רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,621 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
והפעם, אלו כל אותם נהגי הליסינג, http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3517230,00.html ואני מצטט: "מחקרים רבים הוכיחו שנהג הנוסע ברכב שאינו שלו, נוטה לנהוג בצורה פחות זהירה ובטיחותית." וגם: "אנו יודעים מניסיון רב, שבמקומות בהם היתה מודעות של נהגים לכך שמדווחים על נהיגה פרועה, יש בהחלט שינוי בתרבות הנהיגה." אני אתן למקלדת לדבר במקומי, @!#$%^%&^*)&)%^$# כמה טימטום יכול להגיע ממפגר אחד? התשתית? לא אשמה. חוסר ההכשרה של הנהג? לא עלינו. נסיעה במצב שלא ראוי{ברקסים מתים/צמיגים/לחץ אוויר}? בעיה של בעל הרכב. במקום להתמקד בנושא החשוב הוא הולך סחור-סחור. ואני בטוח שעכשיו אני אנהג זהיר יותר, כהליסינג שלפניי יעשה עבירת תנועה, אני אמור ת…
הודעה אחרונה מאת haimy, -
-
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
לפני חודשיים מישהי נכנסה לי בדלת הורידה לי את הדלת המקרה היה שעמדתי בצד הכביש עם אורות מצוקה הדלת מאחורה היייתה קצת פתוחה והיאנכנסה בה ,חשוב להדגיש שזה היה מקרה ממש טיפשי שכן אפילו משאית יכלה לעבור שם פעמיים ולא להוריד את הדלת הודעתי לחברת הביטוח ועד עכשיו לא עשינו כלום עם זה החלפתי את הדלת לבד שילמתי הכל לבד וזהו היום קיבלתי הודעה מחברת הביטוח של הגברת שעליי לשלם להם 650 שקל כי אחרת יתבעו אותי ונגיע למשפט בביטוח הצד ג אצלי אין השתתפות עצמית מה עושים?
הודעה אחרונה מאת מנחם פ, -
-
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם, בשנת 2003 הצהרתי כי נגנבה לוחית הרישוי של רכבי, יום לאחר שנגנבה, (הצהרתי שנגנבה כי אחד הילדים בבנין חירטט עליי ואמר שראה מישהו בורח מאיזור האוטו שלי כשירד מהבניין) לאחר שבוע שכן אחר מצא את הלוחית שלי בסוף הרחוב והחזיר לי אותה, מאז, הלוחית מוצהרת במשטרה כגנובה. יש אפשרות לבטל את תלונה כזו? תודה
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מישהו יודע איך אני יכול לשנות ברשיון רכב את המידה של הצמיג מ-205 ל-215 ??? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 764 צפיות
בערך כמו בארץ...
הודעה אחרונה מאת eitanshay666, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לפני כחודשיים בערך, עשיתי תאונה, שנגרמה באשמתי כביכול כיוון שנכנסתי ברכב אחר מאחורה, אז אוטומוטית זו אשמתי, אבל בפועל זו לא הייתה אשמתי הבחורה שלפניי רצתה לעבור נתיב כיוון שהיה מכשול בכביש וכשראתה שהיא לא יכולה בלמה בפתתאומיות אני לא הספקתי לבלום אחריה והופלה מצאתי את עצמי מסתכל על המערכת החדשה שהיא התקינה בבגאז', חלקכם יגידו שזו אשמתי כי לא שמרתי מספיק מרחק, יתכן, אבל זה כביש נורא צפוף ומלא בתנועה, בכל אופן, הנקודה שלי היא: באותו הרגע של התאונה לא הייתה מעורבת בכלל משטרה החלפנו פרטים וזהו, נסענו כל אחד לדרכו. שילמתי השתתפות עצמית ותיקנתי את הרכב, חלפו להם חודשיים... והיום חשבתי לעצמי איזה אדיוט אני למה לא הוצאתי מהם כסף הייתי הולך למיון אומר שיש לי כא…
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- 15 תגובות
- 3 אלף צפיות
תיאור מדויק שלי אחרי קריאה חוזרת של הכתבה: משטרת ישראל, שנת 2005, ומישהו מתקשה קצת לחשוב... http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3142107,00.html אם הבנתם שאנשים לא עוצרים בעצור, לא יותר הגיוני להעמיד שוטר בצומת? או שחם לו בלי המזגן של הניידת?
