Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6691 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

זאת הפעם הראשונה שלי בפורום ורציתי להציג בעיה שאני שומע מיותר מידי אנשים בשנה האחרונה.

כל אדם שני שחושב שהוא מבין במכוניות (בגלל החבר של החבר של איזה מוסכניק בגרוש) טוען שאסור לקנות רנו מגאן יד שניה.

ואני שואל למה???

כמו כל רכב, אם לא נטפל בו כמו שצריך - נראה תקלות. זה לא חוכמה להגיע למוסך לטיפול רק אחרי שהרכב עבר 50000 ק"מ ואז לבכות שהטיפול יקר.

אני קניתי מגאן שנת 98 עם 147000 ק"מ לפני 5 שנים (כשעוד ההייתי סטודנט ולא היה לי כסף) והיום עם 233000 ק"מ הרכב עדיין נוסע מעולה. לספקנים שביניכם, הטיפול הכי יקר שעשיתי לא עבר את ה- 1000 ש"ח, כך שהתחזוקה של הרכב לא יקרה כמו שחושבים.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה ידוע ,בארץ כל רכב שדורש טיפה יותר

תשומת לב מסובארו לאונה הופך להיות לא אמין בעליל ,

בגלל זה שוק המשומשות בארץ נראה כמו שהוא נראה ...

What's the first rule when into a man's car ?

RESPECT a man's car the man RESPECT you !

פורסם
בגלל זה שוק המשומשות בארץ נראה כמו שהוא נראה ...

וטוב שכך :twisted:

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

במשקעי פחם מוצאים לפעמים גם יהלומים, אבל זה לא אומר שבדרך כלל תצא נקי מהחיפוש.(פתגם סיני עתיק?!...הוא צריך להיות...)

נו, אז יש לך רכב צרפתי אמין. מעבר לעובדה שזה נשמע כמו אוקסימורון, הצליח לך.

לי הייתה פיאט אמינה. יש גם כאלה.נדיר אבל קיים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לכל סוג רכב אתה יכול למצוא בעלים מרוצים וכאלה שלא.

רק שכמות המתלוננים על רנו יותר גדולה מאשר על טויוטה או הונדה.

אני מדבר כמי שבמשפחה היו 7 רכבים מבית רנו ועדיין יש שלוש : קנגו, מגאן וסניק.

בקנגו 2007 אחרי 9 חושדים על הכביש הלך הטורבו ובמוסך בעדינות רמזו לי שכדאי מאוד להעריך את האחריות בשנה נוספת בתשלום של 2800 ש"ח.

בסניק 2001 שעברה 80 אלף ק"מ כל כמה שבועות נדלקת נורת הגיר ולפני שבוע נפל חלון חשמל. הצעת מחיר למנגנון חדש 2500 ש"ח.

מגאן 2003 80 אלף ק"מ -סלילי הצתה הוחלפו פעמיים (1500 ש"ח בכל פעם). חוץ מזה לא היו בעיות.

אני שמח בשבילך שהתמזל מזלך ומגאן שלך לא בעייתית. זה לא מצביע על כך שכל המגאנים אמינים.

נ.ב טיפול "כסף" לקנגו עלה 1900 ש"ח במוסך מורשה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

במשפחתי יש כבר 10 שנים רנו.

לאבי היה פעמים רנו מגאן. ועכשיו יש סניק.

ולי / אמא יש רנו קליאו.

ואחות של אבא יש רנו מגאן שניה.

ועוד בן משפחה יש רנו מגאן

הרנו קליאו 98 עברה ממש התעללות אצלי. (מערכת של 100 קילו בבג'ז 3 שנים) ו כ 100,000 קילומטר ב 3 וחצי שנים.

ועכשיו חזרה לאמא.

רנו מגאן אחת נמכרה עם 150K כ 3/4 שנים.. השניה הושבתה בתאונה חזיתית איתי בפנים. (היה לרכב כ 120K.)

הסניק אין בעיות! והמכוניות של אחות של אבא עובדות וטוחנות. ואין תקלות מיוחדות או בגבולות הלא סביר.

נ.ב. למה יש שוק טוב לגולף. למרות המון מחלות גרמניות? בגלל מיתוג!

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

לנו הייתה רנו מגאן 96 עד לפני 4 חודשים, האוטו במשך 11 וחצי שנים הפגין אמינות יוצאת מן הכלל, הדבר הכי יקר שהוחלף היה המשאבת מים. בזמן האחריות הוחלף רק הטרמוסטט. נמכרה עם 200 אלף ועכשיו בבעלותינו מגאן 2 שנת 2006 שמפגינה קצת פחות איכות בעיקר בקטע ההרכבה והפלסטיק ולא החלק המכאני.

לדעתי רנו פשוט צריך טיפה יותר צומת לב מאיזה טיוטה, אז מי שאוהב את הרכב שלו הרנו תשרת אותו נאמנות.

:-) just smile
פורסם

לשוק הישראלי יש גחמות רבות. רנו מגאן היא אחת מהן. לחילופין, יונדאי אקסנט נמצאת בצד השני של הסקאלה.

