Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6696 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדידי אני גורס שכל עוד אנחנו קונים תוצרת גרמנית באשר היא, (בין היתר) אנו עוזרים לכלכה הגרמנית לממן את כספי השילומים של הניצולים.

ובכל זאת קניתי רכב גרמני - זה קרה רק בגלל שהיה מדובר בעיסקה שהיא ממש מצויינת ולא רק באיזה הנחה קטנה. (כעבור יותר משנתיים נמכר במחירון וזה היה יותר מאשר נרכש ).

.

אמיר, אתה מבין למה אתה הופך את עצמך?

מזכיר לי את הסיפור, על אדם מפורסם שהציע לגברת מכובדת לשכב איתו תמורת מליון דולר. היא הסכימה, ואח"כ הוא שאל אותה אם תסכים לעשות זאת איתו תמורת 100 ש"ח. הגברת הזדעקה:"כמו מה אני נראית לך?"

ענה האיש:

"מה את אנחנו כבר יודעים, עכשיו נשאר רק לסגור את המחיר".

עכשיו, לא הייתי מציג זאת כך, אם לא הייתי זוכר שאתה איש עקרונות מהולל, שמוכן ללכת עם עקרונותיו עד הסוף כמו להפלות עובדים מעשנים, להתעלל בקבצנית שמעשנת לזרוק סיגריות בוערות לתוך רכבים שמהם הן נזרקו, לנסוע במונית ללא תשלום כי בעליה עישן, לאכול במסעדה ללא תשלום כי עישנו בה ועוד.

ולכן, אני מופתע מאוד מדבריך.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל 1+ לצביקי על האבחנה המדוייקת,

דבר שני, יש משהו מאוד מתחסד וצבוע בהחרמת יצרניות רכב גרמניות על שום מוצאן. כי אם חשבונות היסטוריים ממלחה"ע ה- II משחקים תפקיד ברכישת מכונית, למה לעצור בגרמניה? הם לא היו לבד אתם יודעים... יצרני רכב צרפתים רתמו עצמם בחדווה (לא כולם, לא כולם) לרייך השלישי, האיטלקים הטו שכם וכמובן היפנים שעשו יד אחת עם הגרמנים במאמץ המלחמתי. בקיצור, אתם מבינים לאן זה ממשיך...

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם
בשנותיה הראשונות של המדינה אפשר לומר שהיה חרם די נרחב על תוצרת גרמנית.

כשאגד התחילו לקנות אוטובוסים גרמניים (אאל"ט בתחילת שנות ה-80 או סוף ה-70) גם אז אנשים התמרמרו.

לדידי אני גורס שכל עוד אנחנו קונים תוצרת גרמנית באשר היא, (בין היתר) אנו עוזרים לכלכה הגרמנית לממן את כספי השילומים של הניצולים. יוצא מכך שהגרמנים לא ממש נושאים בעונש או בפיצוי, אלא הם רק צינור להעברת הכסף מכיס יהודי אחד, לכיס יהודי אחר ובכך שמנו לחוכא ואיטלולא את ענין השילומים.היות ונאלצו לקנות את הצוללות מגרמניה , לא ממש זוכר למה אולי בגלל חרם , אז זה לא ממש עובד , וחוץ מזה זה לא מדוייק מה שאתה אומר . השילומים הם לניצולים ולאלו שסבלו מכך , אין שום סיבה בעולם למה יהודי שרוצה לקנות רכב גרמני (כי הוא חושב שבזה שאתה מוכן תמורת כסף למכור ליהודי , אתה מוכיח שתורת הגזע שלך והפרוטוקולים שלך על כך שהיהודים מתעשרים ע"ח האריים , לא מחזיקים מיים כי אתה הארי ו/או צאצאיך מוכרים תמורת כסף את עבודתכם ומוצרכים ) לא יוכל לקנות . מה שיוצא הוא שזה שחושב שכך הוא מנצח גורם להם לעשות את זה בלי רווח אפילו

אתם מסרבים להבין דבר אחד, כל אחד מתמודד עם טראומה אחרת.

