול למצוא מגרשי גרוטאות עם מכוניות חדשות \ ישנות שיצאו מכלל פעולה? במקום ללכת סחור סחור - אשאל את השאלה ישירות: אני רוצה להחליף את המושבים של הרכב שלי. היכן אני יכול למצוא מושבים בזול? עם הרכבת המסילות אני כבר אסתדר בבית.
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
שמעתי שבעזה משתמשים בשמן טיגון כדי להניע את המכונית במקום דלק. מה ההשלכות של השימוש בכך? (סתם ליידע כללי)
הודעה אחרונה מאת stealtho, -
-
- 2 תגובות
- 770 צפיות
אני מעוניין לבצע המרה שכזאת, כמה זה עולה האם הגימור טוב או קרוב לזה של היצרן... האם יש רמות גימור וכן מחירים שונים אשמח לכל פיסת מידע בנושא תודה....
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 774 צפיות
אהלן. אני חייב עד מחר בבוקר תשובה כי אני לוקח את הרכב לבדיקה ב"ה. סובארו 2002 נפח 1.6 ידני, יד 1 , ו-120000 ק"מ. NEW AGE. תודה לכולם!
הודעה אחרונה מאת roee, -
-
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
התקבלה הודעה מנציג Sonigo International Shipping בפורום אחר בה הוא כותב שהחל מה-15 באפריל, על פי תקנה חדשה של משרד התחבורה, ייאסר ייבוא אישי מארה"ב לרכבים יפניים וארופאיים שלא יוצרו בארה"ב.
הודעה אחרונה מאת truejoker, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לא ידעתי איפה לכתוב את זה, פה נראה לי הכי מתאים יחסית. אני מתכנן בשבוע הקרוב לעשות טיול של יום שהמטרה בו היא הנסיעה עצמה ולהנות מנופים, הכיוון הוא צפונה, רמת הגולן. אני אשמח להמלצות וכבישים מהנים למסלול. תודה למציעים
הודעה אחרונה מאת DANI, -
-
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
טוב אז ככה יום שלישי הייתי באוטומוטור היה נחמד לא יותר הספקתי לצלם את האוטו הכי קטלני שיש שהתניעו אותו אוייי איזה רעש האוטו הזה עושה אלוהיםם אה ועוד משהו למעריצי המכונית נציגי שברולט אמרו לנו שהאוטו הזה יבוא לארץ הוא יעלה בסביבות ה300 איף שקל אבל לא בדיוק אותו דגם יעני לא אותם גאנטים ומנוע ודברים כאלה אבל תכלס העיקר שיהיה אותו צורה
הודעה אחרונה מאת BeN_VW, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם, לפעמים המכונית שלי נאלצת לעמוד בחוץ בשעות הצהרים וכאשר חוזרים אליה המצב לא כ"כ נעים. אני מעוניין להתקין וילונות בחלונות האחוריים ע"מ למנוע מעוד טיפה חום להכנס פנימה ( גם אם זו הטיפה הקטנה ביותר). שתי שאלות קטנות: 1. בזמנו, אמרו לי שהתקנת וילונות בחלונות האחוריים מותרת רק במוניות, האם זה נכון? 2. במידה ואתקין וילונות, האם עדיין אוכל להוריד ולעלות את החלון ? נ.ב שימו לב שאני מדבר על וילונות ולא על הדברים שנדבקים לחלונות ואחרי זה נופלים
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, האם המנוע של הרכב הזה הוא 16V או 8V? תודה!
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 700 צפיות
יש לי אפשרות לקנות קסנטיה דיזל יד 1 במצב מצויין אך ללא טסט במחיר 'מבצע'. העניין הוא שאני לא יודע עדיין מאיזו שנה הרכב ונאמר לי שהיא ישנה יחסית, לי ידוע על דיזלים בארץ רק משנת 99. לכן אני מנסה לגלות מאיזו שנה ייבאו את הקסנטיה טורבו דיזל. אלעד.
