רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,622 נושאים בפורום הזה
-
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
בן כמה הרכב צריך להיות שאני אצטרך להעביר אותו טסט כל חצי שנה?
הודעה אחרונה מאת קדילק, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אהלן, חדש בפורום, מקווה להשתלב. יש לי כמה בקשות ושאלות, ישנו דגם של הונדה סיויק 98' שהוא לא רגיל(1600, 4דלתות), לא מה שיש בכמויות על הכביש אלא דגם שהוגדר כ'מפואר' על ידי מישהו. הדגם המדובר דומה לאחת ממכוניות הקופה של ב.מ.וו וממש דומה ל-אופל אסטרה-, ז'א מאחורה תא המטען קצר יותר מבסיויק רגילה והפרונט ממש שונה. הייתי רוצה לדעת כמה שיותר על הדגם הספציפי, ביקורות חוות דעת וכו'. הייתי רוצה לראות תמונות אם מישהו יוכל להפנות אותי אשמח כי לא מצאתי ברשת. ועוד שאלה אחרונה, בכללי או ספציפית לגבי הדגם הזה, רכב של הונדה, שנת 98 שעבר 200000 ק'מ שווה תשומת לב בכלל? או שבאותו מחיר יהיה ניתן למצוא משהו יותר כדאי? ועוד שאלה לא קשורה, אופל קורסה 2001, אם יש לכם חוות דעת…
הודעה אחרונה מאת thegame1, -
-
- 2 תגובות
- 818 צפיות
בוקר טוב קוראים לי וגדי ברצוני לדעת כמה אמור הרובר שנת 1996 נפח 2300 עם 175000ק"מ לעשות לליטר, שלי נוסע 7 ק"מ לליטר האם זה תקין?? תודה
הודעה אחרונה מאת פיני חד, -
שלום רב, הבוקר מצאתי את כל השטח שסביב הסמל הקדמי שברכבי שרוט ממברג, ניסו להוציא את הסמל הקדמי ללא הצלחה. את הסמלים האחוריים (שהיו מודבקים, לעומת הסמל הקדמי שמוברג) הצליחו להוציא וכמובן שהשאירו חריטות מברג מעוצבות למזכרת. אני מניח שתוך מס' ימים יחזרו עם מברג יותר חזק, יפרקו את הסמל הקדמי וישאירו את מכסה המנוע עקום ומכוער. חשבתי לפרק את הסמל בעצמי ופשוט לנסוע בלי סמל, אבל מה הרווחתי בזה? קראתי מס' שרשורים בנושא... ולא נראה שממש יש פתרון לעניין מסוג זה. חשבתי על כל מיני אזעקות, שמתריעות אם נמצאים פחות מחצי מטר מהרכב... אך לדעתי סתם יקפיץ אותי כל רגע ויוסיף דאגה מיותרת (וחור גדול בכיס) חשבתי גם להדפיס בפונט קטן מאוד, ב- Word, הודעה לילדים הח…
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 3 תגובות
- 934 צפיות
שלום, יש כמה חלקים שאני רוצה לקנות למכונית מחו"ל אבל אני לא יודע כמה מכס יקחו ומע"מ וכול החרטה הזאת , השמח אם תגידו לי שיש כזה אתר שאומר לך כמה יעלה הכול כולל משלוח מכס וכול זה...תודה (מקווה שהבנתם את בקשתי)
הודעה אחרונה מאת igalkr11, -
- 22 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
היום בלילה 04:13 עצרה אותי ניידת תנועה משהו כמו 100 מטר לפני כיכר בטענה שלא שמרתי על הימין, יש לציין 1) זהו כביש חד סטרי בעל שלושה נתיבים... שלקראת הכיכר הכביש מתחיל להסגר לנתיב אחד ונשאר עוד נתיב שהוא נתיב של חניה לרכבים ! 2) היו בנתניב הימני כמה מטרים לפני העצירה של הניידת, כל מניי חתיכות של גזעי עץ וכו' ... (שבגללם זזתי מהימין) 3) אחת המכוניות שהוא עצר קודם לכן, (הם עמדו בנתניב שמיועד לחניה) אותתה שמאלה ובאה לצאת (ובגלל זה אני חושב שלא חזרתי לימני...) בכל מקרה, השוטר סימן לי לעצור ביקש את הרשיון, התקדם ונכנס לניידת, אמר לי אתה מקבל קנס על אי שמירה על הימין וזהו סגר לי את ההחלון בפרצוף... חיכיתי חיכיתי, אך שהגיע לסוף הדוח לא טרח לשאול אותי את "דברי …
הודעה אחרונה מאת אורון ג, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 939 צפיות
מה ההבדלים במודל 2002 של קליאו ספורט בין ה בי ספורט שעולה 43000 לצורה חדשה 2000 של אותה שנה שעולה 57000 ומאיזה שנה יש את הצורה החדש הזו והאם היא מה שנקרא mk2?