הודעה אחרונה מאת kawasaki, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
עכשיו תגידו לי אתם, תכלס.. מה rieno הזה ניסה לעשות כשהוא שלח לי את ההדועה הזאתי ? דיבור רציני? הוא היה רציני? הוא באמת ניסה להסתלבט . אני לא מבין מה הקטע שלכם מנהלים- בגלל שאני חדש אתם עושים אליי דאוינים? שתדעו לכם.. הפורום הזה מעניין לי בערך את קצה הציפורן אתם יכולים לתת לי איזה סוג של באן שלא תרצו זה ממש לא יזיז לי
הודעה אחרונה מאת nitch, -
- 7 תגובות
- 998 צפיות
שלום לכולם, נתפסתי עם כמות של 280 מיקרוגרם אלכוהל (מעט מעל המותר) ורישוני נשלל לחודש+ הזמנה למשפט. צריך לציין שהרכב שלי לא הוחרם. מי שמכיר מקרים דומים נא לייעץ אם לקחת עורך דין או לא. מה העונש הצפוי? אני מבקש תגובות רציניות בל ביקורות י "למה שתיתי" וכו' וכו' אני יודע שעשיתי טעות.
הודעה אחרונה מאת levorr, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בעבר נהגתי על ברלינגו אטמוספרית ובלוח הבקרה היתה נורית סלילי חימום. להפתעתי כשנהגתי על גאפמי HDI הנורית לא נכחה בלוח השעונים. היום נהגתי על ברלינגו HDI 1.6 75HP חדשה וגם שם לא היתה נורית לסלילי חימום. האם במכוניות האלו אין צורך להמתין? אגב הברלינגו עם הטורבו, למרות ההבדל הזניח בכ"ס מהמנוע האטמוספרי, ממש מרגישה "מהירה". (כמובן שהכל בחיים יחסי).
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 20 אלף צפיות
שלום אני מתעניין בלהשכיר רכב ספורט למס' ימים בארץ.. האם זה אפשרי בכלל? מה העלויות? מה האפשרויות? תודה, שי.
הודעה אחרונה מאת Shay900, -
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
http://www.hnn.co.il/index.php?module=albums;task=view;id=4396 איך הגיעו למצב הזה??
הודעה אחרונה מאת djyakini, -
- 1 תגובות
- 581 צפיות
שלום בזמן זה אני נוהג על מיצובישי, אני לא ממש מרוצה מהאוטו, הוא אוכל די הרבה דלק ( מיצובישי ), האוטו לא הכי מרשים ויפה, ובכלל, נמאס! בקרוב מאוד ( עוד שבועיים + - ) אני חוגג יומולדת 18 אז אחותי הנשואה בא אליי בהצעה שאקח את האוטו של גיסי, בעלה, ואצא איתו ביום ההולדת שלי... הבעיה היחידה היא שאין ביטוח עליי, וגיסי וכמובן אני לא אקח את הסיכון של תאונה... גיסי מחזיק בבעלותו הונדה אקורד 99' זהובה, אוטו שדי אהבתי אותו, וחוצמזה, מגיע לי שינוי לקראת היומולדת עכשיו שאלותי הן... 1. האם אני יכול להעביר את הביטוח צעיר שיש לי על המיציבושי להונדה פלוס תופסת מחיר נמוכה? 2. כמה יעלה לי ביטוח תאחלס לעשות להונדה?, יש לה ביטוח מקיף, מחודש זה עד סוף השנה... תודה …
הודעה אחרונה מאת snirza, -
-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
רוב המכוניות המיובאות היום הם אוטומטיות וברוב המקרים היבואנים פשוט לא מייבאים מכוניות עם גיר ידני חוץ מפיאט וצ'מפיון שהם כן מייבאים (באירופה 95 אחוז מהמכוניות ידניות). משרד התחבורה והאוצר מערים קשיים על יבוא אישי של מכוניות כדי לא לפגוע ביבואנים ובגלל אינטרס המיסוי הגבוה מאוד. כך קורה שיש הרבה אנשים שרוצים לקנות מכוניות ידניות מדגמים מסוימים . אולי אני כותב פה באופן תמים ...אבל בכל זאת הייתי שמח אם יש פה איזה מחוקק או בעל השפעה שיכול להכניס חוק שעל כל יבואן שמביא לפה מכונית אוטומטית חייב גם להביא גיר ידני .
הודעה אחרונה מאת רוטנברג, -
-
- 1 תגובות
- 731 צפיות
ניתן לעלות לכביש 9 מבגין צפון בירושלים? היה לי נסיון לא מוצלח אבל אני כמעט בטוח שזה אפשרי. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת aloneitan, -
לאדה נדירה (בארץ) 1 2
מאת jeep cj-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
תראו מה מצאתי לאדה שנת 98 דגם "10" (סמרה זה"9") אני חושב היחידה בארץ- דווקא יש לה מראה נחמד ולא מגעיל כמו סמרה... http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicDetails.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=671827 משפרים למיניהם- אולי תצליחו להגיע למצב כמו בסרטון
הודעה אחרונה מאת MOTIOZ, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
יש חומר מיוחד לשמשות שמורחים אותו והוא גורם למים להחליק ממש מהחלון עד כדי כך שלפעמים בכלל לא צריך ווישרים. שמעתי על החומר הזה באחד הפורומים האמריקיים שאני חבר בו, אבל אני ממש לא יודע אם יש את החומר בארץ, חיפשתי ולא מצאתי. מישהו יודע על מה אני מדבר?
