Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המצב בכבישים - בואו ננסה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוא תסביר לי אתה איך אנחנו ... כ0.000000003% מכלל בעלי הרישיון בישראל יכולים להשפיע על כל השאר..

כנראה שאתה אופטימי מידי? כן מאוד אופטימי

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אהבתי את היוזמה ובהחלט קבל ח"ח על הרעיון והמחשבה על העניין..

מי ייתן ובאמת אנחנו אלה שנשפיע על הנהיגה בכבישים למרות שהסיכוי

לזה שואף ל-0 או 0.0000000003..

פורסם

תגיד לי אתה , שאתה צריך לעבור נתיב והבחור מימינך במקום לתת גז נותן לך לעבור , זה לא עושה לך הרגשה טובה?

שהוא נותן לך להיכנס לצומת אחרי שאתה מחכה כבר שעה, למרות שהוא לא חייב ...

שאתה הולך ברגל ועוצרים לך במעבר חצייה , לא גורם לחיוך?

אני חושב שזאת הרגשה שיש לכולם, ואם אני ואתה וכל הפורום במקום להגרר אחרי השאר וניתן את הדוגמא הזאת, דבר שיגרום לאנשים שמקבלים את הזכות של לנהוג לצידנו בכבישים { טוב אולי אני מגזים 0: } אולי לשנות את הגישה ומתוך ההרגשה הזאת לפעול כמונו אני לא חושב שזה בשמיים.

אני יגיד לכם את האמת , פשוט נמאס לי כל היום להתלונן!

להגיד שבישראל אין תרבות נהיגה

כל הזמן להשוות את עצמנו לחו"ל ולהגיד כמה המצב שלנו על הפנים

גם בואו לא נשכח את עניין המודעות , אנשים פשוט לא יודעים, ראית איזה וויכוח היה פה בשרשור לגבי החזרה לנתיב הימני לאחר העקיפה , אפילו פה בפורום , מאנשים שאוהבים ומבינים במכוניות.

בואו נתחיל בשינוי כל אחד לעצמו...

כי האמת קל מאוד להגרר ולהגיד אני לא ישפיע....

מה אכפת לכם? מקסימום זה יצליח:-)

:shock:
פורסם

צודק לגמרי אני מחזק את הרעיון שלך. אני גם משתדל להקפיד על הדברים האלה שאתה אומר. אבל כל פעם אני רואה איזה משוגע עם ליסינג שנדחף ומזגזג בלי לאותת וזה מטריף אותי. לא מוציא אותי מהכלים, אבל מאוד מעצבן ומעליב. אני כולה מנסה לשמור מרחק ותמיד מישהו ידחף לי כדיי להקדים אותי ברכב אחד.

אפשר להיות אופטימי ולקוות שאנשים שמקבלים את המחוות הקטנות האלה אולי יפנימו ויתחיל גם להקפיד. אבל פשוט מההיכרות שלי עם האוכלוסיה, מי שאני נותן לו לעבור, ייקח את זה יידרך עליי וימשיך להיות קוף.

יואב

יואב :arrow:

פורסם
המצב בכבישים הוא נוראי , אגרסיבי , וכמו בטבע החזק שורד.

אני מאמין שהשינוי צריך לבוא קודם כל מאיתנו חובבי הרכב, נכון שקל להאשים נהגים אחרים ולתרץ, גם לי...

נכון שזה יהיה מוזר לא לעקוף מימין שבנתיב השמאלי נוסעים על שמונים ולא מפנים את הנתיב.

נכון שזה יהיה קשה לחכות חצי שעה בכניסה לצומת , כי פקוק ואף אחד לא נותן לעבור.

בואו נתחייב אנחנו פה , אחד לשני שאנחנו נתן דוגמא , שאנחנו ננהיג את השינוי!

אם נצליח לגרום לאלה שלא נוהגים כמו בני אדם להרגיש שהם "העוף המוזר" אולי נצליח.

אני חושב שאנחנו מספיק בשביל להתחיל.

בואו נוותר למי שמנסה להשתחל לנו לתוך הנתיב.

בואו לא נכנס לצומת עמוסה ונגרום לפקק ובלאגן גדול יותר.

בואו נהיה קצת יותר סבלניים גם שאנחנו נורא ממהרים.