הודעה אחרונה מאת Wiking, -
קורבט 1974
מאת reuven- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
מפגש rs 2000
מאת asi08- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מפגש פורד rs2000 יוצא לדרך!! אנחנו כבר 7 אנשים ועדיין מחפשים את כולם כדי לסגור מעגל אז למי שיש אר אס או שיש לו חבר וכו'.. מוזמן ליצור עימי קשר בפרטי או במייל [email protected] לקבלת עוד פרטים. אומנם ציינתי פה רק אר אס 2000 אבל כמובן ש rs turbo\ xr3i יתקלו בברכה!
הודעה אחרונה מאת מאווריק האחד, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, הואיל ונתקל אני פה ושם בפורום בבקשות לספרי/הוראות משתמשים לרכבים ממינים שונים, הרי אתר: http://safemanuals.com/c101.php בו ימצאו רבים את מבוקשם. לא כל הדגמים של כל היצרנים, אבל עושר יחסית גדול. לבעלים הרבים של פורשה ופרארי מצוי ספר הרכב שם, מה גם שהאתר כולל מדריכי שימוש למכשירים חשמליים לאלפיהם. שווה להציץ. בברכת שבוע טוב,
הודעה אחרונה מאת ד.מירון, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 960 צפיות
קודם כל שלום אני חדש כאן . אימי נכה ויש לה מנגנון נהיגה עם תפוח הגה וגז ביד ולא ברגל, ויש לה רשיון רק על אוטמט . לי יש רכב ידני ואני עדיין צריך מלווה. היא נחשבת מלווה? זה תופס ? הסתכלתי באתר של משרד התחבורה וזה מה שמצאתי אותו סוג רכב = מכונית, משאית, אוטובוס ? או, משמע אם היא נוהגת ביד ולא ברגל, אז זה לא תופס עליי? ויש לה רשיון לאוטמט ולי ידני.. תודה!
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 2 תגובות
- 842 צפיות
צריך עזרה למצוא ספר רכב לסיאט לאון 2002. במוסכים מורשים לא הצליחו לעזור לי. אשמח לעזרה.
הודעה אחרונה מאת blade_206, -
- 2 תגובות
- 875 צפיות
היי אני מבאר שבע ואחרי 10 שנות שירות הגיע הזמן שהאוטו יקבל טיפול יפה מאיזה מכון שטיפה מקצועי בפנים ובחוץ , האם יש למישהו המלצות על מקום כזה בעיר או בסביבה ?
הודעה אחרונה מאת morpheus999, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הסיפור הבא מרגיז אותי כיוון שהנדפק העיקרי ממנו הוא האדם (במקרה זה אני) שלא מבין ברכב וניצב מול בעלי המקצוע. הסיפור החל עוד בטסט, ביקשו ממני להחליף תותבים למשולשים. לאחר מכן ביצעתי כיוון פרונט במכון הטסטים. כיוונו והשאירו את ההגה לא ישר. אמרו לי שאין מה לעשות ושאני צריך ללכת למוסך שיפרקו את ההגה וירכיבו אותו ישר (פרסמתי הודעה בפורום טכני בזמנו). חזרתי למוסך, אמרו לי שאפשר לכוון מלמטה והמליצו לי על מכון אחר לכיוון פרונט. חזרתי למכון הטסטים/כיוון פרונט אמרו לי שאם יכוונו מלמטה מספר סיבובי ההגה לכל צד לא יהיה זהה. חזרתי למוסך שאמר לי שלא כדאי לפרק את ההגה ושאני אשאיר את זה כך. זה מעצבן לנהוג שההגה במצב לא ישר אז החלטתי ללכת למוסך החברה (כלמוביל) ולבצע ייש…
הודעה אחרונה מאת MB190E, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 906 צפיות
מעניין, DUNLOP- FALKEN- SUMITOMO שייכים לאותו בעל הבית: http://www2.srigroup.co.jp/CACHE/groupinfo_index_e.cfm http://www.sri-tire-trading.co.jp/index.html
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 0 תגובות
- 509 צפיות
קניתי לאחרונה 4 ג'אנטים משומשים שישבו על מגאן עכשיו על שלושתם קיימים סריטות של שיפשופים (שחורים) האם ניתן למזער את הנזקים? איזה מקום שעושים את זה במחיר טוב (כי אין פה הרבה עבודה רק צבע) באיזור חיפה והקריות קניתי אותם במחיר טוב R15 יפייפיים נקודה. ב-800 ביררתי לגביי4 ג'אנטים כאלה וזה עלות של משהו כמו 2100-2300 שקל כמובן שללא צמיגים
הודעה אחרונה מאת SECTOR, -
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום לכולם. ב"ה אני עוד מעט רוצה להתחיל ללמוד נהיגה, אז אם תוכלו להמליץ לי על מורה טוב וממולץ בראשון לציון אני אשמח. תודה.
