רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,625 נושאים בפורום הזה
-
חלפים לאיביזה
מאת JT11- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 551 צפיות
שלום. אני מחפש צ'וק ובולם (קדמי ואחורי) לאיביזה 87' עדיפות לחלקים משומשים, מאדם פרטי או חנות באזור חדרה. תודה.
הודעה אחרונה מאת צביקה., -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בעקבות הכתבה הזאת http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3510479,00.html ניסיתי להשיג קצת מידע ללא הצלחה על רכבים נוספים בעלי היגוי לכל ארבעת הגלגלים. אם תוכלו קצת לספק מידע על רכבים נוספים בקטגוריה הזאת אני אודה לכם מאוד תודה
הודעה אחרונה מאת lev_p, -
- 2 תגובות
- 771 צפיות
ערב טוב, הביטוח של הרכב שלי נגמר היום 29.02.08 ולא שילמתי עדיין בדואר את הסכום (אין לי מושג איך קוראים לו ) אבל זה 1600 שקל תסיקו מסקנות מה זה יכול להיות האם אני רשאי לנהוג היום ובו נגיד מחר. בתודה מראש איליה.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
קודם כל אני מקווה לא להשמע כמו ילד קטן (למרות שאני רק בן 17 וחצי) שמושפע ממהיר ועצבני. אני מעוניין לדעת מה הדרך המהירה ביותר להאיץ מ-0. אני רוצה לדעת בכמה שניות המכונית מאיצה מ0 למאה וחלק מזה זה כמובן ה"פתיחה". האם ללחוץ את הגז עד הסוף, להעביר לראשון ולזרוק את הקלאץ' הורס את המנוע? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Kernel, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי לכולם רציתי לשאול ולהתעניין, בעיתון כתבו כי משטרת ישראל הכניסה לשימוש בארץ 24 ניידות המצויידות במערכת ינשוף. מישהו יכול להסביר לי מה זה אומר??? מישהו מכיר את המערכות האלו??? אשמח אם מישהו יכול לצרף לי לינקים לכתבות בנושא או הסברים בתודה, אליהו
הודעה אחרונה מאת ytzhak, -
זהירות, כאן גוררים 1 2
מאת doperla-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
האזהרה נועדה למי שעושה קניות לפעמים בינות ביתן בסניף רשל"צ (ליד טיב טעם). כידוע מגרש החניה שם תמיד עמוס והסיכוי למצא חניה קלוש. לידו יש מדרכה רחבה מאוד שכמעט ולא משמשת להולכי רגל (אזור תעשיה, כולם עם מכוניות). בקיצור חניתי על המדרכה ויצאתי בנזק של יותר מ 700 ש"ח
הודעה אחרונה מאת רוטנברג, -
-
- 3 תגובות
- 814 צפיות
פיתוח חדש עומד לצאת לשוק - Coda's new system uses a peristaltic pump built into the tire to constantly maintain air pressure. Coda plans to display its system at the 2008 SAE World Congress in Detroit on April 14th through the 17th, so we'll see if it makes a splash there with auto industry engineers. http://www.autoblog.com/2008/02/27/new-self-inflating-tire-constantly-under-pressure
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- 0 תגובות
- 802 צפיות
כנסו למדור רכב ב- ynet וצפו בשלל תגובות של הציבור , המנסה לענות על השאלה, "ומה אתם חושבים על המוסכים"?
הודעה אחרונה מאת דניסאן, -
- 2 עוקבים
- 28 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
ניסאן GT-R. מנוע בתצורת V6 בנפח 3.8 ליטר, מצוייד בזוג מגדשי טורבו ומפיק לפחות 470 כ"ס. מ0 ל100 קמ"ש ב3.3 שניות. יותר מהיר מויפר. יותר מהיר מהקורבט Z06 (הדגם החזק). אפילו יותר זריזה מ911 טורבו! המכונית תהיה מצויידת ב"בקרת שיגור" כמו שנהוג במכוניות הסופר-על החדשות. בF430, ב599 ואפילו בM5 ו-M6. כל הנ"ל יגרום למכונית לעבור את ה"רבע מייל" (402 מטרים) ב11.6 שניות מהירות ובמהירות של 120 מייל לשעה (כ190 קמ"ש). ללא בקרת השיגור, יקח למכונית 4 שניות ארוכות להגיע ל100 קמ"ש ולקו 400 המטרים תגיע אחרי 12.3 שניות. כל זאת ועוד - http://www.edmunds.com/insideline/do/Drives/FullTests/articleId=124017?tid=edmunds.il.home.photopanel..1.* ולסיום, ה…
הודעה אחרונה מאת Herman, -
- 3 תגובות
- 933 צפיות
שלום. אני רוצה לברר מה החוקים וכל הדברים שקשורים לזה לפני שניגשים לתאוריה. תודה.