מבחינותו של יוסי צריך לעבור הלאה. כן מבחינה בודהיסטית , שאומרת נרוונה ולא משנה מה קורה . אז תן לי להסביר לך משהו , כשיש אנשים שמוכנים לחיות עם רשע ולומר אחרי שהשרשע הפסיק זהו שוכחים , הם מזמינים את הרשעות הבאה

מבחינתם של אחרים צריך לזכור ולא לשכוח לעולם.

יוסי חושב חושב שתם עידן השואה, היה ונגמר - זכותו. כאן גם יש וויכוח ביננו . לענ"ד כול עוד יש מפלגות אנטישמיות , ועיתון מרכזי מפרסם את הכתבה של העיתוניאית ההיא , לענ"ד יש המון אנטישמיות מתחת לפני השטח עד היום שם . ז אפשר להתעלם , ולומר שהייתי שם ולא נתקלתי והם התנהגו בסדר והכול , והכול צודק . גם אלי התנהגו מצויין בצרפת , אתה יודע מתי הבנתי שה אנטישמיות ? כאשר הזמנתי מקום במלון , ובאותו ערב שהגעתי הייתה הצפה של אורחים וכול העיר נסתמה , והערבים החלו בשכונה מאוד מרוחקת לעשות רעש , המלון היחיד שהיו בו מקומות זה קרוב לשכונה הערבית כי הוא היה מלון זול . ברגע שמנהל המלון הבין מהמבטא שלי שאני יהודי ישראלי הוא אמר שפתאום אין מקום וכול נסיונותי להתווכח הוא פשוט זרק אותי בכוח מהמלון , כדי שאצטרך ללכת לשכונה הערבית . אז הלכתי לשם , אבל הבנתי מייד שכאשר הדברים יהיו לחלוטין לטובתם ולך לא יהיה כול סיוע ו/או דעת קהל שתגנה אותם , האנטישמיות שלהם תפרוץ

אני כמובן אישית לא מסכים איתו, לדעתי אסור לשכוח את זה אף פעם, גם לא עוד מיליון שנה, כי מאוד קל להגיע למצב של שואה 2 (לא חסרים מתנדבים להשמידנו).

זה בטוח שלא חסרים

קודם כל 1+ לצביקי על האבחנה המדוייקת,

דבר שני, יש משהו מאוד מתחסד וצבוע בהחרמת יצרניות רכב גרמניות על שום מוצאן. כי אם חשבונות היסטוריים ממלחה"ע ה- II משחקים תפקיד ברכישת מכונית, למה לעצור בגרמניה? הם לא היו לבד אתם יודעים... יצרני רכב צרפתים רתמו עצמם בחדווה (לא כולם, לא כולם) לרייך השלישי, האיטלקים הטו שכם וכמובן היפנים שעשו יד אחת עם הגרמנים במאמץ המלחמתי. בקיצור, אתם מבינים לאן זה ממשיך...

אני מסכים אתך שיש עוד אנטישמיים אבל יש הבדל גדול , הצרפתים עשו את זה כי הם פחדנים מפונקים ואח"כ גם לא יכולים , לחיות עם זה אז הם מתעלים את אשמתם אלינו . היפנים ,נעזוב אותם . אבל הגרמנים עשו את זה כי הם החליטו שאתה בתור יהודי יותר גרוע מעכברוש ביבים וצריך לוודא שלא ישאר יהודי אחד בעולם . מעניין רק שאפילו כשהם היו בשיא החוזק הם הסכימו למכור יהודים תמורת כסף והראו בעצם עד כמה הם גרועים שהרי אם אני עכברוש ביבים איך אתה מקבל ממני כסף ? זה הופך אותך ליותר גרוע ממני . אבל רשעותם הגבוהה לא הביאה אותם להבין עד כמה הם ביזו את עצמם בכך , אבל זה נושא אחר . זה כבר הנושא שגם בגללו אני קונה רכב גרמני , כי יוצא שהגרמנים מוכרים הכול ולכן הם גם מוכרים את עצמם לעבדים (ולא ,אני לא הולך להסביר מדוע זה כך כי זה מאוד מורכב מי שמבין מבין ).

