רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,621 נושאים בפורום הזה
-
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
במסגרת חקירה נתפסו ונסגרו מספר מכוני רישוי וגם בודקים בעמדת רישוי מספר 1 בחולון http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3524426,00.html המעניין הוא שכבר דובר על הנושא כאן בפורום , אבל רק עכשיו המשטרה עשתה משהו
הודעה אחרונה מאת lebron9, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 10.3 אלף צפיות
הייתה לי שיחה עם אבי רצינית האם כדאי למכור את הרכב הקיים ופשוט להשכיר רכב מחברת השכרה או לקנות רכב אחר... http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11 הגענו למסקנה שרכב חוץ מדלק יש לו הוצאות כמו: 6000 שקל ביטוח 600 שקל טיפולים שונים 1000 שקל בלאי טבעי של כל מיני חלקים עכשיו בקשר לחברת השכרה כל המחירים שאתם רואים בפרסומות זה מתייחס לתקופות קצרות אם אתה חותם חוזה לשכירות של רכב לשנה יש לך הנחה של 30-40 אחוז תלוי בחברה... השיקולים הם לכאן ולכאן: מצד אחד רכב פרטי הוא רכב אישי אבל בתקציב שיש לאבי הוא יכול להרשות לעצמו רכב גג משנתון 99-2000 יש ירידת ערך כל שנה וכו' אם הולך חלק צריך להסתובב במוסכים כאב ראש... רכב…
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
היום זו הפעם השנייה שקורה לי מקרה מוזר. כיוון שאני נהג שומר חוק (או לפחות משתדל), הגעתי לרמזור שבדיוק היה בתהליכי חילוף לאדום. כשהבנתי שאין סיכוי שאני אעבור את הרמזור הזה שלא באור אדום - החלטתי לבלום די חזק ממהירות של 60-70 קמ"ש לאפס. בזמן שאני לוחץ די חזק על הבלמים, משום מה נדלקה לי הנורה של בלם היד. אחרי שהפסקתי ללחוץ על הבלם והרכב נעצר - הנורה כבתה. זו כבר הפעם השנייה שזה קורה לי. מישהו מוכן לנסות לעזור ולהסביר את התופעה?
הודעה אחרונה מאת yigaljet, -
-
- 35 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת Monopusto, -
- 8 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
האם זה יכול לשרוט?
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 3 תגובות
- 907 צפיות
שלום רב שאלתי היא כזאת: היה ברשותי רכב, ברשיון הוא היה רשום על אמא שלי, וגם הביטוח המקיף היה על אמא שלי אלא שאני הייתי נהג יחיד על הרכב. לאחר תאונה שאני עשיתי וטוטאל לוסט של הרכב- על שם מי התביעה עקב התאונה? עלי? או על אמא ? והאם כאשר אני מעוניין בעתיד לבטח רכב אחר שגם עליו אמא שלי רשומה ברשיון רכב, האם ניתן לרשום את הביטוח המקיף עלי או על אמא ללא התחשבות בתביעה שהייתה בעבר עקב התאונה? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Kernel, -
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הזמנתי דגם טיטניום בנזין 4 דלתות בצבע כסף מטאלי עם ריפוד שחור.... והייתי רוצה להחליף הזמנה לטרנד/טרנד X תודה
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום שלום שלום בשעה טובה קניתי רכב - רנו מגאן RXT מנוע 1.6 בנזין(לא סדאן) לרכב אין ספר רכב והיסטוריית טיפולים מספר שאלות: המנוע - הזרקה/קרבורטור ? בבדיקה ביצועי מנוע = 70% במקום 110 כוחות סוס שמצויין ברשיון בבדיקה יצא שהרכב מייצר 84 כ"ס, איך אני משפר? היום או מחר אני הולך לעשות טיפול - מסננים, מצתים, שמנים ברקסים, ותיזמון. זה אמור לשפר מעט ? תוספים - כדאי, בעד נגד ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת PorSche-911, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
האם אפשר קצת פרטים לגבי הדגם הנ"ל? מדוע אין אותו הרבה על כבישי ישראל? האם יש יבוא רשמי של הרכב ע"י היבואן? נ"ב הדגם מאוד פופלרי בגרמניה והתפלתי איך לנו אין כאלה כמעט.
