Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6682 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה מדבר על מכוניות ספציפיות. אני דיברתי באופן כללי על כך שמכונית חדשה לרוב תהיה בטוחה יותר בגלל הטכנולוגיות

שהשתפרו. זה שוולו ספציפית תהיה בטוחה יותר ממאזדה X (סתם דוגמה) זה כבר לרדת לפרטים. המדינה לא יכולה להגיד

"וולו מותר להביא, סובארו אסור"-המדינה צריכה ללכת לפי הכלל, והכלל הוא שריבוי של רכבים ישנים משמע-זיהום אוויר גדול

יותר, רכבים שמבחינה טכנולוגית-בטיחותית פחות טובים, הרבה יותר כלי רכב על הכביש (פקקים, עומסי תנועה, עוד יותר צפיפות בערים) ובאמת שאין צורך בהם כאן. ושוב, תחשוב מה יקרה לשוק היד שנייה.. שתרצה למכור את המכונית שלך, מי יקנה אותה? כל אחד יביא לעצמו רכב ביבוא אישי, ממלאי ענק, אבזור רכב ונתונים שמורים. מה אנשים יעשו עם הרכבים שלהם? תהיה פה בעיה

גדולה מאוד. אם לצורך העניין אתה רוצה M3 שנת 2004-לא תוכל להביא אותה ביבוא אישי, תקנה אותה בארץ יד שנייה ובכך אתה ממשיך את השוק של הרכב בארץ. הראי הרבה יותר נוח יהיה להביא M3 שנת 2004 בייבוא אישי-הרבה פחות כסף ומבחר ענק.. אבל מה יעשו הרכבים שקיימים בארץ? כל השוק יתקע. זה יצור בעיה.

Lexus CT200H

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני ממש לא מסכים עם מה שכתבת,המכוניות הישנות הם לא עד כדי כך גרועות,

ובקשר לזה שכתבת שהן זבל, אז לדעתי אתה טועה, כי לדוגמה VOLVO 940 שנת 95 או 94

היא הרבה יותר בטיחותית מ הקופסאות שימורים שמוכרים היום בסכומי עתק שאחרי שלוש שנים הערך שלהן יורד בצורה דראסטית

לדוגמה, אם תקנה דיהטסו או רכב בקטגוריה שלו כיום כשהוא בשנת 2008 הוא יעלה הון אבל עוד שלוש שנים הוא יעלה ממש בזול

ורמת הבטיחות שלו ... אני חושב שהוולוו הרבה הרבה יותר בטיחותית וממוגנת

ממש לא נכון. רוב הרכבים החדשים יותר בטוחים מרכבים ישנים, לא משנה באיזה גודל.

מצורף קישור לסרטון שבו מרסקים "קופסת שימורים" כהגדרתך, עם וולוו 940. התוצאות מאוד מעניינות.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=175148&highlight=%D7%A8%D7%99%D7%A1%D7%95%D7%A7+%D7%95%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%95

"ai motoare capul doare"

פורסם

להזכירך,

יונדאי גטס דגם ליסינג,

בלי ABS ובלי כרית אוויר,

חדש דנדש, ויש אלפים כאלו על הכבישים.

תראה לי את המטורף שיביא רכב מייבוא אישי[גם אם זה מ-02], בלי ABS וכרית אוויר.

----

פורסם
להזכירך,

יונדאי גטס דגם ליסינג,

בלי ABS ובלי כרית אוויר,

חדש דנדש, ויש אלפים כאלו על הכבישים.

תראה לי את המטורף שיביא רכב מייבוא אישי[גם אם זה מ-02], בלי ABS וכרית אוויר.

היונדאי גטס תהיה עדיין יותר מסיבית ובטוחה ממרבית הרכבים הישנים שעובי הפח שלהם הוא פשוט כמו נייר.

בכל אופן, אל תשכח שברגע שהשוק יפתח אנשים יוכלו להרשות לעצמם רכבים יותר טובים במחירים משתלמים.

מעבר לזה שאתה מדבר על שוק הליסינג שדואג להוריד את כל אבזירי הבטיחות החיוניים בשביל לחסוך עוד כמה גרושים

ולהרוויח יותר על הלקוח. כשאתה קונה רכב חדש מהסוכנות, לרוב, הוא מאובזר בטחותית יותר מן הרכבים הנמכרים בליסינג.

