Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ועכשיו תעשו חושבים, ונסו לענות באופן אמיתי: אתם במקום יבואן פורשה (למשל) הייתם ששים ושמחים לתת יד ליבוא מארה"ב שיש לו פוטנציאל להרוס לגמרי את המכירות שלכם, עם מחירים שמולם אין לכם כל דרך להתמודד?

כל העסק הזה רחוק מלהיות טריביאלי.

טל

אבל זה נקרא כיפוף מונופול על השוק בלי קשר אם זה טוב ליבואן או לא.

Veni Vidi Vici

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טל אתה מאבד את הנקודה. ראשית, אני מדבר על יבוא מארה"ב. זה שהדולר חלש מאוד עכשיו גם משפיע-אבל להזכירך

גם שהדולר עמד (וכנראה שמתישהו יעמוד) על 4 ש"ח המחיר יוצא משתלם. זה שהיצרניות לא אוהבות את זה? זה שהיבואן

לא אוהב את זה? לצרכן זה לא צריך להיות איכפת. מעבר לזאת, שבייבוא אישי יש הרבה שיטות וטריקים להורדה עלות.

ראשית, לקנות רכב חדש ביבוא אישי זה בזבוז, ניתן להביא רכב בן שנה עם פחות מ5000 ק"מ (כן, יש הרבה כאלה) ב15% פחות (ולפעמים עוד יותר פחות). בין כה וכה יש לך אחריות יצרן ובין כה וכה אתה נרשם כיד ראשונה על הרכב (גם אם הרכב עבר 10000 ידיים בארה"ב אתה נחשב יד ראשונה, כלומר, 00 בעלים ברישיון).

היבוא מארה"ב כמעט תמיד היה משתלם ועכשיו שהדולר נמוך עוד יותר.

דרך אגב, סמוך על היבואנים השונים שהם מקבלים מחירים טובים. גם יבואן מרצדס שקונה ביורו את המכוניות (נניח, תתפלא שיש הרבה יבואנים שקונים בדולרים מכוניות שלא מיוצרות בארה"ב) קונה אותם בפחות מהמחיר בו אתה כצרכן יכול לקנות. בכמה אלפים פחות.

לי אין בעיה שהיבואן יעשה כמה כסף שהוא רוצה. לי יש בעיה אחרת והיא שיש לי זכויות כצרכן, כאזרח וכבן אדם במדינה דמוקרטית, מתקדמת ומתפתחת בשנת 2008. לי יש את הזכות לבחור, לי יש את הזכות להחליט מאיפה אני קונה את המכונית שלי ובכמה ולי אישית לא ברור למה אני צריך להיות תלוי ביבואן שיאשר לי דבר כזה, שהראי ברור שאין לו כל אינטרס לתת לי אישור שכזה. הראי על כל אישור שכזה היבואן מפסיד עסקה.

בדיוק כמו שאני בוחר איפה לקנות את הטלוויזית סוני שלי, את המחשב LG שלי ואת ארוחת הצהריים שלי יש לי את הזכות הטבעית

לבחור מאיפה אני קונה את הרכב שלי. את השיקולים השונים (איכות, שירות, אחריות , מחיר) צריך להשאיר ללקוח.כמו היום, שתלך לקנות מוצר חשמלי תוכל להתקל באותו המוצר ב1500 חנויות. כל אחת תציע לך משהו אחר-אחת תציע שירות מעולה, אחת אחריות ארוכת טווח ואחת תציע שילוב של כל אלה. את הבחירה מאיפה לקנות ובאיזה מחיר אתה תקבל. אני מבטיח לך שיבואן שישים דגש על תודעת שירות יזכה לקהל לקוחות גדול ולא יפגע בהכרח מהיבוא האישי כמו יבואן שידפוק מחירי חלפים גבוהים, יתן יחס מזלזל במוסכים וידאג רק למשכורת של המנכ"ל. ככה זה עסקים. במצב כמו עכשיו, שאין תחרות ליבואנים, בסופו של דבר אנחנו הצרכנים מפסידים! ליבואן אין שום אינטרס לשפר ולתת שירות טוב יותר ואין לו שום אינטרס לחתום לך על טפסים! הוא מחזיק אותך בבי*** וזה צריך להסתייםם.

