Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מספר ההילוכים בגיר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי באתר נט קאר במילון את החלק של המכפיל מומנט (ככל שהילוך נמוך המכפיל יותר גבוה).

עכשיו לפי מה שהבנתי ככל שההילוך נמוך יותר (נגיד הילוך ראשון) המכפיל גבוה יותר ולכן יש יותר כוח.

עכשיו השאלה שלי היא אם המכפיל מומנט קטן ככל שמספר ההילוכים גדל אז למה תיבת שישה הילוכים היא טובה יותר?

הרי שהמכפיל בהילוך שישי נמוך מאוד לא ככה?

סוזוקי ג'ימיני ידני.

פורסם

ככל שיש יותר הילוכים החלוקה יותר צפופה. זה מאפשק לך בכל מצב להתאים בצורה מדוייקת יותר את סל"ד המנוע למצב האופטימלי לתנאי הדרך.

ההילוך הראשון וההילוך האחרון ברוב המקרים זהים מבחינת יחס ההעברה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לטעמי האישי:

גיר 4 הילוכים - הרבה פעמים ישנו בור בין ההילוכים ואז נוסעים בהילוך שאיננו מתאים לתנאי הדרך ולמהירות. זה קורה בד"כ בעלייה. מדובר במספר הילוכים לא מספק.

גיר 5 הילוכים - הרווח בין ההילוכים מספק אבל לא יותר.

גיר 6 הילוכים - בכל תנאי הדרך יש אופציה לבחור לפחות אחד מבין שני הילוכים. גיר כזה עונה על כל דרישה.

גיר 7 הילוכים (מרצדס) - זה כבר מיותר, הרווח בין ההילוכים כזה שכבר אין בו צורך.

גיר 8 הילוכים (לקסוס) - בזה לא נהגתי, אבל בהסתמך על הניסיון ממרצדס, אז נראה שכמות ההילוכים הזו היא רק גימיק שיווקי (יש לי יותר !) ללא כל ערך מעשי.

פורסם

לאחרונה נהגתי באירופה כמה ימים - נסיעות ארוכות בעיקר באוטוסטרדות - בגיר 6 הילוכים ידני

התרשמתי מ 3 דברים עיקריים:

1 - השישי די מיותר אלא אם כן אתה בגרמניה. ברוב המדינות (באירופה) המהירות מוגבלת ל 120-130 קמ"ש וההילוך השישי לא הוריד הרבה סל"ד כדי להביא לחסכון משמעותי בדלק לעומת ההילוך החמישי

2 - בגלל הנ"ל לקח לי קצת להתרגל להעביר מחמישי לשישי - לכאורה אין צורך והייתי צריך להזכיר לעצמי להעביר לשישי

3 - בכבישים רגילים - בין עירוניים רגילים או בתוך העיר - אין להילוך השישי כל משמעות או צורך

ולכן ממש לא ברור לי למה צריך 7 או 8 הילוכים מעבר לגימיק

פורסם

אז בעצם אם לוקחים את אותו מנוע פעמיים ולאחד משדכים תיבת הילוכים 5 מהירויות ולשני תיבת הילוכים 6 מהירויות בעלי אותו יחס העברה אז המהירות הסופית תיהיה אותה מהירות? והזמני תאוצה ישתפרו לטובת תיבת ההילוכים בעלת 6 המהירויות?

סוזוקי ג'ימיני ידני.

פורסם

כככול הנרה הרכב יהיה זריז יותר למרות שמשקל הרכב יעלה מכיוון שמשקל התמסורת גדל.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

הבנתי. תודה (:

עוד שאלה אחת אם כבר פתחתי שרשור. אני אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי את המושג יחס העברה בגיר, כנראה שאני לא יודע מה זה אומר.

סוזוקי ג'ימיני ידני.

פורסם

6 הילוכים נותנים דיוק רב יותר בנהיגה.

כמו שנאמר, לכל מצב יש הילוך מתאים, וההילוכים עצמם "קצרים" יותר.זה מקל על צריכת הדלק ונותן יותר זריזות לרכב.

קח 2 מכוניות זהות, לאחת 5 הילוכים ולשנייה 5.

האצה פתאומית בהילוך שלישי(לדוגמא) תהיה הרבה יותר מהירה ו"חדה" בזו עם 6 הילוכים מאשר בזו עם 5, כי ההילוך קצר יותר ומספק קצת יותר כח.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
1 - השישי די מיותר אלא אם כן אתה בגרמניה. ברוב המדינות (באירופה) המהירות מוגבלת ל 120-130 קמ"ש וההילוך השישי לא הוריד הרבה סל"ד כדי להביא לחסכון משמעותי בדלק לעומת ההילוך החמישי

אני חושב מעט אחרת:

יש לי רכב 6 צילנדרים 2500, עם שישה הילוכים.