אתם גם לא מתייחסים ל-2 הדברים האחרים שאמרתי: רכב ישן יותר מזהם יותר (שוב, ברור שרכבים חדשים מזהמים לא פחות,

אבל היום יש טכנולוגיות, ממירים והמצאות חדשות שמורידות את כמות הזיהום) ובנוסף, מה יקרה בשוק היד שנייה אם כל אחד יוכל

להביא רכב בכל שנתון שהוא רוצה? אנשים לא יקנו יד שנייה בארץ ויעדיפו להביא מחו"ל בפחות כסף ונתונים טובים יותר (בחו"ל מבחר ענק, ולכן ניתן בקלות למצוא רכבים מאוד שמורים עם ק"מ נמוך ואבזור טוב במחירים זולים מאוד). מה תעשה שתרצה למכור את הרכב? מי יקנה אותו ממך?

Lexus CT200H

פורסם

לקסוס היקר, לעובי הפח אין שום קשר לבטיחות הרכב!

ולגבי הפרש המחירים, אלו הם נתונים אשר אני ביררתי בעצמי עקב זה שאבי קונה עוד מעט רכב בייבוא אישי:

קרייזלר C300 מנוע 3500 שנת 2007 עלתה בארץ כ389K ש"ח לחדשה.

אחרי הנחה אפשר לקנות אותה ב370 וגם זה רק בצבע שחור ובאיבזור מאוד מסויים.

אין אפשרות לג'אנטים יותר גדולים, אין אפשרות למסך בדש בורד, אין אפשרות לבחירת צבע הריפודים וכו'...

המחיר לא כולל אגרת רישוי,מס בולים וכו'!

ייבוא מארה"ב: מנוע V8 5700 עם אפשרות לבחירת צבע הרכב,ג'אנטים (גודל וצורה) סוג וצבע ריפודי העור, כולל מסך ומערכת ניווט (צריכה התאמה בארץ) ומערכת סאונד משופרת משמעותית,כולל אגרת בולים,אגרת רישוי וכו' 291K וזה בלי מיקוח או השוואת מחירים בין הסוכנויות של הליווי אישי...

מעניין כמה היו דורשים בארץ על מנוע ההמי :roll:

פורסם
להביא רכב בכל שנתון שהוא רוצה? אנשים לא יקנו יד שנייה בארץ ויעדיפו להביא מחו"ל בפחות כסף ונתונים טובים יותר (בחו"ל מבחר ענק, ולכן ניתן בקלות למצוא רכבים מאוד שמורים עם ק"מ נמוך ואבזור טוב במחירים זולים מאוד). מה תעשה שתרצה למכור את הרכב? מי יקנה אותו ממך?

פה זה לא אמריקה, אבל בארה"ב נפטרים מעודף המכוניות המשומשות דרך המקסיקנים שמוכנים לשלם עשרות, אם לא מאות, אחוזים מעל המחירון לטנדרים וג'יפים בני 10-15 שנה! בעית עודף ניתן לפטור ביצוא.

פורסם
אנשים לא יקנו יד שנייה בארץ ויעדיפו להביא מחו"ל בפחות כסף ונתונים טובים יותר (בחו"ל מבחר ענק, ולכן ניתן בקלות למצוא רכבים מאוד שמורים עם ק"מ נמוך ואבזור טוב במחירים זולים מאוד). מה תעשה שתרצה למכור את הרכב? מי יקנה אותו ממך?

אני עדיין לא מבין את הסיבה , למה אם אני מחפש דגם ספציפי שהוא די נדיר בארץ , ונפוץ בחו"ל אני גם צריך להשקיע בחיפושים,

לבזבז זמן וכסף על בדיקות הרכב, להתחיל לאגור מלאי חלקים, בטסט "יחפשו אותי" ,למצא חברת ביטוח שתסכים לבטח אותו, והכל כמובן פונקציה של כסף זה פשוט ים של כסף!!! וכשאתה תמצא רכב כזה שיהיה במצב טיפ טיפה פחות גמור משאר האקזמפלרים שראית , בעל הרכב ידרוש ממך מחיר בשמיים, ולמה??

