Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מספר ההילוכים בגיר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6635 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
האם זה אומר שבהילוך ראשון על כל סיבוב שמועבר מהמנוע לגיר, הגיר יעביר לגלגלים 4.425 סיבובים?

ומה אומר יחס העברה הסופי?

התשובה היא לא, בין גיר וגלגלים יש דפרנציאל ("יחס העברה סופי"), כלומר אם ניקח הילוך ראשון 4.425 כפול יחס העברה של דפרנציאל 4.3 נקבל שכל 19.0275 סיבובי מנוע יהיה סיבוב גלגלים אחד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

עכשיו הכל מובן.

אז ככל שיחס העברה גדול יותר ככה מספר הסיבובים בגלגל יהיה גדול יותר?

כשאומרים יחסי העברה קצרים זה אומר שהמספר ביחס העברה גדול יותר?

שוב תודה.

עריכה:

בעצם הכל לא מובן.

למשל בג'ימיני החדש, הידני יותר מהיר מהאוטומט.

עכשיו לפי החישוב בנתונים יוצא שעבור 19.0275 סיבובי מנוע, יהיה סיבוב גלגלים אחד. (ידני)

ועבור 11.75875 סיבובי מנוע, יהיה סיבוב גלגלים אחד. (אוטומטי)

מה שיוצא שהאוטומטי יותר מהיר, לא? (פחות סיבובי מנוע כדי לסובב סיבוב אחד של הגלגלים)

הסתבכתי לגמרי.

סוזוקי ג'ימיני ידני.

פורסם
עכשיו הכל מובן.

אז ככל שיחס העברה גדול יותר ככה מספר הסיבובים בגלגל יהיה גדול יותר?

הפוך, יחס העברה אומר שאני צריך לעשות X סיבובים בכניסה כדי לקבל סיבוב אחד במוצא.

כשאומרים יחסי העברה קצרים זה אומר שהמספר ביחס העברה גדול יותר?

נכון.

עריכה:

למשל בג'ימיני החדש, הידני יותר מהיר מהאוטומט.

עכשיו לפי החישוב בנתונים יוצא שעבור 19.0275 סיבובי מנוע, יהיה סיבוב גלגלים אחד. (ידני)

ועבור 11.75875 סיבובי מנוע, יהיה סיבוב גלגלים אחד. (אוטומטי)

אתה מדבר על הילוך הראשון. הידני יש יותר יחסי העברה ובהילוך חמישי יחס העברה קטן יותר ו/או יחס סופי קטן יותר.

מה שיוצא שהאוטומטי יותר מהיר, לא? (פחות סיבובי מנוע כדי לסובב סיבוב אחד של הגלגלים)

כמובן שלא.

הסתבכתי לגמרי.

הערות שלי באדום.

תוספת:

כדי להבין יותר קל את העניין, תדמיין אופניים עם הילוכים. גלגל שיניים גדול יותר זה יחס העברה גדול יותר. כלומר אם אתה לוקח גלגל שיניים הכי קטן בפדלים והכי גדול בגלגל, יוצא שאתה צריך לסובב את הפדלים מהר כדי לנסוע לאט ולהיפך.

הבהרה:

יש הבדל בין אינטרקצייה של יחסי העברה ברכב לאופניים, לכן לא להתבלבל והדוגמא של אופניים רק נועדה להמחיש את המושג יחסי העברה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לאט לאט אני מבין יותר, הרבה תודה לך alfa164TS.

הדבר האחרון שלא הבנתי זה את עניין המהירויות.

ככל שהמספר ביחס העברה קטן יותר ככה הגלגל שיניים גדול יותר, והמנוע עושה פחות סיבובים כדי לסובב את הגלגל.

אז איך המהירות האצה והמהירות הסופית גדולה יותר בידני מאשר באוטומטי?

לראייה הנה מספר נתונים:

ידני אוטומט

1 4.425 2.875

2 2.304 1.568

3 1.674 1

4 1.19 0.696

5 1 אין

סופי 4.3 4.09

סוזוקי ג'ימיני ידני.

פורסם
לאט לאט אני מבין יותר, הרבה תודה לך alfa164TS.

