רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,621 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 834 צפיות
ישנם הבדלים גדולים במחיר ביטוח לפי סוג הרכב לגבי אותם תנאים של הנהג (העדר תביעות, מס' נהגים, שבת וכו') ובאותה חברת ביטוח. למשל ביטוח של פיג'ו 306 או רנו מגאן עולה כ 4500 ש"ח מקיף+חובה אבל של מזדה 3 או סיויק 6000 ש"ח. מה הגורם? שמעתי שזה בגלל שרכבים מסויימים נגנבים הרבה יותר ולכן זה מעלה את הפרמיה. ואם ככה האם יש איזה אתר שמרכז עלויות של ביטוח פר סוג ודגם הרכב? כי אם לא האפשרות היחידה לדעת זאת תהיה לבקש הצעות מחיר על עשרות רכבים מסוכן הביטוח.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
צהריים טוב לכלל הפורום היום הייתי במוסך מורשה צ'מפיון (סגול) בכרמיאל לבדיקה כללית\הצעה ליישור קו של רכבי החדש האמת שציפיתי למחיר גבוה אך לא לכזה מחיר גבוה ויחס מזלזל שכזה באתי ראשון בבוקר וחיכיתי ליועץ השירות שיגיע ושיתפנה ליפט בשבילי כעבור חצי שעה בערך העלו את האוטו והתחילו לפרק גלגלים ושאר עניינים ע"מ לבדוק היקפית מה המצב בא אחד המוסכניקים יחד עם היועץ - העיף מבט ושיחק בגלגלים הקדמיים. הפטרה ראשונה - הקלאץ' שלך שחוט,רצוי חדש מקורי קומפלט. (כבר נחשתי משהו דומה מהעברות הילוכים קשות אך קבעת אתה זאת רק מהצצה חטופה? נו מילא - הלאה) הפטרה שנייה - הרפידות האחוריות שלך גמורות - רצוי חדשות מקוריות הפטרה שלישית (אחרי שהאוטו עבר למחלקה טכנית) - מ…
הודעה אחרונה מאת FunkyP, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שבת שלום! לא מזמן יצא לי לראות את הסרט מיאמי וייס שיצא לפני שנה וחצי בערך. בסרט משתתפים קולין פארל וג'יימי פוקס. במהלך הסרט ישנן סצינות שקולין פארל נוהג על פרארי אפורה נדמה לי עם סאונד האצה מרהיב... למי שיצא לראות את הסרט, אני אשמח לדעת באיזו פרארי מדובר ואילו נתונים טכניים יש לה. יש לציין שהיא היתה פתוחה. תודה למגיבים, ליאור.
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מבוקש: חובב רכב שמעוניין להפוך תחביב למקצוע, להצטרף למערכת ערוץ הרכב של ynet, ולזכות באפשרות הנדירה להשפיע באמת על התחום המוטורי בישראל. דרישות: ידע בסיסי (לפחות) בעולם הרכב. יכולת ביטוי ברמה גבוהה, בכתב ובעל פה. שפה עשירה ושליטה מלאה בשפה האנגלית, בתוכנות אופיס ובתפעול מחשב. זיקה לגרפיקה וצילום, ורישיון נהיגה. הערה חשובה: רמת נהיגה אינה רלוונטית התפקיד מתאים לנשים וגברים כאחד. נא לפנות אליי בה"פ או במייל ואני אקדם את זה הלאה. [email protected]
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם. אני מסתכל בספר רכב של גולף 1999 1.8 125 כ"ס אוטומטית. רשום בקטגורייה של מנועי בנזין, 92 קוו"ט ת"ה אוטומטית מהירות מקסימלית בקמש 198. האצה מ 0-100 11.9 שניות. באותה הטבלה רשום, 1.8 ליטר ת"ה אוטומטית מהירות מקסימלית בקמש 212. 0-100 9.4 שניות.שאלתי מה מתייחס לרכב שלי? והאם הגיוני שהרכב הזה עושה רק 198? או 212? בעוד שסוזוקי סוויפיט מההודעה הקודמת עושה 195? ואם כך הדבר למה רשום בסקאלה עד 260?תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
ברכב אוטומט כשלוחצים גז וברקס בחוזקה בו זמנית מה הנזק שיכול להגרם ואלו חלקים יכולים לההרס?
