רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,621 נושאים בפורום הזה
-
ערב טוב לכולם. זאת הייתה הפעם הראשונה שלי על המסלול בנחשונים (והפעם הראשונה על מסלול כל שהוא) - אומנם לא מיהרתי לשום מקום אבל נהנתי מאוד - בפעם הבאה לא אעכב אף אחד (גיא?) קונדסון, תודה רבה על העצות והעזרה בנהיגה נכונה - אחרי הנהיגה במסלול, התחלתי לקחת וליישם את הדברים גם בכביש שמחתי לפגוש את שלומי ואת עופר - מנהלי הפורום היקרים! וגם את שאר חברי הפורום שטרחו והגיעו תודה לכולם על האירוע המהנה! תמונות בקרוב מאוד (תודה לשלקייס על הצילום)
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
- 9 תגובות
- 992 צפיות
עלה בדעתי רעיון, האם באמת תחבורה ציבורית פחות מזהמת מרכביפ פרטיים? ובכן אני לא בטוח. ניקח לדוגמא מקום עם 10 רחובות. בן אדם רוצה לסוע ממקום A למקום B ברכב פרטי. נוסע בדרך הכי קצרה ומזהם 5 קילומטר של ניסעה. אילולא היה לוקח מונית, המונית הייתה צריכה להגיע אליו בניסעה של 3 קילומטר ממקום C, ועוד נסיעה של 5 קליומטר מנקודה A לנקודה B, ולאחר מכן נסיעה עד למציאת הקליינט נקודה D הבא נגיד 3 ק"מ. סה"כ יוצא בדוגמא הנ"ל 11 ק"מ של זיהום באותה נסיעה. במקרה והיה לוקח אוטובוס, האוטובוס מזהם פי X מאשר רכב רגיל. בנוסף האוטובוס עושה סיבוב, ולא נוסעה בדרך הכי קצרה, לכן המרחק שנסע האוטובוס מנקודה A לנקודה B עומד על 8 ק"מ. ז"א 8 ק"מ של זיהם מוגבר. אז השאלה מה יותר משתלם לסביבה? לסוע…
הודעה אחרונה מאת Meishar84, -
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום ... רציתי לדעת אם למישהו יש תמוונת של אוטוביאנקי Y-10 טורבו שהיתה במרכז... אם אני לא טועה היה עליה ג'אנט 15'' ... ובכללי למי שיש תמונות של ביאנקי מהארץ מושקעות שיעלה בבקשה ... זאתי שלי... עברה שיפוץ לפני שנתיים שקניתי אותה היא היתה ככה: ועכשיו היא ככה:
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
שלום לכולם, ברשותי טרקטורון ספורט מסוג DVX 400, הטרקטורון מגיע ללא ספידומטר אה כל מד אחר. האם ניתן לחבר לו מד מהירות? או משהו מיוחד שיראה כמות של דלק או דברים כאלו? אולי משהו שיעזור הוא המנוע של הטרקטורון הוא אותו מנוע כמו של האופנוע סוזוקי DRZ400. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת ran, -
-
שלום, חברים. כידוע לכם, אני בעל של אלפא 164, רציתי לשטף אתכם בהתרשמות שלי לגבי הרכב הזה. טכנולוגיה: ברכב שלי מותקן מנוע 2 ליטר TWIN SPARK, מדובר על מנוע עם שני פלאגים על צילינדר (8 סה"כ), למנוע רק 8 שסתומים אבל 2 קאמשפטים ושינויי פאזה ב-4000סל"ד. כן - כן, אלפא עשו זאת לפני VTEC של הונדה. המנוע בא בשני גירסאות, המוקדמת 1962 סמ"ק ששווקה עד 1993 בעל 148 כ"ס וגירסא שנייה החל מ-1993 בנפח 1995 סמ"ק עם ממיר קטליטי ו146כ"ס. מדובר במנוע גמיש להפליא, בעיר אני מחליף הילוכים על 2000 סל"ד ובכביש 2500-2800סל"ד. המנוע מתעורר באמת אחרי 3000 סלד... כמובן שמנוע שני ליטר זה המנוע החלש ויש מנוע V6 בנפח 3 לליטר שבא בשני גירסאות 12 שסתומים ו-192כ"ס, 24 שסתומים 210כ"ס. נחשב שמנוע ש…
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם, הבנתי שמישהו שרכש רכב דרך ליסינג מימוני, גם עליו חלה חובת ההפחתה ממחיר המחירון, השאלה שלי היא מדוע? הרי כל הטיפולים, השחיקה המוגברת וכל שאר הרעות החולות שקופצות לראש כשמוזכרת המילה "ליסינג" לכאורה אינן תקפות במקרה כזה, הבעלים הינו אדם פרטי שקיבל מימון מחברת ליסינג חיצונית... מה אני מפספס? תודה!