הדבר האחרון שלא הבנתי זה את עניין המהירויות.

ככל שהמספר ביחס העברה קטן יותר ככה הגלגל שיניים גדול יותר, והמנוע עושה פחות סיבובים כדי לסובב את הגלגל.

אז איך המהירות האצה והמהירות הסופית גדולה יותר בידני מאשר באוטומטי?

לראייה הנה מספר נתונים:

יחסי העברה לא בהכרח נוצרים ע"י כמות קבועה של גלגלי שיניים, יש מבנים שונים לגירים שונים. מה שהכי חשוב להבין זה שיחס העברה גדול יותר נותן יותר כוח ופחות מהירות. מה זה יחס העברה? זה מספר בסגנון 1:4 למשל. הוא אומר שכדי לסובב סיבוב מלא את הגלגל הגדול אני צריך לסובב 4 פעמים את הגלגל הקטן. המספרים שבד"כ רושמים: 4.25 למשאל, הכוונה היא 1:4.25. יחס זה תמיד מספר אחד חלקי מספר אחר.

פורסם
יחסי העברה לא בהכרח נוצרים ע"י כמות קבועה של גלגלי שיניים, יש מבנים שונים לגירים שונים. מה שהכי חשוב להבין זה שיחס העברה גדול יותר נותן יותר כוח ופחות מהירות. מה זה יחס העברה? זה מספר בסגנון 1:4 למשל. הוא אומר שכדי לסובב סיבוב מלא את הגלגל הגדול אני צריך לסובב 4 פעמים את הגלגל הקטן. המספרים שבד"כ רושמים: 4.25 למשאל, הכוונה היא 1:4.25. יחס זה תמיד מספר אחד חלקי מספר אחר.

אם אם הבנתי אותך נכון, בהילוך הראשון שבו יחס העברה הוא 1:4.425, כאשר הגלגל שיניים המניע (זה שמחובר למנוע) יעשה סיבוב אחד, הגלגל שיניים המונע (זה שמחובר בסופו של דבר לדיפרנציאל) יעשה 4.425.

ובאוטומטי הוא יעשה את האותו דבר רק עם פחות סיבובים של הגלגל שיניים המונע (2.875). לכן, כאשר הכוח מגיע לדיפרנציאל ומועבר לגלגלים, סיבוב הגלגלים יהיה גדול יותר בידני מאשר באוטומט.

אם זה נכון, אז קודם כל תודה לך על ההסברים.

ועוד שאלה אחרונה, אם יחסי העברה זה משהו שאפשר לקבוע, למה לא עושים את הגיר האוטומטי עם אותם יחסי העברה? בגלל שחסר הילוך החמישי באוטומטי?

יהונתן.

סוזוקי ג'ימיני ידני.

פורסם
אם אם הבנתי אותך נכון, בהילוך הראשון שבו יחס העברה הוא 1:4.425, כאשר הגלגל שיניים המניע (זה שמחובר למנוע) יעשה סיבוב אחד, הגלגל שיניים המונע (זה שמחובר בסופו של דבר לדיפרנציאל) יעשה 4.425.

בדיוק הפוך הגלגל שיניים של מנוע (כלומר המנוע) הוא זה שיעשה 4.425 סיבובים

ובאוטומטי הוא יעשה את האותו דבר רק עם פחות סיבובים של הגלגל שיניים המונע (2.875). לכן, כאשר הכוח מגיע לדיפרנציאל ומועבר לגלגלים, סיבוב הגלגלים יהיה גדול יותר בידני מאשר באוטומט.

אם זה נכון, אז קודם כל תודה לך על ההסברים.

ועוד שאלה אחרונה, אם יחסי העברה זה משהו שאפשר לקבוע, למה לא עושים את הגיר האוטומטי עם אותם יחסי העברה? בגלל שחסר הילוך החמישי באוטומטי?

נכון

יהונתן.

הערות שלי באדום.

מטרת יחסי העברה להכפיל כוח מנוע על חשבון מהירות.