הודעה אחרונה מאת mayrun, -
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3514280,00.html לקרוא ולא להאמין, 7000 ש"ח על מנת לקבל אישור שיבואן פורשה יואיל בטובו לתת שירות לרכב ביבוא אישי.. (וכאילו שהשירות ניתן חינם) היבוא האישי היה נפסק אם יבואני הרכב היו מתמחרים את הרכבים שלהם בצורה הגיונית, אבל הם הרי רוצים לאכול את כול העוגה ולהשאירה שלמה. אני מקווה שהפעם משרד התחבורה לשם שינוי יבצע את המוטל עליו, ויעשה קצת סדר אצל היבואנים.
הודעה אחרונה מאת $DRAGSTER$, -
- 1 תגובות
- 795 צפיות
שבת שלום. הבנתי שרכבים אירופאיים לא מושפעים מהדולר כי גם ככה נסחרים ביורו. האם יש רכבים אחרים (מתוצרת אחרת אולי?) שכן מושפעים? פשוט חבר טוב רוצה לרכוש רכב חדש (סוויפט/סיריון/מאזדה 2) ורוצה לדעת האם לחכות להטבות כלשהן או הנחות מצד היבואנים. ליאור
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 32 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
כל מילה מיותרת.
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בכתבה מקצועית נתקלתי ברשימת הספקים: Tata helpers European suppliers with key parts on the Nano Autoliv: Seat belts Behr: HVAC Bosch: Starter motor, engine-control module, injectors, sensors Continental: Transmission speed sensors, fuel-level sensor, fuel pump Mahle: Fuel filter, air cleaner Saint-Gobain: Glazings TT Electronics: Speed sensors Valeo: Clutches Vibracoustic: Engine mounts ZF: Tie rods אז זה לא בכלל דמיון הודי- ושזה ימכר באירופה עם תקינה אירופית ומזגן , תהיה להרבה יצרנים אירופים בעיה רצינית ואני שמח.
הודעה אחרונה מאת פליקס, -
-
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן אז ככה, אני מחפש לקנות משהו לאבא של חבר טוב. בהתחלה חשבתי על ספר אבל עלה במוחי רעיון לקנות לו משהו שקשור לרכב. יש לו שברולט [נראה לי אופטרה] יחסית חדשה, אני אוכל לברר אם זה חשוב פשוט אני כל הזמן שוכח. מבקש עצות למשהו שהוא לא יקר ממש [לא מתכוון לעבור את ה 100 ש"ח וגם לא חושב הרבה להתקרב לזה] אבל שיהיה שימושי. למשל ריחן לרכב זהו דבר שהוא גם זול וגם שימושי אבל בא לי משהו אחר. חשבתי על אולי ווקס לרכב אבל אני לא מבין בסוגים (אני רוצה משהו איכותי) ומחירים-לכן עצתכם תוכל לעזור. לגבי תוסף לדלק הבנתי שאחד שבאמת נחשב טוב ומועיל הוא הBG K44 אם מישהו מכיר מקום בו מוכרים את זה שלא ביוקר אשמח לשמוע. אולי ספר תהילים קטן לתלות על השימשה? אשמח לעצות נוספות! תודה.
הודעה אחרונה מאת Derish, -
- 1 תגובות
- 846 צפיות
שלום לכולם קיבלתי מתנה מהורי קורס נהיגה מתקדמת אשמח לדעת על קורס מומלץ וקצת יותר פרטים מה יותר כיף ומשפר נהיגת שטח כביש קורס החלקה אשמח לדעת על מקום וקצת על מחירים תודה רבה שי
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 0 תגובות
- 797 צפיות
שלום, יש לי גולף 99 1800 עם צמיג 195 65 r 15 ראיתי גאנט כמו של ה a8 מהמם כזה עם הרבה צלעות. הייתי מעלה תמונה אבל לא יודע איך. שאלתי היא מאיפה ניתן להשיג? ומה המחיר? אני נעול רק על הגאנט הזה. כל השאר לדעתי לא ככ יפים תודה לכולם!