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
שלום.היום לקחתי מהעבודה רכב טויטה קורולה 2003,נהגתי ונדהמתי מההבדל בינה לבין הגולף יש לי גולף 99 1800 אוטומט.אני לא מבין איך ההבדל ככ גדל לטובת הגולף.שם אני רק לוחץ ברקס האוטו עוצר על לחיצה קלה,בטויטה צריך ללחוץ חזק בטירוף הנוחות לא אותה נוחות.וגם שאני עושה רוורס אני צריך ללחוץ גז..בגולף לא צריך ללחוץ על כלום ישר האוטו נוסע.כנל לגבי סחיבה.אני סתם מבין עכשיו שאומרים כמה גרמני טוב מיפנית.ועוד 2003 לעומת 99.סתם רציתי לשתף
הודעה אחרונה מאת dorki, -
- 1 תגובות
- 825 צפיות
הדוושה כל הזמן "בורחת" מהרגל במהירויות נמוכות.במוסך אמרו שזה טבעי.אני יכול לציין שזו תופעה לא נעימה כשכל הזמן אתה ב"חיפוש" מיקום הדוושה. בשיחה עם עוד בעל אופטרה גם הוא מרגיש את הבעיה.אני חושב ששברולט צריכים לדאוג לתיקון הלקוי כי זו תופעת נהיגה לא נאימה בכלל.
הודעה אחרונה מאת CaR MaN, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הורידו לי תסמלים ואני רוצה לקנות את המדבקות האלה עם הסמל של הונדה... איפה אפשר לקנות את זה וכמה זה עולה? הייתי באוטו דיפו ואין להם... יש את זה בתחנות דלק? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
- 5 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם היום בצהריים חברי נסע ברכבו.כאשר הוא היה 5 מטר לפני תמרור עצור,הגיח מהצומת רכב מסחרי במהירות מופרזת,ובמקום לפנות לנתיב הימני,הוא פשוט נכנס לנתיב של חברי והתנגש ברכבו.כתוצאה מכך פונה חברי לביה"ח,הגיעה משטרה,וכן בוחן תנועה. הרכב ניזוק וצריך להכניסו למוסך. לחברי יש רישיון רכב בתוקף,ביטוח חובה וצד ג' בתוקף.. הבוחן תנועה צילם את זירת האירוע,וכן את סימני הברקס על הכביש של הנהג הפוגע.הוא אמר שחברי צריך לבוא למסור עדות במשטרה.שאלנו אותו האם הוא כותב בדו"ח שהנהג הנ"ל אשם,והוא ענה שרק אחרי שחברי יביא עדות אז הם יחליטו.מוזר ביותר. השאלות שלי הם כאלה: 1-האם חברי יכול ללכת עכשיו לכל מוסך שהוא רוצה על מנת לתקן את הנזקים ברכבו? 2-במידה ולנהג …
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 15 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אז ככה, לחבר טוב שלי יש במוו 328, שנת 99, מדהימה, שמורה ומטופחת. החבר הלווה לי את הרכב ליום אחד, "לסידורים" אפשר להגיד. ורציתי לספר לכולכם מה הרגשתי. אפילו שהרכב שנת 99, התלהבתי כאילו יצאה מהחברה עכשיו. הנהיגה בו מהנה, איך שהרכב מגיב, איך שהוא נשמע. הכל בו מדהים. איכות החומרים, איכות הנסיעה, כל המערכות שנמצאות ברכב. הסאנרוף, ההגה, המושבים. אני חייב להודות שנהגתי על רכבים חדשים יותר, ויקרים יותר אפשר להגיד. אבל עדיין, לא נהנתי כמו שנהנתי על הרכב הנ"ל. עזבו שהרכב מושך מבטים מיותרים, אבל ליום אחד הרגשתי "מלך העולם". יושב על כס המלכות ומשייט לי על מהירות עירונית בין הרחובות. אני חייב להודות שהרגשתי כמו ילד קטן שקיבל ממתק, נסעתי בחיוך ואנשים לא הבינו…
הודעה אחרונה מאת אלעדיקו, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
