ArgamanZa
-
הודעות
32 -
כאן מאז:
הנקודות של ArgamanZa
נהג חדש (2/14)
1
מוניטין
-
השתמשתי ב"טעות" בשמן שלא מתאים למנוע, מה הנזק?
ArgamanZa פרסם הודעה בנושא של ArgamanZa בתוך טכני, אחזקה וטיפולים
בסביבות ה100KM לא יותר. -
שלום, אחרי שרכשתי רכב - פולו 2001, 1.4, בנזין, הלכתי לחנות מוצרי רכב וביקשתי מהמוכר (שד"א אבא שלי הכווין אותי לדבר איתו אז הייתי בטוח שיש על מי לסמוך) להביא לי את השמן הכי טוב לרכב, המוכר הביא לי שמן ZIC 10w40, ארבע ליטר. סמכתי עליו כנראה יותר מדי וקניתי, ומיד אחר כך הוספתי את השמן למנוע. רק עכשיו, כשבוע אחרי אבא שלי בא (אחרי שאתמול העלתי את הגלון למחסן בבית כדי שלא ינזול בתוך הבגאז') ואמר לי שהשמן לא מתאים בכלל, ועל התווית רשום "Diesel Engine Oil" (שוב, בטיפשותי לא טרחתי לבדוק בכלל) אז השאלה היא מה הנזק, ומה לעשות כעת? תודה!
-
(מבקש עזרה במציעת) מערכת אודיו לרכב בתקציב של עד 3000 ש"ח
ArgamanZa פרסם הודעה בנושא של ArgamanZa בתוך פורום אודיו ומולטימדיה לרכב
קודם כל מצטער על שגיאת הכתיב בכותרת הנושא רק עכשיו שמתי לב דבר שני כנראה שבאמת בתור צעד ראשון אני אתמקד במגבר + קומפוננט ולא בסאב וכך אחסוך כמה שקלים, עוד שאלה, ההבדל בין AUX לUSB הוא גדול? (ואם כן זה רק באיכות? ומה לגבי בלוטות'?) ושמעתי שמערכות עם USB עובדות טוב רק עם iPhone (לי יש גלקסי 2) אני חופר בעניין הזה כי אני חושב ש90% מהזמן אני אשמע מוזיקה דרך הפלאפון שמאחסן בעצם כל שיר שאני חושב עליו + יוטיוב .. -
שלום, אני רוכש כעת סיאט איביזה שנת 2000, והבעיה היחידה עם הרכב הוא מערכת הסאונד, לא הייתי אומר שאני אודיופיל אבל עדיין אני אחד שאוהב סאונד נקי, חזק ואיכותי. אני מעוניין במערכת סאונד כוללת (מגבר, רמקולים וסאב) אז נגיד שאני מתחיל מאפס, מה אני צריך לקנות בדיוק ומה טווח המחירים (אני מדבר על משהו של מקסימום 2500-3000 ש"ח) הכי חשוב זה שתהיה יציאת AUX (למרות שהבנתי שזה דבר די סטנדרטי במערכות מודרניות) וכמו כן הייתי מעדיף סאבוופר וכל מה שכלול אבל לא דבר שייקח לי את כל הבגאז', תודה מראש!