Lexus CT200H

פורסם

יותר מעניין אותי איך זה שבסופו של יום, דלק מוטורס מציגים תוצאות של שנת 2007, הם עם כמעט חצי מיליארד שקל רווח (!) אם הם בקושי מרוויחים על כל רכב שהם מוכרים.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
קודם כל, כדאי שתהיה קצת פחות חמום-מוח. זה אולי יעזור לך להבין יותר טוב את מה שכותבים לך. כשדיברתי על מחירי מאזדה3 התייחסתי לדעה הנפוצה (כפי שבאה לידי ביטוי בשרשור הזה) שיבואני רכב עושים עלינו קופה ענקית. מאחר והיה מי שהתייחס ספציפית למאזדה3, התייחסתי גם אני ללא כל קשר ליבוא אישי. הנה, כאן:

אז הנה, קבל הצעה: לך וקנה מאזדה3 חדשה בגרמניה, מינוס המע"מ שם. על דגם 1.4 הכי זול תשלם בערך 13,300 יורו (אחרי שהורדתי את המע"מ, כדי למנוע ספק). רוצה לחשב כמה זה יוצא בארץ, אחרי מס קניה ומע"מ? מוסיפים 107% (מס קניה ומע"מ יחד), יוצא 27,530 יורו. מכפילים ב-5.45 - שער האירו הנוכחי - ומקבלים... 150,000 שקל.

ואנחנו מדברים על 1.4 ל' ידנית!

אוקיי, פורשה? בוא ונזכור לפני הכל שבגרמניה אין לפורשה ממש הוצאות על הובלה לשוק-היעד, ושנמכרים בטח פי 100 יותר קאיינים מאשר כאן. מחיר בסיס של קאיין הוא 51,700 יורו. תעשה את החשבון ותראה שאחרי הפחתת מע"מ שם והוספת המסים כאן מקבלים 490,000 שקל, כאשר המחירון הרשמי כאן אצל היבואן הוא 560,000. פער סביר, בהתחשב בהבדלים בין השוק שלנו לשלהם, מה גם שאצלנו כנראה תקבל על המחירון הנחה אם תגיע עם מזומן ביד. הלאה: קאיין טורבו? מחיר בגרמניה החל מ-108,617 יורו. נוריד 19% מע"מ, נשארנו עם 91,275 יורו. נוסיף מיסוי ישראלי של 107%, קיבלנו בערך 189,000 יורו. מכפילים בשער היציג ומקבלים 1,030,000 בערך. מחיר המחירון כאן? 1,059,000. פער סביר, היית אומר?

לא חוכמה להשוות מחירים לארה"ב. כמו שאמרתי, רמת המחירים שם לא דומה לשום מקום אחר בעולם. המפיץ האמריקני מקבל את המכוניות במחיר שאף מפיץ בעולם לא מקבל, כי ארה"ב היא השוק הגדול והחשוב ביותר של פורשה. רוצה לדעת אם היבואן הישראלי דופק אותך? תשווה לאירופה, לא לארה"ב, כי המחירים שהוא משלם הם מחירים אירופיים (במקרה הטוב!), לא אמריקניים.

האמירה שלך "היצרנים לא אוהבים - שלא יאהבו" היא ילדותית. שפכו כאן אש וגופרית על היבואנים שעושקים את הציבור. אני מנסה להסביר כאן שהיבאן בארץ - מעבר לזה שהוא רוצה להרוויח כסף, ובודאי אינו טלית שכולה תכלת - מחוייב (מחוייב!) לעשות מה שאומר לו היצרן. הוא לא יכול, למשל, לקנות מכוניות בארה"ב כי הן יותר זולות שם. פשוט לא יכול (אחרת היה כמובן עושה את זה). ליצרנים יש כוח מול המפיצים שלהם, והם לא נותנים למפיצים לעשות מה שבא להם. מרצדס וב.מ.וו החלו כבר לפעול לעצירת הזרימה של מכוניות מארה"ב לאירופה (מה נראה לך, שרק הישראלים חכמים...?). היצרנים מוכנים לספוג - עד רמה מסויימת, כמובן - את המחירים הנמוכים בארה"ב, אבל הם לא מוכנים שארה"ב תתחיל לשמש צינור למכוניות זולות לשאר העולם, על חשבונם.

ועכשיו תעשו חושבים, ונסו לענות באופן אמיתי: אתם במקום יבואן פורשה (למשל) הייתם ששים ושמחים לתת יד ליבוא מארה"ב שיש לו פוטנציאל להרוס לגמרי את המכירות שלכם, עם מחירים שמולם אין לכם כל דרך להתמודד?