בואו נחכה עוד 2 שניות עד שצופרים , כי בינינו ברוב המקרים הנהג מלפנינו יודע שירוק ברמזור.

שינוי מתחיל בקטן , והוא צריך להתחיל מאיתנו,

אם נקפיד כל בן אדם לעצמו זוהי רק שאלה של זמן.

בואו נפסיק לדבר ונתחיל לעשות !!

אני דוקא חושב שהמצב כבר לא אגרסיבי כי אין לאן להדחף מחוסר מקום מהירות הנסיעה מאוד נמוכה,מה שגורם לירידה בתאונות,וגם אלו שהיו רגילים להשתולל מוגבלים כעת,כי אין להם איפה,.

המצב החדש רק מאט ומרגיע את כל נוסעי המכוניות מחוסר ברירה.

ותמיד יהיו כאלו נדחפים,תמיד היו,ויש עדיין.

בסך הכל האפשרויות הולכות ומצטמצמות ככל שהפקקים עולים,וזה טוב גם לחברות הביטוח.

פורסם
גם אלו שהיו רגילים להשתולל מוגבלים כעת,כי אין להם איפה,.

המצב החדש רק מאט ומרגיע את כל נוסעי המכוניות מחוסר ברירה.

המילה "מרגיע" ממש לא מסתדרת לי במשפט הזה. לאנשים האלה לא אכפת שאין להם איפה, הם ישתוללו בכל זאת.

היום נסעתי אחרי מישהי בכביש עם 2 נתיבים לכל כוון שנסעה באמצע, על הקו הפרדה. התקרבתי אליה בשמאלי ונתתי ציפצוף קטן והיבהוב שתשים לב שאני מנסה לעקוף, ושתזוז כמה סנטימטרים ימינה. היא הגיבה בכל מיני תנועות ידיים והמשיכה לנסוע באמצע עד שהנתיבים הצטמצמו לאחד והייתי צריך לנסוע אחריה 70 קמ"ש כמה קילומטרים טובים עד שהייתה לי אפשרות לעקוף. מרגיע זה לא היה.

פורסם

אומנם אין לי עדיין רישון אך אני כבר רואה את הנהגים שעושים "דווקא" לנהגים אחרים,

אני רואה את התופעה מכוערת זו עיקר הבעיות בכבישי ישראל.

אני יכול לתת דוגמה פשוטה,

המורה לנהיגה שלי שכח לשים את ה"ל" מעל האוטו וכל השיעור לא צפרו לי ולא עקפו אותי.

אבל ברגע שהוא נזכר שאין למד והוא הניח את השלט המקולל הזה מעל האוטו פתאום אנשים התחילו לעקוף לצפור מסיבות של מובנות לי, :x

מה לעשות תמיד ישארו חמומי מוח שיחפשו לדפוק אנשים ללא כל סיבה מיוחדת.

וגם רוב האנשים חושבים שאם הם יתנו זכות קדימה או יאפשרו למכונית לעקוף אותם הם "יצאו פראיירים"

גי גי גי גי גי גי גיטרה!

פורסם

אישית אני תמיד "מנסה". אני גם תמיד "מצליח". רק שלאף אחד זה לא מזיז, וכל התאורייה של פותח השירשור קרסה.

זה שאני נחמד ועוצר במעבר חצייה לא מונע מהאדיוט מאחורי לעקוף אותי מימין על 80 למרות שעצרתי להולך רגל.ואני כבר לא מדבר על היונות מאחורי שלא מבינים למה לעזאזל אני עוצר באמצע הכביש.

ועל זה שאפילו אני לא מקבל חיוך של תודה מהולכי הרגל שאני עוצר להם...אין על מה לדבר. ולא אני לא "צריך" את התודה הזו, אבל אם כבר עשיתי מעשה כל כך נדיר בארצנו, יכלו לפחות להניד לי בראש או לחייך. זה אגב מה שאני עושה כשמישהוא עוצר לי כהולך רגל.

זה שאני נותן לאנשים להידחף גורם להם לחשוב ש"וואו אני כלי-כלי! תראו איזה תימרון אחול-שקשוקי עשיתי! הבא צריך להיות יותר מקרוב (ה"חיתוך") כי אני כזה גבר-גבר-תותח-על-מחשב-ביוני-של-מדידת-מרחקים-וזמני-תגובה-של-שאר הפראיירים-על-הכביש!!!" ולא "מרגיע" אותם.

