רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,621 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הבנתי שלפי השיטה החדשה שנכנסה לתוקף שנת המודל לא מתתחילה יותר בחודש מאי, אלא בחודש ינואר, וכן ברשיון הרכב יירשם מועד עליית הרכב על הכביש. האם מישהו יכול לאמר האם וכיצד בדיוק מעבר זה משפיע על מחירון לוי יצחק? ואם זה משפיע, אז החל ממתי. אם למשל אני רואה במחירון הנוכחי שדגם מסויים משנת 2002 , מחירו 88000 ש"ח, האם זה לפי השיטה הישנה או החדשה? האם מועד עלייתו לכביש של רכב מסויים שאני מעוניין לרכוש (לפני/אחרי ינואר 2002) אמור להשפיע באופן משמעותי על המחיר שרשום במחירון לוי יצחק? כלומר, נגיד שהרכב עלה לכביש בדצמבר 2001, האם אני יכול כעת לטעון בפני מוכר הרכב ש"מחיר המחירון" הרלוונטי של הרכב שלו הוא לפי 2001? או שהשיטה החדשה כבר משוקללת (פחות או יותר..) במחירון…
הודעה אחרונה מאת dorki, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 833 צפיות
יש לי גל הינע (PTO ביציאה מגיר של משאית) באורך של כ80 ס"מ שמסתובב כל הזמן ומעביר כוח של כ30 קג"מ למשאבה הידראולית. אני רוצה שיהיה במרכזו ניתוק שיפוקד בצורה חשמלית או פניאומטית. יש לי מקור אוויר של 12 באר. צריך לשים לב שמדובר בגל הינע שמסתובב כל הזמן, ולכן לא ניתן לשלב בעזרת שרוול על שיניים זחיחות וכדומה, אלא צריך מכלול עם אמצעי חיכוך כלשהו, כגון מצמד אוטומוטיבי. עלות הניתוק המדובר צריכה להיות עד כ10000 ש"ח, כולל הכול, ומדובר בכמה עשרות פרויקטים כאלה בשנה, אז השאיפה היא למוצר (חדש, לא מפירוקיות) שקרוב למוצר מדף ככל האפשר, ולא כזה שיצריך עבודות אינטנסיביות של עיבוד שבבי, מסגרות וכו'. עבודות כאלה אפשריות, בהחלט, אבל במידה. רעיונות?
הודעה אחרונה מאת חנן-ג'יפולוג, -
-
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום כולם ביום שני ה-14/4 יערכו צילומים לשתי תוכניות של "המופע המוטורי בשעות 18:00 ו-20:00. כל מי שמעוניין להיות קהל בתוכנית מוזמן להתקשר לטלפון המצורף ולתאם. הפקת התוכנית מעוניינת גם באנשים שיש להם רכב מיוחד או חברי מועדון מסויים שישתתפו בתוכנית. אנא צרו קשר עם אריק בטלפון: 054-6690268 תהנו, אני מקווה שאוכל להגיע לצילומים של לפחות תוכנית אחת וכולכם מוזמנים להצטרף. לסלי
הודעה אחרונה מאת alesly, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מוכרים שם GPS ב 800 ש"ח בהתנייה של קנייה מעל 600 ש"ח. מישהו יכול לתת חוות דעת? של איזו חברה זו בכלל?
הודעה אחרונה מאת JUVEnivTUS, -
השכרת משאית
מאת tammysc- 4 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום לכולם! אני מחפשת להשכיר משאית לטובת הובלה של יום-יומיים. איפה אני יכולה להשיג פיתרון לכך? חברות השכרת הרכב הקונבנציונאליות לא רלוונטיות כ"כ וגם חברות הובלות דירות וכו'. לא מדובר בהובלת דירה אלא ממש משאית שתעמוד לרשותי להובלות של ציוד לאירוע כלשהו. אשמח לעזרה! תודה רבה
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כיצד מצלמת רמזור עובדת? רק ע"י פלאש או גם בצורת וידאו?
