Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיפור הבא מרגיז אותי כיוון שהנדפק העיקרי ממנו הוא האדם (במקרה זה אני) שלא מבין ברכב וניצב מול בעלי המקצוע.

הסיפור החל עוד בטסט, ביקשו ממני להחליף תותבים למשולשים. לאחר מכן ביצעתי כיוון פרונט במכון הטסטים. כיוונו והשאירו את ההגה לא ישר. אמרו לי שאין מה לעשות ושאני צריך ללכת למוסך שיפרקו את ההגה וירכיבו אותו ישר (פרסמתי הודעה בפורום טכני בזמנו).

חזרתי למוסך, אמרו לי שאפשר לכוון מלמטה והמליצו לי על מכון אחר לכיוון פרונט. חזרתי למכון הטסטים/כיוון פרונט אמרו לי שאם יכוונו מלמטה מספר סיבובי ההגה לכל צד לא יהיה זהה.

חזרתי למוסך שאמר לי שלא כדאי לפרק את ההגה ושאני אשאיר את זה כך.

זה מעצבן לנהוג שההגה במצב לא ישר אז החלטתי ללכת למוסך החברה (כלמוביל) ולבצע יישור הגה בכל זאת. במוסך החברה טענו שהם לא יכולים לבצע יישור של ההגה מלמעה ביותר מ5-10 מעלות בגלל מבנה טכני של ההגה (עם כרית אוויר). המליצו לי על מכון כיוון הפרונט השני (זה שהומלץ גם על ידי המוסך הראשון), בו עובד אדם שיוצא להשתלמויות מטעם מרצדס ומבין ברכבים הללו.

טוב, נשברתי, הלכתי לשם והוא סידר לי את כיוון הפרונט+יישור של ההגה.

עד כאן שילמתי פעמיים עבור אותו טיפול.

חזרתי למכון הראשון, פעם ראשונה ראו, בעל המקום לא היה. חזרתי שוב לאחר תיאום מראש. בעל המקום ראה אמר שהכיוון נעשה מלמטה וכעת ההברגה בזרועות לא זהה וזה לא תקין ולא בטיחותי. דבקו בגירסה שלהם. אז הם ביקשו לעשות נסיעת מבחן. אני לא אוהב שנוהגים לי ברכב. זה כמו שאני מניח שאתם לא נותנים למישהו ל"לעשות סיבוב" על בת הזוג שלכם. ככה זה באהבה... (נגיד שברוב המקרים). אז נכנס הבן אדם ואני מבקש שינהג בעדינות איתה. אז התשובה שלו היא שלא! הוא צריך לאמץ את האוטו! פה נשברתי, ביקשתי ממנו שיצא מן הרכב ויקח את הכסף שלו. מה אני צריך שיעשו לי נסיעות פראיות על הרכב???

חזרתי שוב למכון השני ולמוסך. התשובות שלהם שלא חייבת להיות מידה זהה בהברגות של שני הצדדים בזרועות. בנוסף במכון הכיוון נאמר לי שנעשה כיוון במשולשים ולא בזרועות (הוא הסביר שכך זה ברכבים האלה).

אני בסופו של יום לא יודע באמת מי צודק. אני לא מומחה ברכב ולא בפרונט. אני גם לא צריך להיות. אני רק מרגיש נדפק. מעבר לזה שתחשבו שבשביל לקדם את זה הלאה אני צריך לעשות הרבה מאמצים ולפנות להרבה גורמים בשביל סכום כסף שאינו גבוה במיוחד. גם ככה ביקרתי כבר 6 פעמים במכון הטסטים עד כה. תחשבו שרק הדלק עולה יותר!

190 תמיד בלב, אבל כבר לא בחניה.

פורסם

גם אצלי אחרי הכיוון במרצדס הייתה התופעה של הגה לא באמצע (אין כריות אוויר איזה מזל) חזרתי למוסך ,במוסך לקחו הלן גדול +מוט מאריך (בשביל המומנט) והבורג נפתח ואני כיוונתי את ההגה בדיוק איך שהיה לפני.

הסמל אצלך בהגה הוא באמצע נכון?

אם כן אז תוציא אותו ,תבדוק איזה הלן צריך, תמצא מוט ארוך בשביל המומנט,ותחזיר אותו לאיך שהיה לפני.