כל העסק הזה רחוק מלהיות טריביאלי.

טל

לצערי ההשוואה שלך אינה נכונה מסיבה אחת פשוטה, אתה מחשב את מחיר הרכב ביבוא אישי במחיר אשר הלקוח משלם בסוכנות, מול המחיר של היבואן הישראל, מבלי לקחת בחשבון שהיבואן הישראלי משלם סכום נמוך משמעותית על הרכב ישירות ליצרן.

פועל יוצא ההפרש של 70,000 ש"ח בקיין הוא על הנייר בלבד, בפועל הוא גדול יותר משמעותית עקב מחירים מיוחדים שהיבואן מבקש.

אני מבקש להזכיר לך את הסיפור המפורסם על יונאי גטס אשר התברר שהיבואן רוכש אותה ב 5600 $ , ומוכר אותה בזמנו ב 21,000 $ כאשר המטבע עמד ברמות של 4.25 ש"ח לדולר.

אז לרחם על יבואני הרכב נראה לי קצת מוגזם.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
יותר מעניין אותי איך זה שבסופו של יום, דלק מוטורס מציגים תוצאות של שנת 2007, הם עם כמעט חצי מיליארד שקל רווח (!) אם הם בקושי מרוויחים על כל רכב שהם מוכרים.

איזה לא מרוויחים? החברה הזאת (מאזדה, פורד) מוכרת בחודשים טובים מעל 1000 מכוניות. הרווח שהם עושים הוא לא ממש

מינימלי. אתה חושב שהם קונים את המכונית במחיר לצרכן בחו"ל? ממש לא, הם קונים אותה משמעותית יותר זול. התמחור של דלק מוטורס לדעתי הוא בדולרים ולכן עכשיו שהדולר נמוך הם בכלל חוגגים עם הרווח שהולך וגדל. ברור ששוק הליסינג הוא השוק

שמחזיק את החברה הזאת וברור שחברות הליסינג מקבלות את הרכבים במחירים מיוחדים מדלק מוטורס-אבל תעשה חשבון שגם אם יש רווח של 10 אלף ש"ח בלבד על כל מכירה אתה מדבר על למעלה מ120,000,000 ש"ח רווח בשנה (לפי 1000 מכוניות בחודש) ובינינו, החברה הזאת מוכרת הרבה יותר והרווח לכל מכונית לא מסתכם ב10 אלף ש"ח ככה שחצי מיליארד רווח זה הגיוני.

Lexus CT200H

פורסם
לצערי ההשוואה שלך אינה נכונה מסיבה אחת פשוטה, אתה מחשב את מחיר הרכב ביבוא אישי במחיר אשר הלקוח משלם בסוכנות, מול המחיר של היבואן הישראל, מבלי לקחת בחשבון שהיבואן הישראלי משלם סכום נמוך משמעותית על הרכב ישירות ליצרן.

פועל יוצא ההפרש של 70,000 ש"ח בקיין הוא על הנייר בלבד, בפועל הוא גדול יותר משמעותית עקב מחירים מיוחדים שהיבואן מבקש.

אני מבקש להזכיר לך את הסיפור המפורסם על יונאי גטס אשר התברר שהיבואן רוכש אותה ב 5600 $ , ומוכר אותה בזמנו ב 21,000 $ כאשר המטבע עמד ברמות של 4.25 ש"ח לדולר.

אז לרחם על יבואני הרכב נראה לי קצת מוגזם.

לא דיברתי על עלויות יבוא אישי. דיברתי על השוואת מחירים לצרכן, כדי להפריך את הדעה שהיבואנים עושקים וכו'.

בלי קשר, מה נראה לך, שהמפיץ הגרמני לא מקבל מחיר מיוחד? (נעזוב את זה שמדובר בפורשה, כך שכנראה אין בכלל פונקציה כזו שצריכה לגזור קופון, מה שאמור להוריד עוד יותר את המחירים). יש לך בעיה קלה במתמטיקה, ידידי. לקחתי את המחיר בגרמניה, כולל הרווח של היבואן שם, הכנסתי למשוואה את הפרשי המיסוי, התעלמתי מפערים שאני לא יודע לכמת כמו הבדלי עלויות הובלה (שבמקרה של פורשה בודאי קיימים) או הבדלי עלויות למפיץ (גם אם יש מפיץ בגרמניה, סביר להניח שמי שמוכר הרבה מקבל את הכלים במחיר נמוך יותר - כלל א-ב במסחר), ועדיין קיבלתי פערי מחיר-לצרכן סבירים מאד. אם יש לך חישוב שהוא יותר נכון לדעתך, אשמח לשמוע. ואגב, אם אתה חושב שאתה יכול להתמקח על המחיר עם דילר של פורשה בגרמניה - תמשיך לחלום...