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
- 11 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם ברוב האוטובוסים שאני מכיר יש דלת אחורית שהיא לפני הגלגלים האחוריים, דבר שמסכן בעיקר ילדים שיש אפשרות שהאוטובוס ידרוס אותם בזמן ירידתם. זכור לי שישנם אוטובוסים שלהם הדלת האחורית היא אחרי הגלגלים. האם מישהו יוכל להפנות אותי או לתת לי מידע בנושא זה? תודה ושבוע טוב.
הודעה אחרונה מאת Derish, -
- 2 תגובות
- 694 צפיות
לצורך פרוייקט צריך רדיאטור נוזל קרור 36X36 מקסימום. של איזה רכב עם בכלל מתאים לי. אני לא מדבר על פנימי(חימום) אלא רדיאטור חיצוני בקדמת הרכב. תודה
הודעה אחרונה מאת DAVIDCL, -
הרבה שנים לא פתחתי נושא,כנראה משעמם לי. לא זכור לי שדברנו על זה, לכן אני אפתח. מרואת של מורי נהיגה. אני יכול להבין את הצורך שלהם בשעורים הראשונים ,לצורך צבירת בטחון של המתלמד. ואני מבין שהם "אמורים" לתת לך ראייה לשטח "מת" של הרכב. תיאורטית זה מובן. יש אבל כמה דברים שלא מובן לי. למה ממשיכים ללמד איתם בהמשך. ויותר גרוע, לעשות עם זה טסט? הרי בשביל זה יש שיעורי נהיגה. כדי שתלמד לנהוג לפי מרואת של הרכב. ומרואת של הרכב, מתוכנות די אופטימאלי. אם נהג לא יכול להסתדר ללא מרואת עזר, הוא לא יכול לצאת לכביש. אני נהגתי עם רכב שמותקנים לו מרואת עזר בצורת קשת, וגם עם מרואת ענקיות שפשוט נראה מגוחך. לי זה מאוד הפריע. אני פשוט כל פעם שהיתי צריך להסתכל במרא…
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רב יש לנו רכב מליסינג 2007 העומד כרגע על נסועה מכובדת של 110 אלף ק"מ הרכב ברשותנו שנתיים ובעוד כשנה יוחזר עם סביבות 170 אלף ק"מ. רציתי לציין כי הרכב לא ננהג בצורה עדינה ולעיתים קצת חריפה.רציתי לשאול האם נראה לכם כי אחרי 170 אלף הרכב יהיה עדיין כשיר לנהיגה או שיורידו לו ק"מ וישחילו אותי ללקוח פרטי? הרי הרכב יהיה בן 3 שנים ו170 אלף ק"מ.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
...הדיווח המלא מאוחר יותר http://youtube.com/watch?v=WDSmXl3f08g דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת golangti, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום לכולם וסופ"ש שקט ונעים. אני מעוניין לקחת את משפחתי מחר לספארי, ברמת גן. עכשיו ראיתי שיש כמה דרכים אשר אפשר לנסוע בהם ולהגיע לרמת גן. אני שוקל את האפשרות של נסיעה בכביש החוף עד מחלף הגלילות ומשם פניה לכביש ה5, ולכביש 4 עד הכניסה לרמת גן. או פשוט לנסוע ישירות בכביש 4 עד לרמת גן. אשמח לשמוע מאלו שנסעו בשני הכבישים אודות הזמן שלקח להם להגיע לאזור תל אביב מחיפה וגם איכות הכבישים והאם יש הבדל גדול בניהם בתודה, תומי
הודעה אחרונה מאת atoo, -
-
- 4 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
קניתי את הרכב שלי בשנת 2007 אבל המודל שלו היה 2008... זה היה לפני הורדת המחירים של ינואר. הרכב עבר תאונה במסגרת הליך אובדן להלכה החלטתי לתבוא את הפוליסה שלי שאלתי - האם יש להתבסס בהערכת השמאי על מחירון הרכב מלפני ינואר (כך קניתי אותו) או המחירון העכשיו. תודה,
הודעה אחרונה מאת yaron4ever, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
לא זה לא אני, יש לי דיבורית בלוטות' מצויינת ברכב חבר התקשר אליי מבואס לפני חצי שעה, קיבל דו"ח אלפייה על דיבור בפלאפון. הוא טוען שרק החזיק את הטל' ביד. יש מה לעשות עם זה? אפשר להמיר את הדו"ח ל"נהיגה שלא ב2 ידיים" (סליחה על הציטוט הלא מדוייק)? הוא כשנה וחצי על הכביש, לוחם בצה"ל (זה לא יעזור אה?). בקיצור, יש מה לעשות? נ.ב. הדו"ח לנהיגה ביד אחת הוא 250 לא?