הודעה אחרונה מאת אדלרון, -
העניין הוא כזה: יש לי חבר, לא הכי טוב אבל עדיין, שנוסע פשוט כמו משוגע. הוא חייל ויש לו סוזוקי סוויפט 2008 יש לו רישיון כולה אולי שנה ונסיון של כ 10-13 אלף ק"מ על הכביש. (לפי הקילומטראז'). שבוע שעבר עשינו נסיעה ארוכה מהמרכז לאזור ירושלים והוא פשוט נסע 195! אתם רואים נכון-195. משום מה הייתי בטוח שהחגורות בטיחות יצילו אותי במקרה התנגשות אבל חבר נוסף שהיה ברכב הוציא אותי מהסרט ואמר שכל נגיעה ברכב אחר ואנחנו מתים. ברכב 6 כריות אויר אם זה משנה. אז נכון לא כל הדרך הוא נסע על 195- אבל הרוב המוחלט של הדרך היה על לפחות 150 עם נטייה ליותר מזה. בנוסף לא מדובר על נסיעה בקו ישר על מהירות כזאת- הוא זיגזג בין מכוניות, עקף מימין ומשמאל כאילו אין מחר, נצמד למכוניות כמו משוגע, היה קטע אחד ש…
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
1. אני רוצה למכור תאוטו שלי לפירוק הגיר מחליק ועושה בעיות ואין טעם לנסות למכור אותו והתיקון יעלה כמו כל הרכב...בקיצור רוצה למכור אותו לאיזה אחד מהאנשים שקונים רכבים לפירוק אם מישו מכיר אחד כזה באיזור השרון זה יעזור לי... רציתי לדעת אם עושים העברת בעלות או צריך ללכת למשרד הרישוי ומה צריך לעשות שם"? להגיד שמשביטים תרכב? 2. לגבי הביטוח חובה וצד ג' עברו רק 3 חודשים מאז שעשיתי תביטוח אני יקבל תכסף שלי חזרה? כאילו מה שנשאר? תודה לעוזרים...
הודעה אחרונה מאת סטלן על הזמן, -
-
- 1 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
יש שם אוטו שאני מחפש ( פיאט פונטו ספייס 2001/2 ) ורציתי לדעת אם כדי בכלל ללכת לראות את האוטו כי שמעתי דברים לא טובים על סוכנות אחת בחולון, ואני לא רוצה שזאת תהיה במקרה הסוכונות ששמעתי עליה רע... אז אם מישהו היה שם או מכיר איכשהו את המקום או ששמע עליה משהו אז הוא מוזמן לשתף אותי בדברים. * דרך אגב יש להם שניי מודעות באתר מסויים של רכבים יד שנייה כאשר לרכב הראשון יש מאה אלף קילומטר ולרכב השני יש מאה ועשר קילומטר, שני הרכבים זה פונטו ספייס 2001 ו 2001 יש מצב שזה מעט חשוד הקילומטר הכמעט זהה של המכוניות אבל זה רק ניחוש. תודה ירון
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
ABS
מאת Rasta-Girl-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 744 צפיות
שלום לכולם! יש לי שאלה. מישהו פה יכול להסביר לי איזה חלק גורם לרעש בABS ? ואיזה חלק לרעידות? קיבלנו פרוייקט קטן, למצוא פתרונות לשתי הבעיות, אז קודם צריך להבין את מקור הבעיה (: תודה לכם
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
בקשר למלווה
מאת itay24-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 694 צפיות
אני בן 23.3 אשתי מוציאה רשיון בחודש הקרוב יש לי רשיון מגיל 17.4 זאת אומרת כבר 6 שנים רשיון.[נקודה] האם אוכל להיות מלווה שלה או שאצטרך לחכות עד 24? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 0 תגובות
- 506 צפיות
יש לי 2 שאלות: 1.מישהו יודע שם של מורה נהיגה מאיזור ירושלים שמלמד לטרקטורון??? 2.כמה שיעורים מינימום צריך כדי להוציא רשיון???כי אני נסעתי עד עכשיו בלי רשיון אז אני יודע טוב... תודה...
