Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במהלך שיטוטיי ברשת, נתקלתי בכתבה הזויה במיוחד:

http://carscoop.blogspot.com/2008/03/ferrari-threatens-to-take-legal-actions.html

לפי התמונה זה נראה כמו עריכת מחשב, אבל אולי זו תמונה שרק נעשתה לשם הכתבה.

תשפטו בעצמכם,

מעניין לשמוע דעות על החלטתה של פרארי!

בברכה!

יונתן.

פורסם

אתם לא קוראים אנגלית?

הדפוק הזה עשה לימוזין מפרארי.

אז פרארי תובעים ממנו להוריד את הלוגו של פרארי מהמכונית,כי זאת כבר לא פרארי

אייל

פורסם

היה מקרה דומה בשנות ה90בבריטניה. אדם עם טויוטה סופרה שינה את הצורה שלה לצורה של 512TR. פרארי התעצבנו וחיפשו את האדם כדי לתבוע אותו, האדם הגיע לתוכנית טופ גיר, ובעיקבות פנייה של פרארי נעלמה המכוניתToyota+supra+tuned+to+ferrari+testarrosa+1+-+3rd+maxi+tuning+sh.jpg:

http://www.photographthis.com/d/6864-2/Toyota+supra+tuned+to+ferrari+testarrosa+1+-+3rd+maxi+tuning+sh.jpg

פורסם

אני לא בטוח שזה כל כך אפשרי מבחינתם.

הרי אם כך אזי גם וספות אחרות ושיגרתיות יותר יכולות ויחשבו כשינוי של ממש.

לדוגמא: ספויילרים, צמיגים שונים, ניפוחים ועוד'

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

פרארי/למבורגיני/מכוניות-על יוקרתיות -> זה הרי 97.8 אחוזים תדמית.

האמת שהתביעה שלהם הגיונית, זאת ממש לא פרארי,

ואין קשר בין הדבר הזה לבין מה שיצא מהמפעל שלהם.

הם רוצים שהשם "פרארי" יקושר אך ורק לרכבים בעלי מראה מסוים,

ול"יצירה" הזאת אין שום קשר למראה המקובל של "פרארי".

על מדבקות וספוילרים אפשר להתווכח, אבל לא על שינוי כזה.

מה הסיכוי שהתביעה תתקבל? זה כבר תלוי בבתי המשפט.

נ.ב.:

מעניין אם יש סעיף כזה, כשאתה חותם על הרכב,

שאתה מתחייב לא לשנות את צורתו.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

האמת? הגיוני ומובן לחלוטין. היות וידע משפטי רחב אין לי אין לי מושג מה הסיכויים שהתביעה הזאת באמת תאושר.

בסך הכל לקחו פה רכב שנחשב לאקזוטיקה מוטורית והפכו אותו ליצור שכל קשר בינו לבין הפרארי זה המנוע והפרונט.

ראיתי תוכנית טלוויזיה על הליך הבנייה הקפדני של פרארי. שהם עובדים על רכב הכל נעשה בעבודת יד ותוך המון מחשבה

וזה נקרא אומנות-לקחת יצירת אומנות, לשנות אותה ולהשאיר עליה את שם האומן המקורי זה לא הולך.

נגיד ואני אקח יצירה של אומן מפורסם, אשנה כמה פרטים חשובים בתמונה ואהפוך אותה למכוערת ואז אתלה אותה ברחוב

לנגד עיני העוברים והשבים-זה יוריד מערכו של האומן ומערך היצירה. לכן, פרארי לדעתי נחשבת ליצירה ולא ל"עוד מכונית"

וכל שינוי שלא בא במקור פוגע באיכות ובתדמית המותג-לכן התביעה כן במקום וממש לא מוגזמת.

