רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,621 נושאים בפורום הזה
-
ברב המכוניות הרי יש מן אזור אדום כזה במד הסל"ד נגיד מ6 וחצי אלף טורים שבו לא בריא לנסוע ולהגיע עם המד. לפני יומיים שמעתי שגם להגיע ל5 אלף או אפילו 4 אלף זה לא בריא, מאמץ את המנוע יותר מידי. הבנתי שהאופטימלי למנוע זה לנסוע על סביבות ה3 אלף טורים וגג להגיע איתו ל4 אלף לא יותר. זה נכון?? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת dorki, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
בעקבות ריבוי השרשורים על המלצות לצמיגים והשרשור על "מה אתה חושב על מכוניתך", חשבתי שיהיה לא רע לחוות דעה גם על הצמיגים שחברי הפורום מתנסים בהם. הפרמטרים: 1.יצרן+דגם+גודל+טווח מחירים: 2.יעוד הצמיג(ירוק/ספורטיבי/שטח)+על איזה רכב הוא הורכב: 3.כמה זמן נסעתי/נוסע עם הצמיג: 4.חוות דעת: 5.סיכום: אני אתחיל: 1.יצרן+דגם+גודל+טווח מחירים: דאנלופ SP SPORT490 185/60/14,עלה בסביבות האלפייה לרביעייה. 2.יעוד הצמיג(ירוק/ספורטיבי/שטח)+על איזה רכב הוא הורכב: הצמיגים הורכבו על ZX 1.6 כשהשימוש העיקרי הוא נסיעה רגילה ומדי פעם תקיפה של קצת פניות,ז"א שהיו לנו ציפיות שהצמיג יהיה בעל תכונות ספורטיביות מינימליות. 3.כמה זמן נסעתי/נוסע עם הצמיג: הניסיון שלי עם הצמיג הוא ב…
הודעה אחרונה מאת YAIROS, -
-
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
כחלק מאהבתי הרבה למכוניות ובמיוחד לנהיגה ספורטיבית רציתי ללקחת קורס נהיגה ספורטיבית משוטטות באינטרנט הגעתי לאתר של בית הספר לנהיגה מתקדמת "מסלולים". הוסבר לי בטלפון שהקורס כולל יום אחד של 7 שעות במסלול עם קבוצה ויום אחר של 3 שעות, קורס אחד על אחד בו נוסעים עם מדריך לנהיגה ספורטיבית בנס הרים (נשמע מעניין מאוד) מה אתם אומרים על רמת המקצועיות של הבית ספר בכללי, האם הנסיעה בנס הרים היא ממש על המגבלות או שהיא רק ללימוד קווי פניה נכונים, כי כידוע סיבובים לא חסר שם. לציין כי אני מחפש קורס שיתן לי הרבה, שיעשיר לי את הידע ורמת המיומנות בנהיגה (כמובן שהרבה עניין של תרגול ונסיון), שכן אני שואף לרמה גבוהה ביותר ולהמשיך בזה בעתיד כתחביב עיקרי. תודה.
הודעה אחרונה מאת Slava_RC, -
- 18 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היום בצהרים אבא שלי היה מעורב בתאונה עם קטנוען בת"א, חברת משלוחים כלשהי. מדובר בצומת "עצור", אבא שלי תמיד עוצר בעצור ועצר גם הפעם לאחר העצירה המשיך בגלישה לתוך הצומת ובום.. העופנוען הופיע מולו במהירות גבוהה, והרכב פגע בו ממש מול הלוחית רישוי (לרכב לא קרה דבר, אפילו לא שריטה) והוא עף עם כיוון הנסיעה המקורית שלו קדימה ונפל. למקום הגיעה אמבולנס, משטרה ובוחן תנועה. הרוכב פונה ובוחני התנועה ביצעו מדידות. עם אבא שלי ברכב הייתי מישהי שעובדת איתו ואכן העידה שעצר בעצור וגלש לתוך הצומת באיטיות אך לא הבחינה בקטנוען. בוחן התנועה לאחר המדידות לא האמין שהרכב עצר בעצור, לקח לו את הרשיון ומחר יש לו זימון ליפו. אבא שלי לא הסכים לחתום במקום להצרה של בוחן התנועה שהוא…
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 7 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום קוראים לי יניב , אני בכתה ה' ואני עושה עבודת חקר על מכוניות ספורט אקזוטיות(פרארי). אבא שלי עוזר לי בעבודה. יש לי שתי שאלות מחקר: מה גורם לאנשים לקנות מכוניות ספורט? מה היתרונות והחסרונות של מכוניות ספורט? אני צריך לאסוף נתונים על שאלות המחקר בדרך של ראיונות. האם תוכלו לעזור לי ולענות על שתי השאלות תודה, יניב.