הודעה אחרונה מאת ido1oz, -
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
טוב אז ככה, אני בן 18 וחצי, מתגייס עוד כחצי שנה, וכרגע לא עובד.. מתכנן לעבוד קצת מסיום י"ב עד תחילת השירות הצבאי, כרגע הרכב שלי הוא מאזדה לאנטיס 323 BA שאבא שלי קנה לעצמו אבל השאיר לי אותה מכיוון שהוא עבר עם שאר המשפחה שלי לאיזור המרכז ואני נשארתי לסיים י"ב פה בבאר-שבע, לו יש רכב מהעבודה והוא עומד על זה שהוא ימכור את המאזדה ויקנה לי רכב זול יותר כי כמו שאתם יודעים העלויות של המאזדה הן מבחינת דלק (1 ל-8/9) והן מבחינת ביטוח צעיר יקר מאוד הן גבוהות והוא מעדיף לקנות לי משהו בסגנון פונטו מעפנה שתשרת אותי עד תום השירות הצבאי. אז הנה הבעיה, אפשר להגיד שהתאהבתי ... קנינו את המאזדה לפני כשנה, שנת 98, יד שניה מאיזשהי זקנה מאיזור המרכז כשהיא עברה רק 60,000 קילומטר (!…
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
- 0 תגובות
- 879 צפיות
מהם ההבדלים בין שנתון 05' ל06' של סובארו B4 מנוע 2000 4 דלתות? האם שווה להוסיף בין 5-10 אלף ש"ח כדי לעלות לשנתון 06? אשמח לקבל פירוט על הביצועים של כל אחת מהן. תודה!
הודעה אחרונה מאת orhe, -
שלום רציתי לדעת איזה רכב אוטומט טוב לפתיחות ובבקשה אל תגידו לי שזה מסוכן או משהו אני רוצה לדעת את זה בשביל ידע כללי ואני מתכוון למכוניות לא משופרות ו/או חדשות שנות 2005 06 07 08 שהמנוע חדש בלי בעיות אלה למכוניות ישנות שנות 96 97 98 99 תודה לכולם ועם מאזדה לאנטיס היא מכונית טובה לפתיחות תודה לעונים..
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אני צריך לשכור רכב עם 6 מקומות לסופשבוע הקרוב (בארץ). לא מסחרית, אלא פשוט רכב עם 6 מושבים, רצוי כמה שיותר בזול. בדקתי באתרים של כמה חברות, ולכולן יש בעיקר מאזדה 5 או קיא קארנס. ראיתי אצל אחת החברות אפילו קארנס דיזל ידנית, לא יודע אם היא קיימת בפועל. אבל אני הייתי רוצה C4 פיקאסו או פיאט מולטיפלא המחודשת, את האחרונה, אגב, כמעט לא רואים בארץ. מישהו יכול להמליץ על חברה שמשכירה מכוניות אלו ? ושאלה נוספת - האם ילד בן 5, שנוסע במושב האחורי, חייב על פי חוק לשבת על בוסטר או מתקן ריסון כלשהוא ? תודה.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מה המחירון של סובארו B4 מנוע 2.0 שנתון 2005 עם 8100 ק"מ? תודה!
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, שאלה: אם אני בא מצפון לכיוון מחלף בר אילן, איך אני נכנס שם לכביש 471? הבנתי שהיו בעיות עם הכביש הזה. הוא פתוח עד נחשונים? לשם אני צריך להגיע. דעתכם? תודה לכולם.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
במהלך שיטוטיי ברשת, נתקלתי בכתבה הזויה במיוחד: http://carscoop.blogspot.com/2008/03/ferrari-threatens-to-take-legal-actions.html לפי התמונה זה נראה כמו עריכת מחשב, אבל אולי זו תמונה שרק נעשתה לשם הכתבה. תשפטו בעצמכם, מעניין לשמוע דעות על החלטתה של פרארי!
