Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6666 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחברי הפורום שלום!

שאלה לי אליכם לגבי דוח חניה שקיבלתי על חניה בצהוב אדום.

המקרה פשוט: חניתי בצהוב אדום, ברחוב הנרייטה סולד בת"א, תחת שלט שלפי דעתי מאפשר לחנות במקום בשעות מסוימות.

מה שהבנתי מהשלט הוא שהחניה אסורה בין השעות 7-16. מצורפת התמונה של השלט.

אני קיבלתי את הדו"ח ביום שבת ב 22:05 .

מה אתם אומרים, יש לי קייס או שיקימו עוד רחוב בת"א על שמי?

תודה מראש,

ניר :-)

IMGP1224.JPG

פורסם

דודא,

לא כתוב שמותר לחנות, לא כתוב שמותר לעצור.

כתוב שאך ורק בימי חול בין השעות 07:00 עד 16:00 מותרת פריקה וטעינה.

שבת זה לא יום חו"ל.

חניה זה לא פריקה וטעינה.

רצף התמרורים והשילוט בה להדגיש שלמרות שמדובר בתחנת מוניות שאסור לעצור בה לצורך פריקה וטעינה, כאן ספציפית התירו. התמרור הזה בא לתת לספקי סחורות וכיו"ב, היתר לעמוד שם לצורך פריקה וטעינה, שהרי מבחינת החוק, גם להם אסור לעמוד שם בכל עת ובכל שעה, ומן הסתם ספקי סחורות וכד' עובדים בשעות היום ולא בלילה ובשבתות וחגים.

כך שבכל מקרה, לך אף פעם אסור היה לעמוד שם, כל שכן לחנות שם.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

השילוט בהחלט מבלבל.

לדעתי שווה לך לשלוח את התמונה הזאת בצירוף מכתב מנומק ומנוסח בנימוס למחלקת החנייה של עיריית ת"א ולבקש לבטל את הדו"ח. יש סיכוי שיבטלו לך את הדו"ח.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה חברים, מעריך את ההתיחסות..

באמת שלט מבלבל מאוד (אם הייתי חושב שאסור לחנות לא הייתי חונה).

אני אשלח את הדו"ח לערייה ואעדכן כאן מה נסגר.

אם יש מישהו שיכול לשפוט במדויק לפה או לפה, אני אודה לו.

יום טוב

פורסם

השלט מבלבל את מי שלא כל כך זוכר את חוקי התעבורה.

יש סימון תחנת מוניות - פירוש הדבר שאם אתה לא מונית, אסור לך לחנות שם בכל עת ובכל שעה נקודה.

איפה ראית שכתוב שמותר לך לחנות ?

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

שילוב התמרורים באמת מבלבל,

אבל ננסה להבין.

התמרור השני אומר שאסור לחנות ולעצור (החל מתמרור זה ועד לתמרור המודיע על סיומו אם עד צומת)

מתחתיו, התמרור כניראה מיתייחס לתמרור שבה לפניו, כלומר,

התמרור תקף ל- 18 מטר ובין השעות 7 - 16 בימי חול ובנוסף, פריקה וטעינה מותרת, שזה לדעתי אומר

שמותר לעצור לצורך פריקה וטעינה בלבד באותם ימי חול, כלומר בשבת מותר לחנות ולעצור!?

התמרור האחרון, (לרכב כבד מעל 4 טון), האם מיתייחס לתמרור של אסורה חנייה ועצירה? כי ככה זה ניראה דיי הגיוני.

בכל מיקרה, לדעתי, יש לך סיכוי לביטול הדו"ח.

I :inlove: MY Mitsubishi

פורסם

בתוך תחום תחנת המוניות שיתכן והיא לאורך 30 מטר, היקצו קטע של 18 מטר שבו מותר לפרוק ולטעון בשעות ובימים מסויימים.

זה לא מבלבל - זה רק הבנת הנקרא וידיעת החוקים.

מי שטוען שזה מבלבל - עוד יטעה פעמים רבות בתשלובת תמרורים כזאת ואחרת ובמקום לעצור רגע, לחשוב ולהבין מה כתוב, יחפש סיבות שונות ומשונות.

בשבת כל ההקלות וההיתרים מבוטלים וזה קודם כל תחנת מוניות, ובתחנת מוניות אסור לחנות.

פסיכומטרי הרבה יותר מורכב מאשר התמרור הזה, רק שבפסיכומטרי באמת מנסים להתחכם.

.

פורסם
זה לא מבלבל - זה רק הבנת הנקרא וידיעת החוקים

אמיר, רק שתדע שהבנת הנקרא היה המקצוע החזק שלי בלימודים, והציון שלי בפסיכומטרי לא רע בכלל :twisted:

אבל, אני לא מתבייש להגיד שבעשר שנות הנהיגה שלי הבנת התמרורים שלי רק הולכת ויורדת.

וואלה, לא מתעסק עם זה, ובד"כ גם לא נמצא הרבה בעיר אז לא מכיר את חוקי החנייה....

התגובות פה דווקא עודדו אותי, ובעקבות הרעיון של צביקה אני אשלח בקרוב מכתב לערייה ואקווה לטוב. מקסימום קניתי לקח ב 250 שקל :-).