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מYNET.... http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3523827,00.html עצוב\הזוי ולא מובן...כנראה שהם הולכות בדרך MG
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
- 22 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
ערב טוב, בשבוע שעבר ידידה שלי (נהגת חדשה) קיבלה דוח משוטר תנועה בתל אביב. הדוח היה על אי עצירה בקו עצירה. היא חזרה הביתה כולה מבואסת. לפתע, היא מקבלת טלפון ממישהו שטוען שהתמזל מזלה והוא מצא את הדוח שהשוטר רשם לה. כמובן לא היססה וחזרה חזרה לת"א לקחת את הדוח(לאחר אימות פרטים שהבן אדם לא סתם עובד עליה כמובן). כרגע יש בידה את הדוח שהשוטר כתב לה (העותק המקורי) והעתק שהוא נתן לה. שאלתי היא כזאת: א. כמה עותקים יש בדוח תנועה?(היא אומרת שלא מצויין בשום מקום בדוח עותק X מתוך X) ב. אם נמצא בידה הדוח המקורי שהשוטר רשם זה אומר שהיא באמת "ניצלה"? ג. איך היא צריכה לפעול כרגע?
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- 1 תגובות
- 880 צפיות
שלום לכולם וצהריים טובים קוראים לי אדיר אני בן 16 וחצי ויש לי מספר שאלות: 1.מה זה ממונט? 2.ואני רואה במלא שירשורים את ה"קג"מ" תודה רבה על התשובות..
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום חברים גיליתי פגם בצבע ברכב חדש ואני רוצה לממש את אחריות היבואן. לפני שאני פונה אליו, אני רוצה שגורם מקצועי יבדוק את הרכב ויקבע מה הסיבה לפגם ומה צריך לתקן - אני חושש שהיבואן "ימרח" אותי. האם כדאי לפנות לשמאי רכב או למכון בדיקה לצורך האיבחון ?
הודעה אחרונה מאת winner, -
-
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחרונה מכרתי רכב לאחר שהיה ברשותי במשך 4 שנים. הקונה הודיע לי השבוע כי איננו מסוגל לעבור טסט עקב מס' מנוע שאינו תואם את הרשיון. הופתעתי מאד היות ובמשך 4 שנים בהם העברתי טסט, במכונים שונים, לא עלתה הבעיה ולא שערתי שהיא קיימת בכלל. מהיכן אני מוציא שטר מכר למנוע? אינני יכול לאתר את בע הרכב ממנו קניתי אני את הרכב על מנת לבדוק האם לא יש שטר מכר. תודה על עזרתכם.
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
אהלן. יוצא לי לא מעט להיתקל במושג, אשמח לדעת מה המושג אומר ובמה הוא תורם לרכב. האם ככל שהמקדם הדינמי גבוה יותר, דינמיות הרכב טובה יותר? אשמח לקבל מידע עם "בשר" ואם אפשר לקבל דוגמאות והשוואות מדגמים מסויימים - זה יהיה נהדר. תודה, ליאור.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לאחר 4 שנים שיש ברשותי רכב , גיליתי בטסט שמס' המנוע אינו תואם את הרשיון. מספר המנוע שרשום על גבי רשיון הרכב שלי איננו תואם את המספר המותבע על המנוע. אינני יכול להמציא שטר מכר למנוע, וכל ניסיונותי לנסות ולאתר מי מבעלי הרכב הקודמים החליף מנוע עלו בתוהו. הגעתי עד ליבואן הרכב, פיאט, ושם אישרו שהמספר על גבי הרשיון הוא המספר שיצא מהמפעל באיטליה , כלומר אין בעיה ברישום הרשיוןץ אני שבוע שלם רץ למשרד הרישוי ולעמדה מס' אחת, אך מנפנפים אותי משם היות ואין שטר מכר למנוע? אני ממש אובד עצות ועל סף יאוש, אני לא יכול להעביר את הרכב טסט ואני ממש בצרה צרורה. אם למישהו יש ניסיון או רעיון או כל דרך לסייע אודה לא מקרב לב