הודעה אחרונה מאת -Sparco-, -
- 13 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לכל מי שהתעניין מה קורה לדלק, כמו שהיה צפוי עקב עליית מחיר הנפט הוא עולה. קישור לכתבה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3512490,00.html
הודעה אחרונה מאת almog12345, -
כמו שנאמר איך אני יכול לדעת שאני משלם מעל ל שקל לליטר ל98 ולא דוחפים לי אוקטן 95 . ומחפש תחנה דלק אמינה בראשון לציון באיזור המערב. תודה רז...
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם! אני שוקל להתקין TPMS במזדה 3 שלי (2.0 ספיריט). האם יש למישהו נסיון? איפה קונים? כמה עולה? תודה מראש, טל.
הודעה אחרונה מאת Godflash, -
-
- 20 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
נסעתי בנתיב הכי שמאלי, 40 קמ"ש (מה שנקרא תנועה ערה אך זורמת) לפתע טרנזיט מגיחה מימני עם איתות שמאלה, ומתחילה להכנס לתוך הנתיב שלי בדיוק כשאנחנו מקבילים אחד לשני. עזבתי את הגז, נצמדתי לשמאל הנתיב וצפרתי. כשראיתי שהוא לא מתרגש מהעניין שהוא עומד למחוץ אותי בלמתי בהחלטיות. באותו רגע גם הוא עצר והתחיל לקלל. הטיעון המרכזי שלו היה "אבל הדלקתי וינקר". אה יופי, הדלקת וינקר אז עכשיו כל המכוניות הופכות לרוחות רפאים ואפשר לעבור דרכן. ועכשיו שאלה: האם הייתי צריך לבלום ברגע שהוא התחיל להתקרב לנתיב שלי ? (קחו בחשבון רכב קרוב אלי מאחורה, אפשר לבלום קצת חזק אבל בלימת פתע לא באה בחשבון אלא אם כן זה 100% תאונה)
הודעה אחרונה מאת Yoni84, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 36 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
רכבי"הסבאנה" כבר נהפכו לאחד מסמל הלוויה בישראל, אך בחברת קדישא החליטו כי הגיעה העת לחדש: מעתה, המסע האחרון ילווה ברכב תוצרת גרמניה. חברת קדישא החליטה כי הגיעה העת לשדרג את התנאים: על פי החלטת אנשי מחוז תל אביב, בהדרגה יוחלפו רכבי הסבאנה הישנים בכלי רכב חדשים מתוצרת חברת מרצדס הגרמנית. עד כה רכשה החברה שני כלי רכב חדשים בלבד, אך נמסר כי מדובר בפיילוט, שאם יצלח יביא להחלפת צי רכבי הלוויות כולו מתוצרת שברולט לתוצרת גרמנית. "בחנו את הנושא התקציבי, ובעיקר את הנושא הפונקציונאלי, לבסוף מצאנו כי לרכבי המרצדס עלות נמוכה בכ 40-50 אלף ש"ח, וגם עלות תחזוקה נמוכה יותר". "ישראל היום" 25/2/08 ל'
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
האם אפשרי למכור רכב ללא טסטט [מבחינה חוקית]. נניח ויש לי בבית רכב שעברו חודשיים ולא עשיתי לו טסט ובנאדם רוצה לקנות אותו האם אני יכול למכור לו את הרכב ללא טסט? תודה
הודעה אחרונה מאת דניאליקו, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, לאבא שלי יש פורד טרנזיט מודל 87' והוא שהוא רוצה לקנות מנוע משומש, איפה אפשר למצוא? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם!!! ביום שישי הקרוב שיירה בראשותי תגיע לשדרות. כרגע אני מוביל את השיירה וגם מאסף מי שלא הבין אני היחידי שנוסע יש לי פולו קלאסיק ומי שרוצה מוזמן להצטרף ולתרום מזמנו ומליבו למען תושבי שדרות ,גיבורי ישראל. אני יוצא מהקריות , אם יש עוד מצטרפים אז ניקבע נקודות מפגש ברחבי הארץ. מומלץ לקשט את המכוניות בצורה הכי פטריוטית שאפשר אודה לכל מי שיצטרף. תודה!