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

טל אתה מפספס את הנקודה שוב- זה לא משנה הרווח של היבואן. אולי ספציפית, יבואן פורשה ואי אלו יבואנים עושים רווחים יותר קטנים. לא נדבר על איכות, יחס ומחירי השירות והחלפים ששם ברור לכל שהיבואן עושה רווח של עשרות ולפעמים מאות אחוזים על

חלקים (סמלים וכו' שנמכרים במאות שקלים ועלותם היא דולרים בודדים) אבל שוב-זכותו של היבואן למכור בכמה שהוא רוצה! אבל, כמו שהיבואן יכול להחליט בכמה הוא מוכר, ללקוח יש את הזכות לבחור האם הוא מוכן לשלם את המחיר עבור המוצר, האיכות, השירות והאחריות או שהוא מעוניין לקנות את הרכב לבד ולסכן את עצמו באי אילו בעיות בירוקרטיה ואחריות.

הבעיה שלי ושל שאר האנשים (לדעתי) היא שהיבואנים מנהלים מונופול בשוק וזה פוגע בצורה ישירה בצרכן.

אני לא מבין למה אני צריך לקנות את המכונית שלי אצל היבואן אם אני יכול להביא אותה בעצמי ולחסוך עשרות או מאות אלפי שקלים?

אני חושב שחתימת היבואן על הטפסים מיותרת-בין כה וכה היבואן מחתים אותך על טופס נגדי שאומר שהוא אינו מתחייב להחזיק חלפים ואינו מתחייב לטפל ברכב ככה שכל החתימה מול משרד התחבורה פשוט שווה לתחת. מכניסה ליבואן עוד 1000-2000 ש"ח (ובמקרה של פורשה 7000 ש"ח) אבל בפועל לך כצרכן לא נותנת שום דבר מלבד האישור הפורמלי הנדרש.

שהיבואן יעשה מה שבא לו, ימכור בכמה שבא לו מכוניות וחלפים ויתן שירות גרוע ללקוח. לי חייבת להיות הזכות לקנות את הרכב

שלי לבד ולחסוך לעצמי כסף. מעבר לכך, רוב היצרניות מספקות אחריות בינלאומית-ככה שהחלפת חלקים וטיפולים במסגרת האחריות הם גם ככה על חשבון היצרן והיבואן מקבל החזרים מלאים על כל עלויות החלפים מהיצרן. היבואנים לא מפסידים פה שום דבר. להיפך, המוסכים מרוויחים לקוחות נוספים שבאים לטפל ברכבים שלהם. ההפסד היחיד של היבואן הוא שרוב האנשים יעדיפו

לעשות יבוא אישי וזה ינגוס במכירות. אבל אין מה לעשות, זה השוק!

וכמו שציינתי-גם שאתה הולך וקונה טלוויזיה של SONY מדגם מסוים ניתנת לך האפשרות לקנות את אותו הדגם מחנויות שונות.

חנות אחת תהיה יקרה יותר אבל תציע מותג (רשת גדולה למשל), פריסה גדולה, שירות תיקונים ואחריות מורחב וחנות אחת תהיה

זולה מאוד אבל תהיה אנונימית באיזה חור אי שם בארץ עם אחריות לחצי שנה. אתה כצרכן תעשה את השיקולים שלך ותחליט האם הפער הכספי שווה את ההפרש.

אז לסיכום-שהיבואנים יעשו מה שבא להם - רק שלא יתנהלו כמו מאפיה וינעלו את השוק לאנשים שרוצים לעשות יבוא אישי.

החתימה הזאת מיותרת לחלוטין. הכי חכם יהיה שהמייבא (המעוניין לייבא רכב לבד) יחתום על הצרה בה הוא מתחייב לטפל

ברכב ולמצוא חלקים, במידה ולא-הרכב יורד מן הכביש! פשוט וקל. אם רוצים ללכת צעד קדימה-אפשר לדרוש חתימה של מוסך

המכיר ומטפל ברכבים שיצהיר כי באפשרותו לתת שירות לרכב הנ"ל. פשוט וקל!