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם אני חדש מהיום אני שמח שאני בפורום אני מבקש בבקשה קישור לאתר כל שהוא או מדריך כל שהוא למתחילים אני רוצה לדעת רקע/ידע כללי על מכונאות מה זה רצעות טימנג מה התפקיד של החלקים במנוע וכ.. בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת nitch, -
-
לפני כשנתיים הייתי מעורב בתאונת דרכים. התאונה הייתה לחלוטין באשמת הצד השני (עצרתי ברמזור אדום והרכב השני התנגש בי מאחורה), נהג הרכב הפוגע אף כתב וחתם שהוא זה שפגע בי בעת שעצרתי ברמזור אדום. כמו כן חברת הביטוח של הנהג הפוגע שילמה לי את שווי המחירון של רכבי שנהרס לחלוטין בתאונה (טוטאל לוסט). לפני כשבוע קיבלתי לידי כתב תביעה שהוגש ע"י אותו נהג פוגע כנגדי וכנגד חברת הביטוח שלו בגין נזקי גוף שנגרמו לו ולנוסעים אחרים שהיו איתו ברכב בעת התאונה. מעבר לכך שאין לי שום ספק שהתאונה לא הייתה באשמתי (ולראייה נתונים כמו האישור שהוא כתב לגבי אשמתו וכמו כן התשלום שביצעה חברת הביטוח שלו), הרי שגם בכתב התביעה עצמו אין שום התייחסות אליי (או לאופן התרחשות התאונה), אלא רק לנזקים השונים ש…
הודעה אחרונה מאת dorki, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
רציתי לדעת על צריכה דלק למונית סקודה אוקטביה אוטומטית ופולספגאן קדי אוטומטית .?
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
- 15 תגובות
- 2 אלף צפיות
תילחצו על האות הראשונה של האוטו שאתה רוצים לראות ויש שם כל הסוגים שלו, באיכות תמונה ממש טובה. תהנו! אולי כבר פירסמו פה את האתר הזה, אבל אני לא מצאתי. http://www.seriouswheels.com
הודעה אחרונה מאת Slava_RC, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
העניין הוא כזה, אני עובד כרגע בתפקיד הדורש ממני להיות 50% מהזמן בחוץ לארץ בממוצע. עשיתי הערכה שסה"כ הקילומטרז' החודשי שלי יהיה בסביבות ה- 12000 בחודש בממוצע. עומדות לפני כמה אפשרויות בנוגע לרכב: 1) ליסינג מהעבודה- לא משתלם לי לקחת. (כ 3100 ש"ח נטו אצלנו) 2) אם אקנה רכב קטן חדש 2008 כמו מאזדה 2 יוצא לי יותר זול ב 800 ש"ח נטו. (כ 2300 ש"ח עם שקלול ירידת ערך, דלק ,כל ההוצאות השוטפות ואפילו הוצאות מימון.) 3) אם אקנה רכב ישן ב50,000 ש"ח בכלל יהיה עוד 600 ש"ח פחות (כ 1700 ש"ח) אבל אני רוצה ומעדיף ליסוע בחדש. 4) בדקתי את נושא שכירות הרכב כל פעם שאני חוזר לארץ אבל זה יוצא עסק לא זול. אלא אם כן יש משהו שאני לא מכיר, איזו סוכנות שאם אשכיר ממנה 180 יום בשנה נאמר על בס…
הודעה אחרונה מאת shlomiyan, -
- 4 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3522954,00.html מה דעתכם? יש באמת הבדל בזיהום האויר בין גז בישול לגפ"מ? אפשרי לתדלק גז בישול במכוניות שעברו הסבה לגפ"מ ללא נזק? אגב, מה המחיר של גז בישול? אביעד.