פורסם

ההילוך השישי לא תמיד נועד לחיסכון. בתיבת ששת ההילוכים של ה-156 2.5 יחס ההעברה של השישי עומד על 1:0.816, דהיינו קצר מרוב החמישיים המקובלים (למעט BMW, שב-E36, למשל, נהגה לצייד את תיבות חמשת ההילוכים בהילוך חמישי ישיר!), כך שחיסכון בוודאי לא עמד לנגד עיני המהנדסים, בייחוד כשהיחס הסופי אינו ארוך יתר על המידה. מה שמושג הוא החלוקה הבאה:

ראשון: 3.500:1

שני: 2.235:1

שלישי: 1.520:1

רביעי: 1.156:1

חמישי: 0.971:1

שישי: 0.816:1

סופי: 3.973:1

ששה הילוכים מאפשרים, במקרה זה, לתת הילוך שני קצר יחסית וגם לקרב את ההילוכים הגבוהים לשמירת יכולת האצה טובה גם במהירויות גבוהות. אם ניקח, לדוגמא, יחסי העברה של רכב בעל תפיסה דומה (מנוע V6 גדול ברכב משפחתי) אך המצויד בתיבת 5 הילוכים, גולף VR6, נקבל את הבא:

ראשון: 3.300:1

שני: 1.490:1

שלישי: 1.310:1

רביעי: 1.030:1

חמישי: 0.840:1

סופי: 3.390:1

במקרה זה השני הוא בעל יחס דומה לשלישי באלפא, השישי באלפא קרוב לחמישי בגולף, וההילוך הרביעי בגולף מצוי בתווך שבין הרביעי והחמישי באלפא. כלומר באלפא הנהג מאבד פחות סל"ד בהעברות בהילוכים הגבוהים ושומר את המנוע בתחום הכיפי ביתר קלות.

* לכל התופסים את המקלדת בזעקה - ההשוואה לא באה להוכיח שהאלפא טובה יותר מהגולף, אלא להדגים הבדל בחלוקת הילוכים בין תיבת שישה הילוכים לבין תיבת חמישה הילוכים בכלי רכב בעלי ייעוד דומה כדי זהות, ותו לא.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ליובל, ובהמשך לדורקי:

כמו שכבר כתב דורקי, ההילוך השישי בהחלט שימושי, גם בארץ.

וזה לא רק רלוונטי למנוע בנפח גדול.

בתקופה האחרונה אני משתמש (זמנית) בסיאט ליאון 1.8 טורבו, עם שישה הילוכים.

בכל נסיעה בינעירונית, מעל כ-80 קמ"ש, אני נוסע בהילוך השישי.

לרכב מומנט כל כך זמין, שאין שום בעיה לנסוע ב-2000 סל"ד, ואפילו קצת פחות, ואין לרכב שום בעיית כוח.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם
ליובל, ובהמשך לדורקי:

כמו שכבר כתב דורקי, ההילוך השישי בהחלט שימושי, גם בארץ.

וזה לא רק רלוונטי למנוע בנפח גדול.

בתקופה האחרונה אני משתמש (זמנית) בסיאט ליאון 1.8 טורבו, עם שישה הילוכים.

בכל נסיעה בינעירונית, מעל כ-80 קמ"ש, אני נוסע בהילוך השישי.

לרכב מומנט כל כך זמין, שאין שום בעיה לנסוע ב-2000 סל"ד, ואפילו קצת פחות, ואין לרכב שום בעיית כוח.

+1:-) מסכים לחלוטין

פורסם

כפי שכבר נאמר ע"י קודמיי, ככל שיש יותר הילוכים, ככה טוב יותר אפשר לנצל את כוח המנוע.

למשאל במשאיות עם מהירות מירבית 89קמ"ש (הגבלה אלקטרונית), יש דגמים עם 16 ואפילו 18 הילוכים.

רכב פרטי הרבה יותר חזק יחסית למשקל שלו, לכן למטרת נוחות וצימצום עלויות מוותרים על הילוכים ויוצא שיש בגירים 4-5-6 הילוכים. ברכבים יקרים יותר, מחיר נעשה פקטור בעל חשיבות נמוכה יותר ולכן יש גירים של 7-8 הילוכים.

במילים אחרות, בכמות הילוכים מנסים למצוא את שביל הזהב בין מחיר, נוחות ונצילות המנוע.

• תוכן חדש...