- 0 תגובות
- 667 צפיות
שלום כולם עדיין לא הבנתי ממתי היבואנים סופרים 12 חודשים ואז הם לא יכולים למכור את הרכב כחדש, מיום יצור הרכב או מיום שהוא היגיע לארץ? ואיך אפשר לדעת מתי בדיוק מתי ייצרו את הרכב?
הודעה אחרונה מאת רפול המקורי, -
- 4 תגובות
- 679 צפיות
שלום ברצוני לדעת אם זה נכון שאתה מקבל שתפסו אותך במצלמה 116 אז זה אומר שנסעתה 121 למה לפי מה שהבנתי מורידים 5 קמש פחות זה נכון?
הודעה אחרונה מאת atoo, -
ביטוח מיול
מאת amit297- 0 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום! יש לי מיול שמוגדר כטרקטור ואני מעונין לדעת איזה חברת ביטוח עושה על ביטוח על מיול?איזה חברה הכי זולה?
הודעה אחרונה מאת amit297, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אם כן חבורת הבלשים הפרטיים בישראל מציעה למשרד התחבורה שהיא תאתר אותך ותארוב לך ותוודא שיאסרו אותך וע"פ הכתבה בYNET למרות העובדה שההצעה הזו משפילה את כול המשטרה ואת המשרד , שר התחבורע הטיפש לא חושב לשלול אותה כי המשטרה צריכה ליעשות זאת (ולא רק זאת החוקרים גם הסבירו בדיוק איך לבצע , שמא המשטרה צריכה ייעוץ), אלא כי זה לא יפה שאזרחים יעשו את עבודת המשטרה וידעו למי נשלל הרשיון :roll::roll: ורק לחשוב שרק בישראל השר יכול לשלול רשיונות בדואר , אבל כשמציעים לו איך לעשות את זה חוקית , הוא נכנס לי לנושא הפרטיות לא מצליח להבין איך בדיוק במדינת ישראל הדפוקה שר בממשלה מקבל כזה מכתב , והוא עדיין לא מתפטר ולא דואג להתפטרות שר המשטרה גם יחד . ולא רק זה אלא גם שוקל לדחות את העז…
הודעה אחרונה מאת truejoker, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
תגובה של טוקבקיסט מכתבה: התגובה היא 29 למי שרוצה לדעת. אוקיי איני מעוניין לדון בכתבה אלה במשפט המודגש. לפעמים אני חושב שאם היה פה קצת יותר שיחרור בנושא שינוי מרכב וצורה היה אפשר להרוויח פה יותר. הרי אם ניקח את חוקי התחבורה של האמריקאים בנושא שינוי צורה ומרכב נוכל לפתח פה תעשיית רכב שלמה חדשה שתכלול מוסכים מיוחדים שבהם יכולים לשנות צורה של רכב. אומנם איני מתכוון שתהיה פה ממש שינוי דרסטי כמו שאפשר לעשות כמו באמריקה של חיבור של שני מכוניות משני הצדדים אני מתכוון בקטנה של שינוי קוסמטי או התקנת מנוע אחר ובגודל אחר שלא שיש בכלל לרכב. אני מדבר על פתיחה קטנה של החגורה ההדוקה על צאוורנו. האם היה את החוקי התחבורה בנושא שינוי מרכב וצורה בישראל כמו באמריקה האם אתם חושבים…
הודעה אחרונה מאת חנן-ג'יפולוג, -
