Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מסכים לניתוח שלך. רכב אישי אי אפשר להחנות על המדרכה/שדרה, אי אפשר לקרוע, אי אפשר להעמיס עליו יותר מידי, צריך לבדוק מידי פעם שמן/מים, צריך לקחת לשטיפה/מוסך/טסט (ועוד לשלם על זה!).

כלומר הכל אפשר, אבל עכשיו הם פשוט לא שמים ז#$. לפחות חלקם.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בר ידידי,

הניתוח שלי התמקד בעניינים כלכליים בלבד.אתה כבר גולש לעניינים פסיכולוגיים (שנכונים לכשעצמם).

אגב בעניין הזה ניתן להגיד שחובב רכב (ישנם מעטים כאלה, אבל בכ"ז), יעדיף לקבל דמי אחזקה, לקנות את הרכב שחפצה בו נפשו ולא להיות חלק מהעדר.

מנסיון אני אומר לך, שעובד עם נסועה סבירה ואחזקת רכב נדיבה יעדיף הרבה פעמים לרכוש רכב בעצמו.

ישנם שני מגזרים:

החסכנים - אלה יקנו רכב בכ- 20,000 ש"ח, לא יסבלו מפחת ניכר (כי מה נשאר כבר מהרכב), יקבלו מהמעביד תשלום חודשי בעבור הרכב, ביטוח וטסט - ובסוף החודש הם ישארו עם עודף כספי גדול.

חובבי הרכב - אלה יעדיפו להוציא עוד משהו מהכיס ולנסוע ברכב שעושה להם את זה.

המאסה העיקרית אכן תבחר בליסינג, הרבה בשל השקט הנפשי ופחות בשל הכלכלה.

פורסם
אני לא מסכים לניתוח שלך. רכב אישי אי אפשר להחנות על המדרכה/שדרה, אי אפשר לקרוע, אי אפשר להעמיס עליו יותר מידי, צריך לבדוק מידי פעם שמן/מים, צריך לקחת לשטיפה/מוסך/טסט (ועוד לשלם על זה!).

כלומר הכל אפשר, אבל עכשיו הם פשוט לא שמים ז#$. לפחות חלקם.

לצערי לא היתה לי את הברירה לבחור בין רכב פרטי לרכב חברה, כיווןש הוכתב מלכתחילה שלא יהיו הוצאות מלאות על רכב פרטי שלי.

הלכה למעשה, עם מעל ל 42,000 ק"מ בשנה , האובדן הכלכלי שלי אם הייתי משתמש ברכב הפרטי היה ניכר, הרי בשלוש שנים הק"מ של מעל 120,000 ק"מ היה משאיר את הרכב אצלי לחיים, או למכירה לדילר המקומי במחיר מגוחך.

אני חייב לציים שבמהלך כל השנים האחרונות שיש לי רכבי חברה, נדירים המקרים בהם ראיתי התעללות ברכבי ליסינג, אולי משום העובדה שמתחילת הדרך , נהג אשר אשם בתאונה או בגרימת נזק לרכב, משלם מכיסו את מלוא ההשתתפות, אי לכך נהיגה ברכב החברה זהה לחלוטין לנהיגה ברכב פרטי.

יתרה מזו, בעיני, ובעיני רבים מחברי, רכב העבודה המוצמד להם זוכה ליחס כאילו מדובר ברכב פרטי שלנו, חלקינו אף רוכשים את הרכב לאחר 3 שנים לבני משפחה קרובים.

אין צורך להכליל על אוכלוסיה שלמה , לעניות דעתי ההפך הוא הנכון, מרבית מכריעה של נהגי הליסינג שומרים על הרכב לפחות באותה מידה שהם היו שומרים על רכבם הפרטי.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אצלנו, אני לא יכול לומר שרכב החברה שמור כמו הרכב הפרטי, אבל לא מתעללים בו בצורה מיוחדת (לא חסים ברכב הזה על הגזולא שומרים עליו במיוחד). אני פעם חשבתי שהתעללנו ברכב החברה הקודם (קורולה), אבל אז ראיתי את רכב החברה של חבר שלי (של אבא שלו, בעצם), והוא שחוט לגמרי, פנס אחורי שבור (מדובר על מאזדה 3, חלק מהפלסטיק השקוף החיצוני של הפנס פשוט חסר), מלא מכות מכל הכיוונים, פשוט זוועה. זה בהחלט העמיד אותי בפרופורציה לגבי רכבי החברה שאצלי, חשבתי שאני מתעלל בו, אבל זה אפילו לא מתקרב למה שראיתי אצל החבר. אני לא חושב שאני אוכל להתייחס לרכב בצורה כזאת.

הרכב הזה נוסע כ-35000 ק"מ בשנה, ככה שרכב חברה (לא ליסינג, במקרה הזה) הוא האופציה הטובה יותר בשבילנו.

"ai motoare capul doare"

פורסם

הרכב הזה נוסע כ-35000 ק"מ בשנה, ככה שרכב חברה (לא ליסינג, במקרה הזה) הוא האופציה הטובה יותר בשבילנו.