הודעה אחרונה מאת cobraf, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שבת שלום! תמיד תהיתי האם הסוסיתא היא מכונית תוצרת ישראלית או שרק הורכבה בישראל, ועפ"י איזה דגם? (אני יודע שהסברה היא בעצם דגם של RELIANT). רציתי לשאול גם לגבי הסופה-היא "תוצרת ישראלי", מרכיבים אותה בארץ? ואם כן איפה. תודה לעונים!
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
המצב בכבישים הוא נוראי , אגרסיבי , וכמו בטבע החזק שורד. אני מאמין שהשינוי צריך לבוא קודם כל מאיתנו חובבי הרכב, נכון שקל להאשים נהגים אחרים ולתרץ, גם לי... נכון שזה יהיה מוזר לא לעקוף מימין שבנתיב השמאלי נוסעים על שמונים ולא מפנים את הנתיב. נכון שזה יהיה קשה לחכות חצי שעה בכניסה לצומת , כי פקוק ואף אחד לא נותן לעבור. בואו נתחייב אנחנו פה , אחד לשני שאנחנו נתן דוגמא , שאנחנו ננהיג את השינוי! אם נצליח לגרום לאלה שלא נוהגים כמו בני אדם להרגיש שהם "העוף המוזר" אולי נצליח. אני חושב שאנחנו מספיק בשביל להתחיל. בואו נוותר למי שמנסה להשתחל לנו לתוך הנתיב. בואו לא נכנס לצומת עמוסה ונגרום לפקק ובלאגן גדול יותר. בואו נהיה קצת יותר סבלניים גם שאנחנ…
הודעה אחרונה מאת judge_shay10, -
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
בוקר טוב, אתמול הגיע אלי מכתב בדואר שאומר שיש נגדי צו עיקול על הרכב בגין אי תשלום לכביש 6 משנת 2004. הבעיה היא שאף פעם לא הגיע אלי מכתב חיוב מהם... מיד התקשרתי כדי לברר את פשר הדבר ונאמר לי שנסעתי כמה וכמה פעמים ולא שילמתי. כשאמרתי את טענתי - שלא הגיע אלי שום חיוב ענו לי בזלזול: "זה נראה לך הגיוני שלא קיבלת שום מכתב מאיתנו ולא פנית אלינו למרות שידעת שנסעת?" אמרו לי שזה עבר לטיפול של עורכת דין ונתנו לי את מספר הטלפון שלה. התקשרתי וניסיתי לברר מה קורה... היא ענתה לי באותה צורה ואמרה שהסכום עומד על 850 ש"ח [אגב, אחרי שעה לאחותי נאמר בטלפון השחוב הוא על סך 2600 ש"ח] מלבד זאת, היא ניתקה לאחותי את הטלפון בפרצוף בשיא הזילזול. זה לא נראה לי הגיוני שהם 4 שנים מחפש…
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 15 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
כולנו שמענו שהחוק המתיר מירוצי מכוניות בארצנו הקטנטונת אושר בקריאה ראשונה, ואח"כ נשכח כלעומת שבא. השאלה שלי היא למה מירוצי סוסים תוך ניצול בע"ח תמים (לא ממש אכפת לי, אבל לשם הדיון) הלקאתו , פמפומו ב"ויטמינים" למינהם, תוך סיכון בריאותו ובריאות הרוכבים: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3534959,00.html ומירוצי מכוניות לא?! מי נפגע הרכב? או שמא זה ענין זיהום האויר? סלילת המסלולים ,והרעש יחד עם הנזק הסביבתי ? אני לא אומר שהענין נטול סיכון המשתמשים , אך אולי הגיע הזמן לתת לכל ה"משתוללים" בכביש (ואני ביניהם) מקום להראות מה הם יודעים ולשחרר את האגרסיות על המסלול במקום בכביש הציבורי (לא ממש ביניהם..) עד מתי מדינתנו תישאר נכה מוטורית?? מה עם קצת תיירות פנים מוטורית?…
