Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מראות של מורי נהיגה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6621 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז למה זה נשאר בטסט? ולמה אנשים קונים את זה לרכבים שלהם?

???

זה נשאר בטסט כי הרכב הוא עדיין להוראת נהיגה בו בזמן שהתלמיד מבצע באותה השעה את המבחן המעשי.

לכן החובה קיימת גם בטסט עצמו.

ובנוסף זה לא הכי טוב לפרק ולהרכיב מיליון פעם את המראה כי זה לא הגיוני שהמורה יוריד את המראה כל יום.

למה אנשים קונים את זה ?

אני לא יודע (לי אישית אין ברכבי הפרטי.)לי יש רק במשאית שבה אני מלמד.

למה יש נהגים (וגם נהגות) שיש להם על הפגוש הקדמי אנטנה המראה את קו הגבול של הפגוש.?

נראה כי זה תורם יותר להגדלת שדה הראיה.

ירון מאיר

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

alexa - ואללה זה חדש לי, יש לי בן דוד עם בעיה דומה ולו אין מראות נוספות.

בכל מקרה - המקרה שלך באמת מצדיק את זה..

KUNDASON....

WTF?!

הזוי.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

למאיר.

אני מבין שאתה מורה נהיגה.

אז תסביר לי בבקשה, למה בן אדם שלא יכול לחנות בלי עזרה, ולנהוג בלי עזרה (אני לא מדבר על אנשים עם מגבלות)

מקבל רישיון נהיגה?

אני אתן לך דוגמה אישית.

המורה שהיה לי, לימד אותי איך לחנות ליד מדרכה בין הרכבים ללא צורך במראות צד בכלל.

וזה לא משנה מה הגודל של הרכב.

עד היום אני מחנה, ללא שום צורך במראות צד. רק מראה אמצעית.

הוא לא הלך בדרך ה"קלה" ושם לי מרואת בגודל של הראש.

וכתוצאה מזה, אני רואה את עצמי יודע לחנות. סתם דוגמה כן. :)

השאילה שלי, למה לא מלמדים כמו שצריך, בלי קיצורים וכלי עזר שונים. ואם כבר, אז גם רכבים נורמאלים.

כי, לא מזמן ראיתי שיעור נהיגה בפג'רו דיזיל. נו באמת. אותו תלמיד, יקנה מזדה ויצטרך ללמוד הכול מחדש.

Omnia mea mecum porto

פורסם
alexa - ואללה זה חדש לי, יש לי בן דוד עם בעיה דומה ולו אין מראות נוספות.

בכל מקרה - המקרה שלך באמת מצדיק את זה..

KUNDASON....

WTF?!

הזוי.

כשקיבלתי את הרישיון גם לי לא היתה שום חובה למראות נוספות ואפילו לא למשקפיים, אחרי שנתיים הגיע לי מכתב שעל מנת לחדש את הרישיון אני צריכה לעבור בדיקת ראיה נוספת, אחרי הבדיקה חייבו אותי במראות ובמשקפיים, מכיוון שהראיה מדרדרת כל הזמן.

פורסם

שלייקס,

לא הזוי

דרישות הראיה בהתאם לתקנות התעבורה הן:

לא יותר גרוע מ-6/12 בעין אחת לפחות לגבי רישיון A2, A1.

לא יותר גרוע מ- 6/12 בכל אחת משתי העיניים לגבי רישיון A.

מבקש רישיון רשאי להסתייע במשקפיים/עדשות בכדי להתאים את הראיה לנדרש.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

חוץ מחניה אף פעם לא השתמשתי במראות אלו,

המראות אלה הם בשביל המורה שיבדוק שאתה לא עובר כאשר יש מכונית,

והוא אף פעם לא ביקש ממני להסתכל במראות האלה ביציאה מחניה או בעקיפה וכו'

אלא רק במראות שיש בכל אוטו ואוטו.

פורסם

מראות פאנוראמיות- רע מאוד! גם בשעורי הנהיגה.

אין שום סיבה שבעולם שמורה לנהיגה לא ימצא פתרון טוב יותר מהלבשת הפאנורמית על המראה המקורית של הרכב , בכדי שהוא יראה גם את הנעשה מאחור.

אין שום סיבה שמראה ענקית נוספת (גדולה יותר מזו המקורית של הרכב!) תולבש על מראות הצד.

