Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המצב בכבישים - בואו ננסה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הנסיעה מותרת אך ורק בנתיב הימני. כל שאר הנתיבים, כולל האמצעי, מוגדרים כנתיבי עקיפה, ועל כן התנועה בהם מותרת לצורך עקיפה בלבד ותו לא.

חבל שרוב האנשים לא יודעים את זה. זאת גם אחת הסיבות לפקקים. אנשים נוסעים סתם בנתיב השמאלי/אמצעי, ובימני נוסעים הרכבים האיטיים, ואז יוצא שכל התנועה נוסעת איזה 60-80 כשאין בכלל כזה עומס. כמה אנשים מודעים לזה שנתיב תחבורה ציבורית בצד ימין כשהוא לא בתוקף נכלל במספר הנתיבים וחייבים לנסוע בו? כמעט אף אחד. או שפשוט לא אכפת להם, כי למרות שזו עבירה עם נקודות, בקושי אוכפים אותה. למה שיהיה אכפת להם מאנשים שכן שומרים על החוק? בטח הזמן שלהם פחות חשוב. אנשים חושבים שלהיות באמצעי זה כמו להיות בימני, הם לא חושבים למשל על זה שלרכב מעל 4 טון אסור לעקוף רכב עוקף. פשוט נוצר רושם בכבישים שכל עוד אתה לא עובר בהרבה את המהירות המותרת מותר לך לעשות הכל.

מישהו אמר שנוהגים כמו בטסט. אני אומר הלוואי שזה היה ככה - אחד הדברים שאמורים להכניס טוב לראש בשיעורי נהיגה זה עקפת, סיימת לעקוף, מראה, וינקר, חזרה לימין.

אני גם רואה אנשים מוסיפים עוד ועוד מראות באוטו, מה זה עוזר אם אתם לא מסתכלים בהן?! שלא תגידו שזה מוסיף יופי לאוטו, להפך... לא מובן. יש אנשים שפשוט סומכים בעיניים עצומות על האינסטינקטים והברקסים של אנשים אחרים. או שהם סומכים על זה שמי שפוגע מאחור תמיד אשם, אז הם מרשים לעצמם להידחף, מקסימום לא הצלחתי אז נוציא ממנו פחחות לאוטו

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רק היום נסעתי באיילון צפון ומי שמכיר יש יציאה לפארק הירקון....אז היו שני נטיביים אחד שפונה ימינה ואחד שפונה שמאלה

הנטיב שפונה ימינה היה פקק ונטיב שלי שפונה שמאלה היה חופשי...אני נוסע ופתאום מהנטיב הימני איזשהיא מפגרת מחליטה לצאת

בלי איתות בלי כלום כמעט נכסתי בה מזל שהיו שולים אם לא הייתי נכנס בתוך המעקה...

אנשים פה בארץ אף פעם לא יהיו סבלניים בכביש..

חיית הלילה שלי:

BMW 316I '94

פורסם

אם הזכרת את איילון אני אספר איך כמעט נהרגתי שבוע שעבר: טוב זה היה בכביש 1 קצת לפני ההתחברות לאיילון, שעה 21:30 בערך, תנועה זורמת, חוץ ממישהו שנוסע בשמאלי על 80. מהבהב לו פעם, פעמיים, אין תגובה. טוב, אני לא כזה ממהר, אז נגיע כמה דקות מאוחר יותר. אחרי כמה דקות שאני תקוע אחריו הוא נזכר לפנות את הנתיב תודה לאל, כמובן בלי לאותת אבל אני רגיל לזה. מתחיל בעקיפה, ואז מגלה שהוא סתם חתך לנתיב שליד כדי לקחת יותר טוב את העיקול ימינה, והנה הוא חוזר, כמובן בלי להסתכל, הוא הרי לבד על הכביש. נמצדתי כמה שיותר להפרדת בטון בצד שמאל (שוליים ברוחב של שליש מהאוטו), רגל על הגז, יד על הצופר, ותקווה שהוא ישים לב. זה היה אחד הדברים היותר מלחיצים שקרו לי בזמן האחרון (ויוצא לי למנוע בד"כ לפחות 2 תאונות בשבוע), פשוט הייתי סנטימטרים בודדים מהחומה משמאל ומהרכב מימין. אחרי זה הוא עוד שם לי אורות גבוהים החוצפן.

פורסם
חבל שרוב האנשים לא יודעים את זה".... "ואז יוצא שכל התנועה נוסעת איזה 60-80 כשאין בכלל כזה עומס. כמה אנשים מודעים לזה שנתיב תחבורה ציבורית בצד ימין כשהוא לא בתוקף נכלל במספר הנתיבים וחייבים לנסוע בו? כמעט אף אחד". ..." אנשים חושבים שלהיות באמצעי זה כמו להיות בימני, הם לא חושבים למשל על זה שלרכב מעל 4 טון אסור לעקוף רכב עוקף"

זוהי בדיוק מטרת השירשור..