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
אאודי 80 קבריולט
מאת M.D- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם אני מתענין בקשר לרכב שמצויין בכותרת יש פה משה שיודע על רכב כזה למכירה? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת M.D, -
- 1 תגובות
- 931 צפיות
שלום חברים אני מחפש וו גרירה תפוח כסוף עם גשר כסוף לסנטה פה.הדגש הוא לגשר הכסוף. מי יודע היכן ניתן למצוא את המוצר? תודה וסוף שבוע נעים.
הודעה אחרונה מאת tal_gas, -
רציתי לשאול האם יש סימנים מוסכמים כלשהם בין נהגים על הכביש? ידוע לנו שבזמן נהיגה לא נעשה שימוש בצעקות או סימני ידיים כמעט בכביש בין נהגים כי בחושך לא רואים סימני ידיים וצעקות זה לא עניין הכי יעיל שיש ונעשה לעיתים שימוש בדברים אחרים כגון שימוש באורות גבוהים, איתות וצופר. האם יש סימנים מוסכמים כלשהם שנעשה בהם שימוש?
הודעה אחרונה מאת Rieno, -
- 8 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
קיבלתי רישיון לפני כמה ימים. ויש לי שאלה ברשותכם לגבי הקטע של המלווה .. אם אני נוסע ללא מלווה ותופס אותי שוטר מה אני מקבל לידע כללי? ואני גם יגיד לכם למה הפיתוי כל כך גדול הלכנו אני וההורים שלי לראות לפני כמה ימים(יום לפני שקיבלתי את הרישיון) את השברולט קוואליר קבריולט שאני מאוד רציתי. ההורים שלי כבר סגרו עסקה לקניית הרכב ואני נורא התלהבתי כשראיתי אותו וישבתי עליווו ויש לי המון תוכניות לגביו... ולהיסחב עם אמא כמלווה לתקופה של 3 חודשים על האוטו זה קצת חוסם אפשרויות אז בקשר למלווה אשמח מאוד עם תענו לי על זה בפירוט.. תודה.. רוברטו.
הודעה אחרונה מאת עומר, -
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 16.4 אלף צפיות
לחברי הפורום שלום! שאלה לי אליכם לגבי דוח חניה שקיבלתי על חניה בצהוב אדום. המקרה פשוט: חניתי בצהוב אדום, ברחוב הנרייטה סולד בת"א, תחת שלט שלפי דעתי מאפשר לחנות במקום בשעות מסוימות. מה שהבנתי מהשלט הוא שהחניה אסורה בין השעות 7-16. מצורפת התמונה של השלט. אני קיבלתי את הדו"ח ביום שבת ב 22:05 . מה אתם אומרים, יש לי קייס או שיקימו עוד רחוב בת"א על שמי? תודה מראש, ניר
הודעה אחרונה מאת michaelbe6, -
- 3 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לכם, אני חושב על ייבוא אישי של Chrysler PT Cruiser, ראיתי אחת במחיר דיי טוב, לפי החישוב שלי, המחיר יהיה קצת פחות מהמחיר שיעלה לי רכב יד שניה גג סגור פה. מה שחישבתי זה את ( המחיר לדילר 12500 + 1900 משלוח לארץ ) * 2 מיסים * 3.5 (דולר) + 5000 ש"ח הכופר של UMI (מסמך שהם יכולים לטפל ברכב). 105800 ש"ח. יוצא שאני משלם על הרכב פחות 15000 ש"ח מיד שניה ישראלי גג סגור וזה גג נפתח... אני רוצה לדעת אם יש משהו פה שלא חישבתי, אני יודע שלפני שנה או שנתיים היה כתוב במדריך המכס לייבוא שהם גובים מיסים על המחירון בארה"ב ואם קנית ביותר זול, הם יתחשבו בזה עד 10% פחות, היום לא ראיתי את זה - אכן בוטל ? בנוסף, לא בדיוק הבנתי איך זה הולך עם האישור לייבא את הרכב.. צר…
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
