רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,624 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 33 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
ישראל היא אחת השיאניות העולמיות במספר מכמונות המהירות לכל ק"מ כביש. ולמרות זאת יצטרפו בקרוב 200 נוספות ל 285 המכמונות שאורבות לנהגים כיום. המאבק בתאונות הדרכים בישראל יזכה בשנים הקרובות לעזרתן של 200 מצלמות מהירות נוספות בכבישי הארץ, שינסו לתפוס בעדשותיהן את הנהגים שמהירות נסיעתם גבוהה מהמותרת. הנהגים אשר כבר עכשיו נאלצים להתמודד עם יחס גבוה של מכמונות לק"מ, יאלצו להאט או למצא דרכים להתחמק מהצילום המרשיע. לאורכם של 6500 ק"מ של הכבישים הבינעירונים בישראל פועלים כ 285 אמצעים לאכיפת מהירות נסיעה, וזאת עוד לפני יריית הפתיחה של פרוייקט א-3 שמטרתו להציב 200 מצלמות מהירות נוספות. לשם השוואה גם בצרפת הותקנו בשנים האחרונות כ 200 מצלמות מהירות נוספות, אולם אל…
הודעה אחרונה מאת TOMY7, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
קיבלתי שלילה ל30 יום והזמנה לבית משפט בסוף חודש מרץ. אני לא נהג חדש, רשיון 3 שנים וקצת ועברה אחת על חגורה משנת 2007. נתפסתי על 40 קמ"ש מעל המותר (90 במקום 50) למישהו יש ניסיון עם הבתי משפט? איזה עונש השופט יתן? הוא יכול להמשיך לי את השלילה לחודשיים או שלוש או יותר? הוא יכול לתת לי גם שלילה וגם קנס כספי? איך זה הולך בד"כ בהתחשב בעבר התעבורתי שלי? תודה
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
-
- 7 תגובות
- 798 צפיות
שלום, עברתי טסט לפני שבועיים בערך ויש לי תקופת מלווה של 3 חודשים, עכשיו, אבא שלי קיבל רכב מהעבודה ובתעודת ביטוח חובה רשומים המספרים 1,3,7 לפי מה שאני הבנתי ממה שכתוב מאחור, הבטוח תקף לגבי ומותר לי לנהוג ברכב (עם מלווה כמובן). רציתי לוודא שאכן הביטוח תקף לגבי ומותר לי לנהוג ברכב.(הרכב הוא יונדאי גטס 2008 ) אשמח אם תעזרו לי...
הודעה אחרונה מאת denis10, -
מחירון רכב
מאת k1235- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, איך אפשר לברר את מחירון הרכב חוץ מרכישת מנוי לאתר של לוי יצחק או לקנות את החוברת? בעלות שיחה סלולרית זה לא נותן להכנס זה מציג את ההודעה הבאה כבר דיי הרבה זמן : לא ניתן להיכנס למחירון כעת בעלות שיחה סלולרית, אנא נסו מאוחר יותר, או לחצו כאן. הגישה למחירון תתאפשר בשלב זה רק ברכישת מנוי. אנו מתנצלים על אי הנוחות הזמנית. יש הצעות? תודה
הודעה אחרונה מאת atoo, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
החלפתי את גודל הג'נטים מ18" ל17". האם אני חייב רק בעמדה 1 בחולון להחליף את גודל הג'נטים. מה עלי להביא למכון בשביל שיעשו את ההחלפה של הג'נטים ברישיון?
הודעה אחרונה מאת low rider, -
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום אני מוכר רכב שבבעלותי כבר כמעט 4 שנים, מדובר ברכב ישן ולא עשיתי לו בדיקת קנייה כאשר אני רכשתי את המכונית.. ככה שאני לא יודע מה מצב השאסי למשל. בטיפול האחרון המוסכניק הציץ מלמטה ולא ראה שום דבר.. אבל הוא לא יכול להתחייב כי זה לא המקצוע שלו. איך אוכל למכור את הרכב בביטחון מלא שאני לא משקר לקונה? מה קורה אם אני טוען שלא היו תאונות ובבדיקת קנייה מסתבר שכן היו? האם זה מצב נדיר שהמוכר לא מתחייב על מצב השאסי? אולי כדאי לי לעשות בדיקת קנייה בעצמי על מנת לא להפיל את עצמי בפח? בטח יש כאן בעלי ניסיון שיוכלו לעזור.. תודה
הודעה אחרונה מאת ytzhak, -
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
ערב טוב לכולם, קבלתי עם הרכב אשר נרכש מליסינג, שני מפתחות, האחד שהוא גם שלט/אימובילייזר והשני שהוא מפתח בלבד. בד בבד, קבלתי כרטיס פלסטי ועליו קוד המפתח. שאלותי הן כדלקמן: אם ח"ח אובד המפתח שלט, אזי אני בצרה, לא? ושנית, האם והיכן ניתן לבקש הפקת מפתח אימובילייזר רזרבי. אני מדבר על צפון ת"א, אפקה, רמה"ש וסביבתן המיידית. תודה ושלכם,
הודעה אחרונה מאת ד.מירון, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לפי מה שהבנתי, עדיף, כשקונים זוג צמיגים חדשים - להשים אותם מאחורה. מה שלא מובן לי זה למה דווקא מאחורה, הרי דווקא הצמיגים הקידמיים (ברוב המכוניות) עומדים בלחץ גם של ההיגוי וגם של הסחיבה והאחוריים "סתם" מסתובבים. מישהו?