:shock:
פורסם

אני בעד חוק שמונע מגרוטאות כמו סובארו ג'סטי למשל לנסוע בנתיב השמאלי.

לא יתכן שרכב ישן עם מנוע גמור ברוב המקרים, שבקושי סוגר 100 קמ"ש יעכב את כולם.

העניין נכון גם לזקנות בסוזוקי איגניס / ליאנה שזה קצת יותר קשה לאכוף.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני בעד חוק שנהגים עם מכוניות גרמניות שלא יודעות לפנות לא יוכלו לנסוע בכבישים מפותלים.

הם מעכבים אנשים עם צרפתיות חמות [וגם סתם אנשים עם סובארו ג'אסטי]

אייל, תהיה רציני.

[בתהיה רציני אני מתכוון נסה לחשוב מעבר לחלונות הנופלים של יצירת המופת שלך, מספר הרכבים שלא מגיע ל100 קמ"ש היום הוא קטן עד בלתי מורגש. בכלל, אם תנסה ליצור סטטיסטיקה אמיתית של נהגים-בגולף-שמלאו-או-ימלאו-להם 80 בטווח של חמש שנים מהיום תגלה שהאוכלוסיה של דיירי בית גיל הזהב, זו שנוסעת באמת 80 או פחות בנתיב אקראי בו הם נתקעים עולה בהרבה כל כמות הג'סאטי שלא מגיעות ל-100 קמ"ש ונוסעים על הכביש בכלל, ולא משנה באיזה נתיב]

הרוח הבוטה היא רק כי מאוד חורה לי האפליה על רקע סוציואקונומי שנובעת מהדברים שלך [מה לעשות ולרב האנשים הפחות אמידים יש ג'אסטי או גרוטאה אחרת]

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

הבעיה מתחילה הרבה קודם. אם כל הרכבים שנוסעים שמונים היו נשארים בימני, ה"גרוטאות" שנוסעות 100 היו נוסעות באמצעי, או כשיש 2 נתיבים אז רק עוקפים וחוזרים, בקיצור אם היו נוהגים כמו בני אדם לא היית מרגיש אותם.

פורסם

אי אפשר להיות סבלני על הכביש, לפחות לא באופן קבוע.

סליחה, אני לא יכול להיות סבלני על הכביש באופן קבוע. מתישהו יגיע אותו מקרה שפשוט יוציא אותי מדעתי ויהפוך אותי להיות הנהג העצבני שאני כל כך לא אוהב להיות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

זאת הבעיה: הנהג הישראלי המצוי כל הזמן עצבני! הוא לא יכול לחכות לשום דבר אפילו רגע! וכידוע רגע זה זמן, זמן זה כסף והישראלי הממוצע מרוויח 0.08 אג' לרגע, הפסד כספי שלכל הדעות יכול למוטט גם את גאיידמק אז למה שהוא יחכה רגע?! ממה יש להתעצבן על הכביש לכל הרוחות? (חוץ מלחטוף כריזה על אלה שבדיוק כתבתי עליהם שחותכים ועוקפים כאילו אין מחר)

פורסם

אתה בכוונה שואל ועונה?

אני אישית גם כשאני נוסע מהר ורואה מישהו שמאותת כדי לעקוף או להשתלב אני הרבה פעמים מוריד קצת מהירות ונותן לו לצאת. אבל אז יש את האלה שלא יכולים לחכות שניה כמו שמישהו אמר, וחותכים בפראות. אחרי יום על הכביש איך אפשר שלא להיות עצבני??

פורסם
אני בעד חוק שנהגים עם מכוניות גרמניות שלא יודעות לפנות לא יוכלו לנסוע בכבישים מפותלים.

הם מעכבים אנשים עם צרפתיות חמות [וגם סתם אנשים עם סובארו ג'אסטי]

אייל, תהיה רציני.

[בתהיה רציני אני מתכוון נסה לחשוב מעבר לחלונות הנופלים של יצירת המופת שלך, מספר הרכבים שלא מגיע ל100 קמ"ש היום הוא קטן עד בלתי מורגש. בכלל, אם תנסה ליצור סטטיסטיקה אמיתית של נהגים-בגולף-שמלאו-או-ימלאו-להם 80 בטווח של חמש שנים מהיום תגלה שהאוכלוסיה של דיירי בית גיל הזהב, זו שנוסעת באמת 80 או פחות בנתיב אקראי בו הם נתקעים עולה בהרבה כל כמות הג'סאטי שלא מגיעות ל-100 קמ"ש ונוסעים על הכביש בכלל, ולא משנה באיזה נתיב]

הרוח הבוטה היא רק כי מאוד חורה לי האפליה על רקע סוציואקונומי שנובעת מהדברים שלך [מה לעשות ולרב האנשים הפחות אמידים יש ג'אסטי או גרוטאה אחרת]

רון.