הודעה אחרונה מאת Kernel, -
- 18 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
"כ-1000 מכוניות ומאות אופנועים שנותרו אצל היבואנים במלאי, ירשמו על שמם ב-1 באפריל וימכרו לציבור כיד שניה. היבואנים מנסים להגיע להסדר שימנע מהם את הצורך לשלם מיסים עבור המכוניות האלה כבר באחד באפריל. חברות הליסינג מנצלות את המצב כדי ללחוץ על היבואנים להוריד מחירים." http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3522600,00.html
הודעה אחרונה מאת יניב1, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום, עצר אותי היום שוטר לביקורת שיגרתית, וכשהוא ביקש ממני מסמכים.. לא מצאתי את הרישיון של הרכב, איכשהו הצלחתי לצאת מזה מבלי לקבל קנס/נקודות וכ'ו.. הוא אמר לי שכדאי לי לטפל בזה בהקדם, עכשיו יש לי מס' שאלות: - אני יודע שרשיון של הרכב ניתן להוציא במשרד הרישוי, וזה מה שאני מתכוון לעשות מחר, אבל השוטר אמר שכדי להוציא עותק של הרישיון רכב אני צריך את את המסמך המקורי של הרישיון, ואין לי אותו. אין מצב שיוציאו לי עותק של טופס הרישיון ללא הטופס המקורי? תודה.
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- 6 תגובות
- 942 צפיות
שוב שלום נתקלתי בדבר נחמד שמתחבר לכניסת OBDII ומתפקד בעצם בתור סורק\מידע על נסיעות\צריכת דלק וכו'. http://www.scangauge.com/products/ רציתי לדעת אם יש לדבר הזה יבואן בארץ , או האם ניתן רק להזמין אותו מחו"ל? תודה
הודעה אחרונה מאת elik0, -
- 11 תגובות
- 10 אלף צפיות
האם אפשר להעביר את הרכב לבעלותו של אדם שטרם מלאו לו 18? (בחור בן 16).
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 6 תגובות
- 955 צפיות
יש לי רכב מסוג יונדאי אלנטרה, ואני מעוניין לסוע מכפר סבא לראשון לציון וחזרה, אני נוסע על סל"ד נמוך כל הדרך. מישהו יכול בבקשה להעריך כמה תעלה לי נסיעה כזו? זה משהו כמו 50 קילומטרים. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת סתם אחד, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
קניתי שבוע שעבר פיאט פונטו ספיייס הילוכים בנזין אחרי שיש לי שנה רישיון ונהגתי בסופר לנסר אוטומת של ההורים וקצת ברכב מסחרי דיזל בעבודה גם למורה נהיגה שלי היה דיזל התחלתי לנהוג על האוטו שלי ואני פשוט מגלה עולם אחר לגמרי מדיזל בכל הקטע של ההילוך הראשון והתחלת נסיעה אפשר קצת טיפים על איך להתחיל הבנתי שצריך הרבה גז...
הודעה אחרונה מאת timur2008, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
קיבלתי קנס 100 שקל בת"א (עיר הדוחות) רציתי לשלם אבל פיספסתי בכמה ימים את המועד בקיצור מה עכשיו ? ישלחו לי כפל קנס ? איך זה עובד ? מדובר על דוח שהוצמד לחלון , אפשר לטעון שבכלל לא קיבלתי אותו ?
הודעה אחרונה מאת unix, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
קיבלתי דו"ח ע"ס 750 ש"ח ו 8 נק' על מהירות, הרכב רשום על שם אבא שלי, לאבא שלי אין רישיון וגם לא היה לו אף פעם אבל הרכב כבר 8 שנים רשום על שמו. בדו"ח שהגיע רשום השם שלו כמקבל הדו"ח. שאלתי היא כדלקהמן: אם אני משלם את הקנס ו"שוכח" לציין שאני נהגתי, האם יש סיכוי שבמשרד הרישוי יפספסו את זה שלאבא שלי אין רשיון או ההפך הוא הנכון והם יראו זאת במרמה ויאשימו אותו שנהג ללא רישיון? מה דעתכם? תודה לעוזרים...
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט,
-
מי מחובר 66 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 1,024 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- elad18
- Night Driver
- פריג'י
- orsh99
- FlicK
- Beacon
- Camaro 92
- avargel
- Igalz
- אריה שאג
- amosbmw
- itzik123