- 15 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם בסקירת המסלול החודשית של המגזין החודש השתתפו, אלפא רומיאו GT (מדהימה), מיני קופר וכמובן הפג'ו שלי הייה לי פשוט יום מדהים ! ובהחלט הייה שווה לנסוע את כל הדרך מהצפון הרחוק (ישוב קטן ליד הכינרת) עד לערד תודה לצוות של מגזין אוטו , ניצן , הד"ר אלי אבוחצירה (נהג מדהים) , תומר פדר הצלם על הפוזה המדהימה של שהוא תפס את הרכב ,גיא , ואיך לא חברי הטוב לירן הידוע בכינוי בפורום LIRAN XSI בעל ה-106 ראלי שהצטרף אלי בשימחה לנסיעה וסידר לי את הזכות להופיע במגזין. זאת לא פעם ראשונה של הרכב במגזין , במבחן "קטנות וחמות" בגיליון 207 הוא גם כיכב ויצא שידו על העליונה . מלבד הבעיה הקטנה שהייתה ברכב ולא יכלנו למדוד זמנים הכל עבר חלק ומדהים ! הבעיה שרשמתי בשירשור …
הודעה אחרונה מאת car pimp, -
- 4 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
לפני שנה בערך, הגעתי למועד המרגש כלכך של 4 שנות רשיון - וכמו כולם (אני מניח), קיבלתי זימון לביצוע קורס רענון נהיגה. הזמן הקצוב היה 10 חודשים תמימים. שזה המון זמן. אבל לא בשבילי ניסיתי לעשות את הקורס דרך הצבא, וכל הזמן אמרו לי בקורס הבא, בפעם הבא, כשיהיו הקצאות ועוד מליון תירוצי דחייה. בסוף השתחררתי וקיבלתי מה שבד"כ מקבלים מהצבא. ז*ן. את הקורס לא עשיתי וה10 חודשים הקצובים עברו חלפו. קיבלתי מכתב ממשרד התחבורה - רשות הרישוי, עם כותרת גדולה (לא בדיוק גדולה), אדומה (יותר צבע ורוד-סגול שכזה) ומאיימת (לא במיוחד) - על "תזכורת לפני עיכוב רשיון נהיגה". וקיבלתי הארכה של חודשיים. החודשיים הללו יפוגו תוקף ב23 למאי. והבעיה היא כזאת - אני עכשיו לומד לפסיכומטרי (שמ…
הודעה אחרונה מאת Nemesis, -
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
כיסוי לרכב.כמה גניב?
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ערב טוב לכולם, ממש בסמוך לי מתחילים בקרוב מאוד שיפוצים. פועלים, בעלי מקצוע וכו' וכו'. תנועה עניפה בקיצור... לבטח הבנתם את שאלתי. מנסה למזער סיכונים לגניבת הרכב. הוא, ממוגן אמנם עם קודנית ואזעקה, אבל משום מה מבקש לדעת אם יש עוד דרכים לצמצם [או למען האמת להרתיע] - למשל התקנת מצלמה, כזו שבפתחי מוסדות שונים, ואפילו שתהיה דמה. דרכים נוספות? כל המלצה תתקבל בברכה. בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היום בשעות הצהריים נסעתי בכביש בינ-עירוני, שמשום מה מהירות הנסיעה בו היא 70 קמ"ש, אני לא יודע כמה נסעתי , אבל נראה לי שיותר מכך, לפתע אני רואה יונדאי אקסנט כסופה מהדגם הישן של שנות ה 90, שחונה על אי התנועה באמצע הכביש ולא מצד ימין, מאחורי שלט גדול( נראה כמו שהוא מתחבא). ביונדאי ישבו ארעה פנסיונרים, והיה אחד מהם עם דלת אחורית פתוחה זאת שליכוון הנסיעה שלי, אבל הוא ישב בתוך הרכב. מעל המספר הקדמי של הרכב היה מין שלט אדום מרובע שכתוב עליו האות P בגדול ובאדום. עשיתי סיבוב, וחזרתי עוד פעם לראות מה זה הרכב הזה, והוא פשוט עמד שם ולא עשו כלום. מאחור לא היה לו כלום , גם מקדימה לא ראיתי מצלמה, חוץ מהשלט P הכל היה נורמלי. וכשעברתי אותו לא היה פלאש או משהו. מה זה ???