את הסיבות נגד מראות פאנורמיות כבר טחנו כאן אינספור פעמים.

הסיבה שהיא שכיחה כל כך היא ,בין היתר, מורי הנהיגה.

נכון, מורה הנהיגה חייב "תוספות" בכדי לדעת על הנעשה מאחור, אך פתרון המראה הפאנורמית המולבשת על המקורית הוא פתרון רע.

אני , כבר שנים מלמד עם מראה נפרדת מזו המקורית (כמו שציין כאן אחד מתלמידיי הנאמנים..) ולכן, אותם תלמידים שאני מכשיר יודעים לעבוד נכון בעזרת המראה המרכזית ומראות הצד המשלימות.

לא מעט תלמידים שעברו אליי ממורים אחרים, כלל לא ידעו את פשר כיוון מראות הצד וחלק אף לא השתמשו בהן!! ("כי במראה המרכזית רואים הכל...").

אני רואה את תפקידו של מורה הנהיגה (בין היתר) כמי שמקנה לנהג החדש הרגלים בסיסים נכונים .

התעקשות על אותם הרגלים בסיסים , הפנמתם ע"י התלמיד ולא פחות חשוב גם הבנת מהות ההרגל , היא היא שתהפוך את אוסף ההרגלים הללו לכלים שאיתם יתמודד בכביש המסוכן.

כמי שמדריך מורים לנהיגה ומכשיר אותם לנהיגה מתקדמת , אני ממליץ להם להפטר מאותה מראה פאנורמית ולאמץ שיטה חכמה יותר. חלק מהמורים אכן מנסה ומאמץ את העצה, חלקם פשוט מקובעים או אפילו חוששים שבוחני הנהיגה יסרבו לצאת למבחן.

אני רק מחכה לאותו בוחן שיסרב לצאת למבחן בגלל סיבה שכזו...

פורסם
למאיר.

אני מבין שאתה מורה נהיגה.

אז תסביר לי בבקשה, למה בן אדם שלא יכול לחנות בלי עזרה, ולנהוג בלי עזרה (אני לא מדבר על אנשים עם מגבלות)

מקבל רישיון נהיגה?

אני אתן לך דוגמה אישית.

המורה שהיה לי, לימד אותי איך לחנות ליד מדרכה בין הרכבים ללא צורך במראות צד בכלל.

וזה לא משנה מה הגודל של הרכב.

עד היום אני מחנה, ללא שום צורך במראות צד. רק מראה אמצעית.

הוא לא הלך בדרך ה"קלה" ושם לי מרואת בגודל של הראש.

וכתוצאה מזה, אני רואה את עצמי יודע לחנות. סתם דוגמה כן. :)

השאילה שלי, למה לא מלמדים כמו שצריך, בלי קיצורים וכלי עזר שונים. ואם כבר, אז גם רכבים נורמאלים.

כי, לא מזמן ראיתי שיעור נהיגה בפג'רו דיזיל. נו באמת. אותו תלמיד, יקנה מזדה ויצטרך ללמוד הכול מחדש.

אני לא יכול להסביר לך.

אני יכול רק להזמין אותך לעירי ולראות במו עינך את הנהגים אשר אני לימדתי אותם לנהוג.

אני לא מוותר לתלמיד כלל.

אני מקנה לו יכולות לצפות דברים שלא רואים .אני מלמד אותו לקרוא שפת סימנים (רכב והולכי רגל)

אני מלמד אותו לנהוג ,כי בבוא מן הימים הוא יעבור עם רכבו ליד גן המישחקים שבו משחקים ילדיי!!!

ואני לא יודע ולא מוכן לדעת גם (ואני ממליץ לכולם לא ללמוד) כיצד אתה נוסע לאחור ללא מבטים במראות הצד

בפעם הראשונה שתפגע בהולך רגל או ברכב חונה אתה תגיד לעצמך כמה זה מסוכן לנסוע לאחור ללא מבטיםבמראות הצד.

יש לך אותן אז למה לא להעזר בהן??

לגבי סוג הרכב -אין מה לעשות היום ישנם המון דגמים וסוגים של כלי רכב וקשה מאוד להגיע למצב שבו כולם יהיו מרוצים.