מזכרוני קראתי היכן שהוא בפורום שאסור לנעול כפכפים בעת נהיגה, אם כן איזה נעלים קלות כן מותר לנעול? האם ישנם קנסות וכ'ו? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת gt94, -
-
אתם זוכרים נכון, חיפשתי סיאט (איביזה/קורדובה ממודל הרבה יותר גבוה) - האשה לחצה לכיוון של רכב יותר חדש. בתוכי חלמתי על טרנספורטר קאראוול משנות ה80 - כי אני מאוד אוהב אותם, כיף לנהוג בהם. שנים שאני חולם גם על לחזור ולהיות הבעלים של פורד אסקורט (1970-1975) - האוטו שנוסע בכל מצב. חלומות לחוד, ומציאות לחוד. הרכב צריך להיות רכב שני במשפחה, לשרת את עיסוקי (פתרונות מחשוב ואינטרנט) בראש ובראשונה. ועם זאת להיות זמין לצרכי המשפחה. כשלמדתי נהיגה ב1987-1988. למדתי נהיגה על סובארו DL לבנה. למעשה, אני חושב שכמעט כל רכבי לימוד הנהיגה שראיתי בזמנו בחיפה (קרית אליעזר - ליד לין, לחיפאים שביניכם) היו סובארו DL. כתלמיד נהיגה, חלמתי אז כשנהגתי על רכב הלימוד שתהיה לי מכונית כ…
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני אשמח לקבל המלצות לגבי רכבים (אוטומטים) אמינים וחסכוניים בדלק ואחזקה אשר מסוגלים לעלות את העליות לירושלים בנוסף רכב שיש לו כוח קניה טוב ואפשר למכור אותו בקלות במידת הצורך.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
http://www.keshet-tv.com/VideoPage.aspx?MediaID=34296&CatID=330&CurrentCatID=330 "גבר כבן 30 נדקר היום למוות במהלך קטטה עם תושב חולון, ככל הנראה בעקבות ויכוח על חנייה. המשטרה עצרה את החשוד בביצוע הרצח, והוא הועבר לחקירה." מה אני אגיד לכם... פשוט מיותר לחלוטין! על חנייה?! ראבק! איזה אנשים (סליחה על הביטוי) בנ* ז*נות!
הודעה אחרונה מאת dany, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 663 צפיות
שלום לחברי הפורום היקרים. לאחר לבטים רבים שנמשכו שלושה חודשים (שחברי הפורום היקר הזה היו חלק מרכזי ממנו ללא ידיעתם) רכשתי לפני שבועיים גטס 1350 GLI אוט', היישר מליסינג במקום העבודה עם 27000 ק"מ (זו לא טעות). רציתי לשתף ברשמיי הצנועים: בסה"כ הרכב הפתיע אותי לטובה- התנהגות מפתיעה לטובה (טובה בהרבה מהסיריון שהיתה ברשותי וגם מהלאנטיס של הוריי), האחיזה טובה וההתנהגות בטוחה ונשלטת גם בפניות חדות ומהירות, אך בסעיף נוחות הנסיעה משלמים מחיר כבד על נוקשות המתלים- אומנם הרכב לא מתרסק לתוך מהמורות אך כל שיבוש בכביש עובר הישר לרכב ולגב הנוסעים (אפרופו גב, גם הכסאות לוקות בחסר). המנוע שקט ונעים בסל"ד נמוך ובשיוט רגוע (2100 סל"ד ב100 קמ"ש- ממש כיף), אך רועש ולא אפקטיבי בסל"ד גבוה-…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 1 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, האם למישהו יש ניסיון עם ספק השכרת הרכב auto-europe? אשמח לקרוא המלצות. תודה.
הודעה אחרונה מאת haimy, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
האם חוקי לקבל כנוסע לא חגור במושב אחורי בנוסף לקנס גם נקודות??