הודעה אחרונה מאת haimy, -
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם. יום שישי בבוקר קמתי לי מוקדם כדי לצאת לכיוון מכון הטסטים אם אח של חברה שלי. הרכב המדובר הוא כמו שצויין בכותרת פולו GTI. לפני הטסט עברנו על הרכב עשינו טיפול מקיף על הדברים שבדרך כלל מכשילים בימינו במכוני הטסטים, עברנו על המספרים , הוספנו תוסף לדלק כשבוע לפני , תיקנו חור קטן שהיה באגזוז , ועוד כמה דברים קטנים. הגענו למכון הטסטים (אני לא יציין את שמו) הוא נמצא באיזור נתניה, הוצאנו את הטפסים המתאימים ונכנסנו לטסט ואז התחיל הסיפור, בדקו פליטת גזים שעברה בהצלחה (אני עמדתי בצד כדי לא להוסיף משקל מיותר על האוטו) פתאום אני רואה שאחד הבוחנים מתחיל להיתמעמע על המנוע של האוטו, וזה מתחיל לקחת יותר מידי זמן, אז נגשתי ושאלתי אם הכל בסדר, כשהגיע עוד בוחן ובו…
הודעה אחרונה מאת snirza, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
בחיפוש מצאתי: השאלה היא מה נכלל בהגדרה "עבירה חמורה" מבין העבירות שדינן הוא לא הזמנה למשפט האם דיבור בפלאפון נכלל בהגדרה?
הודעה אחרונה מאת אדלרון, -
-
- 3 תגובות
- 990 צפיות
שלום הרכב המסויים הזה בעצם הוא שלי, קניתי אותו לפני כחודש וחצי אולי קצת יותר מסוכנות אוטו סנטר, עשיתי העברת בעלות כמו שנהוג עם כל הסוכנויות הללו אבל אני רוצה כעת לבדוק האם ברשיון זה כבר נרשם על שמי או לא, יש דרך לבדוק את זה באינטרנט או שחייב ללכת למשרד הרישוי?
הודעה אחרונה מאת HFturbo, -
הגיע הזמן לרענן קצת את הלוגו של הפורום. בעבר היו מספר שירשורים שעסקו בנושא והיו כמה הצעות דיי טובות אבל בסופו של תהליך בחרנו להישאר עם הלוגו הנוכחי. הפעם אנחנו לוקחים את זה צעד קדימה, מי שיעצב את הלוגו הנבחר של Carsforum ייזכה בפרס יקר ערך ויקבל כמובן את כל הקרדיט לכך, בנוסף, מובטחים פרסים סמליים גם למשתמשים שהעיצוב שלהם לא נבחר. אנחנו כמובן יכולים לגשת למעצב חיצוני שיעשה את העבודה אבל מאוד היינו רוצים שאת הלוגו שיתנוסס על גבי האתר יעצב משתמש שלנו. התחרות תערך בצורה הבאה: לשירשור הנוכחי יצורפו העיצובים שלכם. כל משתמש\ת יוכל להעלות מספר לא מוגבל של עיצובים. נא לא להגיב על העיצובים בשרשור הזה, השרשור יכיל רק תמונות של לוגו מעוצב. ייפתח שירשור נוסף בו משתמ…
הודעה אחרונה מאת Freak_Miky, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
קנסות חדשים - מידע לכל הנוהגים ברכב: העבירה - הקנס 1. תוקף רישיון הרכב פג יותר מ 4 חודשים עד חצי שנה - 750 שקל 2. חוסר אפוד זוהר ברכב או בתא הנהג/נוסעים - 100 שקל 3. אי לבישת אפוד זוהר בירידה מהרכב ע"פ חוק - 250 שקל 4. אי אחזקת תעודות במצב נקי וניתן לקריאה - 100 שקל 5. שימוש בפלאפון ללא דיבורית - 1000 שקל 6. נסיעת אופנוע בשול הדרך - 250 שקל 7. נסיעת קלנועית בכביש בניגוד לחובה בחוק - 100 שקל 8. העמדת רכב בכביש בין עירוני או בשול הדרך - 100 שקל 9. העמדת רכב בשול דרך מהירה - 500 שקל 10. חניה או עצירה בתחום צומת, במקום כניסה לכלי רכב במעבר חציה או 12 לפניו, או בצד רכב אחר - 250 שקל 11. חניה או עצירה בתחום תחנת מוניות שלא להורדת נוסע - 250 שקל …
הודעה אחרונה מאת maier, -
-
איך יצא הווקס? 1 2
מאת kawasaki-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
לכל המפקפקים הצבע אינו חדש ואני לא אומר את זה בגלל שאני משתחצן בווקס שעשיתי אלא כי הרבה אנשים חושבים ככה . נ.ב רק הצבע בגג חדש , בגלל שהוא נשרף ונשאר אך ורק פח.