שימו לב, הם לא אמרו לו להשמיד את הרכב בסך הכל דרשו שיסיר את הסמלים של פרארי-מקובל בהחלט! מבחינת פרארי, הסמל (ככה אמר אחד ממנהלי המפעל בכבודו ובעצמו) מורכב בסוף התהליך לאחר שהמכונית כולה מוכנה והוא למעשה "חתימת האומן" של פרארי. הסמל הזה חותם את היצירה ומוסיף את כל המשתמע לכך (המותג). לקחת את הסמל המפואר הזה ולשים אותו על יצירה כל-כך קיצונית שכל קשר בינה לבין המכונית המקורית מאוד מקרי זה באמת קצת שנוי במחלוקת.

Lexus CT200H

פורסם

למה שהתביעה תצליח?

כשברבוס לוקחת מרצדס ומשנה אותה, למישהו אכפת?

כשרינספיד אונסת פורשה, למישהו אכפת?

אז נכון, יכול להיות שלסדנאות אלו יש הסכם שת"פ עם היצרנים, אבל כשמישהו קונה דירה חדשה ומחליט שהוא רוצה לשפץ/לרהט, הקבלן יכול לבוא ולאמר לו להוריד את השלט שלו מחזית הבניין?

אמנם איני עו"ד (עדיין :roll:), אבל רכוש פרטי הוא בדיוק כזה, וזכותך לעשות בו כרצונך.

PUG-306 XSI MK2

פורסם
למה שהתביעה תצליח?

כשברבוס לוקחת מרצדס ומשנה אותה, למישהו אכפת?

כשרינספיד אונסת פורשה, למישהו אכפת?

אז נכון, יכול להיות שלסדנאות אלו יש הסכם שת"פ עם היצרנים, אבל כשמישהו קונה דירה חדשה ומחליט שהוא רוצה לשפץ/לרהט, הקבלן יכול לבוא ולאמר לו להוריד את השלט שלו מחזית הבניין?

אמנם איני עו"ד (עדיין :roll:), אבל רכוש פרטי הוא בדיוק כזה, וזכותך לעשות בו כרצונך.

כשברבוס לוקחת את מרצדס זה נעשה תמיד בשיתוף פעולה אל מול מרצדס ותמיד מוסיפים סמלים של ברבוס

(מעבר לזה שההשוואה בין מרצדס לפרארי היא לא כלכך נכונה כי פרארי נחשבת למותג אקזוטי בעוד מרצדס נחשב

למותג יוקרה עם מספר דגמים אקזוטיים)

שאתה משפץ את הדירה של עצמך זה אישי שלך, זה לא משהו חיצוני שכולם רואים.

וגם שוב, השוואה לדירה זה לא חוכמה. בוא נקח דירת יוקרה "ממותגת" למשל במגדלי YOO הנבנים בת"א.

רכשת דירה בבניין אבל החלטת שאתה רוצה שמבחוץ כל הקומה שלך תהיה בצבע ורוד. תעשה את זה? לא. אבל קנית את הדירה ב-2 מליון דולר ומותר לך לצבוע את המרפסת שלך בורוד צעקני לא? אני מבטיח לך שידאגו מאוד מהר להוריד את הצבע ולתת לך סטירה מסיבה פשוטה-הבניין הזה הוא מותג, הוא עוצב על ידי פיליפ סטרק (מעצב) ויש לו רמה מסוימת שממנה הוא לא יורד. שהוא חתום על העיצוב של הבניין הזה, חיצונית, זה יראה כמו שהוא רוצה שזה יראה. בפנים תעשה מה בא לך. שהמכונית נמצאת בגראז' של הבחור אני בטוח שלפרארי זה ממש לא איכפת אבל שהוא נוסע איתה ברחבי העיר סביר להניח שהם חושבים שזה מוריד מערך המותג. כמו שאמרתי, צריך להתייחס לזה כיצירת אומנות. לשים סמל של פרארי על גבי יצירה שלאבאמת נעשתה על ידם זה כמו לזייף חתימת אומן על גבי יצירת אומנות זולה. אני חושב שהיות ולפרארי יש כסף לעורכי

דין טובים - לא תהיה להם בעיה לדאוג שהסמלים יורדו מהרכב הזה.