Lexus CT200H

פורסם

אני חושב שכמי שטיפל לאחרונה בכמה כלים חדשים במפרט אמריקאי (לא יבוא אישי אלא כלים שהגיעו למוסד בינלאומי שנמצא בישראל), אני יכול להוסיף קצת אור על הנושא מזווית קצת אחרת:

אני לא מכיר את התחום הרשמי בנושא הזה, ולכן אני לא יודע על מה היבואן מתחייב, אבל אני כן יודע שלעבוד על הכלים האלה זה אתגר טכנולוגי ולוגיסטי אמיתי (בשבילי האתגר הזה הוא כיף. בשביל סופרי האפונים, כפי שיובהר בהמשך, מדובר בסיוט)

סורק מקורי של היצרן לכלים האלה זה לא סורק גנרי שנמכר למוסכים כלליים ב15-30K ש"ח אלא עולה פי שניים מזה, וזה בהנחה שיש. הבעייה היא שאין, ועד שאתה מצליח להשיג כזה יוצאת לך וללקוח הנשמה.

אין חלפים.

לדוגמא, בשביל נורות קדמיות אתה מחכה המון שבועות כי פשוט אין אותן בארץ.

אין ידע כי מחלקת ההדרכה ואנשי השירות של היבואן לא מכירים את הכלים האלה ואת הטכנולוגיות שלהם.

אפילו היצרן לא יודע לתת לך את כל התשובות, כי היצרן אירופאי ואלו כלים שעובדים באמריקה, אז הידע המעשי שנשאב מהשטח נמצא שם, באמריקה. זה הגיע למצב שגלשתי בפורומים אמריקאיים כדי לנסות להשיג מידע בסיסי על הרכב. מאגר המידע האירופאי שנגיש לנו לא רלוונטי.

עד היום, כארבעה חודשים לאחר ההסתבכות הראשונית, עוד לא הצלחתי להשיג נתון רשמי של לחץ טורבו מקסימלי. בסופו של דבר הצלחתי להשיג את הנתון המעשי הזה ע"י נסיעת מבחן במספר כלים דומים כשאני מחובר לרכב עם סורק.

השורה התחתונה היא שהכלים עומדים שבועות וחודשים. במקרה אחד שזכור לי, אפילו למעלה מחודשיים.

לנו אין את הפריוולגיה כמו למוסכים כלליים לומר ללקוח: "לך למוסך המרכזי. אנחנו התייאשנו או זה לא שווה לנו".

מישהו כתב כאן שהמוסכים מרוויחים, אז לפחות במקרים שאני מדבר עליהם מדובר באמירה שרחוקה מאוד מהמציאות. כשהרכב במסגרת אחריות אין למוסך מרכיב רווח על חלפים, וכשמדובר בעבודה עם רמת הסתבכות כל-כך גבוהה כפי שתיארתי, אז היינו מאוד שמחים אם היינו מצליחים לקבל מהיבואן שכר שעת עבודה אחת על כל 10 שעות שהושקעו בפועל ברכב.

פורסם

חנן , האם אלו רכבים כמו מרצדס /פורשה/במוו שרוב השוק שלהם הוא בארה"ב ? כי למשל מרצדס משאירה את בלם היד בתור בלם רגל בכול המכוניות שלה . מה שאומר שהיא מוכוונת לשוק האמריקאי . אאל"ט גם במוו מאוד מוכוונת שוק .

יכול להיות שמה שאתה מתאר זה יצרן אירופי שרוב מכירותיו הן באירופה ?

בברכה יהודה

פורסם

חוץ מהצד הכלכלי של העניין יש עוד שאלה של מבחר.

כדי לקנות רכב עם תיבת הילוכים ידנית למשל, צריך להתפשר על דגמים מסויימים שהיבואן הועיל בטובו לייבא עם תיבה ידנית.

אותו דבר עם מנועי דיזל.

כשאני רוצה לייבא מחו"ל, אומרים לי שאין חלקים, המוסכים לא יודעים לטפל, לא בטוחים שהרכב בטיחותי לכבישי ישראל וכו' וכו'.

אז חלקים אני אביא מחו"ל.