הודעה אחרונה מאת kawasaki, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חבר שלי רכש סוזוקי סוויפט, ומעוניין לבטח את הרכב. שבדקתי באינטרנט עלויות באתרים של השוואות מחירים, המחיר הכי נמוך היה 5200 ש"ח (ביטוח מקיף כולל גרירה שמשות ומערכת). ביטוח ישיר הציעו ביטוח מקיף ב4500 ש"ח. בנוסף יש חברת ביטוח מטעם היבואן בשם מתיב סוכנות לביטוח מבית מכשירי תנועה ומכוניות. המחיר שהחברה הזאת הציעה הוא 3500 ש"ח. בכולם התנאים זהים - איך יתכן כזה הבדל במחירים? האם יש סיבה לא לבטח בחברה הזאת? משהו פה נשמע לי קצת תמוהה. תודה מראש אלעד
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
תשלום קנסות
מאת mizaru- 1 תגובות
- 890 צפיות
שלום שמי עמית וכפי שאתם רואים אני חדש פה יש לי שאלה אם יש מישהו שמבין שבזה האם יש חוק התיישנות לגבי דוחות ואם יש מתי הוא חל ? קיבלתי היום הביתה (יש לציין בפעם הראשונה) מכתב מבית משפט על תשלום לגבי 2 דוחות מהירות (מכמונות) שככל הנראה ביצעתי בשנת 2003 ! מאז ועד היום לא קיבלתי שום מכתב בקשר לזה ורק היום קיבלתי שאני צריך לשלם את הדוחות כולל הוצאות בית משפט למעלה מ2500 שקל . תעזרו לי אנשים מה אני יכול לעשות ?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 888 צפיות
שלום, כפי שכתבתי בעבר- לאחרונה עברתי מגולף TDI שנגנבה ל- 206XS. בנהיגה עירונית בכלל ונהיגה ברחוב עם באמפים בפרט, תמיד בגולף יכולתי לגלוש בהילוך שני, או מקסימום למשוך ממש מעט את הראשון (עד בערך 2200 סל"ד) ואז להעביר לשני. המומנט של הדיזל כבר עשה את העבודה. כעת ב- 206XS אני מוצא את עצמי תקוע עם אותו הרגל- משיכה קצרה של הראשון (גם עד בערך 2200-2500 סל"ד). נשאלת השאלה- האם בעלי רכבים\מנועים דומים נוהגים כמוני? או שאתם מושיכים יותר המנוע בין ההילוך הראשון לשני? האם משיכה קצרה של ההילוך הראשון מקשה על הרכב ותורמת להצטברות ליכלוכים ועלייה בצריכת הדלק עקב תערובת עשירה? תודה לעוזרים. ניר.
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לפניי מספר ימים נתקעתי עם הרכב בדרך מאשקלון לתל אביב והזמנתי גרר מחברת שגריר שהזמינה לי מכונאי שקבע שהלך לי פקום ראש , ביקשתי שיגררו לי את הרכב לתל אביב ועשיתי טעות , חשבתי שאוכל לתקן את זה איכשהוא אבל לא הצלחתי וכעת אני רוצה לגרור את הרכב שוב הפעם למוסך באשקלון הבנתי ששגריר עלולים לדרוש ממני הרבה כסף לגרירה נוספת מה כדאי לי לעשות כדיי לחסוך את העלויות הכבדות של הגרירה? להזמין גרר פרטי או לטעון שיש לי חור ברדיאטור
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
רציתי לדעת האם יש מכשיר אחד שגם מגלה ראדר וגם משבש ליזר? השמח לקבל המלצות. תודה
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן, רציתי לדעת אם מישהו מכיר כבישים שכיף לנהוג בהם, שיהיה נחמד להוציא את האוטו לסיבוב בשבת.. לדוגמא הירידה מכביש 1 עד בית שמש, או הנסיעה ממחלף שפירים עד הכניסה ליהוד. אם מישהו מכיר כבישים כאלה באיזור ת"א, ירושלים והשרון, יהיה נחמד לשמוע
הודעה אחרונה מאת YAIROS, -
-
- 0 תגובות
- 934 צפיות
מחפש את הדוגמא הספציפית הזאת... מישהו יודע היכן ניתן להשיג את זה?... 14' 100*4 תודה
הודעה אחרונה מאת movdat,
-
מי מחובר 61 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 936 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- yoav911gt2
- osheri
- Fluffy
- amann
- o.r
- mitsugli
- Tal7
- nglancer
- Pavlik
- איציק נ.
- IsraCar
- yd b-4