כפי שציין בזמנו ארנון, סיטרואן C5 עולה בדיוק כמו אקסנט מאותה שנה, לפי מחירון לוי יצחק. אז מה עדיף? :shock:

גולף וטויוטות למיניהן הן דוגמאות נוספות לרכבים שמוערכים יתר על המידה. למה לעזאזל טויוטה משנת 93 צריכה

לעלות יותר ממגאן 99', למרות הבדלים ניכרים בטכנולוגיה, בטיחות ונוחות נהיגה לטובת המגאן? אין לי הסבר לזה.

הפן החיובי של העניין זה שאנשים כמונו מרוויחים מזה. קונים בזול ונהנים לאורך זמן, גם אם יש תקלות פה ושם. אז

נכון שזה מצריך טיפול יותר מסור, ושמן יותר איכותי, אבל היחס לרכב שלך הוא שאלה מוסרית. האם הוא נלקח כמובן

מאליו, או כמשהו שיש לטפח אותו ולהשקיע בו ע"מ לקבל תמורה?

לצערי, בענייני מוסריות, הישראלי הממוצע לא בדיוק מוביל. כשהשיקול החשוב ביותר בקניית אוטו (כמו גם בכל דבר אחר

בחיים) זה "לא לצאת פראייר", מה הפלא שהאצ'בקים לא כ"כ נמכרים פה? הרי אפשר לקבל באותו כסף אוטו עם בגאז'.

זה הרי יותר אוטו באותו כסף! למה מה אני פראייר?

כשהיעדר תיבה אוטומטית חורץ את דינה של מכונית לכשלון, אל אף שהיא מציעה יותר מכל משפחתית אחרת שיש בשוק,

מה כבר ניתן לומר על הצרכן המטומטם שמכתיב את הכללים?

יש עוד הרבה דוגמאות כאלה בשוק הישראלי. לא רק במכוניות.

...Unfortunately, some people just insist on going to sleep stupid

:rolleyes:

פורסם
כל אדם שני שחושב שהוא מבין במכוניות (בגלל החבר של החבר של איזה מוסכניק בגרוש) טוען שאסור לקנות רנו מגאן יד שניה.

ואני שואל למה???

אתה צודק לחלוטין. האיש מדבר שטויות מכיוון שאסור לקנות מגאן גם יד ראשונה, ישירות מפס הייצור.

מדובר בפח זבל מוטורי, וכותב את זה מי שקרע ממגאן 2001 אוט' כזה את הניילונים, ונסע איתו 70000 ק"מ ושניה וחצי. הרכב הזה לא יורד מהגרר גם כשהוא חדש לגמרי אז התירוצים על טיפולים הם קשקוש, ולא הייתי כל-כך נחרץ אם כל החברים שמסביבי שקיבלו גם הם מגאנים לא היו עולים כל שני וחמישי על גרר.

יצא לך רנו טוב? תרים מכסה מנוע , תבדוק אם אין לך קורולה עם סמל של רנו.

יאללה, להתנפל, שמתי קסדה.

פורסם

עשיתי את הסדיר שלי בדיוק בזמן שהיו מגאנים בצבא,לפני שנכנס הליסינג.

היו שני מגאנים בגדוד והם לא עלו על גרר לא בשני ולא בחמישי.

ועברו חיים לא קלים בכלל...

אולי זה לא רכב הכי אמין אבל למה להגזים?

What's the first rule when into a man's car ?

RESPECT a man's car the man RESPECT you !

פורסם

מדובר בפח זבל מוטורי, וכותב את זה מי שקרע ממגאן 2001 אוט' כזה את הניילונים, ונסע איתו 70000 ק"מ ושניה וחצי. הרכב הזה לא יורד מהגרר גם כשהוא חדש לגמרי אז התירוצים על טיפולים הם קשקוש, ולא הייתי כל-כך נחרץ אם כל החברים שמסביבי שקיבלו גם הם מגאנים לא היו עולים כל שני וחמישי על גרר.

יצא לך רנו טוב? תרים מכסה מנוע , תבדוק אם אין לך קורולה עם סמל של רנו.

יאללה, להתנפל, שמתי קסדה.

אני מחזיק לפחות רנו אחת כבר משנת 94.

הרנו הראשונה היתה רנו 5 1250 מןודל 87 שנקנתה עם 84,000 ק"מ ונמכרה אחרי 8 שנים עם מעל לחצי מליון ק"מ. היא הפגינה אמינות טובה מאוד פרט לראש מנוע בסביבות ה 300,000 ק"מ.

אחריה היתה רנו 19 1700 מודל 92 שאני כבר לא זוכר עם איזה רקילומטרז' קניתי אותה אבל נמכרה עם 220,000 ק"מ לפני שנה והתקלה היחידה מעבר לטיפולים שוטפים היתה תמנון של צינורות מים שנקרע (700 ש"ח לחדש מקורי כי אני לא עושה אילתורים באוטו).

כיום מגאן II 1600 ידנית מודל 2006 עם כמעט 70,000 ק"מ ופרט לטיימינג שנעשה במסגרת האחריות בטיפול האחרון 0 תקלות.

סע בטויוטה ותהנה אבל אני מעדיף לקחת את האוטו עוד פעם בשנה למוסך מאשר לקחת את עצמי כל שבוע לאורטופד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...