עדיף באמת לייבא רכב עם ק"מ נמוך מח"ול עם נתונים טובים יותר ובאמת לקבל תמורה ראויה לכספך , תראה איזה דגמים מוכרים בחו"ל תראה איזה מפרט טכני גבוה איזה ביצועים שמוצהרים ע"י היצרן , ובכמה מחיר?? גרושים, ובארץ אתה קונה את הדגם הכי פשוט של החברה הזו ומשלם יותר ממה שמשלם אחד שקונה את הרכב בח"ול, זה נראה לך הגיוני??

ובקשר למי יקנה אותו? המחירים של הרכבים ירדו ערכם ירד העלויות אחזקה וחלפים ירדו , ואז יהיו טווחי מחירים נורמאלים

אז במקרה הכי גרוע תמכור את הרכב בחלקים,

שוק הרכב בארץ יקר אחזקה יקרה דלק יקר , צריך לעשות פעולה שתגרום לירידה של מחירים,

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
ממש לא נכון. רוב הרכבים החדשים יותר בטוחים מרכבים ישנים, לא משנה באיזה גודל.

מצורף קישור לסרטון שבו מרסקים "קופסת שימורים" כהגדרתך, עם וולוו 940. התוצאות מאוד מעניינות.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=175148&highlight=%D7%A8%D7%99%D7%A1%D7%95%D7%A7+%D7%95%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%95

האמת די הפתעת אותי ,:shock:אני הייתי בטוח במיליון אחוז שבוולוו , יש מיגון פלדה בתא הנוסעים, ותא הנוסעים הוא למעשה כלוב פלדה ,

אז כנראה טעיתי, אבל עדיין , בטיחות זה מאוד חשוב, אבל חלק מהאנשים יעדיפו רכב מאובזר וקלאסי וסטייל ומהיר יוקרתי וכו' וכו' וכו' .... על פני רכב חדש יחסית אבל מצ'וקמק.

תשוה מרצדס שנת 93 לדוגמה עם אחד מהרכבים הקטנים אבל בשנתונים מתקדמים יותר דיהטסו וכאלה,

חלק לא קטן מהאנשים יעדיפו את הרכב היוקרתי והמהודר של פני הפשוט. וזו עובדה.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

יעדיפו מרצדס ישנה, עד הטיפול הראשון...

יודע למה מחירי מכוניות-יוקרה צונחים בקצב אסטרונומי בחו"ל? כי עם הגיל, עלויות הטיפול נשארות יקרות לאללה.

ולכל מי שחושב שהחיים כל כך קלים עם יבוא אישי... אני פשוט לא יודע מאיפה להתחיל, ואין לי זמן לכתוב הכל. כל שאני יכול לעשות זה להמליץ לכם לבדוק כמה עולה מאזדה3 באירופה. או פורשה קאיין, או פולקסווגן טוארג. תוסיפו את המס הישראלי ופתאום המחירים אצלנו לא יראו לכם כזה עושק. אבל מה עם ארה"ב, תגידו? ארה"ב זה שוק של בועה. המחירים שם - במיוחד היום, עם שער הדולר - לא פרופורציונים לשום מקום אחר. אני גם יכול לספר לכם שהיצרנים עצמם ממש, ממש לא אוהבים שמייצאים מכוניות וגם אופנועים) שלהם מארה"ב החוצה.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

לכל אלו שתוקפים את יבואני הרכב (בעיקר את יבואני רכבי היוקרה) בטענת עושק אתם שוכחים כמה פרטים,

היבואנים מחוייבים להחזיק מוסכים+עובדים מיקצועיים ללא קשר לכמות הרכבים שנמכרים מאותו דגם,

בנוסף מלאי חלקים עד 7 (אם אני לא טועה) שנים מרגע הפסקת שיווק הרכב, כמו כן אולמות תצוגה, עובדים ואופרציה שלמה בשביל ליבא רכבים בצורה מסודרת. כל אלו עולים כסף, הרבה כסף.

מה לעשות ובארץ השוק אינו גדול מספיק וכמות רכבי היוקרה שנמכרים אינו גדול, ברגע רכישת הרכב ועד לפעם הבאה שבה היבואן יראה כמה שקלים מאותו רוכש הוא בערך שנה (טיפול שיגרתי) וגם אז אי אפשר "לקרוע" יותר מידי את הרוכש. ובכל אותה שנה המוסך עובד האולם פתוח והחשבון עולה.