הודעה אחרונה מאת OSH205, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום חברים! ברצוני להבין - סקיידרול זה נוזל סיכוך שמשמש בתעופה הכבדה. אם נשים אותו במנוע של רכב, של ניסאן אלמרה, או כל רכב אחר, מה יכול לקרות? עלולים לקרות דברים חריגים? תודה, אלמנט.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
שלום לכולם, שאלה שמסקרנת אותי לאחרונה, כחלק מהמחקר הסוציאולוגי המתמשך בעניין הנהג הישראלי: כל פעם שאני עולה על אחד הכבישים הגדולים (גהה, איילון וכו') אני רואה אנשים טסים בנתיב השמאלי במהירויות גבוהות. באחת הנסיעות עם חבר מהעבודה גיליתי עד כמה גבוהות - 140 קמ"ש ולפעמים אף יותר מכך. נעזוב לשניה את הפן המוסרי והחוקי של מהירות מופרזת. נניח לשניה שכולם נהגים עם נסיון והכשרה מקצועית, מכירים את מגבלות הרכב ונוהגים על כבישים מושלמים וסלולים ללא רבב. מה שלא ברור לי: האם נשכחה מהם העובדה שיש עשרות מצלמות בכבישים האלה? הרי כמעט בכל קטע, נכון להיום, יש לפחות מצלמה אחת בכל כיוון. אמנם יתכן כי אלה "דחלילים", אבל משהו עומד שם בצידי הדרך. ומה, במצב כזה, גורם…
הודעה אחרונה מאת Haze, -
- 3 תגובות
- 838 צפיות
(תשובה של 2 אותיות תספיק) תודה!
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2 אלף צפיות
מה דעתכם על זה? אני ממש אהבתי.
הודעה אחרונה מאת אייל 7, -
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
או קיי. אתה נוסע לך ביום בהיר נהנה מהנסיעה, מאט לעצירה ברמזור ובדרך מישהוא (הדבק סטריאוטיפ כאן) נכנס בך מאחור לא משהוא רציני אתה ,תודה לאל בריא ושלם. הוא כמובן מודה שלא שמר מרחק בלה בלה שמאי צביעת טמבון תיקון הפח שמאחורי הטמבון הביטוח שלו מכסה את הכול, רק מה? יש שם למטה בדו"ח של השמאי סעיף שאומר שמגיע לך מהביטוח של החבוב 3% ירידת ערך ואז זה מכה בך יש לך קצה שלדה! הבונבונירה שלך שבדקת לה שמן מים כול יום שטיפה כול שבוע ווקס כול חודש נפלה קורבן לגורלה המר. עכשיו אתה עמדת למכור תרכב מעל המחירון או במחירון כי דאגת לו ועכשיו אתה אמור לקבל 3% בצ'ק מהביטוח כשלמעשה אתה צריך להוריד משהוא כמו לפחות 10% כשתמכור את הרכב אחרת לא ישימו עליך. קיצר נגרם לך מפח נפש וזה משהוא…
הודעה אחרונה מאת barzelay, -
-
- אחראי פורום
- 31 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
אתמול חבר טוב אמר שהטויוטה שלהם (שנת 95 יד 1) עלתה 100,000 ש"ח כחדשה (הוא גם אמר שהמחירון של הרכב כיום הוא 50,000 ש"ח. כן, בטח). בכל מקרה, זה ממש לא נשמע לי הגיוני - סיטרואן ZX שאמי קנתה ב-1995 עלתה בסביבות 60,000 ש"ח. גם אם נאמר שהטויוטה הייתה יקרה משמעותית מהסיטרואן, 100,000 נשמע לי די מופרך. סכום של 70,000 נשמע לי יותר הגיוני, אבל רציתי לדעת בדיוק. אני אשמח לתשובה ממישהו שיודע מה היה המחיר, אפילו סדר גודל. תודה.