בן, אתה חושב שה-"ל" הזה עושה הבדל? חכה מה יקרה כשתשים את ה"נהג חדש".

ביום שהוא נגמר לי והורדתי אותו פתאום נסעתי בשקט, בלי צפירות מאחוריי, בלי חיתוכים אכזריים, יחסית רגוע לגמרי(לעומת עם השלט).

לכל" יפי הנפש "שמנסים לעשות את הכביש מקום יותר טוב לכולנו:

דבר ראשון תודה. תודה שאכפת לכם מספיק כדי לנסות.

דבר שני, לפחות תשגיחו על עצמכם, ועל מה שאתם עושים. האחרים לא ילמדו מאיתנו.אין טעם לנסות לחנך אותם-חינוך צריך לבוא מהבית. אני הפסקתי לנסות לחנך אחרים-אני נוהג בצורה האדיבה ביותר שאני יכול.שהאחרים ילכו לחטוף מכות ממשטרת הקארמה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

זה מזכיר לי--לפני שנים רבות עמוס בתחושת שליחות ומטרה להיות מחנך עשיתי טעות והלכתי להיות מורה נהיגה,שנתיים של לימודי סרק על איך צריך לנהוג בעולם וירטואלי של -אין הרבה מכוניות יש כבישים מעולים וכו. בקיצור עזבתי מרצוני אחרי כשנה כשהתפכחתי אבל הנה דוגמא לתשובה שקיבלתי על השאלה-"אתה יורד לכביש איילון התנועה זורמת על 110-120 קמש,המהירות המותרת 90 מה אתה עושה?{אולי-לנהוג מהר יותר כמו כולם?}התשובה--שניתנה--"תאיץ ל90 קמש ותשתלב---אתה תנהג כחוק -כולם ינהגו כחוק..!או בקיצור תתקע לתוך זרם המכוניות וככה תיגרום לכולם להאט ולנסוע 90 קמש--:shock:--ו

וואלה-הנה הפיתרון שאפילו מופז לא חשב עליו, אפשר להמשיך כמובן לשמור מרחק עי ספירת שניות כי על כל רווח של 5 מטר יהיה מישהו שידחף לפניך ,לעצור לכל הולך רגל בכל מקום מכל מהירות כי הכביש הוא שלהם וגם המידרכה..ולקוות שנגיע בסוף ליעדנו בזמן ועוד ועוד

בקיצור-דעתי היא שרעיונות וחלומות הם דבר יפה{תיראה לאן פרס הגיע בזכותם}אבל המציאות מכתיבה אחרת,תרבות נהיגה היא דבר שנילמד ע"י חינוך מה זה נהיגה ומה משמעות המילה תנועה !!!

הולכי רגל צריכים לדעת שהבכיש הוא נתיב תנועה ולכן

לחצות רק שבאמת -אין תנועה !!!ולא להכריח אותך לעצור להם עי מבחן בלימה,{נסה לחצות ככה בלונדון}.

העלת מהירות{זרימת}התנועה בכישים המהירים תאלץ נהגים איטיים או חסרי יכולת לא לחסום את הנתיב "המהיר " על 89 קמש{תנסה לנסוע בארופה בשמאלי על פחות מ140 או 200 באוטובאן-פשוט יורידו אותך}ומצד שני תשחרר אותנו מהלחץ לשחק מחבואים עם משטרת התנועה{מלפניך,מצדדך ועכשיו גם מאחוריך-מי העומד 3,2,1}נסעת 105 קמש או 98 קמש.

,הפחתת מס הרמזורים בישראל{שיא עולמי אגב}ובניית מחלפים מנהרות וגשרים במקומם,או אפילו התרת הפנייה ימינה באדום {האחרון חינם}תייעל את זרימת התנועה.

כולנו נוהגים בחול ולא מתעצבנים -כל כך -וזה בגלל שהתנועה זורמת ואולי בגלל זה כולם {וגם אתה}יותר אדיבים וסובלנים וניכר מאמץ גדול של המדינה לשיפור התשתית לכך

פה פתרו את הכל המישפט המחץ--

נהג-זה באחריותך!