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
מהו התשלום לעבירה על תמרור ב' 35 כניסה לרכב ציבורי ? עצר אותי שוטר וקיבלתי 250 ללא נקודות השוטר אמר שהדו"ח המקורי שהיה צריך להביא לי הוא 500 ש"ח + 6 נקודות האם זה נכון?
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
http://news.walla.co.il/?w=//1262268 שימו לב לנאמר בכתבה: "...שלמה הכחיש את החשדות לאורך המשפט, וטען כי הוא זה שנהג ברכב כשהוא שיכור. בעקבות כך יוחסה לו עבירה של הריגה בלבד בכתב האישום. אישום בעבירה זו פטר אותו מחובת תשלום הפיצויים למשפחתו של ההרוג, והטיל אותה על חברת הביטוח". ומכאן אנו למדים שהיות ובית המשפט פסל את גרסתו - לא הביטוח ישלם פיצויים, אלא הוא עצמו. .
הודעה אחרונה מאת dorki, -
- 10 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
* עריכה: שמע, סימני הפיסוק הם חבריך. השתמש בהם, וההודעות שלך יהיו קריאות בהרבה. בנוסף, אין צורך לציין בכותרת ההודעה שמדובר בשאלה. לשם כך משמש הסימן המיוחד שאות הוספת בסוף המשפט - נכון מאוד, ניחשת - סימן השאלה. הודעות נוספות בסגנון זה ימחקו. תודה על ההקשבה. * שלום אבא שלי אמר לי שיש לו ביטוח על כול מי שנוהג ברכב והוא אמר לי שאני יכול לנהוג לדעתו אבל חברים שלי אמרו לי אין צעיר וזה אתה לא תוכל אז בדקתי ברישיון רכב כתוב סעיפים 1,3,7 ובדקתי ואף סעיף לא מגביל עליי את הנסיעה אז אם עוצר אותי שוטר הוא לא יכול לעשות לי כלום נכון ? (אני נהג חדש בן 17) פשוט אני נוסע כבר כמה חודשים על המכונית של אבא שלי עדיין לא עצרו אותי ואם נגיד יעצרו אותי לבדיקת רישיונות מה אני מראה להם ר…
הודעה אחרונה מאת xbox12341, -
מספר ההילוכים בגיר 1 2
מאת skill-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
קראתי באתר נט קאר במילון את החלק של המכפיל מומנט (ככל שהילוך נמוך המכפיל יותר גבוה). עכשיו לפי מה שהבנתי ככל שההילוך נמוך יותר (נגיד הילוך ראשון) המכפיל גבוה יותר ולכן יש יותר כוח. עכשיו השאלה שלי היא אם המכפיל מומנט קטן ככל שמספר ההילוכים גדל אז למה תיבת שישה הילוכים היא טובה יותר? הרי שהמכפיל בהילוך שישי נמוך מאוד לא ככה?