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
-
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מישהו מכיר אתר בעברית או אנגלית שבו יש כמה שיותר נתונים על כמה שיותר רכבים? נתונים כמו: תצרוכת דלק, מס' כריות אוויר, כוכבים במחני ריסוק וכו'. אבל לא רכבים חדשים אלא ישנים... תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
בספר רכב ברלינגו שלי כתוב להניע רק עם הסטרטר. האם יש לזה הסבר? כי לפי ההגיון למה לא לתת לכח המשיכה בירידה לעשות את העבודה (מאחר ואני רגיל לזה ממכוניות ישנות שהיו לי) או שבמכוניות החדשות יש בהתנעה רגילה משהו שאין בדרדור?
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
- 1 תגובות
- 790 צפיות
שלום! היום במדור כלכלה של "ידיעות אחרונות" נאמר כי פורשה קנתה את פלוצוואגן, וזהו איחוד משפחתי (מס' 2 בפלוצוואגן הוא איזשהו קרוב של מנכ"ל קונצרן פורשה). מה אתם אומרים על כך?
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, ברצוני לספר על סיפור שהיה. באוגוסט 2007 הכנסתי את המכונית למוסך "גזית" בחיפה - מורשה סיטרואן. במסגרת הטיפול הגדול (כמעט 7000 ש"ח) הוחלפו גם משולשים לכאלה תחליפיים - שנאמר לי כי הם באיכות טובה. לאחר כמה חודשים, בינואר - הכנסתי את האוטו לבדיקה על רעש מרצועת האביזרים (במוסך אחר, גם הוא מורשה), והתגלה כי אחד המשולשים קרוע. מסתבר - שעברתי את האחריות על המשולש ב-1000 ק"מ. אני לתומי חשבתי, שחלק אמור להחזיק יותר מ-6000 ק"מ, מה עוד שאני לא ממש אמור לדעת מתי המשולש בדיוק נקרע, וסביר להניח שהוא נקרע מתישהוא במהלך האחריות שלו. בלית ברירה החלפתי את המשולש לכזה תחליפי - לשמחתי היה מבצע על המשולש המקורי, והחלפתי לאחד מקורי במחיר שהוא חצי מהמ…
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
פורשה הודיעה היום שהיא מתכוונת לקנות חלק גדול ממניות חברת פולקסווגן ולהגיע לנתח שליטה מלאה בחברה (מעל ל51%). בנוסף, נחתמה עסקה במסגרתה תרכוש פולקסווגן את יצרנית המשאיות השבדית SCANIA, שבבעלותה כבר חברת המשאיות MAN. כתוצאה משרשרת העסקאות הללו - פורשה הולכת להיות בשליטה על אימפרית מכוניות נוסעים ומשאיות בשווי של 150 מיליארד יורו (או 230 מיליארד דולר). -- מקור:http://www.ft.com/cms/s/7770ee10-e933-11dc-8365-0000779fd2ac,Authorised=false.html?_i_location=http%3A%2F%2Fwww.ft.com%2Fcms%2Fs%2F0%2F7770ee10-e933-11dc-8365-0000779fd2ac.html%3Fnclick_check%3D1&_i_referer=http%3A%2F%2Fwww.rennteam.com%2Fshowflat.php%3FCat%3D0%26Number%3D423142%26an%3D0%26page%3D0…
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
דוח בשלילה 1 2
מאת איתילוי-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום רציתי לברר שאלה ששאל חבר. החבר בשלילה של 75 יום, נהג חדש. קיבל דוח משוטר תנועה בהמצע [באמצע] השלילה, כנראה שלא היה לשוטר מסוף והוא לא בדק תרישיון [את הרישיון]. החבר שילם תקנס [את הקנס] יום למחרת. יש סיקוי [סיכוי] שיגלו שהוא נהג בשלילה]? בקשר לחתימה או חתם על הדוח [בקשר למשפט או לא בעברית (במילים אחרות - המשפט הזה חסר משמעות בעברית]. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Kernel, -
-
עבודה על רכב ברחוב 1 2
מאת krytek- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אני צריך לערוך כמה תיקונים חפארים באוטו שלי, אבל הבעיה היא שצריך ככל הנראה להעמיד אותו על לבנים ליום אולי אפילו יומיים מתחת לבית. הבעיה שזה מקום די נראה לעין וכמה פעמים ביום עוברים פקחים ברחוב וגם חלק מהדיירים באותו רחוב הם שוטרים. אז השאלה היא האם זה חוקי? ומה הקנס הצפוי על כזה דבר? וגם אם אני יעשה את זה במקום פחות בולט לעין או בחניה פרטית האם זה משנה משהו?