-
[מחפש רכב] תקציב 20k-25k רכב ראשון שיהיה בבעלותי
ArgamanZa פרסם הודעה בנושא של ArgamanZa בתוך ייעוץ ברכישת רכב
אחרי הרבה חיפושים הגעתי למסקנה שאיביזה 1400 שנת 2003 זה רכב ששואף להיות מושלם מבחינת מה שאני מחפש, המחירים נעים בדיוק סביב ה23-25k והוא מתאים לכל הדרישות, כמו גם המלצות על הרכב ונתוני צריכת דלק מצויינים... מה אתם אומרים על הרכב? -
[מחפש רכב] תקציב 20k-25k רכב ראשון שיהיה בבעלותי
ArgamanZa פרסם הודעה בנושא של ArgamanZa בתוך ייעוץ ברכישת רכב
* הקפצה קטנה לפני שהפוסט ייעלם * אני מעוניין לרכוש את הרכב עד יום חמישי הבא ואני חייב את חוות הדעת שלכם -
[מחפש רכב] תקציב 20k-25k רכב ראשון שיהיה בבעלותי
ArgamanZa פרסם הודעה בנושא של ArgamanZa בתוך ייעוץ ברכישת רכב
בקשר לביצועים אני לא מתכוון עכשיו לרכב שישרוף את הכביש ויגיע למהירויות וביצועים של רכב מירוצים, אלא רכב שלא יעשה בעיות בין אם זה נהיגה עירונית (כ97% מהנסיעות שלי) או נסיעה למרחק (אני מב"ש אז כל יציאה מהעיר היא בעצם נסיעה למרחק) בוא נגיד שהחיסכון שאני מצפה לו הוא ביחס ישיר ליופי לאיכות ולנוחות הרכב, כלומר כמה שהרכב יהיה יותר יפה נוח ובעל ביצועים טובים אני מוכן להתפשר בחיסכון הדלק ולהיפך, ובכל מקרה 1-12 הוא חיסכון די טוב בשבילי אחרי שנה של נסיעה ברכב בולע דלק של 1-8 אז כל דבר הוא שיפור יחסי. -
שלום, לפני כשנה השתחררתי מצה"ל והגיע הזמן שארכוש רכב ראשון שיהיה בבעלותי הפרטית, (חיפשתי בפורום והנושאים היחידים שהיו דומים למה שאני מחפש היו ממש ישנים) מה שאני מחפש זה רכב צעיר, ספורטיבי, חסכוני בדלק (יחסית, כמובן שאני לא רוצה שהחסכון בדלק יבוא על חשבון נוחות ויופי) אם אני צריך לתת מודל אז האיביזה החדשה זה רכב החלומות שלי, אבל כמו שכתבתי בכותרת אני מחפש משהו שינוע בין 20-25 אלף ש"ח. עוד משהו הוא העניין שאני מחפש רכב שאני אוכל להשקיע בו ולטפח אותו ולא רכב שיקח אותי מנקודה א' לב' ותוך חצי שנה אחפש רכב אחר. והנושא האחרון הוא שראיתי כמה רכבים אבל הבנתי שיש כמה שמאוד בעייתי בהם להחליף את מערכת הרדיו\CD וזה משהו שאני כן מעוניין לקחת בתור פרוייקט ראשון לרכב, החלפת מערכת במידת הצורך וקניית מגבר ומערכת רמקולים. תודה מראש לכל העוזרים!
-
(*תופס טרמפ על הטופיק*) קניתי נורות H4 תכלכלות לרכב שלי (לאנטיס 323 שנת 98 ) כלומר, אם תעמדו מול הרכב לא ממש תשימו לב שהן כחולות אלא אם תדעו את זה מראש, והאור שהן עושות יראה תכלכל רק כשאין יותר מדי אור מחוץ לרכב (כשאני נגיד עומד מול קיר כשיש חושך בחוץ רואים גוון תכלכל) אני מניח שאין בעיה חוקית עם הנורות, אני טועה?
-
בעייה בבלמים או בציריות, לאנטיס 98 אוטו'
ArgamanZa פרסם הודעה בנושא של ArgamanZa בתוך טכני, אחזקה וטיפולים
התאריך הזה היה אי שם כשהרכב חנה שבוז בחנייה של זקנה כלשהי מרחובות (לפני שרכשתי אותו) -
בעייה בבלמים או בציריות, לאנטיס 98 אוטו'
ArgamanZa פרסם הודעה בנושא של ArgamanZa בתוך טכני, אחזקה וטיפולים
עידכון: הייתי במוסך החליפו לי את כל הבלמים (נגמר ה"בשר" של הבלמים, בלמתי כבר על ברזל..) ועכשיו ברוך השם הכל עובד מצויין. -