תודה

פורסם

אמיר, כשאני קראתי את הכתוב, הבנתי שהכוונה בכתוב בתמרור הצהוב הוא "התמרורים לעיל תקפים בימי חול, בין השעות 7 ל-16". רק אחרי שחשבתי על זה מתוך ידיעה שאסור להחנות שם, הבנתי שהפירוש שלך הוא הנכון. אם לא הייתי יודע שאסור להחנות שם, כנראה שהייתי חושב שמותר (בין 16 ל-7, כמובן).

וגם לי יש ציון טוב בהבנת הנקרא, וגם בפסיכומטרי, ברוך השם, לא חסר. וגם אם לא היו לי ציונים גבוהים, הכתוב אמור להיות ברור גם בלי מחשבה וניתוח מעמיק. אתה אמור לקרוא, ומיד להבין. זה בסה"כ תמרור, לא מאמר. לא אמור להיות שום ספק לגבי הכתוב.

אם היו רוצים לעשות את השלט יותר ברור, היו יכולים להעביר את המילים "פריקה וטעינה מותרת" לתחילת התמרור. זה בהחלט היה עוזר להבין אותו.

"ai motoare capul doare"

פורסם

מקרה שהיה בעבר:

במקום מסויים החניה הוגבלה לשעות מסויימות, הוצב תמרור נוסף ובו כתוב ש"החניה אסורה בין השעות 19:00 - 07:00".

אזרח שחנה בשעה 10 בבוקר קיבל דו"ח, עירער ונדחה והלך לבית המשפט.

הטיעון העיקרי של האזרח היה שעברית קוראים מימין לשמאל ולכן בעברית סדר הקריאה הוא שקודם קוראים את המספר 19:00 ואח"כ את המספר 07:00, ולכן הוא מבין שאסור לחנות בין שעה 19:00 לשעה 07:00. בית-המשפט קיבל את טענתו וזיכהו.

בעקבות מקרה זה הוחלפו השלטים וכיום כותבים בין השעות 07:00 ל- 19:00.

האות "ל" ממחישה טוב יותר את היחסיות.

.

פורסם

זו לא תחנת מוניות.התמרור דוקא מסמן סוף תחום תחנת מוניות.

אין עצירה ל-18 מטר רק בימי חול בשעות

שנרשמו-וגם אז בכל זאת מותר לעצור לפריקה וטעינה

(ולמעט רכב כבד שלפי התמרור התחתון)..

מבולבל? גם הפקח.

ממליץ לבקש את ביטול הדו"ח!

קיה פיקנטו 2015,סיאט לאון 2002 ,פיג'ו 206 2002 (אופל אסטרה 1995 ,פיאט אונו 1985 ,פורד אסקורט 1974 )

אדם כילה יומו, איגרת נכתבה

פורסם

אם התמרור מסמן סוף של תחנת מוניות, מה זה אמור לשנות לרכב פרטי מלכתחילה? מדוע בכלל הוא קיים אם כך? הרי הוא חסר חשיבות בעצם לכל רכב שהוא לא מונית.

Twincharger Stratified Injection

פורסם

חבל שחלק מהמגיבים כאן בטוחים בעצמם עד כדי כך, שהם מטעים את השואל ועוד נוזפים בו על כך שלא הבין את השילוט.

השלט הראשון מסמן קצה תחום תחנת מוניות, כלומר מבטל את השלט שבא לפניו שמצהיר על תחום תחנת מוניות. השלט בבירור מכיל סימן של "אין חניה" עם פס שחור עליו, כלומר ביטול של האיסור על החניה ו/או עצירה.

מתחתיו ישנו תמרור המציין כי למרות זאת, בקטע הבא קיים איסור חניה ו/או עצירה.

את השלט שמתחתיו (שהוא עיקר הבעיה) ניתן אכן לפרש במספר דרכים, אבל מכיוון שבישראל כמו ברוב המדינות בעולם שלטים נקראים מלמלעלה למטה, הפירוש הסביר הוא שהאיסור תקף ל-18 מטרים הבאים, בימי חול ובשעות 7-16. כמו כן, למרות האיסור הנ"ל, פריקה וטעינה מותרות בכל מקרה.

השלט האחרון מבלבל אפילו יותר - האם כל השילוט תקף רק לרכבים מעל 4 טון, או שאולי רק האחרון??? לא ברור.

בכל מקרה לדעתי הפירוש שנתן פותח השרשור לשילוט הוא לא רק סביר אלא ההגיוני ביותר. גם אני הייתי מניח שהחניה מותרת בשבת. סביר להניח שהפקח טעה בפירוש השילוט, משהו שקרה לי אישית פעמיים (כלומר טעות של הפקח שגררה ביטול הדו"ח).

קישור לללוח התמרורים: http://www.mot.gov.il/wps/pdf/HE_TRAFFIC_PLANNING/tamrurim.pdf

פורסם
מה זה השלט המפגר הזה? לך תבין אותו.

ומה הקטע של 18 מטר?

אתה צריך לבוא עם סרגל ולהתחיל למדוד כמה זה 18 מטר כנראה :roll:

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תוכן חדש...