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 843 צפיות
היום לפני 100 שנה נחתה בחיפה המכונית הראשונה בארץ הקודש. המכונית היתה שייכת לצ'רלס ולוסי גלידן. הם שהו כאן כשבוע. הנה לינק לתמונה של הגלידנים בירושלים. (המכונית היא מסוג Napier. במקור רכב אנגלי שהורכב ברשיון בארה"ב. נפייר היא כיום חלק של סימנס..) http://ebaf.edu/index.php?option=com_content&task=view&id=179&Itemid=49&lang=en
הודעה אחרונה מאת קרמבו, -
-
- 1 תגובות
- 5 אלף צפיות
חברי מועדון ב.מ.וו היקרים אנחנו שמחים להודיע לכולם על טיול מועדון ב.מ.וו המתוכנן ב15.3 יום שבת. כל חברי המועדון מוזמנים להצטרף ליום טיול מהנה במיוחד. נקודת מפגש לחברים הדרומים הנה בצומת פלוגות בשעה 08:45 בבוקר. נקודת מפגש לחברים מהמרכז הנה באיצטדיון רמת גן בשעה 10:00 בבוקר. נקודת מפגש לחברים מהצפון הנה במתחם נשר-תל חנן בשעה 11:00 בבוקר. החברים מהדרום, יגעו לנקודת המפגש במרכז בשעה 10:00 בבוקר ויחברו לחברים מהמרכז. ובנסיעה מנהלתית נעלה כולנו לנקודת המפגש עם החברה מהצפון ולטיול המיוחל. כמו כן הטיול מתוכנן למספר שעות וכולל עצירה במסעדה, נקודות צילום ונסיעה מנהלתית בכבישי הצפון. בנוסף, …
הודעה אחרונה מאת M535I, -
- 10 תגובות
- 22.9 אלף צפיות
או שזה בגדר אגדה אורבנית? תודה. אביחי
הודעה אחרונה מאת מנחם פ, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי אני נוסע לשוויץ שבוע הבא האם מישהו מכיר מקומות\סוכנים שאפשר למצוא אצלם רכבים מענינים ? למשל 911 ? האם כדאי ליבא משם על פני ארהב ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת B-TON, -
-
- 1 תגובות
- 840 צפיות
יש איזושהי דרך לסרוק תקלות לבד בלי ללכת למוסך מורשה? לדוגמא יש לי סופר לנסר 97 אוטומט אני יכול לחבר מחשב נייד באיזושהי צורה ?
הודעה אחרונה מאת djyakini, -
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שבוע שעבר נסעתי לחופשת סקי (snowboard למען הדיוק) בצרפת הלא ממש מושלגת. בערך כל פברואר לא ירד שם שלג אז מה שבעיקר היה שם זה הרבה קרח. לפני הטיסה אפילו עלה לי בראש הרעיון שאולי, רק אולי, יש באיזור פעילות מוטורית מעניינת וכדאי לעשות קצת חיפושים באינטרנט אבל שכחתי/לא היה לי זמן. איך שנחתנו המלווה שלנו באתר, במסגרת הנסיונות שלו להרגיע לגבי מצב השלג/גלישה ולתאר אפשרויות לפעילויות אחרות באיזור, הזכיר גם ש-"יש בעקרון נהיגה על קרח אבל לא ראיתי אותם הרבה זמן". זהו, זה כל מה שהיה צריך בשביל להדליק אותי. אם יש משהו שנדלקתי עליו כבר מזמן זה נהיגה בשלג/קרח (לא זוכר מה היה קודם, הכתבה של קושמרו בבי"ס של במוו בפינלנד או הכתבה של טופ-גיר שהם משתעשעים על אגם קפוא ) ומהרגע הזה התחלתי…
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
קחו 2 מכוניות זהות.אותו דגם, אותה שנה, בתנאים אופטימליים-גם אותו קילומטראז', אותה מערכת סטריאו, בקיצור-רכב משוכפל, זהה לחלוטין לשני.לא משנה איזה רכב זה לצורך הדיון. בשניהם מפעילים באותו הרגע את האיתות לאותו הצד.לשם הדוגמא-צד ימין. ב-1 או 2 האיתותים הראשונים היבהוב המנורות הוא סימולטני לחלוטין, ואז מתחיל הבדל במהירות ההיבהוב, ואחד מהבהב יותר לאט\או יותר מהר, תלוי איך מסתכלים על זה. למה זה קורה לעזאזל?!?! מערכת חשמל זהה, צריכת חשמל זהה, הכל זהה, למה יש הבדל?!