הודעה אחרונה מאת ferez, -
-
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אם למישהו יש נסיון עם המכשיר הניווט הזה שיתן חוות דעת בבקשה? ובכללי מה עם החברה עצמה Sansui האם היא אמינה,מסכי המגע שלה טובים,תוכנית הניווט אפשר לעדכון אותה? http://www.elkol.co.il/Index.asp?Ar...ryID=177&Page=1
הודעה אחרונה מאת dani12, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
היום עמדתי עם האוטו ברחוב ומישהו חזר רברס, צפרתי לו שיעצור כי אני מאחוריו אבל כנראה הוא לא שמע. רק כאשר הוא נכנס בי הוא קלט את זה, ביקשתי ממנו פרטים אבל הוא במקום לצאת מהאוטו נתן גז ונסע. רשמתי את המספר רכב שלו, מה אני יכול לעשות עם זה? לא נראה לי שהמשטרה יתייחסו לזה כ"כ, יש אפשרות לאתר את הבנאדם עם מספר הרכב?
הודעה אחרונה מאת bendy, -
-
- 3 תגובות
- 935 צפיות
סליחה על השאלה - קניתי אונליין אזעקת ביפר גארד. מישהו יכול להמליץ על מקום טוב לא יקר או חשמלאי שיתקין לי אותה בירושלים או בגבעת זאב? במקום מסויים הציעו לי 400 ש"ח כולל מע"מ אבל אמרו לי כבר שמחיר נורמלי זה חצי מהמחיר הזה ,כלומר 150-200 ש"ח. תודה!
הודעה אחרונה מאת vhof, -
- 1 תגובות
- 896 צפיות
UCONN car show, april 19th 08 http://jumph4x.net/image/tid/320 זה ממש כמו פורנו
הודעה אחרונה מאת INTEGRA1800, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 622 צפיות
שלום לכם ברשותי לדעת איזה נזק יגרם לרכב עם עושים נהיגה ספורט? לדוגמאזריקות תחת,פרפורים,קיק דאון,פניות חדות,) ואגב מדובר ברכב הונדה אקורד 2005 מנוע 2000 סמ"ק!
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 1 תגובות
- 770 צפיות
האם גם את המליבו דייהו מייצרים לשברולט או שהמליבו עדיין מיוצרת ב US ?
הודעה אחרונה מאת krytek, -
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 9.2 אלף צפיות
אז ככה,מחר בע"ה אני יורד לאילת עם 4 חברים+ציוד. אני לא ארד עם הג'יפ גם כי יש בו סכ"ה 4 מושבים וגם הוא לא בנוי לנסיעות ארוכות כאלו,אז החלטתי לרדת עם ה DL 88 של אחי (1600 אוט' אגב) בעיקרון הרכב מטופל ומתוחזק כראוי אבל בכל זאת יש לי חששות לגביי הדרך הארוכה ואם יהיה יום חם אז החששות רק גוברות. יש לכם עצות מה כדאי לבדוק טרם היציאה לדרך? (חוץ משמן\מין\לחץ אויר מותאם לעומס מלא) אגב אורך המסלול ע"פ המפה הוא באיזור ה 430 ק"מ לכיוון. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת X plane, -
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לא פעם שמענו את תוכנת AutoData הורדתי בשני הגרסאות 2004 ו- 2006 . ולא הצלחתי להתקין ( אי תאימות שפה גרמנית / איטלקית ) מאיפה ניתן להוריד גירסה "פרוצה" ומה ניתן למצוא בתוכמה הזו? אני צריך שרטוטי חשמל בסיסיים תודה מראש על עזרתכם
הודעה אחרונה מאת Derish, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי כמה כתמים על החנייה והייתי רוצה להוריד אותם. תודה
הודעה אחרונה מאת big, -
- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
צהריים טובים,האים מישהו מכיר את המצלמות הכתומות הממוקמות על הרמזורים בצומת רסיטל ברמת גן לכיוון הבורסה ולכיוון שאול המלך בתל אביב אים כן חשוב לי לדעת האים הם עובדות ,חבר עבר נכנס לצומת בכתום וסיים באדום זה היה באור יום הוא אמר שלא ראה פלש,אנא עזרו למי שיש מידע על זה תודה וחג שמח.
הודעה אחרונה מאת Joecamel, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת amisha, -
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חברים! השאלה היא: יש דבר כזה? TD או TDI בארץ?