הודעה אחרונה מאת gt94, -
- 18 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
בבאר שבע בירת הנגב היה מוסך מרכזי אחד לטויוטה , לאחר מעל ל-10 שנים נפתח עוד מוסך טויוטה מורשה יבואן , בעל המוסך לא שייך לענף הרכב והוא תלוי בעובדים , לאחר כשנה נפתח עוד מוסך מורשה טויוטה במרחק של כ- 300 מטר ממנו ! עברו שנתיים בלבד והמוסך שבעליו לא מקצוען סגר אין שעריו לאחר השקעה של מעל למיליון שקלים !. הסמלים של טויוטה פורקו , הפועלים פוטרו וכלי הרכב שהיו בתצוגה הוחזרו ליבואן. היבואן לדעתי גם אשם לסגירתו של המוסך הזה כי לא קבע רדיוס מנימום בו אסור להקים מוסכים של הרשת ! , מוסכים המורשים השני והשלישי ממוקמים זה מול זה , התחרו זה בזה על אותם הלקוחות והחלש מבניהם כשל ! , זה שכשל לא היה בעל מקצוע וזו גם הייתה אחת הסיבות לנפילה שלו !. העדר תכנון ומחשבה תחילה ,גרמו לנז…
הודעה אחרונה מאת eliok etp, -
שלום לכולם ! עדכון קטן - המופעה המוטורי חוזר. לפי הפרסומת הם הולכים לבדוק סיאט לאון/איביזה אני לא יודע בדיוק (מזכיר את זאת של RS) . כל מי שאהב לראות עד עכשיו , זה חוזר ביום חמישי אחרי משחק הכדורסל . יעקב
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
היום הלכתי עם חבר להחליף חלק קטן בפאסאט שלו, ובדרך למוסך אתה עובר דרך האולם תצוגה (בב"ש ד"א) באמצע האולם, עומד לו הבייבי טוארג החדש, בדגם הכי מפואר ומרשים שלו, בצבע שחור נוצץ, כשכולו ניקלים ועור בצבע קרם, מסך מגע, בלם יד חשמלי (גאדג'ט ממש ממש מגניב!!!), בקרת אקלים מפוצלת לנהג ולנוסע, בקיצור, ישבנו בתוך הרכב למשך 10 דקות, לבדוק קצת איך זה מרגיש, ולא רצינו לצאת!!! הרכב מבחינה חיצונית ופנימית בכלל לא ברמה של המתחרים שלו, הוא כמה רמות מעליהם, פשוט יפייפה, אבל אולי זה רק בגלל שזה הדגם הכי מפואר, בתמונות בקטלוג הדגמים הפחות מפוארים לא כל כך מעניינים בפנים שלהם. מומלץ לכל מי שרמחפש רכב בקטגורייה הזו! (מנוע כמובן לא בדקתי...אבל אני בטוח שהמנועים שלהם מצויינים..כמו תמ…
הודעה אחרונה מאת Discover, -
ברב המכוניות הרי יש מן אזור אדום כזה במד הסל"ד נגיד מ6 וחצי אלף טורים שבו לא בריא לנסוע ולהגיע עם המד. לפני יומיים שמעתי שגם להגיע ל5 אלף או אפילו 4 אלף זה לא בריא, מאמץ את המנוע יותר מידי. הבנתי שהאופטימלי למנוע זה לנסוע על סביבות ה3 אלף טורים וגג להגיע איתו ל4 אלף לא יותר. זה נכון?? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת dorki,