המוסכים ילמדו משהו חדש סוף סוף.

ולגבי בטיחות של כלי רכב שנוסעים פה בכבישים זה מצחיק אפילו לדבר (מי בודק לחץ אויר פעם ביובל? :roll:).

אה, ועוד משהו:

המצב שבו קבוצה של אנשים שלא מעניין אותם התחום המוטורי בכלל, אלא רק כסף ומעמד, קובעת לי במה אני נוסע, הוא אבסורד!

וכל זה עוד לפני המחירים ההוגנים.

פורסם
חנן , יכול להיות שמה שאתה מתאר זה יצרן אירופי שרוב מכירותיו הן באירופה ?

אני לא בקי במספרים המדויקים, אבל למיטב ידיעתי נתח השוק שלו באמריקה לא קטן, ונתח השוק שלו בשאר העולם הוא גדול מאוד, אבל כשמדברים על "לא קטן" באמריקה מדברים על כמות כך כך גדולה שאולי היא אפילו מאפילה על מספרי המכירות בשאר העולם.

פורסם

המוסכים ילמדו משהו חדש סוף סוף

היינו מאוד שמחים אם היינו מצליחים לקבל מהיבואן שכר שעת עבודה אחת על כל 10 שעות שהושקעו בפועל ברכב.

השורה התחתונה היא שהכלים עומדים שבועות וחודשים. במקרה אחד שזכור לי, אפילו למעלה מחודשיים.

עם יד על הלב: אתה תהיה מוכן לשלם (בלי להפוך עולמות בדרך) עשר שעות עבודה על עבודה שאמורה להימשך שעה אחת? אתה תסכים לשבת בשקט במשך חודשיים כשהרכב שלך יושבת מחוסר ידע וחלפים?

אגב, שלא יובן לא נכון: אני לא צד בעניין בכלל. אני רק לא בטוח שאנשים מודעים לסיכונים שהם לוקחים על עצמם במישור הטכנולוגי, במיוחד היום כשרכבים באים עם כמה עשרות מחשבים שונים, ולמוסך כללי (או מוסך יבואן ללא סורק מתאים) אין סיכוי להתמודד עם רכב שבא למשל עם באג בתוכנה, עניין שהולך ונהיה נפוץ יותר ויותר.

פורסם

אני מבין את הקושי שבטיפול ברכב שהוא לא סטנדרתי.

הבעיה היא שקובעים מראש שאני לא אוכל לטפל ברכב ולשמור על תקינותו.

מי קובע את זה? (אני באמת לא יודע) מי קובע שרכב משנת ייצור 2003 עלול להיות מסוכן ואילו רכב חדש הוא שיא הבטיחות?

לגבי מידע על הרכב - אני מוכן להוציא את המידע מהאינטרנט ומהספרות המקצועית ולהוציא על זה שעות, שבועות וחודשים.

אין במוסכים מידע אז כולנו נתגלגל ב- 1600 אוטומט? (הרי זה היה הרבה יותר קל ללמוד מכונאות רכב אם היו רק מאזדה 3 בארץ...).

אגב, בזכות המדיניות של היבואנים בנושא, יש הרבה אנשים בארץ שחושבים שגיר ידני זה משהו שפשוט הפסיקו לייצר.

פורסם

מצטער על כך שלא קראתי את כל התר"ד

נזכר במוחי רעיון שעלה לי לפני כשנה-שנתיים:

**האם אפשר לעשות חרם על היבואנים?**

לא קונים רכבים חדשים עד שמפסיקים לעשוק אותנו.

מדיניות/שירות/מחירים הכל!

האם יש דרך לפרסם זאת הצורה מאסיבית ברכבי הארץ?

ח'ברה רעיונות.

מנהלים האם אפשר את עזרתכם בנושא?

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

אתה יכול לשבת על האינטרנט כמה שאתה רוצה, אבל גם אם תצליח למצוא את המידע המסווג על באג שנמצא בתוכנה, ללא סורק ייעודי שמחובר לאתר האינטרנט של היצרן עם שם משתמש וסיסמה, לא אתה ולא אף מוסך, לא תוכלו להחליף את גירסת התוכנה.

אין לי כוונה להפחיד, וכמו שכתבתי אין לי בזה שום אינטרס, אבל אני מכיר את הדברים מנסיון, וחושב שנכון להיות מודע אליהם.

• תוכן חדש...