יבואן אישי לא צריך לחשוב על כל אותם דברים הוא פשוט מוכר רכבים דואג לקנות אותם בחו"ל ומסדר את כל הליך היבוא, דברים שאפילו קונה פרטי יכול לעשות. מספיק לו למכור כל רכב ב 10K רווח ו4 בחודש כדי לישון טוב בלילה.

אתם באמת חושבים שאם היבואנים היו יכולים להוריד את המחירים ולהלחם במחירי היבוא אז הם לא היו עושים את זה ובמקום היו מערימים קשיים על יבוא וזהו ? הרי כל רכב שנע בארץ ללא קשר מי ייבא אותו מטופל במוסך שלהם. הם היו מורידים למחיר כזה שלא היה שווה להביא את הרכב ולהסכן אלא לקנות מהם.

לדעתי הם צריכים למצוא פתרון אחר ליבוא האישי, כי בשורה הסופית היום יותר משתלם ליבא רכב באופן אישי ולא לקנות בסוכנות.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם
יעדיפו מרצדס ישנה, עד הטיפול הראשון...

יודע למה מחירי מכוניות-יוקרה צונחים בקצב אסטרונומי בחו"ל? כי עם הגיל, עלויות הטיפול נשארות יקרות לאללה.

ולכל מי שחושב שהחיים כל כך קלים עם יבוא אישי... אני פשוט לא יודע מאיפה להתחיל, ואין לי זמן לכתוב הכל. כל שאני יכול לעשות זה להמליץ לכם לבדוק כמה עולה מאזדה3 באירופה. או פורשה קאיין, או פולקסווגן טוארג. תוסיפו את המס הישראלי ופתאום המחירים אצלנו לא יראו לכם כזה עושק. אבל מה עם ארה"ב, תגידו? ארה"ב זה שוק של בועה. המחירים שם - במיוחד היום, עם שער הדולר - לא פרופורציונים לשום מקום אחר. אני גם יכול לספר לכם שהיצרנים עצמם ממש, ממש לא אוהבים שמייצאים מכוניות וגם אופנועים) שלהם מארה"ב החוצה.

טל

מי לעזאזל חושב לעשות יבוא אישי של מאזדה 3 או כל מכונית יפנית? לגבי יבוא מאירופה-פורשה קאיין וטוארג עדיין יוצאות בהפרש

ניכר מהמחיר בארץ. בנוסף, רכישה בגרמניה ובהרבה מדינות באירופה למטרת ייצוא מורידה את המע"מ המקומי (למשל בגרמניה, בהנחה ואתה קונה את הרכב למטרת ייצוא אתה לא צריך לשלם מע"מ מקומי).

בכל אופן, אני כותב מניסיון של יבוא מכוניות, ולכן אני לא חושב, אני יודע שהחיים קלים.

אני לא יודע בהתבסס על איזה ניסיון אתה רושם את זה-אבל לי, בתור אחד שחווה ייבוא לא פעם אחת-

זה פשוט מאוד וההבדלים עצומים. וזה שהיצרנים לא אוהבים.. שלא יאהבו!

Lexus CT200H

פורסם

אתם באמת חושבים שאם היבואנים היו יכולים להוריד את המחירים ולהלחם במחירי היבוא אז הם לא היו עושים את זה ובמקום היו מערימים קשיים על יבוא וזהו ? הרי כל רכב שנע בארץ ללא קשר מי ייבא אותו מטופל במוסך שלהם. הם היו מורידים למחיר כזה שלא היה שווה להביא את הרכב ולהסכן אלא לקנות מהם.

בטח שהם לא יעשו את זה. למה להוריד מחירים אם אפשר פשוט לסגור את היבוא האישי? למה אתה חושב שהיבואן

ירצה לצמצם את הרווח שהוא עושה על כל מכונית אם אפשר פשוט ללכת ולסתום את הברז שנקרא יבוא אישי? ככה לא מתנהל

שוק חופשי-ככה מתנהלת מאפיה! היבואנים זה פשוט מאפיה גדולה, קבוצה של מספר משפחות בודדות שמנהלות את כל שוק

הרכב בארץ. שימכרו באיזה מחיר שבא להם! לי בתור צרכן צריכה להיות האפשרות לבחור איפה אני רוצה לקנות את המוצר-

דרכם או להביא אותו לבד/דרך סוכן יבוא אישי.