הודעה אחרונה מאת ChenN, -
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכם ברצוני לדעת כמה שדחוף כמה תעלה הונדה אקורד שתגיע במאי שנת 2009? תודה לעוזרים שיענו לי מהר
הודעה אחרונה מאת Volk, -
- 0 תגובות
- 684 צפיות
ב18:20 אני מקבל טלפון מחבר, שהחבר הכי טוב שלי מעורב בתאונה עם קטנוע, באיזור שבין אור יהודה לקרית אונו, אני, חשבתי שהוא נכנס באחורי הקטנוע וישר רצו לי סרטים בראש, מתחיל להריץ בראש איך אני מגיע לאיזור[הפיג'ו היפה שלי התרסקה, תמונות בחתימה], מתקשר לחברה שלו ומגלה שהוא נמצא בצומת רימון, שזה 100 מטר בערך אחרי הרמזור עם סביון, לאחר ריצה של 3 דקות, אני מגיע למקום, יש ניידת משטרה, אמבולנס, שמטפל בפצוע, החבר שלי רועד באוטו ועוד כמה עדי ראייה, לאחר שאני מנסה להרגיע אותו, הוא מספר לי מה קרה, קטנוע, יצא בפול גז אל הצומת וכנראה רכב בנתיב הימני הסתיר לו את שדה הראייה, ואז חבר שלי נכנס בו, הוא סיפר לי שהוא בקושי הספיק לבלום, הקטנוע עף איזה 10 מטר, הרוכב הוגדר …
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 14.7 אלף צפיות
האוטו שלי בלי טסט כבר חודש וכמה ימים, שילמתי את האגרה, רק נשאר לי לעבור טסט אבל הבעיה היא שקיבלתי שלילה לחודשיים ואני לא יכול לעשות טסט בינתיים. השאלה שלי היא האם אפשר לעשות טסט אחרי 3 חודשים? ואם צריך לשלם איזה קנס בגלל שלא עשיתי טסט בזמן? ועוד שאלה אם אני נתפס בלי טסט מה השוטר עושה לי במצב כזה? יש קנס? פסילת רשיון? תודה.
הודעה אחרונה מאת סטלן על הזמן, -
-
- 2 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
קודם כל שלום לכולם, אני כבר הרבה זמן מבלה פה וזאת ההודעה ה2:wink: מחר אני נוסע לתל אביב כדי לקחת רכב לבדיקה ואח"כ לייעוץ במוסך מורשה. הרכב הוא גולף שנת 2001, 1600 סמ"ק. השאלה הראשונה שלי היא על איזה מכון אתם ממליצים - דינמומטר או קומפיוטסט? (עדיפות לדינמומטר בגלל תלוש הנחה של 100 ש"ח). שניהם באותו מיקום בערך, רק צריך לבחור. השאלה השניה נוגעת למוסך. אני מרעננה ודיברתי עם מוסך ג.ג.ג המורשה, שאמרו לי שאני יכול לבוא אליהם עם טופס הבדיקה והם ייעצו לי וייתנו לי הצעת מחיר לתיקונים הדרושים. אז אמרתי לעצמי שאם אני כבר עם הרכב מחר בתל אביב, אני אקח אותו למוסך שם כדי לעשות את אותו הדבר. אז איזה עדיף מבחינת השירות - צ'מפיון או פליקס? תודה
הודעה אחרונה מאת shainov2, -
צהריים טובים! אחרי שכבר ניסו לפרוץ פעמיים ועצרתי את זה (יש 2 פוסטים מלפני חודש וקצת), כנראה שלפני יומיים ניסו פעם שלישית. בלילה של חמישי-תחילת שישי (בסביבות 4 בבוקר) האזעקה צפצפה ובשלט ביפר הראה לי שהאוטו קיבל "מכה חלשה" , הייתי בטוח שזה בטח חתול ולא ממש התייחסתי והמשכתי לישון. שכחתי מהמקרה הזה לגמרי ויצאתי בשישי בבוקר ללימודים, חזרתי בצהריים הביתה, החנתי את האוטו וירדתי הביתה, נזכרתי ששכחתי משהו בבגאג' ועליתי חזרה לאוטו, פתחתי את האוטו עם השלט ובאתי עם המפתח למנעול הבגאג' בנסיון לפתוח. ראיתי שהמפתח נכנס רק רבע, הוצאתי את המפתח ומה אני רואה? המנעול יוצא יחד איתו. ניתקתי בין המפתח למנעול ואני רואה שאת כל המנעול מישהו החליט להרחיב לי (כנראה עם איזה מברג או מ…
הודעה אחרונה מאת roiei, -
- 15 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
מייבאך נראית לי כמו מרצדס מוארכת, האם היא חברת בת של מרצדס או משהו כזה?