בברכה יהודה

פורסם

צביקי

השיקול שלי אם לקנות או לא לקנות היה שבמחיר של פחות ממיאטה חדשה קניתי Z3 חדשה. ברור לי שעל הרכב הזה הם לא הרוויחו, ואולי הפסידו.

כעבור יותר משנתיים מכרתי את הרכב וקיבלתי עליו יותר מאשר במחירון לוי יצחק.

בשורה האחרונה - על הגרמנים האלה הרווחתי, וזה ידעתי שיקרה כבר מרגע הרכישה.

זה היה השיקול היחיד של לקנות.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

קרמבו,

יש משהו במה שאתה אומר, אבל יש הבדל גדול בין הגרמנים לשאר.

בו לא נשכח שהגרמנים לא רק הרגו אלא בעיקר נהנו להתעלל.

להרוג עוללים אל מול עיני האם, לשסף בטן אישה הרה, לבצע ניסויים ללא הרדמה, לשסות כלבים וכו', זה מה שהופך את הנאצים למפלצות ולכן הם אלה שעיקר הכעס והחרם מופנה כלפייהם.

כשלאמריקאים נמאס לספוג נפגעים במלחה"ע השניה, הם זרקו שתי פצצות אטום וגמרו ענין לעשרות שנים.

נכון שאי אפשר לסחוב חרמות עד עולם, לפחות לא בתרבות כפי שאנו חיים בה כיום, ובסופו של דבר ישאר רק ענין הזיכרון.

כדאי לשים לב, שהגרמנים לאחר מלחה"ע השניה התחילו בתהליך שיקום ותיעוש וידוע שתוצרת גרמנית היא בד"כ שם דבר לאיכות ואמינות.

המענין הוא שגם היפנים שנחלו מפלה ונזק גדול התחילו בשיקום ותיעוש, וידוע שגם תוצרת יפנית היא שם דבר לאיכות ואמינות. היפנים אפילו הצליחו להגיע למצב שהם מערערים את התעשיות בארה"ב.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
צביקי

השיקול שלי אם לקנות או לא לקנות היה שבמחיר של פחות ממיאטה חדשה קניתי Z3 חדשה. ברור לי שעל הרכב הזה הם לא הרוויחו, ואולי הפסידו.

כעבור יותר משנתיים מכרתי את הרכב וקיבלתי עליו יותר מאשר במחירון לוי יצחק.

בשורה האחרונה - על הגרמנים האלה הרווחתי, וזה ידעתי שיקרה כבר מרגע הרכישה.

זה היה השיקול היחיד של לקנות.

.

נו, באמת.

אתה בטח יודע בדיוק מהי עלות הייצור של הZ3, כולל כל החישובים, וזו הסיבה היחידה שקנית רכב. כדי לדפוק את הגרמנים.

אמיר, אל תזלזל באינטילגנציה של חברי הפורום.

פורסם

צביקי

לא הבנתי מה הקשר בין אינטליגנציה לבין זילזול - מדבריך אני מבין שאתה רומז שמותר לזלזל במפגרים ?? אולי אצלך זה כך, אבל לא זאת הדרך.

מכל הבחינות, בשבילי היתה עדיפות למיאטה.

נכון, אין לי מושג מה עלויות היצור, אבל לענ"ד בקמור לא הרוויחו על הרכב הזה.

כאשר מדובר בהזדמנות לקנות Z3 חדשה באספקה מיידית ולקבל אותה במחיר שנמוך בערך ב-30 אחוז, ברור לי שמדובר בעיסקה מצויינת. מה עוד שהנתונים הצביעו על כך שבמכירה עתידית אקבל יותר ממחיר הקניה, ואכן כך היה כעבור כשנתיים.

לשיקול כלכלי יש היגיון וצידוק - שהרי לא הגיוני שבשם הנקמה נוציא לעצמנו שתי עיניים רק כדי להוציא לשני ען אחת.

בשביל 5,000 או 10,000 פחות, אני לא יודע אם הייתי חושב לקנות, ברור שכאן היתה הזדמנות והשיקול היה בפירוש כלכלי.

כל מקרה צריך להיבחן לגופו.

.

• תוכן חדש...