בכל מקרה, שוב, אני לא אומר שהיבואנים לא צריכים להרוויח. הם צריכים להרוויח אבל סכומים הגיוניים.

שיבואן עושה 25-35% רווח על כל עסקה (מעבר לעלויות החלפים המטורפות) יש מקום להורדה. אם היבואנים

היו עבורים למתכונת רווח של 15% (עדיין אנחנו מדברים על עשרות אלפי שקלים למכונית) ונותנים שירות איכותי,

מוסכים עם מכונאים טובים והרגשה נעימה גם לאחר הקנייה אני בטוח שהרבה אנשים עם מזומנים בכיס יעדיפו לרכוש

דרכם ולא לחסוך עוד כמה אלפים ולעשות יבוא אישי. אבל!!! ברגע שנוצר מצב שההפרש הוא כבר לא 10,20,30,40,50 אלף

שקל (שאז אומרים ניחא, קונים רכב ב400 אלף עוד 20-30 לא יהרגו אף אחד בשביל שירות טוב והרגשה טובה) ויותר לכיוון ה150-200 אלף שקל-התמונה משתנה. מעבר לזאת שמיותר לציין שהיחס במוסכים ועלויות החלפים במוסכי יבואני היוקרה פשוט מחפירים (בתור בעלים לשעבר של במוו סדרה 3 קופה). דפקתם רווח עצום במכירה של הרכב, אז למה לעזאזל צריך לדפוק מאות אחוזי רווח גם על החלפים?!

Lexus CT200H

פורסם
מי לעזאזל חושב לעשות יבוא אישי של מאזדה 3 או כל מכונית יפנית? לגבי יבוא מאירופה-פורשה קאיין וטוארג עדיין יוצאות בהפרש ניכר מהמחיר בארץ. בנוסף, רכישה בגרמניה ובהרבה מדינות באירופה למטרת ייצוא מורידה את המע"מ המקומי (למשל בגרמניה, בהנחה ואתה קונה את הרכב למטרת ייצוא אתה לא צריך לשלם מע"מ מקומי).

בכל אופן, אני כותב מניסיון של יבוא מכוניות, ולכן אני לא חושב, אני יודע שהחיים קלים.

אני לא יודע בהתבסס על איזה ניסיון אתה רושם את זה-אבל לי, בתור אחד שחווה ייבוא לא פעם אחת-

זה פשוט מאוד וההבדלים עצומים. וזה שהיצרנים לא אוהבים.. שלא יאהבו!

קודם כל, כדאי שתהיה קצת פחות חמום-מוח. זה אולי יעזור לך להבין יותר טוב את מה שכותבים לך. כשדיברתי על מחירי מאזדה3 התייחסתי לדעה הנפוצה (כפי שבאה לידי ביטוי בשרשור הזה) שיבואני רכב עושים עלינו קופה ענקית. מאחר והיה מי שהתייחס ספציפית למאזדה3, התייחסתי גם אני ללא כל קשר ליבוא אישי. הנה, כאן:

ייבואני הרכב הם פשוט "עושקים מורשים "

רכב חדש בח"ול עולה הרבה פחות ממה שהוא נמכר כאן בארץ...

אני בטוח שמזדה 3 חדשה בחו"ל עולה הרבה הרבה הרבה פחות ממה שהיא עולה כאן ,

הייבואנים והמכס פשוט עושים קופה על חשבון משלם המיסים.

אז הנה, קבל הצעה: לך וקנה מאזדה3 חדשה בגרמניה, מינוס המע"מ שם. על דגם 1.4 הכי זול תשלם בערך 13,300 יורו (אחרי שהורדתי את המע"מ, כדי למנוע ספק). רוצה לחשב כמה זה יוצא בארץ, אחרי מס קניה ומע"מ? מוסיפים 107% (מס קניה ומע"מ יחד), יוצא 27,530 יורו. מכפילים ב-5.45 - שער האירו הנוכחי - ומקבלים... 150,000 שקל.

ואנחנו מדברים על 1.4 ל' ידנית!