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
- 12 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום, שמתי לב שאמא שלי מחזיקה ברכב רישיון רכב וביטוח מצולמים, מסתבר שאת המקוריים היא שומרת בבית משום מה. במקרה ושוטר עוצר אותי/את אמי ומבקש לראות רישיון רכב, אני מראה לו את העותק המצולם, זה עלול לגרום לבעיות? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת xbox12341, -
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
במדריך הנפלא הזה נתקלתי בעיתון בסוף השבוע, וכעת אני רואה שהוא עלה גם לנט. ניסיתי אגב לעשות חיפוש בפורום ולא מצאתיו, אני מקווה שזה אכן לא פורסם כאן בעבר. מעיון במדריך עולה כי ישנה פירצה מעניינת במיוחד בחוק, הקורצת מאד לנהגים חדשים, והיא מאפשרת בעצם לבעל הדוח לפנות בכתב אל המשטרה (בתוך תקופת התשלום), ולהצהיר כי הדו"ח המקורי אבד- ואו אז, עם הגעת העתקו של הדו"ח המקורי, מתקבלת בד בבד אורכה של כ-6 חודשים עד למועד האחרון לתשלום ולהפעלת הנקודות. וכפועל יוצא נהנה הנהג החדש ממספר רב של חודשים "נקיים", ובמקרים רבים מאד, אפילו עד תום תקופת הנהג החדש וקבלת הרשיון הקבוע, שאז כידוע הנקודות ייצברו כפי שקורה לכל נהג רגיל וותיק, מבלי להפעיל את הסנקציות הקטלניות השמורות לנהג החדש …
הודעה אחרונה מאת itay24, -
- 0 תגובות
- 709 צפיות
הרי השוטרים "חולים" עלינו ומאוד "דואגים" לשלומנו (לפחות רובם, אני לא מכליל) ולהם מותר הכל!!! לעבור באדום, לקנות מקיוסק ולחסום נתיב, לעקוף מימין, לדבר בפון, לקפוץ לך לתוך הנתיב תוך כדי סיכונם וסיכונך ע"מ להעניק לך דו"ח של סוף יום, ובעיקר לדאוג שתשלם את אגרת הרשיון השנתית, הלא הם הדוחות. אז לי נמאס, הרי גם להם אסור לעשות עבירות אם הם לא באישור מיוחד ובמבצע מיוחד, אז מה שאני יעשה זה אני אסתובב עם מצלמת וידאו, אתעד כמה מקרים עסיסים ששוטרים עושים עבירות ללא צורך בכך והמשך הטיפול כבר ידוע. נמאס לי. מה אתם אומרים יעבוד? לדוגמא:בתחנת המשטרה ברחוב זבוטינסקי יש תחנה, לנידות הבאות מכוון פ"ת לת"א יש אפשרות לקחת שמאלה לתחנה אבל אך ורק לנידות, לפני מס ימים אני רואה שוטר ברכב האזר…
הודעה אחרונה מאת itay24, -
- 1 תגובות
- 705 צפיות
אהלן, לכל בעלי הטנדרים למיניהם או מכריהם אני זקוק לעזרה. מחר בסביבות הבוקר (מ9:00) עד צהריים (13:30) אני צריך להעביר מנוע מתל אביב למושב אחיעזר. כל מי שמוכן לבוא לעזרתי ולקדם את הפרויקט שלי בהרבה מוזמן להתקשר אלי, איתמר 0547481744 או בה"פ. אני מוכן גם לשלם סכום הוצאות למי שירצה. תודה מראש לכולם.
הודעה אחרונה מאת itamareiny, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מעניין לראות את התוצאות
הודעה אחרונה מאת shay18, -
-
- 9 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
מישהו מכיר מסלולים עם מדריכים טובים נוספים?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 1 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אני רוצה ללמוד פחחות וצבע וגם בנושא תוספות (טמבונים, חצאיות וכו') איפה אפשר ללמוד מקצוע זה ? אני בוגר תיכון וגר בצפון תודה לכולם!!
- 1 תגובות
- 544 צפיות
*** תוכן ההודעה נמחק. כל שאלה נראית חשובה לזה ששואל אותה. ***
קורולה אוטומטית 1 2
מאת leo69-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שכן שלי הזמין אתמול קורולה חדשה אטומטית למהדרין כ155000 ש"ח. זמן המתנה כחודשיים. מי שקנה רובוטית טיפה "אכל אותה" הייתי אומר.....
הודעה אחרונה מאת Slava_RC, -
-
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם וערב טוב, פתחתי בחיפוש בקשר למיפגשים וכו' ושמתי לב שהמפגשים פה הם של רכבי אספנות בימי שבת, אני שומר שבת ואין לי רכב אספנות והייתי שמח אם היה מתקיים מפגש של מכוניות רגילות וכו' (הכוונה לא אספנות) בימי שישי, אשמח להגיע, תודה לכולם !
הודעה אחרונה מאת DaMN,
-
מי מחובר 5 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 933 אורחים (הצג רשימה מלאה)