הודעה אחרונה מאת method, -
עוד שני צעירים נהרגו 1 2
מאת Slonya-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
במה שנראה, היה פעם VR ירוקה, מישהו מכיר את המקום, ויודע להגיד כמה צריך לטוס שם כדי שדבר כזה יקרה ?! הקישור ל HNN
הודעה אחרונה מאת itamareiny, -
-
השבתה מנהלית
מאת s_a_m- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
הרכב שלי הושבת מנהלית אחרי שתפסו את הנהג שיכור. לאחר שהרכב ישוחרר, האם הרכב יהיה "מסומן"? ומה זה אומר לגבי בעל הרכב. ושאלה אחרונה, מי יכול לשחרר את הרכב הנהג או בעל הרכב?
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
למה למיני קופר ולסמארט (ובקרוב פיאט 500) יש כאלה מחירים לא פורפורציונלים לגודל הרכב? למה היצרנים מתעקשים למכור צעצועים לילדים עשירים? הרי במקור, פיאט 500 ומיני היו רכבים עממיים במחירים עממיים. אם המחירים היו פורפורציונלים לגודל המכוניות האלו, הן היו נחטפות ורווחיות הרבה יותר.
הודעה אחרונה מאת aa123, -
-
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 52.5 אלף צפיות
שלום. מאיזה גיל חייב להיות רכוב על קטנוע לפי החוק?
הודעה אחרונה מאת huber, -
- 2 תגובות
- 835 צפיות
חברים שלום מחפס עובדים מנוסים לעבודות מכונאות ברשת קרסו במוסך בכ"ס, שכר ותנאים הולמים למתאימים. אפשרויות קידום והישתלמויות ברשת במהלך העבודה. רוני 0574332300
הודעה אחרונה מאת barzelay, -
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לחובבי הרכב באשר הם היום בבוקר בדרכי הקצרה לעבודה עוכבתי על ידי שוטר שהחליט לתור אחר שינויי מבנה באוטו שלי. לאחר חיפוש מדוקדק הוא החליט שהצמיגים האחוריים שלי שחוקים ושמהמנוע נוזל שמן, לפיכך הוא השאיר את רשיון הרכב שלי אצלו ונתן לי פתק שאומר שיש לי 48 שעות לתקן את הליקויים. לא שמתי לב לזה, אבל מסתבר ש48 זה בשבת, ולתקן את האוטו לפני שבוע הבא לא תהיה לי הזדמנות, לפיכך השאלה - האם אפשר להאריך את תוקף הרשיון הזמני? האם חובה עלי לתקן את הליקויים במוסך - להציג אישורים \ קבלות על התיקון? למישהו יש ניסיון בכאלה מקרים? רון.
הודעה אחרונה מאת umardekar, -
- 2 תגובות
- 3 אלף צפיות
כאשר קונים רכב, כמה זמן לוקח עד שמקבלים אישור העברת בעלות על הרכב ממשרד התחבורה ?
- 13 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אז ככה.. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11 תפסו אותי נוהג לפני חצי שנה ביום האחרון של המלווה היה כתוב לי נדרש מלווה עד ה17 לאוגוסט .. ושהגיע ה17 יצאתי ועצרה אותי משטרה.. עכשיו התווכחו איתי אולי שעה אמרתי להם שחשבתי שב17 מותר לסוע .. והם אמרו לי אם לא ידעת זה לא אומר שיוותרו לך.. והם עוד אמרו שבטח יצאתי לפני לפני התאריך שרשום.. ככה שהם סתם חיפשו לדחוף דוח ובסוף הביאו לי משפט.. מה נראה לכם יעשו לי??
הודעה אחרונה מאת Refael-Arama, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
ידוע לי שיש טופס שמתיר נסיעה של 48 שעות לרכב ללא טסט. האם זה מאפשר נסיעה לכל מטרה או רק למוסך או רק למכון טסטים? זה נראה טופס כמו רישיון רכב רגיל רק שכתוב בו שמותרת הנסיעה מיום X עד יום Y
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 994 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- לב טוב
- ofer-1973
- shaymolcho
- Ohad91
- משה משה משה
- Mike Lowrey
- sperial
- dani666
- yahaga
- ldti
- dr6633
- מחפש1