ירון מאיר

פורסם

למורה שלי היו מראות נוספות. (אגב. הוא היה עיוור צבעים! שזה מוזר למדיי.)

לדוגמא: מורה: תעקוף את הרכב השלישי.

אני: האדום?

מורה: לא יודע. השלישי.

אני: האדום או הלבן?

מורה: נו השלישי. המזדה.

אתם לא מבנים כמה אתה יכול להתבלבל בגללו. אבל היו קטעים מצחיקים בשעורים.

ולעניינו.

היו לו 2 מראות נוספות מעל.

הוא אמר לי בשעור הראשון.. המראות הרגילות שלך! אתה מכוון אותן כל פעם מחדש. (התלמיד הקודם היה משנה אותן לגמרי בכוונה. שהתלמיד שאחריו יהיה חייב לכוון מחדש! , המורה היה דואג לזה)

המראות שמעל הן שלי. אתה לא מסתכל עליהן. לא מתבסס עליהן. והן לא קימות במחינתך!

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

אצל המורה שלי, אם אני זוכר נכון, היו שתי מראות קטנות, לא פנורמיות, מעל מראות הצד, ומראה פנורמית במראה האמצעית. התופעה שהיתה אצלי, היא לא שהשתמשתי רק במראה האמצעית, אלא שהעדפתי לא להשתמש בה בכלל (רק בצידיות). להשתמש במראה המרכזית למדתי בזמן המלווה.

"ai motoare capul doare"

פורסם
ואם כבר, אז גם רכבים נורמאלים.

וחשבת אולי שתלמיד שלמד על מזדה יקנה פג'רו דיזל וילמד הכל מחדש? ואם הוא למד נהיגה בכלל על משאית (עד 12 טון)?

ומה זה "נורמאלי" להגדרתך? עדיין לא כל הרכבים בארץ הם מזדה 1.6 אוטומט כפי שאולי שמת לב...

הנקודה שלי היא שבכל מקרה מי שעבר טסט יצטרך ללמוד שליטה ברכב מחדש, כי יצטרך להכיר רכב חדש, בין אם זה פוקוס ליסינג של אבא, או קקמייקה באלפיים שקל שיקנה בכסף שחסך מעבודה במקדונלדס, או מרצדס SLK חדשה שיקבל מתנת רישיון. בכל מקרה על הנהג הטרי יהיה להתרגל לאוטו חדש שיהיה שונה מהאוטו של מורה נהיגה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני אישית למדתי עם מראה פנורמית ועוד 2 מראות עגולות קטנות על המראות צד.

הפנורמית לא עזרה לי בכלל וסתם הפריעה לי,המראות צד הקטנות עזרו בחניה (ונראה לי אני יתקין כאלה גם ברכב שלי,בכדי שאני לא יחנה קרוב מדי למדרכה וידפוק את הג'אנט.)

ברכב הפרטי שלי הייתה מראה פנורמית והורדתי אותה כי פשוט ראיתי את כל המושב האחורי.

אני רוצה לראות רק את החלון האחורי ,לא את מי שיושב מאחורה,זה מסיח את הדעת.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

לי ברכב יש מראות עזר שתי מראות בצד וד"א באוטו שאני למדתי נהיגה לא היו מראות עזר בצד היו רק תרגילות

שמתי מעל רק בשביל החניות שאני לא אדפוק תאוטו

ושתדע שזה מאוד נוח ומאוד עוזר בחניות , בראייה גדולה ומרחבית למרחק מה שבמראות " רגילות " לא רואים !

כל אחד והנוחות שלו

שיהיה בהצלחה

"עדיף לאבד רגע מהחיים,מאשר את החיים ברגע" :scatter:

פורסם

רגע רגע רגע... מה שעצם המורה שלי מלמד אותי חניה ברוורס עם המראות צד עם מראות נוספות לעזר, בעצם מלמד אותי טכניקה לא נכונה?

מה שאני עושה זה חניה ברוורס מסובב את ההגה ימינה, מגיע למצב של משולש במראת עזר הצדדית ואז מסובב פעמיים שמאלה ומסיים את החניה. אז איזה עוד טכניקות חניה יש חוץ מחניה עם מראה מרכזית?האם הטכניקה שהמורה שלי מלמד אותי לא נכונה?היא שגויה?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic

• תוכן חדש...