נ.ב-מיליון פעם ניסיתי באמת ניסתי לנהוג רגוע וכחוק-אבל הגונגל סבוך וחיות בו רבות

פורסם

רק נקח מקרה אחד טרי מהשבוע כדוגמה להתנהגות התרבותית בכבישי הארץ:

שלשום נסעתי על כביש 6 ממחלף ניצני עוז ועד לקצהו הדרומי בואכה קרית גת. במשך כל הדרך הזאת נסע לפני איסוזו D-MAX ואילו אני מצידי הקפדתי שלא לעקוף אותו. יש לציין ששנינו נסענו במהירות שניתן לומר עליה הכל, רק לא שהיא חלילה עיכבה את התנועה. חבל שלא היתה עמי מצלמת וידאו לכל אורך הנסיעה, כדי להנציח את כל אותם מנוולים שחתכו את ה-D-MAX המסכן שהיה לפני. כשאנשים מחליטים שהם עוקפים, הם פשוט עוברים נתיב, ברוב המקרים לא מאותתים, ועל הקטן שלהם אם מישהו בדיוק באותו רגע נמצא משמאלם. מילא אם זה היה מאפיין מגזר אחד של נהגים, אבל זה פשוט היה חוצה מגזרים: החל מנהגי פרטיות, עבור בליסינגומטיות וכלה במשאיות כבדות. פשוט כ-ו-ל-ם. לעתים אף חלפה לי מחשבה בראש לעצור את נהג ה-D-MAX ולהציע לו לפתוח בתוכנית משותפת למיגור של אותם חצופים.

אני יודע שהמקרה שתיארתי אינו נדיר, ומשום מה, אע"פ שחלפו כבר יומיים מאז, אני עדיין מוצא את עצמי מתעצבן בכל פעם שאני נזכר בו. תרבות? מה זאת תרבות? אני הייתי מתחיל בהטלת עונשים כבדים מאוד על כל אלה שאינם מאותתים ומקפחים את זכות הזולת להשתמש בדרך. אין מה לעשות, עם של חמורים אי אפשר לחנך בהסברים - רק בעונשים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מצד אחד - הייתי רוצה להגדיל את מהירות הנסיעה בכבישים.

זה יאפשר לי לנסוע יותר מהר יורת בבטחה בידיעה שכולם שותפים לאותה מהירות נסיעה.

מצד שני - רמת השליטה הנמוכה של מחזיקי ההגה בארץ,

בשילוב עם הישראליות ותרבות ה"אני אראה לך" - זה לא משהו שהייתי רוצה להעמיד למבחן עם עוד אי אילו אחוזים מהמהירות הקיימת היום.

בסופו של דבר, אתה לא יכול לשנות את הנהג השני בכביש, רק את עצמך, ואת ההרגשה שלך ביחס לאותו נהג אחר.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אני חייב לציין שאני מאוכזב מחלק מהתגובות בשרשור הזה.

הפורום הזה הוא פורום גדול עם יחסית הרבה חברים שאכפת להם

והמטרה שלו היא עזרה אחד לשני וזה משהו שנעשה כאן מכל הלב

אני שמח וגאה להיות חלק ממנו ואני בטוח שיש כאן עוד הרבה כמוני.

פתח את השרשור חבר עם רעיון חיובי שאכפת לו כמו לכולם כאן אני בטוח

ורצה לנסות לעשות שינוי חשוב שגם אם נראה לא מציאותי, לא נכון, לדעתי

שלול ישר ולהרים ידיים ולצאת באמרות פסמיות של "אין טעם" או לא "יצא מזה כלום"

בקום לפתח את הרעיון ואני סתם זורק עכשיו דברים בכיוון בתור רעיונות כמו למשל:

לעשות סטיקרים עם הלוגו של האתר בתוספת אמרה כלשהי "נוהגים בטוח" או "חכם"

או מה שלא יהיה ולנסות להשפיע גם אם לא יצא מזה כלום לפחות תשאר ההרגשה שוואלה

לפחות ניסינו...כי אם כולם יחשבו בצורה שלילית שאין מה לעשות והכול אבוד אז באמת לאן נגיע?

אבל זה רק הדיעה שלי...אתם לא חייבים לקבל אותה אבל לפחות תחשבו על זה.

• תוכן חדש...