אכן כן, לעובד שרכבו משמש ככלי עבודה והנסועה היא באיזור 30-40,000 ק"מ בשנה, אין ברירה והוא חייב לקחת רכב ליסינג/חברה.

אני ניתחתי מצב של נסועה סבירה (12-15,000 ק"מ לשנה), זו נסועה שמאפיינת עובדים שהרכב משמש אותם במסלול בית-עבודה-בית. אצל אלה הכדאיות הכלכלית איננה חד ערכית.

פורסם
נדירים המקרים בהם ראיתי התעללות ברכבי ליסינג.

אני לא מדבר על התעללות ברכב דווקא, מה גם שזאת מגיעה לעיתים דווקא מחברת הליסינג. אם ייצא לי, אני אצלם כיצד אצלי ברחוב חונה רכב ליסינג ממוצע (נניח B4 או לנסר), בחניות שגם 106 לו היתה לי לא הייתי מעז לחנות. :roll:

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

את הסכנות שמגמת הליסינג טומנות אנו נראה בעוד עשר שנים (מנקודת מבט של חובבי הרכב)

היצע מצומצם מאוד של דגמי רכבים,היבואן מתייחס לדגמי הקצה כאל ספין שיווקי ,ואם היה יכול היה נמנע מלייבא

מיומנות המוסך בתיקון רכבים מורכבים תפחת ,המוסך ינוהל בשיטת סרט נע

מחירי רכבי הספורט יאמירו שחקים וכנל ואחזקתם ,יחשב כמותרות

היצע החלפים יצומצם משמעותית

עבור הנהג הממוצע פיתרון הליסינג הוא טוב ,אך ישנה מגמה אשר כולנו נכנעים לה ,ואנחנו אלה שיגרמו לשינוי בנוף המוטורי בישראל

יגאל

פורסם
את הסכנות שמגמת הליסינג טומנות אנו נראה בעוד עשר שנים (מנקודת מבט של חובבי הרכב)

היצע מצומצם מאוד של דגמי רכבים,היבואן מתייחס לדגמי הקצה כאל ספין שיווקי ,ואם היה יכול היה נמנע מלייבא

מיומנות המוסך בתיקון רכבים מורכבים תפחת ,המוסך ינוהל בשיטת סרט נע

מחירי רכבי הספורט יאמירו שחקים וכנל ואחזקתם ,יחשב כמותרות זה יקרה גם בלי ליסינג . את המגמה הזו מובילים הירוקים , והעובדה שדלק הולך להיות מצרך בעייתי , כי השלטונות ירצו מכוניות היברידיות . מה שאומר שהמיסוי על מכוניות דיזל/בנזין יאמיר ולכן מכוניות ספורט שהן הדגל האדום של הירוקים , יהיו נחלתם של אלו שיכולים לשלם את המחיר

היצע החלפים יצומצם משמעותית

יגאל

אתה צודק , בתנאי שהממשלה לא תרשה לייבא מכוניות לבד . אני בטוח שאם יש לאדם יכולת כלכלית הוא ימצא מי שילמד את הרכב שלו ויתקן לו אותו , גם בעולם הנשלט ע"י ליסינגטומטיות . העניין הוא כמה כסף ידרש לשם כך

בברכה יהודה

פורסם
בכל מקרה, כמו שאמרתי, בתוך כחודשיים הולך להתחולל שינוי ענק שיפתח את השוק לתחרות אמיתית.

מישהו למעלה הבין שהיבואנים מגזימים והולך להיכנס בהם בכל החזיתות. צפו שינויים גדולים בהגבלות המטופשות

הקיימות כיום ביבוא אישי-כי בקרוב השוק הולך להפתח לכולם והיבואנים יתחילו לשקשק.

הידיעה הבאה ב-YNET דווקא אומרת דבר הפוך !

Veni Vidi Vici

פורסם
הידיעה הבאה ב-YNET דווקא אומרת דבר הפוך !

אמרתי לך לחכות חודש-חודשיים. עזוב מה משרד התחבורה אומר עכשיו. יש כמה אנשים שפועלים

לשינוי המצב. זה לא השינוי או הרפורמה המדוברת. זה ידוע שמשרד התחבורה פועל בשיתוף פעולה מלא

עם היבואנים-זה לא חדש. השינוי יבוא ממקום אחר. שוב, צריך לחכות ולהמתין בסבלנות.

Lexus CT200H

פורסם

לפי הגישה בפורום (וזאת כנראה גם גישת רוב העם!) הרוב יעדיפו מזדה 3 עם 2 כריות אוויר מחברה כן

ושתהיה להם אפשרות לקרוע לה את הצורה במשך 35K קילומטר בשנה, וזאת במקום:

ב-130,000-120,000 ש"ח לקבל מזדה 6 (פרטית: אחת שאפשר לחתוך לה את הדלתות בשביל רמקולים שבא לך באמת) ולא 3!

אני אומר (לעצמי כנראה): ברוך הבא למוח הישראל שחיי את היום הנוכחי ולא רואה עתיד.

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

• תוכן חדש...