קודם כל פרטי הרכב שלי, מאזדה לאנטיס 323 BA שנת 98 אוטומט', עברה כ71K קילומטר, אוקיי אז כתבתי כבר על הבעיה אבל אני חוזר עכשיו אחרי החמרה וחוות דעת של מישהו, הבעיה התחילה אחרי החלפת דיסקיות בלמים בטיפול הכנה לטסט, אני לא יודע כמה זה קשור אבל אני יכול להגיד ששניה לפני הטיפול לא הייתה בעיה, ובערך 3 ימים אחרי היא התחילה, הבעיה מתחלקת ל2 חלקים שאני גם לא יודע כמה הם קשורים: 1) חריקה מכיוון הבלמים בעת האטה / עצירה כאשר הבלמים חמים (נסיעה לא ארוכה אך ממושכת לפרקים לאורך היום או אחרי עצירה חזקה) 2) מין קולות מחזוריים בעת בלימה, קשה להסביר דרך המסך אבל דמיינו את הקול וההרגשה בעת עצירה בה מופעלת מערכת הABS, אבל בעוצמה נמוכה (בערך 20 אחוז מבלימה עם ABS) וכן, גם הרעש וגם ההרגשה הזאת של הדוושה אבל ההרגשה ממש בקנה מידה נמוך יותר. בקשר לסעיף הראשון, חזרתי אל המוסך כשהתחילה הבעיה, המוסכניק אמר זה בגלל שזה חדש, זה יעבור (לא עבר, אפילו החמיר), אם לא יעבור נחליף לך לדיסקיות מקוריות בתוספת תשלום. בקשר לסעיף השני (וגם הראשון), היום פגשתי מישהו שאבא שלו מנהל מוסך והבנאדם עצמו מבין קצת, הוא אמר תן לי סיבוב, קיבל, אמר שיש בעיה בדיסקית, שהם שכחו לפרק ברזל כלשהו או משהו כזה (המקור לבעיה בסעיף הראשון), וגם שיש לי בעיה בציריות (המקור לבעיה בסעיף 2) ואמר לי לבוא למוסך של אבא שלו שם יתקנו לי הכל אפילו בחינם כמובן שאי אפשר לקרוא לזה חוות דעת מקצועית לכן אני שואל אותכם, לפני שאני הולך למוסך המדובר שם בטח יתמקדו בבעיית הציריות שלא בטוח שקיימת, מה לדעתכם מקור הבעיה? האם זה קשור רק לבלמים, או שבאמת יכולה להיות בעיה בציריות? תודה מראש, צחי.
-
אוקיי אז כתבתי כבר על הבעיה אבל אני חוזר עכשיו אחרי החמרה וחוות דעת של מישהו, הבעיה התחילה אחרי החלפת דיסקיות בלמים בטיפול הכנה לטסט, אני לא יודע כמה זה קשור אבל אני יכול להגיד ששניה לפני הטיפול לא הייתה בעיה, ובערך 3 ימים אחרי היא התחילה, הבעיה מתחלקת ל2 חלקים שאני גם לא יודע כמה הם קשורים: 1) חריקה מכיוון הבלמים בעת האטה / עצירה כאשר הבלמים חמים (נסיעה לא ארוכה אך ממושכת לפרקים לאורך היום או אחרי עצירה חזקה) 2) מין קולות מחזוריים בעת בלימה, קשה להסביר דרך המסך אבל דמיינו את הקול וההרגשה בעת עצירה בה מופעלת מערכת הABS, אבל בעוצמה נמוכה (בערך 20 אחוז מבלימה עם ABS) וכן, גם הרעש וגם ההרגשה הזאת של הדוושה אבל ההרגשה ממש בקנה מידה נמוך יותר. בקשר לסעיף הראשון, חזרתי אל המוסך כשהתחילה הבעיה, המוסכניק אמר זה בגלל שזה חדש, זה יעבור (לא עבר, אפילו החמיר), אם לא יעבור נחליף לך לדיסקיות מקוריות בתוספת תשלום. בקשר לסעיף השני (וגם הראשון), היום פגשתי מישהו שאבא שלו מנהל מוסך והבנאדם עצמו מבין קצת, הוא אמר תן לי סיבוב, קיבל, אמר שיש בעיה בדיסקית, שהם שכחו לפרק ברזל כלשהו או משהו כזה (המקור לבעיה בסעיף הראשון), וגם שיש לי בעיה בציריות (המקור לבעיה בסעיף 2) ואמר לי לבוא למוסך של אבא שלו שם יתקנו לי הכל אפילו בחינם כמובן שאי אפשר לקרוא לזה חוות דעת מקצועית לכן אני שואל אותכם, לפני שאני הולך למוסך המדובר שם בטח יתמקדו בבעיית הציריות שלא בטוח שקיימת, מה לדעתכם מקור הבעיה? האם זה קשור רק לבלמים, או שבאמת יכולה להיות בעיה בציריות? תודה מראש, צחי. ****שרשור נעול מהסיבה הזו: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=196557 - הנהלת הפורום****
-
שלום, חשבתי לקנות פילטר אוויר פתוח ורציתי לדעת בדיוק איזה אפקט אני אקבל הן מבחינת ביצועים וגם מבחינת "רעש", הרכב שלי: מאזדה לאנטיס 323 BA 1800 - שנת 98, אוטומט' תודה מראש!
-
לאנטיס 323 - רכב זולל דלק, הייתה תקופה שהייתי ממלא כל 3 ימים 150 ש"ח דלק, אבל עדיין, רכב אמין, טוב, יפה וגם חזק.