התחדשתי ב-306 XSI, יד 5 עם 198K ק"מ, לפי הבדיקה שלדה נקייה לגמרי. נתקלתי אתמול בשרשור הבא, לגבי מישהו שהתעניין ברכב עם נתונים דומים לזה שאני רכשתי (גם אצלי רדיאטור חימום מנותק, טיפה בעיה בשילוב הילוכים) http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=174506&highlight=306+%D7%97%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%9D הרכב נרכש מבחור פה בפורום, הנה המודעה האחרונה שהוא פרסם: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=197663&highlight=306+XSI והמודעה הראשונה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=172185&highlight=306+XSI לקחתי את הרכב לבדיקה בקומפיוטסט ראשל"צ מזרח, וגם לבדיקת שלדה ע"י פחח לפני קומפיוטסט (לא מצא כלום) יש לי גם הסטו…
הודעה אחרונה מאת SP33DS73R, -
- 23 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
בסרטון הזה: http://www.flix.co.il/tapuz/showVideo.asp?m=1244160 הבחור נוסע בפאנטום על כבישי הארץ,הוא אומר שיש יבוא והיא עולה 4.5 מליון,יש יבוא של הפאנטום לפה באמת? אם כן,איפה אפשר לטפל בה? במוסכי BMW?
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- 3 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
כמו שכתבתי בכותרת: איפה נמצא אולם התצוגה של תע"ר?ומה אפשר לקנות ובכמה?
הודעה אחרונה מאת leo69, -
שלום אני מעוניין ליבא לארץ 2 מכוניות פונטיאק PONTIAC GTO-2005 PONTIAC SOLTICE 2006 האם מותר להכניס לארץ מכונית פונטיאק מדגם GTO שהיא 450 כוחות סוס משופרת ומאובזרת מאוד? שני הרכבים הינם רכבים מאוד משופרים שחלקם מהשיפורים אסורים בהרבה מדינות אבל לא ידוע לי אם אסור בארץ גם כן. מה עלות המכס על כך ? מאיזה שנה מותר ליבא רכב יד שניה לארץ? מה אחוז מיסוי היבוא על רכב אמרקאי? השיפורים שנעשו ב GTO אסורים גם בארה"ב האם עליי לדווח למכס ולמשרד הרישויי על אותם שינויים מיותר לציין שהרכבים האלה נקנו בשביל הכיף הואיל ואני אספן כפיתי של רכבים אמרקאיים רצויים מהירים ובעלי עוצמה וכל מי שמבין קצת יודע מה GTO שווה
הודעה אחרונה מאת Lexus12, -
מישהו מכיר את האתר הזה ? http://www.evalbum.com יש שם יותר מ-1500 מכוניות שהוסבו לעבודה עם מנוע חשמלי במקום בנזין, יש שם הכל מהכל... אופנועים, אופניים, מכוניות ישנות, מכוניות אספנות, מכוניות חדשות... כאלה שיש להן טווח נסיעה של 200 מייל וכאלה עם 30 מייל, כאלה שמסוגלות להגיע ל-160 קמ"ש וכאלה שבקושי מגיעות ל-70... ההליך נראה לי מעניין וגם נשמע דיי הגיוני וחסכוני במידה ובוחרים רכב נכון להמרה, רכיבים מתאים וראש שקלט מספיק מיידע... כאן תוכלו לראות הליך המרה שלם מהרגע הראשון ועד שהרכב עבר אישור וטסט, עכשיו הבחור נוסע לו בכיף עם הרכב וחוסך כסף... http://www.kiwiev.com אני לא כל כך אהבתי את הבחירה של הרכב, זה בעצם רכב חסר כל ערך ומאד מיושן... הרכב הנכון לדעתי זה…
הודעה אחרונה מאת אדלרון,
-
מי מחובר 66 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 1,024 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- elad18
- Night Driver
- פריג'י
- orsh99
- FlicK
- Beacon
- Camaro 92
- avargel
- Igalz
- אריה שאג
- amosbmw
- itzik123