Lexus CT200H

פורסם

הבקשה של פרארי מובנת, ואני גם לא מבין מה הבעיה איתה. גם אם הסמלים של פרארי ירדו מהרכב, מי שצריך לדעת עדיין ידע שזו פרארי במקור. מה גם שיש הרבה אנשים שעושים החלקה לסמלים על דעת עצמם, בלי שהחברה תכריח אותם. אני לא רואה מה הבעיה לעשות את זה גם כאן.

בדירות, אגב, הרבה פעמים יש סעיף בחוזה הקניה שאוסר על הקונה לשנות את חזות הבניין. כלומר, בפנים תעשה מה שבא לך, אבל מבחוץ הדירה חייבת להישאר באותה הצורה שבה קיבלת אותה.

לשים סמל של פרארי על גבי יצירה שלא באמת נעשתה על ידם זה כמו לזייף חתימת אומן על גבי יצירת אומנות זולה.

יצא לי כבר לראות כמה פיאט קופה עם סמלים של פרארי. תגיד את זה לבעלים שלהן.

"ai motoare capul doare"

פורסם

גם לי יצא לראות סמלי פרארי על פיאט קופה ויונדאי קופה. אבל זה משהו אחר. פה מדובר על פרארי אמיתית שהעיצוב

שלה שונה. זה כמו שתקח את המונה-ליזה ותחליט להפוך את הפרצוף לגבר ולצייר אותה בעירום מלא. זה לא מסתדר.

זה לגעת ביצירת אומנות שעוצבה עם הרבה מחשבה ופשוט להדביק לה את החתימה של פרארי.

בכל אופן כחובב אומנות אני מאוד מקווה שפרארי יצליחו. בכל זאת, הדבר הזה באמת מכוער ואין שום סיבה שהסמלים של

פרארי יהיו מוטבעים עליה. רואים שזה פרארי גם בלי הסמלים-אפשר לוותר עליהם.

אגב, חשוב להבהיר כי מדובר במישהו שעושה את זה למחייתו. כלומר, הוא בונה לימוזנות מפרארי בצורה סדרתית.

הוא לא מחזיק לעצמו אחת, הוא כבר בנה כמה כאלה לכמה לקוחות. אני חושב שזה פרט שנשמט ומאוד משנה את הסיפור.

Lexus CT200H

פורסם
כשברבוס לוקחת את מרצדס זה נעשה תמיד בשיתוף פעולה אל מול מרצדס ותמיד מוסיפים סמלים של ברבוס.

זה הפרט הכי חשוב, כשסדנה מסיומת לוקחת דגם של מותג ומשנה אותו הסמל המקורי לא נשאר משתי סיבות האחת היא כמובן פרסום. אחרי הכל הסדנה השקיע כסף וזמן והיא רוצה שתדעו מי שיפר את הרכב. השנייה היא שכעת אחרי השינויים הרכב הוא כבר לא אותו רכב ולכן אין סיבה להשאיר את הסמל והדגם המקוריים.

בסופו של דבר פרארי צודקת היא טוענת שהבחור יסיר את סמלי המותג כי מה שהוא מוציא מהסדנה שלו זה לא פרארי. (זה תועבה אבל זה כבר דעתי).

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

לא נראה לי ש"אקזוטיות" המותג צריכה לשנות מבחינה חוקית. עיצוב זה עיצוב.

אם פרארי לא כוללת בהסכם הרכישה כי "שינויים X,Y,Z לא יבוצעו", לא נראה לי שיש להם קייס (שוב, חוות הדעה המשפטית שלי מבוססת על כלום...).

גם בדירה, מבחינתי שתעוצב ע"י ישו בכבודו ובעצמו, אם בחוזה/הסכם רכישה לא מצויין כי אסור לבצע שינויים אלו ואחרים, הקבלן לא יכול לבוא בטענות. חריג לעניין זה הוא החוק בירושלים שמטרתו לשמור על אחידות.

אם הבחור בונה כאלו לאחרים, זה כבר יכול לשנות את הנושא.

PUG-306 XSI MK2

• תוכן חדש...