ד"א איזה שנה האוטו?

מה שאני כתבתי מתייחס ל123W אבל אולי גם אצלך זה אפשרי.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

אני חושב שזו הייתה הכוונה המקורית של מכון הפרונט/טסט הראשון. אצלי ברכב יש כרית אוויר. ההגה שונה ואי אפשר לכוון אותו כמו שרוצים. זה לפי מה שאמרו לי במוסך מרצדס. כרגע ההגה ישר והפרונט מכוון על ידי כיוון בסרן קדמי מלמטה דהיינו כיוון במשולשים (ככה נאמר לי במכון הפרונט השני) ובזרועות (ככה טענו במכון הפרונט הראשון).

המסקנה (טריוויאלית אני יודע) דרך אגב היא שאם מישהו לא ממש מכיר את האוטו, עדיף שלא יגע בו.

פורסם

תבצע עצמאית בדיקה פשוטה, כאשר ההגה במרכז, ספור את מספר הסיבובים הנדרש לשני הצדדים, אם הם שווים אז הכל תקין.

מידה קטנה ומסוימת של אי-שיוויון מקובלת ותקינה.

פורסם

אני לא מבין מה הסיפור עם הכרית אויר, רק על מנת לסבר את האוזן:

ההגה אמור לתפקד מצויין בכל מהלך סיבובו, אם אין איזו תושבת ספציפית שמגבילה (אם יש כזו, לרוב היא מסתובבת יחד עם ההגה), אלא רק אום עם בורג שמחזיק אותו, מה הסיפור לפתוח את זה ולסובב קצת?

אם מנתקים מצבר, לא אמור לקרות משהו כאשר מנתקים את הכרית ומסובבים קצת את ההגה.

הלא כך?

נ.ב - מנסיוני, אם הסטייה לא כזו גדולה, כיוון מלמטה אפשרי בהחלט, לרבות יישור הגה. ולא יהיו שום סטיות במספר סיבובי ההגה לכל צד. כמו שדניאל אמר, אם הבדיקה שהוא הזכיר יצאה תקינה , נותר לעשות יישור קל ע"י תפוחי ההגה.

צריך רק למצוא בעל מקצוע לא עצלן שיודע עבודתו (אפילו הבני דודים פה בב"ש עושים את העבודה הזו מעולה).

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

כל מה שאמרתם נכון ונעשה! לכן זה מרגיז... כיוון שעדיין מכון הפרונט הראשון מתעקש שהוא צודק (כמובן בגלל שאינו רוצה להחזיר את הכסף).

הנקודה הסופית שאני שילמתי פעמיים ולצאת למלחמה נגדם בשביל 200 ש"ח נראה לי לא משתלם.

פורסם

עכשיו, אחרי כניסה למספר מוסכים בנסיון תקן את הבעיה, אתה כבר בבעיה.

אם אחרי החלפת המשולשים ההגה היה ישר ולאחר הכוון של המכון ההגה יצא מישרותו היית צריך לעמוד על כך שהעניין יסודר בו במקום מבלי לעזוב למקום אחר. אם המכון לא מסוגל לישר את ההגה שלא יגבה כסף על העבודה שביצע או שיחזיר הכול לקדמותו, לא מחייב אותך על הנסיון כוון ומשחרר אותך לבצע כוון במקום אחר, שכן יודע את העבודה.

אבל עכשיו זה כבר עבר זמנו והנסיון הזה יוכל לשמש אותך ל"הפתעה" הבאה שאולי תנחת עליך בעתיד.

פורסם
אבל עכשיו זה כבר עבר זמנו והנסיון הזה יוכל לשמש אותך ל"הפתעה" הבאה שאולי תנחת עליך בעתיד.

אכן, בסופו של יום הבעיה היא שלי. לכן היה חשוב לפרסם בפורום שגם אחרים ילמדו. אותו מכון פרונט (מכון מס' 1) דורש תשלום לפני הכיוון, אח"כ לך תדרוש את הכסף חזרה...

האזרח ההדיוט בתחום, סומך על בעלי המקצוע וכנראה שלא כדאי לסמוך על אף אחד...

• תוכן חדש...