הודעה אחרונה מאת פולו_קלאסיק, -
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום לכולם מבקש דעתכם על העיסקה הבאה: הגעתי למגרש של חברת ליסינג. אני מעוניין לקנות סוזוקי סוויפט חדשה, אבל בתשלום מלא ולא בעסקת ליסינג. במקום לקנות מסוכנות סוזוקי את הרכב ב- 103,600 ש"ח, הציע לי סוכן חברת הליסינג סוזוקי חדשה לגמרי ב-99,000 ש"ח. לטענתו החיסרון היחידי שיש כאן עוד "יד"-כי הבעלות הראשונה היא של חברת הליסינג, ואני אהיה יד שניה. האם זה נשמע הגיוני? אשמח לחסוך כמה אלפי שקלים אם אין כאן מלכודת... אגב בקנייה מסוכנות סוזוקי יש להוסיף עוד כ-1,500 ש"ח לאגרת רישוי שבחברת הליסינג כלולה כבר במחיר. מה דעתכם?? תודה
הודעה אחרונה מאת shlomiyan, -
השכרת רכב לחתונה 1 2
מאת yoni_yoni- 18 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שבוע טוב! אחי עומד להתחתן והוא חושב על רכב להשכיר. מאוד בא לו על מיני מיינור אבל השאלה אם יש אפשרות להשכיר רכב כזה בארץ? יש לכם עוד רעיונות לרכבים חמודים לחתונה? עוד שאלה, מה עושים לגבי ביטוח? הרי בחבורת השכרה הביטוח מגיל24 בד"F והוא בן 22 ואני בן 19 (כניראה שאני אהיה הנהג ביום החתנוה אבל אם יהיה בעיה עם הביטוח אז לא..) תודה!
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- 2 תגובות
- 834 צפיות
קבלתי דו"ח עיריה של 100 ש"ח על חניה במקום המיועד לבעלי תו ,בדוח צוינו פרטי הרכב כגון מספר רישוי וכו, אך צבע הרכב שצוין שונה מצבעו של הרכב שלי , האם זאת עילה לביטול הדו"ח? (הערה: צוין הצבע המקורי של הרכב לפני שצבעתי אותו ,כמובן שהצבע הנוכחי מעודכן ומאושר ברישיון מאז הצביעה) תודה רבה
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
חדשות טובות לכל המתדלקים ב-98, אתמול היה אצלי סוכן של פזומט ומסתבר שהנהלים השתנו. בעבר הייתם פונים לתחנה הקרובה לביתכם וחותמים על חוזה פזומט מול מנהל התחנה (98 בהנחה של 90 אגורות שזה כמעט כמו מחיר של 95 לא בתדלוק עצמי) והכרטיס היה תקף אך ורק לתחנה הספציפית הזו. מהיום ניתן לקבל את השירות לכל התחנות אבל עלות הכרטיס היא 10 ש"ח לחודש ועוד תשלום של 10 ש"ח לניפוק הכרטיס. זה יוצא כ-11 ש"ח לחודש, כאשר ההנחה חוסכת לי בכל תדלוק כ-30 ש"ח שזה אומר שכבר בתדלוק הראשון הכרטיס משתלם (ואני אחד שלא מתדלק הרבה, פעמיים בחודש). לאחר חצי שנה ההנחה יורדת ל-75 אגורות (עדיין משתלם) אל לפי מה שהבנתי מאנשים אחרים שיש ברשותם את הכרטיס אחרי שיחה עם קצת צעקות הם מחזירים ללא בעיה את ההנחה של ה-…
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חזרתי מתל אביב לאשקלון ובכביש של היציאה הצפונית של אשקלון נסעתי 105-115 לא זכור לי בדיוק, וחטפתי פלאש. היה מלפני גם משטרה במסחרי שגם הרביץ כל הדרך מתל אביב (150) והייתי אחריו עכשיו השאלה שלי זה האם יכול להיות שהם צילמו אותו ולא אותי כי הוא במרחק של בערך 10 מטר אפילו פחות על 110-120? יכול להיות שהם צילמו סתם בשביל התראה כי נסעתי על 110-120 בלחץ! תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת erezfed, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