עניתי בחצי רצינות , אז תפסיק לבלבל את השכל בנוגע לגולף. מה זה קשור בכלל? אלא אם כן אתה מחפש להתנגח בי אישית ואז יש לי לא מעט להחזיר לך בנושא.

אבל תהיה בטוח שאם הייתי נוסע בג'אסטי מעשנת, לא הייתי מעז להשאר לאורך 30 ק"מ בכביש החוף בנתיב השמאלי.

כפי שהיה בתקופה שנסעתי ב306 עם מנוע 1.4. הבנתי שהאוטו הזה לא זז, והבנתי שהמקום שלי הוא לא בנתיב של ה"ממהרים" אלא רק לעקיפות מזדמנות.

לא אמרתי שמי שיש לו ג'סטי הוא פחות טוב ממני, אמרתי שאתה צריך להיות מחובר למציאות, כי הרכב הזה לא נועד להיות בנתיב הכי שמאלי, גם כחדש - זה רכב שלא ממש מיועד לשיוטים בינעירוניים במהירויות חוקיות פלוס.

אז תפסיק לבלבל את השכל על אליטות, הלוואי שכל הבעיות שלי בכל הרכבים הבאים יהיו רק חלונות נופלים.

(דרך אגב, 3 VAGים ב-8 שנים ולא היה לי כזה דבר - בלי עין כמובן)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

שום דבר לא ישנה את התרבות הישראלית המטומטמת...

גם אם הכבישים בארץ היו באיכות של מסלול של פורמולה F1...כולל כיבישים עירוניים אולי זה היה חוסך הרוג 1 או 2...

גם אם המכוניות של כולנו היו חדשות עם כל הבקרות יציבות וצמיגים איכותיים זה לא היה עוזר.

מי שהיה בארגנטינה יכל לראות על מה הם נוסעים שם מכוניות ישנות מאוד שבטוח לא עוברות כאן טסט עם צמיגים עייפים, עוברים באדום באופן קבוע כשהצומת ריקה וכבישים באיכות באמת באמת מפחידה...אבל מה ? תאונות בקושי יש יחסית אלינו..

וכמובן יש את הסרטון המוכר מאוד של צומת בתיאלנד עם מלא אופנועים ומשאיות...מישהו יכול להביא אותו לכאן?

פורסם

אני מסכים עם הרעיון של השירשור, גם אני משתדל לרוב לנהוג כמו בן אדם. מאותת תמיד, ומסיים עקיפה בנתיב הימני. מבחינת מהירות הנסיעה, אני נוסע מהר רק איפה שאני רואה מספיק טוב, אם יש באופק איזשהו גודש של רכבים אני מעט מיד ומגיע לתחילת

הפקק במהירות סבירה.

אבל ביום יום כשאני נוסע לעבודה אני רואה כל כך הרבה נהגים זבל על הכביש שזה מדהים. איך ההתנהגות שלי יכולה לדגדג את הקופים האלה? זו שאלה ממש טובה הכיצד אפשר לטפטף מעט משמעת לכל אותם אלו שלא שמים זין על אף אחד על הכביש ומחוצה לו ממילא.

היופ סתם דוגמא אני נוסע על כביש 4. שיוט של כ 85~90 קמ"ש מכיוון שיש עוד תנועה מסביב. בתנאים כאלה אני נוסע בימני (הנתיב של הפראיירים בארץ, אגב - במיוחד בקטע שליד שפיים לכיוון דרום, כביש 2) כי ממילא אין לאן למהר בתנאים כאלה ואצטרך לבלום די מהר. ואז אני רואה איזה קוף נוסע עם הבן הצעיר שלו בפאג'רו קצרה ופשוט לא שם על אף אחד. מזגזג לו בין הנתיבים תוך כדיי כניסה ברורה לנתיב לא פנוי, כמובן בלי איתות - כי זה לחלשים. והוא בטח לא מיהר למוסך לסדר את המוט של הווינקרים. עכשיו איך גורמים לאחד כזה להשתנות? ויותר מזה הבן שלו ילמד את דרך הארץ ממנו ולא אף אחד אחר.

יואב

יואב :arrow:

פורסם
שום דבר לא ישנה את התרבות הישראלית המטומטמת...

גם אם הכבישים בארץ היו באיכות של מסלול של פורמולה F1...כולל כיבישים עירוניים אולי זה היה חוסך הרוג 1 או 2...

גם אם המכוניות של כולנו היו חדשות עם כל הבקרות יציבות וצמיגים איכותיים זה לא היה עוזר.....

הישראלים האלה שאתה מדבר עליהם , זה אני ואתה וכולנו.

אם אתה אני וכולנו נקפיד נשנה את זה...

כמה שזה נשמע פלצני , השינוי מתחיל בנו!!!

אפשר כמוך גם כמו שאתה אומר להשלים עם המצב ולהתעצבן , הבעיה עם זה שאתה תמשיך להתעצבן שנים רבות ושום דבר לא יישתנה

:shock:

• תוכן חדש...