הודעה אחרונה מאת low rider, -
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לי הונדה סיוויק 2005 ואני רוצה פנסי ערפל,לא ביצה אלא עגול. אני נמצא כרגע בת"א {אני צפוני} ואני מבקש המלצות לחנויות שמוכרות פנסים כאלו..תודה ירון...
הודעה אחרונה מאת Godflash, -
- 1 תגובות
- 632 צפיות
מפגשים ארועים קרובים בעלי מקצוע בתחום מיקום מפגש שבועי
הודעה אחרונה מאת Blue Jay, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
האמת שלא הבנתי עד הסוף את עניין השנתון מ-1 לאפריל. הבנתי שאין יותר שנת דגם שמתחלפת ב-1 באפריל וזה אומר שרכב שאני אמור לקבל היום, עדיין יהיה מודל 2008. אבל... היה סיפור עם רכבים "שנשארו" אצל היבואנים... רכבים שהם נאלצו למכור בזול אחרת יהפכו ליד שניה?! השאלה שלי, אם מישהו מבין בזה: - האם יתכן שרכב שאקבל היום, הוא רכב מרכבים "שנשארו" ולא אדע על כך?! ובכלל, אם ניתן יהיה להסביר איך נוצר מצב "שנשארו" רכבים, ולא פשוט ימסרו ביום שימסרו והתאריך יחשב אותו תאריך?!
הודעה אחרונה מאת atoo, -
- 2 תגובות
- 892 צפיות
שלום לכולם יש לי עוד שאלה, נגיד וקרתה תאונה. הלכתם למשטרה נתתם עדות. האם כאשר המשטרה מוציא לכם טופס לגבי התיק. מצוין בו גם שמו ומקום מגוריו של הנהג השני שהיה מעורב בתאונה? אם כן, האם זה בעצם לא מסכן את הנהג שהיה מעורב בתאונה? במקרה שהנהג השני "בעל פיוזיום קצרים"? אני שואל זאת מכיוון שחבר קרוב שלי היה מעורב בתאונה עם כמה חבר'ה מהעדה הערבית ביפו. וממה שהבנתי מהשוטר שהגיע לזירה מתברר שיש להם כבר עבר פלילי...- לא יודע בדיוק איזה אבל לא נראה לי שזה משנה. רק אציין שלאחר התאונה הם לא החליפו פרטים בין הצדדים שהיו מעורבים בתאונה. -רק השוטר רשם.
הודעה אחרונה מאת psychuil, -
כמה חברים הינו בחניה טיפה ברקסים ואז.. רשמו תלוחיות (תלוחיות = את הלוחיות) רישוי 1 2 3 4
מאת astra turbo-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 45 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
אוקי זה התחיל בכך שאני וכמה חברים הינו בחניה ריקה לא היה אף אחד רק אנחנו אז התחלנו טיפה "אמברקסים ופתיחות" "כדי לילמוד על הרכב" חייב לציין שלא היה אף אחד רק אנחנו ולא היה סיכון אפילו קלוש אחרי כמה דקות בא איזה אוטו עצר יצא ואמר שרשם את כול הלוחיות רישוי שלנו ושלח למישטרה והמישטרה בדרך אני עפתי משם חבר אחד נישאר אחרי כמה דקות באה סיור ושיטור (זה לא ממש מישטרה לא יודע אם יש את זה בעוד מקומות אבל בראשון יש) אמרה לו שהוא יכול ללכת הלוחיות רשומות . השאלה היא מה יכולים לעשות לנו ? ואם יעשו משהוא ביכלל? ואם כן על מה? ושאלה אחרונה יש סיכון לרישיון כי כולם נהגים חדשים ?
הודעה אחרונה מאת psychuil, -
-
קניתי רכב חדש. פוקוס. מתלבטת האם להתקין ספיריט או בלוטוס' ואם בלוטוס' של איזה חברה מומלץ? גם מבחינת נוחות השימוש וגם מה פחות גניב?האם אפשר להוציא דיבורית כזו כל פעם שיוצאים מהרכב או ההתקנה קבועה?מישהו מכיר את המערכת של קוברה בלו? תודה על כל מידע ואני מקווה שזה הפורום המתאים.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
- 0 תגובות
- 754 צפיות
מארה"ב או יפן?
הודעה אחרונה מאת leo69,
-
מי מחובר 66 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 1,024 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- elad18
- Night Driver
- פריג'י
- orsh99
- FlicK
- Beacon
- Camaro 92
- avargel
- Igalz
- אריה שאג
- amosbmw
- itzik123