הודעה אחרונה מאת bennnn, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
שלום לכולם, הייתי מעוניין לדעת מהי הפרוצדורה במכירת רכב ללא טסט ובאיזה שלב יש לשלם אגרה נוספת על אגרת העברת הבעלות הבסיסית. תודה.
הודעה אחרונה מאת itamareiny, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בהמשך לשאלה שהוצגה לגבי רכב שנגמר לו בטסט... האם מותר לרכב לנוע בכבישי הארץ ללא ביטוח (כמובן עם טסט). בשנה שעברה,ובנסיעה על רכבים שונים,באף אחת מהבדיקות השגרתיות לא ביקשו השוטרים את תעודת ביטוח החובה, רק רשיון רכב ונהיגה. מותר לנסוע ללא ביטוח? (אל תדאגו, לי יש!)
הודעה אחרונה מאת M535I, -
-
- אחראי פורום
- 0 תגובות
- 851 צפיות
היום תערך במפגש מועדון ה-5 בתל אביב השקה לרכב ששיפוצו הושלם. בד"כ הודעות על השקה מפורסמות רק בפורום אספנות, אבל הפעם, מדובר ברכב מיוחד, ששופץ ברמה יוצאת דופן, ע"י איש מיוחד ויקר. לאלו מכם שלא מגיעים בד"כ למפגש הנ"ל, אולי תהיה זו הזדמנות להצצה לארוע מיוחד. עוד פרטים בשרשור הזה בפורום האספנות: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=197827
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
באנו למוסך עם האוטו לאחר תאונה באשמתנו כאשר יש ביטוח מקיף. בעל המוסך מיוזמתו התנדב לומר שהוא מוסך בהסדר עם חברת הביטוח. משיחה עם חברת הביטוח ומבדיקה באתר התברר לנו שהוא לא בהסדר. אנחנו דווקא רצינו מוסך שלא בהסדר. אני לא מבין למה שיאמר את זה בכלל , אם עדיף שהאוטו יתוקן במוסך שלא בהסדר. גם הוא יכל לצפות שנגלה בסופו של דבר שמה שהוא אמר לא נכון. בכל מקרה, אם מבחינת האמינות הוא נכשל פה, אנחנו כבר נמצא מוסך אחר. אנצל את ההודעה לשאול גם לגבי כלל וסע, משיחות איתם וגם עם המוסך החברת ביטוח מנסה לשלוח אותנו לעשות דו"ח שמאות בכלל וסע ומנסים לגרום לנו להבין שזאת הדרך היחידה. משהו פה נראה לי לא תקין, כאשר הם אומרים לנו ללכת לנקודת שמאות ברעננה שיושבת בתוך מוסך ויש שם 2 ש…
הודעה אחרונה מאת ronenfe, -
- 10 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אם אתם דוברי יפנית (?) כנראה שאתם תהנו יותר מהסרט קליק תבלו
הודעה אחרונה מאת truejoker, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 949 צפיות
ראיתי תפרסומת שלהם על אוטובוס והיא אומרת "הלך ראש מנוע, לא נורא" אוקי שכחתי תשם אבל הטלפון שלהם זה*9040 הם אמרו לי שהרכב צריך להיות לפחות שנת 2000 ועם מתחת ל 149000 ק"מ. הביטוח מכסה מערכות מכניות ולא בלאי. הרכב שיהיה לי בעתיד יהיה קליאו בי ספורט 2002 (בעזרת ה name) אז נתתי להם תנתונים והוא אמר לי שהמחיר טיפה חריג כי זה רכב ספורטיבי. הוא אמר 320 ש"ח לחודש +180 ש"ח השתתפות עצמית ובמידה שכשיקרה משהוא אני אקבל חלקים מקוריים. ומשהוא כמו 250 שקל +180 שקל השתתפות עצמית ובמידה שכשיקרה משהוא אני אקבל חלקים לא מקוריים. מכר עם אקסנט 2004 אמר שקיבל הצעה 80 ש"ח לחודש ו 180 השתתפות עצמית שזה מעבר לשפוי זהו.
הודעה אחרונה מאת cartom,
-
מי מחובר 73 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 545 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- IsraCar
- פעם
- עוזי ל
- SlowRide
- Be roo
- סידן
- פאר האורה
- רפי לין
- Itzik-b
- mcaspi
- zvit
- vigi