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
ראיתי לא מזמן את הסרט של אל גור "אמת מטרידה". למי שלא יודע - זהו אחד הסרטים המדוברים של השנים האחרונות וגם זוכה אוסקר לדוקומנטרי הטוב ביותר - והוא באמת סרט מצוין. הנושא של הסרט, בגדול, הוא ההתחממות הגלובלית, הסכנות שלה וכיצד יש לטפל בה. לקראת סוף הסרט מדבר גור על הצורך באיזון בין הכלכלה לסביבה, שכן הדעה הרווחת היא שהם מנוגדים. הוא טוען שממשלות רבות (ונותן כדוגמה את זו של ארה"ב, כמובן), מעדיפות להתעלם משיקולי הסביבה בשביל להרוויח יותר כסף ולשפר את הכלכלה. הוא מדגים את זה עם שקופית משעשעת של מאזניים אשר בצידם האחד מטילי זהב ובשני כדור הארץ כולו, ומסביר שא' - אם אין כדור הארץ אז גם אין כלכלה; וב' - אם נעבוד קשה לשיפור איכות הסביבה נרוויח גם עבודות חדשות שייצרו כ…
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
- 8 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
1. האם בעת אירוע ביטוחי בו נגרם נזק לשמשה, אני מאבד את הנחת "העדר תביעות"? 2. והאם לדעתכם שווה להוסיף הרבה כסף לשמשה מקורית, או לקחת אחת מפירוק? מאשר שמשה חליפית?
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אמנם אספנות אבל נוסעת כמו שד jtLXUQn9vNI דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. HNxvfqs_bKE דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. ל'
הודעה אחרונה מאת yigaljet, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 905 צפיות
לקחתי את הדוקטו של העבודה (חדשה 2008 )ושמתי לב שיש על הגריל שלה כיתוב MOLTIJET . בחניון של המוסך המרכזי ברמת גן אני רואה בראבו חדשה (אומנם 4 דלתות) מדהימה. הייתי בטוח שזה חללית, איזה גנטים, איזה עיצוב, גיר 6 הילוכים, טמבונים ספורטיבים ופיתאום על הגריל כתוב MOLTIJET, הייתי תוך כדי פתיחת קרטיס לרכב אני שואל את הפקיד מה פרוש המילה MOLTIJET ? והוא אומר "מאיפה לי לדעת גש לבחור בשם יוספוב והוא יודע הכל. דקות ארוכות שאני מחפש ופיתאום הוא מופיע, שאלתי מה אומר המילה MOLTIJET והוא ענה "מאיפה לי לדעת" אתה מכונאי ראשי לא ? הוא עונה כן אז אתה עובד על המנועים האלה ולא יודע מה זה MOLTIJET ? זה כמו שתיכנס לצמפיון ותישאל מה זה גולף GTI ישר יענו בלי בעיה . בישביל לא לצאת טיפש הוא א…
הודעה אחרונה מאת KoF-sHeLeG, -
-
- 3 תגובות
- 849 צפיות
כשמחיר חבית דלק בפתיחת התערוכה מטפס לשיא של 105 $, אפילו השוויצרים העשירים כבר לא יכולים להשאר נייטראליים. הפחתת צריכת הדלק, ברור גם לעשירים המקומים וגם לאחרון המהנדסים בתעשיית הרכב,היא כבר לא דרישה חצופה של כמה מחבקי עצים אלא משהו שכל לקוח מצפה לו, אם מטעמי סביבה, ואם מטעמי כיס. התגובות של היצרנים נחלקו לשתיים. מהוספת יחידות הנעה היברידיות במכוניות יוקרה ועד עידכונים ירוקים לדגמים קיימים, או השקת דגמים חסכוניים מראש. *אינפינינטי FX ההצלחה של ה FX הקודם בארץ-בייבוא אאישי בלבד הייתה אחת הסיבות שיבאו אלינו השנה את דגמי חטיבת היוקרה של ניסאן. הדור החדש נאה ומאובזר יותר, ומציע לראשונה גם מנוע 8 צילינדרים עם 5000 סמ"ק ו 390 כ"ס מתי בארץ: סוף השנה, מעט יותר זול מ…
הודעה אחרונה מאת שומאכר,
-
מי מחובר 42 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 639 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- SurfHigh
- llaavvii
- מיץ פטל
- EliC25
- Albetx
- rolling_stony
- Liran.B
- mottis
- lanosforce
- yd b-4
- itamarg
- BoazB11