אוקיי, פורשה? בוא ונזכור לפני הכל שבגרמניה אין לפורשה ממש הוצאות על הובלה לשוק-היעד, ושנמכרים בטח פי 100 יותר קאיינים מאשר כאן. מחיר בסיס של קאיין הוא 51,700 יורו. תעשה את החשבון ותראה שאחרי הפחתת מע"מ שם והוספת המסים כאן מקבלים 490,000 שקל, כאשר המחירון הרשמי כאן אצל היבואן הוא 560,000. פער סביר, בהתחשב בהבדלים בין השוק שלנו לשלהם, מה גם שאצלנו כנראה תקבל על המחירון הנחה אם תגיע עם מזומן ביד. הלאה: קאיין טורבו? מחיר בגרמניה החל מ-108,617 יורו. נוריד 19% מע"מ, נשארנו עם 91,275 יורו. נוסיף מיסוי ישראלי של 107%, קיבלנו בערך 189,000 יורו. מכפילים בשער היציג ומקבלים 1,030,000 בערך. מחיר המחירון כאן? 1,059,000. פער סביר, היית אומר?

לא חוכמה להשוות מחירים לארה"ב. כמו שאמרתי, רמת המחירים שם לא דומה לשום מקום אחר בעולם. המפיץ האמריקני מקבל את המכוניות במחיר שאף מפיץ בעולם לא מקבל, כי ארה"ב היא השוק הגדול והחשוב ביותר של פורשה. רוצה לדעת אם היבואן הישראלי דופק אותך? תשווה לאירופה, לא לארה"ב, כי המחירים שהוא משלם הם מחירים אירופיים (במקרה הטוב!), לא אמריקניים.

האמירה שלך "היצרנים לא אוהבים - שלא יאהבו" היא ילדותית. שפכו כאן אש וגופרית על היבואנים שעושקים את הציבור. אני מנסה להסביר כאן שהיבאן בארץ - מעבר לזה שהוא רוצה להרוויח כסף, ובודאי אינו טלית שכולה תכלת - מחוייב (מחוייב!) לעשות מה שאומר לו היצרן. הוא לא יכול, למשל, לקנות מכוניות בארה"ב כי הן יותר זולות שם. פשוט לא יכול (אחרת היה כמובן עושה את זה). ליצרנים יש כוח מול המפיצים שלהם, והם לא נותנים למפיצים לעשות מה שבא להם. מרצדס וב.מ.וו החלו כבר לפעול לעצירת הזרימה של מכוניות מארה"ב לאירופה (מה נראה לך, שרק הישראלים חכמים...?). היצרנים מוכנים לספוג - עד רמה מסויימת, כמובן - את המחירים הנמוכים בארה"ב, אבל הם לא מוכנים שארה"ב תתחיל לשמש צינור למכוניות זולות לשאר העולם, על חשבונם.

ועכשיו תעשו חושבים, ונסו לענות באופן אמיתי: אתם במקום יבואן פורשה (למשל) הייתם ששים ושמחים לתת יד ליבוא מארה"ב שיש לו פוטנציאל להרוס לגמרי את המכירות שלכם, עם מחירים שמולם אין לכם כל דרך להתמודד?

כל העסק הזה רחוק מלהיות טריביאלי.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
אבל מה עם ארה"ב, תגידו? ארה"ב זה שוק של בועה. המחירים שם - במיוחד היום, עם שער הדולר - לא פרופורציונים לשום מקום אחר. אני גם יכול לספר לכם שהיצרנים עצמם ממש, ממש לא אוהבים שמייצאים מכוניות וגם אופנועים) שלהם מארה"ב החוצה.

טל

זה שהיצרנים לא אוהבים זה בטוח . זה שהם משתמשים באסטרטגיה הקלאסית של חלוקה לסגמנטים ובסגמנט האזורי הזה הם נותנים מחירי שחיטה , לא מעניין אותי . לדידי שהיצרן לא ינסה לעשות קופה עלי . מה שאותי מעניין שהממשלה לא תמנע ממני לנצל את זה . ואם תרצה אזי המכוניות היפניות צריכות או יצטרכו לפתוח חברה בת של חברת האם בכול מדינה באירופה כי אין כבר דבר כזה של יבואן בלעדי . אז למה כאן מאלצים אותי לקנות מיבואן בלעדי ולא לקנות מהיכן שבה לי ?

בברכה יהודה

• תוכן חדש...