איסוזו די מקס, הטנדר הנמכר בישראל, קיבל 2 כוכבים מתוך חמישה. ניסאן נבארה קיבלה 1 בלבד! יש ביננו כאלה שחושבים כי הנסיעה ברכב גדול וכבד מעניקה להם רמת בטיחות גבוהה-זו טעות. לא שיש כאן הרבה חדש, אבל עכשיו יש לראשונה תוצאות של מבחני ריסוק, לפי הסטנדרט האירופי לאיסוזו די מקס (הטנדר הנמכר ביותר בישראל) וניסאן נבארה (הטנדר הנמכר ביותר באירופה. שניהם טנדרים המשווקים בארץ והתוצאות אינן מחמיאות, בלשון המעטה. NACP העניקו לטנדר של איסוזו שני כוכבים עם סימון אדום לכוכב השני, שמשמעותו שהדגם אינו זכאי אפילו לשני כוכבים מלאים. אמנם הטנדר שנבדק צויד בכרית אויר לנהג בלבד, ללא כרית לנוסע, אך גם כך עיקר הבעיות התגלו בפגיעות אפשריות בנהג ולא בנוסע. הנבארה זכה ל…
הודעה אחרונה מאת RedLabel, -
-
שלום לכולם, זאת הפעם הראשונה שלי בפורום ורציתי להציג בעיה שאני שומע מיותר מידי אנשים בשנה האחרונה. כל אדם שני שחושב שהוא מבין במכוניות (בגלל החבר של החבר של איזה מוסכניק בגרוש) טוען שאסור לקנות רנו מגאן יד שניה. ואני שואל למה??? כמו כל רכב, אם לא נטפל בו כמו שצריך - נראה תקלות. זה לא חוכמה להגיע למוסך לטיפול רק אחרי שהרכב עבר 50000 ק"מ ואז לבכות שהטיפול יקר. אני קניתי מגאן שנת 98 עם 147000 ק"מ לפני 5 שנים (כשעוד ההייתי סטודנט ולא היה לי כסף) והיום עם 233000 ק"מ הרכב עדיין נוסע מעולה. לספקנים שביניכם, הטיפול הכי יקר שעשיתי לא עבר את ה- 1000 ש"ח, כך שהתחזוקה של הרכב לא יקרה כמו שחושבים.
הודעה אחרונה מאת RedLabel, -
איזה רכב זה?
מאת צביקי- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
השבוע נסעתי מירושלים, וראיתי את הרכב בתמונה. (מתנצל על האיכות). איזה רכב זה? (מעבר לכך שזה הונדה כמובן) אשמח לשמוע מעט פרטים עליו. (כ"ס וכדומה) הוא פשוט יפהפה.
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, מתנצל מראש אם הנושא לעוס, אבל חיפוש בפורום לא העלה תוצאות רלוונטיות. לפני חצי שנה הוצאתי רשיון לרכב פרטי וקיבלתי ספח ירוק עם הודעה לתשלום. האגרה שולמה ב-10.01.08, שלושה שבועות לפני תום תוקף הרשיון הזמני. עברו 21 יום מאז, ולא רק שהרשיון החדש לא הגיע, הוא אפילו לא נקלט במערכת. הבטחות משרד הרישוי לגבי "שבועיים מיום התשלום" הופרכו בשיחתי הקודמת עם המוקד, כאשר הסבירו לי שלוקח לרשיון עד 3 שבועות רק להיקלט, ועוד שבוע להגיע. היום דיברתי איתם פעם נוספת, והתבשרתי שאם תוך שבוע נוסף הרשיון לא יקלט, אני אצטרך לשלוח פקס עם צילום ת.ז. ורשיון + אישור מסניף הדואר על כך שאכן שילמתי את האגרה אצלהם. מעבר לכך שאני כרגע בלי רשיון, גם אם זו אשמתי ה…
הודעה אחרונה מאת Derish, -
- 2 תגובות
- 707 צפיות
שלום רב ושאלה קטנה, איך אני יודע האם יש צורך באוקטובר, במעברי ההרים שבצפון איטליה (בדולומיטים) בצמיגי שלג או שרשראות? האם יש לכם עיצה? תודה, אורן
הודעה אחרונה מאת Wiking, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
היום יצא לי לבלות חצי יום עם אלפה רומיאו 156 דיזל, ידנית, סטיישן, 1.9JTD אני רוצה לדעת בדיוק איזה מנוע זה, הבנתי שיש לפחות שלוש סוגי מנועים דיזל 1.9JTD עם הספקים שונים.
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
-
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אני גר בשיכון ותיקים (ברמת גן ליד אוהל שם) חזרתי 1 בלילה החנתי ברחוב קמתי בבוקר בא להזיז את האוטו אין אוטו רק ידית של הנהג שבורה בקיצור האוטו נגנב הגשתי תלונה וזהו נקווה לטוב אין לי ביטוח מקיף רק צד ג' האוטו שנת 91 הייתה לי מערכת יקרה בה משקפי ראייה שלי משקפי שמששש ה EASY PARK רק צמיגים חדשים קניתי עם המגנזיום לפני כמה חודשים
הודעה אחרונה מאת לוית,