במאה קמ"ש המנוע בהילוך 6 מסתובב על משהו כמו 1900 סל"ד. במצב כזה צריכת הדלק אפילו נחשבת לחסכונית בהתחשב בגודל הרכב והמנוע , כ - 12 (+) ק"מ לליטר.

רכבי הקודם היה מסוג A4 ידני, 1800. היו בו 5 הילוכים. ב- 100 קמ"ש הילוך 5, המנוע הסתובב ב- 2900 סל"ד גבוהים יחסית. צריכת הדלק הייתה דומה למה שיש לי היום עם עוד שני צילנדרים ועוד יותר מ- 250 ק"ג במשקל העצמי של הרכב.

אז נכון, ישנם הרבה פרמטרים שלא הבתי בחשבון כמו: יעילות אווירודינמית, נצילות מנוע וכיוצ"ב.

אבל בכל זאת לדעתי סל"ד נמוך (כשניתן) = חיסכון בבנזין.

פורסם
הבנתי. תודה (:

עוד שאלה אחת אם כבר פתחתי שרשור. אני אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי את המושג יחס העברה בגיר, כנראה שאני לא יודע מה זה אומר.

בכדי לפשט את זה עד כמה שניתן, ניקח שני גלגלי שיניים, אחד גדול ואחד קטן.

נניח שהגלגל הגדול מחובר לאלמנט המניע (המנוע ברכב) והגלגל הקטן מחובר לאלמנט המונע (הגלגלים ברכב).

כאשר האלמנט המניע יסתובב בקצב קבוע, נאמר סיבוב לדקה, האלמנט המונע יסתובב בקצב של 10 סיבובים לדקה (מספרים שרירותיים לחלוטין כמובן). מכאן נובע שיחס ההעברה הוא 1:10. זאת אומרת שעל כל סיבוב אחד שלם של האלמנט המניע, האלמנט המונע יבצע 10 סיבובים שלמים.

זה דומה מאוד למה שקורה באופניים בעלי הילוכים. אתה יכול לבחור הילוך נמוך, ואז אתה תדווש הרבה כדי לרכב במהירות X, אבל יהיה לך קל יותר (מקביל להילוך ראשון ברכב). לעומת בחירת הילוך גבוה שבו אתה תדווש פחות על מנת לרכב באותה מהירות X, אך יהיה לך קשה יותר להתחיל נסיעה מהמקום לדוגמא (מקביל להילוך הגבוה ברכב).

אני מקווה שההסבר לא מטעה, כי זו נראית לי דרך פשוטה מאוד.

!AWDSOME

פורסם

מנהיגה של 10 ימים על מרצדס c קלאס בעלת 6 הילוכים ידנית,יחסי העברה יחסית קצרים והרכב זריז קצת יותר עקב כך.

רוב הזמן לא זקוק להילוך ה6 אלה אם כן אתה רוצה להגיע למקסימום של האוטו :lol: (235 קמ"ש).

בן.

Got To love It

פורסם
אז בעצם אם לוקחים את אותו מנוע פעמיים ולאחד משדכים תיבת הילוכים 5 מהירויות ולשני תיבת הילוכים 6 מהירויות בעלי אותו יחס העברה אז המהירות הסופית תיהיה אותה מהירות?

גם אם ההילוך האחרון (שישי) יותר ארוך מהאחרון באחר (חמישי)

המהירות הסופית לא צריכה לעלות מכיוון שגם הרכב בעל יחס ההעברה הקצר יותר

לעולם לא יגיע למנתק של ההילוך האחרון.

לרוב, במידה ואותו רכב מוצע עם תיבת 5 ו6 מהירויות

ההילוך האחרון יהיה זהה והיחס בין שאר האחרים יהיה קרוב יותר.

"I teach the fools some basic rules"

פורסם

דווקא יצא לי להיפגש עם רכבים (יצאנו לדייט :D) שמהירותם הסופית הוגבלה ע"י הגיר.

חשוב לציין שהתופעה רלוונטית יותר לרכבים משופרים.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אני מצטער שאני מקפיץ את הנושא.

בפרטים של הג'ימיני החדש רשומים יחסי העברה בגיר הידני, והם:

1 4.425

2 2.304

3 1.674

4 1.19

5 1

אחורי 5.151

סופי 4.3

האם זה אומר שבהילוך ראשון על כל סיבוב שמועבר מהמנוע לגיר, הגיר יעביר לגלגלים 4.425 סיבובים?

ומה אומר יחס העברה הסופי?

אשמח לתשובה והסבר, תודה.

סוזוקי ג'ימיני ידני.

• תוכן חדש...